حاج حسین همدانی که از او به عنوان علمدار مدافعان حرم یاد می شود همان مردی بود که پیشرو بسیجیان و سپاهیان در فتنه سال 88 شناخته می شد. او با درايت و بصیرت خود توانست راه درست را تشخیص دهد و با كمترين هزینه برای نظام و مردم، فتنه آمریکایی، انگلیسی، صهیونیستی را خنثی کند.به مناسبت یوم‌الله 9 دی، خبرنگار کیهان با برخی از همرزمان و دوستان این شهید والا مقام گفت‌وگو کرده است.

گروه جهاد و مقاومت مشرق - در زمان فتنه‌ها که تشخیص حق از ناحق سخت می‌شود مردانی هستند که با بصیرت خودشان نه تنها پشت سر رهبر حرکت می‌کنند بلکه بصیرت‌آفرینی کرده و در بزنگاه‌های سرنوشت راه درست را تشخیص می‌دهند؛ آنها اصحاب آخرالزمانی سیدالشهدا هستند و همچون یاران ابا عبدالله  او را تنها نمی‌گذارند و در این راه جان، مال و آبروی خود را در طبق اخلاص ‌می‌گذارند و فقط به رضایت پروردگار ‌می‌اندیشند.

حاج حسین همدانی که از او به عنوان علمدار مدافعان حرم یاد می شود همان مردی بود که پیشرو بسیجیان و سپاهیان در فتنه سال 88 شناخته می شد. او با درايت و بصیرت خود توانست راه درست را تشخیص دهد و با كمترين هزینه برای نظام و مردم، فتنه آمریکایی، انگلیسی، صهیونیستی را خنثی کند.به مناسبت یوم‌الله 9 دی، خبرنگار کیهان با برخی از همرزمان و دوستان این شهید والا مقام گفت‌وگو کرده است.

 شهید همدانی در جریان فتنه به روح امام(ره)متوسل شده بود
حجت‌الاسلام سیدجلال رضوی‌مهر ‌می‌گوید: شهید سردار همدانی در ولایت ذوب شده بود و لحظه‌ای تردید نداشت که کلام رهبر معظم انقلاب با پشتیبانی حضرت ولی عصر‌(عج) ابلاغ، اجرا و در جامعه تبیین ‌می‌شود. منتها فتنه‌گران را با یک چوب نمی‌راند. یعنی عده‌ای را مقصر و عده‌ای را قاصر ‌می‌دانست. تمام سعی‌اش این بود که با مدیریت، صبر و حوصله، آسیب‌ها را به حداقل برساند. او احساسی عمل نمی‌کرد؛ خودش را خیلی جدی نشان ‌می‌داد اما عاطفه و اخلاق را مدار تصمیم و برخوردش قرار داده بود. همیشه ‌می‌گفت؛ با کسی بر سر غرض شخصی برخورد نکنیم، از حق خود ‌می‌گذریم اما از حق نظام هر‌گز کوتاه نمی‌آییم.

وی افزود: شهید همدانی در تمام ایام درگیری‌های سال 88 هر روز صبح زیارت عاشورا ‌می‌خواند، غسل شهادت ‌می‌کرد و از منزل بیرون ‌می‌آمد. در بحبوحه درگیری‌ها هرگز نماز اول وقت او به تاخیر نیفتاد و ‌می‌گفت؛ ما باید پشت صحنه را ببینیم که آمریکا و اسرائیل با به‌کار‌گیری بهایی‌ها، ضد انقلاب‌ها و سلطنت‌طلب‌ها و اراذل و اوباش قصد براندازی نظام را دارند.

رضوی‌مهر ادامه داد: شهید همدانی در آن روزها، مسجد به مسجد بازدید ‌می‌کرد و بچه‌های بسیجی را توجیه ‌می‌نمود و به ایشان ‌می‌گفت؛ بدانید در رکاب امام عصر(عج) با ناکسین، مارقین و قاسطین ‌می‌جنگید، پس همه مصائب را باید برای خدا تحمل کنیم. وی گاهی به بیمارستان‌ها ‌می‌رفت و از مجروحین حادثه‌دیده در اغتشاشات دلجویی ‌می‌کرد. این فرزند رشید امام با خدا عهد بسته بود تا پیمان بندگی را با پیمانه صداقت مساوی گرداند.

وی اظهار داشت: در جریان فتنه 88‌، سردار همدانی گاهی به شخصه و گاهی نیز افرادی را ‌می‌فرستاد تا با فریب‌خوردگان سخن بگوید و ‌می‌فرمود اگر با این اتمام حجت‌ها یک نفر هم از جهل هدایت شود غنیمت بزرگی کسب کرده‌ایم. شهید همدانی ‌می‌گفت؛ نباید تلفات داشته باشیم حتی نباید خون از دماغ کسی بیاید. او اهل افراط و تفریط نبود و بسیار معقول و منطقی عمل ‌می‌کرد.

این دوست شهید همدانی گفت: گاهی اوقات به آسایشگاه ثارالله ‌می‌رفت وبه جانبازهای قطع نخاعی ‌می‌گفت که شما به خدا نزدیک هستید، دعا کنید فشارها قلب حضرت آقا را اذیت نکند، ما فدا بشویم و لحظه‌ای آقا نگرانی نداشته باشند.

وی تصریح کرد: سردار همدانی از شجاعت و توکل بالایی برخوردار بود، ایشان ‌می‌گفت؛ روز عاشورا که اراذل و اوباش، درگیری را به حد نهایت رساندند یقین کردم امداد غیبی ما را از شرارت مزدوران و خود‌فروختگان نجات خواهد داد؛ همان احساسی که در آزادی خرمشهر، فتح‌المبین و فتح فاو به من امیدواری بخشید، شهید همدانی در آن درگیری‌ها به روح امام متوسل شده بود تا امام با هدایت باطنی‌اش مجدد دل‌ها را از تصرف شیطان خارج کرده و به حقیقت دلالت نماید.

رضوی‌مهر در پایان گفت: شهید همدانی در گفتارش انقلاب را مصداق بنیان مرصوص ‌می‌دانست و به نیروهای مرد‌می ‌و مدافعان انقلاب ‌می‌گفت «وَالَّذينَ جاهَدوا فينا لَنَهدِيَنَّهُم سُبُلَناوَإِنَّ اللَّهَ لَمَعَ المُحسِنينَ» به این معنی که آنها که در راه ما (با خلوص نیّت) جهاد کنند، قطعاً به راه‌های خود، هدایتشان خواهیم کرد؛ و خداوند با نیکوکاران است.

لطافت و مهربانی شهید همدانی زبانزد نیروهای بسیج بود
جواد قربانی گلشاد فرمانده گردان امام علی با اشاره به فتنه 88 ‌می‌گوید: در فتنه 88 مشکلاتمان زیاد شده بود. اما سردار همدانی که تشریف آوردند شخصا به مشکلات بچه‌ها رسیدگی کردند، به خاطر همین ظرافت‌هایی که در کارشان داشتند عجیب در قلب بچه‌های بسیج جا باز کرده بودند.

وی افزود: سردار همیشه در سخنرانی‌ها و جلساتی که داشتند دغدغه‌شان این بود که با صحبت و بصیرت، مرد‌می‌که فریب‌خورده و به آن سمت رفتند را از دامن دشمن به انقلاب برگردانیم. همیشه ‌می‌گفت ما اگر بزرگ‌ترین کار را هم انجام دهیم، اگر با خشونت باشد، هیچ کمکی نمی‌کند و باید این جوان‌هایی که گول خوردند را با لطافت، صحبت و محبت کردن از دامن استکبار برگردانیم.

این همرزم شهید همدانی تصریح کرد: شهید همدانی به همه این تذکرات عمل ‌می‌کرد و مانند یک پدر دلسوز بالای سر بچه‌ها بود، ‌می‌گفت اگر یک نفر از بچه‌های خودمان آسیب ببیند من ناراحت ‌می‌شوم اما سعی کنید از طرف مقابل اصلا کسی آسیب نبیند. گاهی بچه‌های بسیج به سردار گلایه ‌می‌کردند که چرا اجازه نمی‌دهد که کمی‌خشونت به‌کار رود، اما سردار همیشه با محبت و خنده‌ای پدرانه پاسخ ‌می‌دادند. ایشان یک فرمانده لایق به تمام معنا بود، یکی از سربازان خوب ولایت بود که حرف حضرت آقا برایش مهم‌تر از هر چیزی بود.

وی ادامه داد: سردار همدانی از معدود سردارهای عالی‌رتبه سپاه بودند که هر کجا و هر کسی ایشان را دعوت ‌می‌کرد بدون در نظر گرفتن جایگاه آن فرد، ‌می‌پذیرفت، حتی اگر یک بسیجی ساده هم ایشان را برای یک برنامه 20 نفره دعوت ‌می‌کرد پاسخ منفی نمی‌داد. آخرین باری که از سردار دعوت کردیم از ایشان خواستیم که برای بچه‌های بسیج یافت‌آباد درباره دفاع مقدس سخنرانی کنند همان روز صبح سردار در مازندران هم سخنرانی داشتند، قرار بود تشریف بیاورند تهران و از پیش ما به تبریز بروند. آن روز به دلایلی برنامه ما کنسل شد ما به دفتر ایشان اطلاع دادیم ولی آنها موفق نشدند به سردار بگویند، سردار ساعت 12 زنگ زد و گفت قربانی ماشین کجاست و من کجا باید بیایم؟ گفتم با عرض شرمندگی سردار برنامه کنسل شده با اینکه ایشان می‌توانست از مازندران به تبریز برود و به خاطر برنامه ما به تهران آمده بود اما گفت اشکال ندارد استراحت ‌می‌کنم بعد ‌می‌روم. سردار همدانی با این سن و سال، این درجه و جایگاه به خاطر جلسه یک تعداد بسیجی پروازش را تغییر داده تا بتواند در این جلسات شرکت کند. واقعا چنین افرادی که اینچنین تعهد به اخلاق و قولشان داشته باشند و در جلسات بی‌ریای بچه‌های بسیجی شرکت کنند کم داریم، ایشان یک الگوی نمونه‌ای برای بچه‌های بسیج بودند.

شهید همدانی برقلب‌ها فرماندهی ‌می‌کرد
سردار حسین بهشتی، رئیس سازمان بسیج مساجد کل کشور ‌می‌گوید: شناخت دقیق و تجربه‌ای که سردار همدانی از بسیج و نحوه اداره نیروهای مرد‌می ‌داشت سبب شد تا ایشان فرمانده لشکر محمد رسول‌الله‌(ص) تهران شود. بنده آن زمان فرمانده ناحیه ابوذر بودم و از ایشان تقاضای کمک کردم. آن زمان بهترین کادر تحت فرماندهی خود را در اختیار بنده قرار دادند.

همچنین یک مرکز پشتیبانی در اختیار من گذاشت تا کارهای ما سرو سامان بگیرد. روحیه بالای بسیجی داشت. به محبت و برادری به عنوان عنصر اصلی کار در سپاه و بسیج فوق‌العاده توجه داشت و بچه‌های لشکر، همه بلا استثناء به عنوان یک پدر بزرگ، مهربان،  دوست و فرمانده مورد احترام دوستش داشتند.

وی افزود: سردار همدانی به شیوه‌ای فوق‌العاده تخصصی، دقیق و با شناخت خیلی فنی تحلیل ‌می‌کرد که نیروهای مرد‌می ‌با نیروهای نظا‌می ‌متفاوت هستند و حتی سازماندهی، آموزش، نوع ادبیات و اداره چنین سازمانی ویژه است.

این سردار ادامه داد: سردار همدانی در شناخت ویژگی‌های نیروهای مرد‌می ‌و بسیج، فوق‌العاده مسلط بود، در فرماندهی آنها قابلیت‌های زیادی داشت و جزو بهترین فرمانده‌هان تهران بود. چه گردان‌های امام حسین و چه نیروهای بسیج تهران، سردار همدانی را به عنوان فرمانده قلب‌ها ‌می‌دانستند. لذا شایستگی‌ها، شناخت و هنر فرماندهی و مدیریت ایشان به جایی رسیده بود که فرمانده کل سپاه (سرلشکر جعفری) اداره قرارگاه امام حسین(ع) را به ایشان سپرده بود. پایه‌گذاری، پیشبرد کار سازماندهی و تجهیز گردان‌ها اقدام بسیار ارزنده‌ای بود. هدیه بزرگ گردان‌های امام حسین به عنوان یک حوزه دفاعی برای دفاع از انقلاب در سراسر کشور یادگار سردار همدانی است. تشکیل قرارگاه، تشکیل معاونت‌ها، تعیین راهبردها و برنامه‌ها و طرح‌های دفاعی، ثمره تلاش سردار همدانی هستند. هم روحیه بسیار تخصصی و اخلاقی ایشان در کل سپاه به یادگار ماند و هم از طرفی پایه‌گذار نهضت مقاومت در سوریه هم سردار همدانی بود که خدمات بسیار شایسته و ارزنده‌ای را در آنجا داشته است.

شهید همدانی خانواده شهدا را نعمت انقلاب ‌می‌دانست
محسن فرجی افسر همراه شهید همدانی ‌می‌گوید: سردار همدانی همیشه در مورد اغتشاشات می‌گفتند که عده‌ای بازی خورده‌اند و اعتقاد داشتند که در بحث اغتشاشات به هیچ عنوان به سمت کار سلبی نروید.

وی افزود: روز عاشورای سال 88، من و سردار همدانی در خیابان با موتور در حال حرکت بودیم. حاج حسین درباره همان حمله‌ای که به بسیج وزارت نفت انجام شد گفتند که اینها دیگر مردم نیستند اینهایی که امروز دست و کف و سوت می‌زنند با امام حسین(ع) و اسلام مشکل دارند، انتخابات تنها بهانه‌ای برای این افراد است، همین حرکتی که انجام می‌دهند باعث می‌شود که خود امام حسین(ع) این غائله را خاتمه دهند؛ امام حسین(ع) جواب اینها را خواهند داد.
فرجی ادامه داد: شهید همدانی روحیه شهدای دفاع مقدس را داشتند. همیشه می‌گفتند که ما امانتداریم، درباره فرماندهی لشکری می‌گفتند؛ من این فرماندهی را امانتداری حاج احمد متوسلیان می‌دانم، حاج احمد که برگردد من این لشکر را باید به ایشان تحویل بدهم.

وی تأکید کرد: شهید همدانی نسبت به خانواده شهدا خیلی حساس بود. می‌گفت؛ اگر خانواده شهدا سمت دفتر من آمدند و من نبودم شما موظف هستید که به کارهای آنها رسیدگی کنید و هر کاری که دارند را از صفر تا صد انجام دهید. معتقد بود خانواده شهدا سرمایه و نعمت‌های انقلاب هستند.

این همرزم شهید همدانی گفت: برداشتی که من در طی چهار سال همکاری با حاج حسین از ایشان به دست آوردم چیزی به عنوان یک فرمانده نبود بلکه ایشان مانند پدری مهربان برای همه بسیجی‌ها و پاسداران بودند؛ صحبت کردن ایشان به بچه‌ها روحیه می‌داد.

وی ادامه داد: شهید همدانی طرح‌های فرهنگی بسیار خوبی داشتند که الحمدلله این طرح‌ها تا حدودی هم محقق شد. بعد از این که تغییر مسئولیت دادند باز هم پی‌گیر این طرح‌ها بودند، ثمرات آن طرح‌ها امروز مشخص می‌شود. طرح تبدیل شش ناحیه به 22 ناحیه طرحی بود که ایشان به صورت انقلابی برای آن کار کردند و باعث شد که تمام سپاه تهران بسیج شود. می‌گفتند بسیج یک نهاد مرد‌می‌فرهنگی است. برای راحتی مردم در هر ناحیه باید بسیج وجود داشته باشد. به این خاطر که بسیجی‌ها هر کاری که دارند به راحتی دنبال کنند. قبل از آن سه منطقه زیر نظر یک ناحیه بود. وقتی یک بسیجی در ناحیه کار داشت آن کار را به سختی انجام ‌می‌داد. شهید همدانی حتی به این سختی رفت و آمد بسیجی‌ها هم فکر می‌کرد.

فرجی افزود: زمانی که شهید همدانی طرح بسیج نوزادان را راه انداختند شاید خیلی‌ها می‌گفتند که این طرح به چه دردی می‌خورد؟ اما شهید همدانی به فکر بسترسازی در دراز مدت بودند. حاج حسین همان کلام امام در سال 42 را مدنظر داشتند که فرموده بودند نیروهای من همان نوزادانی هستند که امروز در گهواره هستند.

وی در پایان گفت: اولین خانواده‌ای که در طرح بسیج نوزادان قرار گرفت، یک خانواده‌ معمولی بود. سال اولی که کارت بسیج را به آن خانواده دادیم خیلی تعجب کردند. این سوال برایشان پیش آمده بود که قضیه چیه که فرمانده سپاه تهران به خانه آنها آمده و به فرزندشان کارت بسیج داده؟ چند باری سوال کردند، گفتیم علت خاصی نداشته و ما به صورت رندوم و اتفاقی شما را انتخاب کردیم. خیلی خوشحال شده بودند. حاج حسین گفتند که سال بعد هم در روز تولد این نوزاد به خانه‌شان برویم ببینیم در چه وضعی هستند و برچسب تمدید کارت را بزنیم. سال بعد که ما رفتیم آن خانواده خیلی تغییر کرده بودند. حتی کارت بسیج فرزندشان را بزرگ چاپ و قاب کرده بودند، عکس فرزندشان را گرفته بودند که ما گرفتیم و روی کارت بسیجش نصب کردیم. حاج حسین به بحث بسترسازی اعتقاد زیادی داشتند.

شهید همدانی همواره سبب غرور ملی کشور بود
علی ثابت از بسیجیان سپاه محمد رسول الله(ص) ‌می‌گوید: سردار همدانی معتقد بودند رهبر معظم انقلاب شخصیتی هستند که مدیریت انقلاب را در گردنه‌ها و پیچ و خم‌های خطرناک و سختی انجام دادند. شهید همدانی با نگاهی که به ولی امر و فرمانده خود داشتند مدیریت بحران فتنه را به عهده گرفتند. شهید همدانی نگذاشتند که اغتشاشات خیابانی و عوامل فراخیابانی فتنه آسیب جدی به جامعه وارد کنند. خیلی از این موارد را با صحبت کردن و روشنگری هدایت می‌کردند.

وی افزود: سردار همدانی کاری با جناج، دسته و گروه نداشتند. ولایت رهبر معظم انقلاب را ولایت محض می‌دانستند و با کیاست و تدبیر عمل کردند. به قول حضرت آقا که فرمودند من یک انقلابی هستم سردار همدانی هم مانند یک انقلابی عمل کردند. با سیاست ‌می‌شد خیلی کارها انجام داد اما شهید همدانی سیاسی‌باز نبود؛ سیاست و دیانت شهید همدانی عین هم بود. شهید همدانی حقوق شهروندی و کرامت انسانی افراد را حفظ می‌کردند.

او در پایان یادآور شد: شهید همدانی در طول انقلاب و هشت سال دفاع مقدس و پس از آن تا هدايت و ساماندهى ٩ دي ٨٨ و تا زماني كه خداوند در مبارزه با تروريسم و صهيونيزم جهانى در آن سوى مرزها و جبهه مقاومت اسلامى برقامت با صلابتش خلعت زيباى شهادت را پوشانيد، باعث غرور ملى كشور و نظام جمهورى اسلامى در جهان شد.
منبع: کیهان