گروه سیاسی مشرق - روزنامه‌ها در لابه‌لای گزارش‌ها و سرمقاله‌ها، قسمتی از صفحات خود را به اخبار روزهای گذشته یا اخبار ویژه اختصاص می دهند که مشرق در ادامه به آنها اشاره می‌کند.


** کیهان

ساندی تایمز: ملک سلمان با این جنایت آخرین شاه عربستان است

برخی مطبوعات غرب پیش‌بینی می‌کنند ملک‌سلمان باتوجه به شدت و کثرت جنایت‌ها آخرین پادشاه عربستان باشد.

روزنامه ساندی تایمز، در گزارشی که در بالای آن عکس سلمان را داشت و عنوان «آیا این شاه خاندان آل سعود را از بین می‌برد؟» به مسئله اعدام 47 شهروند عربستانی از جمله شیخ نمر باقر النمر، رهبر شیعی پرداخته و می‌نویسد: «فریاد اعتراضی معترضین بر سر قتل نمر النمر سراسر خاورمیانه را درنوردید و بعضی از آنها به تهدید آل سعود پرداختند.»
این روزنامه سپس به اظهارات نوری مالکی، نخست‌وزیر سابق عراق اشاره می‌کند و می‌نویسد: «مالکی اعدام شیخ نمر النمر را با اعدام‌هایی که صدام حسین، رهبر حکومت بعثی در قرن گذشته میلادی انجام می‌داد، مقایسه کرد. مالکی تأکید کرد که آل سعود با این رفتارهایش به زودی سرنگون خواهد شد و دیگر جایی برای آن در عربستان نخواهد بود.»
ساندی تایمز سپس می‌نویسد: ایران تأکید کرده که اعدام النمر جنایت است و بخش کوچکی از جنایت‌های خانواده خائن حاکم بر عربستان است. هنوز یک سال از دوران حکومت ملک سلمان 80 ساله نگذشته اما با این وجود این یک سال بدترین سال در تاریخ عربستان محسوب می‌شود. جهان غرب اکنون درک می‌کند که اندیشه وهابی که عربستان بر اساس آن پایه‌ریزی شده دلیل اصلی تندروی است که سراسر منطقه را در نوردیده است.
این روزنامه انگلیسی سپس تأکید می‌کند دلایل و نشانه‌های بسیاری وجود دارد که نشان می‌دهد در درون خانواده آل سعود به دلیل سیاست‌های تبعیض‌آمیزی که ملک سلمان و پسر دردانه‌اش محمد که در حال حاضر علی‌رغم سن پایینش که 30 سال بیشتر نیست، وزیر دفاع و جانشین ولیعهد شده، مشکلات و اختلافاتی به وجود آمده است.
به گزارش دام پرس در همین رابطه رابرت فیسک در یادداشتی که در روزنامه ایندیپندنت اف ساندی» منتشر کرده به همین موضوع پرداخته است و می‌نویسد: «اعدام‌ها درعربستان شبیه اعدام‌های داعش است بنابراین غرب می‌خواهد چه کند؟»
فیسک همچنین می‌نویسد: «تاکنون سابقه نداشته که کشوری ابتدای سال را با اعدام شروع کند، برای همین چرا نباید بگوییم کارهای حکومت عربستان شباهتی به کارهای داعش ندارد. این که عربستان برای توجیه اعدام‌ها از بخش‌هایی از قرآن استفاده می‌کند نشان می‌دهد که دقیقاً همان شیوه داعش را در پیش گرفته است.»
فیسک تأکید می‌کند: «مکبث» می‌گوید که خون خون می‌آورد در رفتار عربستانی‌ها صادق است، عربستان در حالی ادعای رهبری مبارزه با تروریسم را یدک می‌کشد که باکی ندارد خون‌های بی‌گناه بسیاری چه از شیعه چه از سنی ریخته شود. عربستان دقیقاً مثل داعش رفتار می‌کند، همه دیدیم که داعش چگونه به اتهام ارتداد سنی‌ها و شیعیان و مسیحیان را در عراق و سوریه گردن زد. اعدام شیخ نمر دقیقاً به همان شیوه انجام شد، اگر نمر به دست داعش می‌افتاد دقیقاً به همین شیوه او را می‌کشتند.

فرمان جنگ‌روانی شیوخ مرتجع را ریچارد هاس داد

آیا آمریکا پشت سر تحرکات زنجیره‌ای برخی کشورهای کوچک عربی علیه ایران قرار دارد؟ آنچه پاسخ به این سوال را مثبت می‌کند اظهارات یک مقام آمریکایی، یک روز قبل از تحرکات زنجیره‌ای دولت‌های سعودی، بحرین، سودان و امارات است.

در پی اعدام سبعانه شیخ‌نمر باقر‌النمر مبارز سرشناس شیعه توسط رژیم آل‌سعود و اعتراض مردم ایران به این وحشی‌گری، عربستان از قطع روابط با ایران خبر داد. به دنبال این اقدام، بحرین و سودان نیز از قطع روابط با ایران خبر دادند و امارات نیز اعلام کرد سطح روابط با ایران را کاهش می‌دهد. همچنین شورای همکاری خلیج‌فارس، اعتراض مردم ایران به جنایت رژیم سعودی را محکوم کرد.
اما آنچه قابل تأمل است اظهارات رئیس شورای روابط خارجی آمریکا قبل از تحرکات رژیم‌های مرتجع بود. ریچارد هاس روز یکشنبه در صفحه توئیتر نوشت؛ به خاطر اعتراض‌های مردمی، دولت‌های دیگر باید در ادامه حضور خود در ایران تجدیدنظر کنند.
چند ساعت بعد از این استارت عملیات روانی علیه ایران، دولت‌های منفعل و بی‌اختیار مورد اشاره به صف شدند تا برای جنایت کم‌سابقه آل‌سعود (متحد نزدیک غرب در منطقه) حاشیه امنیت بسازند و توپ را در زمین ایران بیندازند.

دیروز عالیجناب سرخپوش /امروز نامزد اسلام رحمانی!

عضو تندرو دو حزب منحله مشارکت و سازمان مجاهدین (انقلاب) مدعی شد رأی به هاشمی رأی به اسلام رحمانی است.

به گزارش سایت کلمه مصطفی تاج‌زاده در یادداشتی که از سوی سایت العربیه ]سعودی[ منتشر شده نوشت: در کارنامه آقای هاشمی مجموعه‌ای از خدمات او به آیین و میهن و مردم در کنار اشتباهات کوچک و بزرگ ثبت شده است.
وی می‌افزاید: آقای هاشمی  امروز بدان جهت آماج برخوردهای مغرضانه افراطیون قرار گرفته که در کنار دفاع ثابتش از رهبر، صریح‌تر از همیشه به دفاع از حق‌الناس، آزادی قلم، بیان، اندیشه، احزاب و انتخابات آزاد پرداخته است و با تندروی و افراط‌گرایی شفاف‌تر از گذشته مخالفت می‌کند.
وی با ادعای اینکه ما نمی‌توانیم مانع توهین‌ها و تهمت‌ها به فرمانده جنگ شویم.» نوشت: حمایت بی‌قید و شرط ما از هاشمی در دو ماه آینده همچون حمایت از آقایان روحانی و سیدحسن خمینی پشتیبانی از همه اشخاصی است که دوستشان داریم و رأی به آرمان‌هایی است که برای تحققشان تلاش زیادی کرده‌ایم. رأی ما در این انتخابات به هاشمی رأی به اسلام رحمانی و دمکراتیک برابر اسلام تکفیری و قرون وسطایی است.
اتخاذ این مواضع منافقانه نسبت به هاشمی در حالی است که اولا محسن هاشمی ستاد انتخابات دولت اصلاحات را مسئول تقلب علیه هاشمی در انتخابات سال 78 (مجلس ششم) معرفی می‌کند و رئیس این ستاد شخص تاج‌زاده بود. ثانیا افراطیون مدعی اصلاحات در اقدامی هماهنگ و از طریق نشریات زنجیره‌ای، هاشمی را عالیجناب سرخپوش قتل‌های زنجیره‌ای و عامل ترور و خشونت و سرکوب معرفی کردند و معلوم نیست امروز چگونه همین موضع را با اسلام رحمانی جمع می‌کنند.

دیدار عناصر ضد انقلاب با مقام سعودی

جانشین ولی عهد و وزیر دفاع رژیم سعودی با شماری از عناصر ضدانقلاب دیدار کرده است.

پایگاه اینترنتی الوعی نیوز به نقل از یک شاهزاده سعودی مقیم لندن نوشت: محمد بن سلمان بطور محرمانه با محمد زین الدینی مسئول به اصطلاح جنبش ملی بلوچستان و محمد بشاری مسئول به اصطلاح «جبهه عرب آزادیبخش احواز(اهواز)» به طور جداگانه دیدار کرد. براساس این گزارش، در این دو دیدار محمد زین الدینی و محمد بشاری ضمن اعلام بیعت با ملک سلمان آمادگی خود را برای انجام عملیات علیه مراکز دولتی ایران اعلام کردند.
این گزارش می‌افزاید، محمد بن سلمان برای این دو گروه یک کمک مالی ویژه ثابت اختصاص داده و اعلام کرده که نسبت به ارائه چنین کمکی پایبند است.
عربستان سعودی از زمان پیروزی انقلاب اسلامی همواره از گروه‌های معاند و ضد انقلاب در ایران و خارج ایران که علیه جمهوری اسلامی فعالیت می‌کنند حمایت‌های زیادی کرده است.
حمایت از گروهک تروریستی عبدالمالک ریگی و فتنه 88 (در اختیار گذاشتن مبالغ زیادی وجه نقد در اختیار م-هـ در لبنان توسط سعدالدین حریری نخست‌وزیر پیشین لبنان) بخش کوچکی از کمک‌های سعودی‌ها به گروه‌های ضد انقلاب در داخل و خارج می‌باشد.
یادآور می‌شود برخی افراطیون مدعی اصلاح‌طلبی از خاتمی گرفته تا عطاءالله مهاجرانی ضمن سفر به عربستان در مقاطع مختلف، به همکاری با رژیم مرتجع و جنایتکار آل‌سعود مبادرت کرده‌اند.

نگرانی‌های آمریکایی برای سرنوشت یک جریان سیاسی در ایران!

برخی مقامات آمریکایی به طور خصوصی اظهار امیدواری کردند رفع تحریم‌ها به موقعیت روحانی و متحدان او در انتخابات کمک کند.

وال استریت جورنال در گزارشی نوشت: برخی مقام‌های آمریکایی و اروپایی به طور خصوصی، اظهار امیدواری کرده‌اند که رفع تحریم‌ها بتواند به موقعیت روحانی و متحدان او در انتخابات آتی مجلس کمک کند. برخی مقام‌های پیشین آمریکا نیز گفته‌اند که عدم تمایل دولت اوباما به اعمال تحریم‌های جدید، نگرانی از تضعیف حسن روحانی بوده است.
به گزارش سایت خودنویس که توسط برخی روزنامه‌نگاران اصلاح‌طلب فراری اداره می‌شود، وال استریت ژورنال گزارش داد مقام‌های آمریکایی و اروپایی امیدوارند برداشته شدن تحریم‌ها به تقویت حسن روحانی و متحدان او در انتخابات اسفندماه بیانجامد. در مقابل برخی از اعضای دموکرات کنگره که موافق توافق هسته‌ای نیز بوده‌اند، از تاخیر کاخ سفید در اعمال این تحریم‌ها ناراحت هستند و معتقدند اقدام تهران در پیش بردن برنامه موشکی‌اش می‌تواند تعادل و آرامش را در منطقه خاورمیانه به هم بزند. در همین حال، حسن روحانی نیز دستور داده که اگر تحریم‌های جدیدی وضع شود، برنامه موشکی با سرعت بیشتری به پیش برود.

دولت به خاطر انتخابات قیمت ارز را پایین نگه داشته است

یک اقتصاددان می‌گوید دولت به خاطر انتخابات، قیمت ارز را پایین نگه داشته است.

به گزارش فرارو، محمدقلی یوسفی استاد دانشگاه گفت: «دولت نرخ دلار را در بودجه 2997 تومان در نظر گرفته است که بعدا در اواسط سال 95 که با کسری بودجه مواجه شد بتواند از افزایش قیمت ارز در بازار آزاد، کسری خود را جبران کند. یعنی قیمت پایین‌تر دلار در بودجه این فرصت را به دولت می‌دهد که این ارز را با نرخ بالاتر عرضه کند تا کسری بودجه خود را تامین نماید.»
محمدباقر نوبخت سخنگوی دولت پیش از این گفته بود: «نرخ تسعیر بین دلار و ریال در بودجه سال آینده 2997 تومان تعیین شد و بار دیگر دولت با این نرخ نشان داد به دنبال افزایش قیمت ارز نیست و اساسا از افزایش ارز در بازار آزاد هم ضرر خواهد کرد.» رئیس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی کشور تصریح کرد: «هیچ یک از منابع درآمدی دولت در بودجه از محل درآمد تامین ارز تامین نمی‌شود و دولت مصمم است از نوسانات قیمت ارز جلوگیری کند.»
محمدقلی یوسفی  درباره قیمت ارز می‌گوید: «متاسفانه اطلاعات ما نشان می‌دهد به دلیل شرایط رکود تورمی بخش‌های تولیدی اقتصاد متضرر شده‌اند و اکنون تولید در کشور خوابیده و لذا دولت مجبور است از طریق واردات نیازهای جامعه را تامین کند که این امر به تقاضا برای ارز دامن می‌زند و نرخ ارز افزایش خواهد یافت.»
وی ادامه داد: «لذا شکاف میان نرخ رسمی و نرخ واقعی ارز کماکان وجود خواهد داشت و در آینده تشدید هم خواهد شد، چرا که همانطور که عنوان شد کمبود کالا در داخل قیمت‌ها را افزایش خواهد داد که منجر به افزایش شکاف میان نرخ رسمی و واقعی و افزایش قیمت ارز می‌شود.»
یوسفی در پاسخ به این سوال که چرا دولت نرخ دلار در بودجه آینده را کمتر از نرخ رسمی دلار در شرایط کنونی تعیین کرده‌ است؟، گفت: «دولت با این سیاست قصد دارد فرصت افزایش نرخ ارز در مراحل بعدی را از دست ندهد.»
وی ادامه داد: «به عبارتی دولت نرخ دلار را در بودجه 2997 تومان در نظر گرفته است که بعدا در اواسط سال 95 که با کسری بودجه مواجه شد بتواند از افزایش قیمت ارز در بازار آزاد، کسری خود را جبران کند. یعنی قیمت پایین‌تر دلار در بودجه این فرصت را به دولت می‌دهد که این ارز را با نرخ بالاتر عرضه کند تا کسری بودجه خود را تامین نماید.»
وی افزود: «دلیل دیگر اینکه اگر دولت الان بخواهد قیمت دلار را افزایش دهد سیگنالی به جامعه می‌دهد به این معنا که قیمت دلار بیش از این افزایش پیدا می‌کند که این موضوع اثرات سیاسی و اقتصادی دارد و تورم را افزایش خواهد داد و مجموعه‌ای از عوامل داخلی، بین‌المللی و البته انتخاباتی (که نباید اثرات تورمی دلار در دوران انتخابات افزایش پیدا کند) باعث شد دولت نرخ ارز را در بودجه پایین‌تر از انتظارات در نظر بگیرد.»
وی ادامه داد: «فزونی ریال می‌تواند به دلیل افزایش هزینه‌های دولتی، بالا بودن نرخ تورم و انتظارات رشد اقتصادی بالاتر و... ایجاد شود. امکان اینکه هزینه‌های دولت افزایش پیدا کند طبیعی است چون دولت باید نرخ دستمزد و حقوق‌ها در سال آینده را مطابق  با نرخ تورم افزایش دهد که در نتیجه ریال افزایش پیدا می‌کند و به دلیل پایین بودن عرضه داخلی و نیاز به واردات، تقاضا برای دلار افزایش و در نتیجه قیمت آن بالا خواهد رفت.»
در همین حال نایب رئیس کمیسیون تسهیل کسب و کار اتاق بازرگانی گفت وضعیت بازار نفت، اجازه کاهش قیمت ارز را نخواهد داد و قیمت دلار بعد از رفع تحریم‌ها به کمتر از 3600 تومان نخواهد رسید.
احمد کیمیایی اسدی در گفت‌وگو با ایسنا، درباره وضعیت بازار ارز بعد از لغو تحریم‌های اقتصادی که در ماه جاری قرار است اجرایی شود، گفت: با توجه به وابستگی بالای اقتصاد ایران به نفت و اینکه قیمت نفت در مدت اخیر سیر نزولی پیدا کرده و حدود 30 دلار معامله شده است، به نظر می‌رسد نرخ ارز بعد از لغو تحریم‌ها سیر نزولی نداشته باشد.
وی پیش‌بینی کرد: بعد از لغو تحریم‌ها نرخ دلار از قیمت فعلی که حدود 3650 تومان است کمتر نشود و حتی تا پایان سال احتمال افزایش نرخ دلار وجود دارد. در مجموع با نزدیک شدن به پایان سال و بیشتر شدن احتمال کسری بودجه و دخالت‌های دولت در بازار ارز، به نظر نمی‌رسد قیمت دلار روند کاهشی پیدا کند.


** خراسان

کمک 50میلیارد ریالی دولت به نهاد ریاست جمهوری

بر اساس ابلاغیه روزهای اخیر یک مسئول ارشد اجرایی به رییس سازمان مدیریت و برنامه ریزی کشور و وزیر اقتصاد، اعلام شده است که حسب موافقت هیئت دولت، مبلغ 50 میلیارد ریال به صورت هزینه ای از محل اعتبارات جزء 1 ردیف 510000 قانون بودجه سال 1394 کل کشور با عنوان «هزینه های پیش بینی نشده  » جهت کمک به نهاد ریاست جمهوری، در اختیار این نهاد قرار خواهد گرفت.
 
دستور فوری کابینه برای کمک به بیماران مستقر در روستاها

بر اساس مصوبه روزهای اخیر هیئت دولت که به قاضی زاده هاشمی و نعمت زاده ابلاغ شده، تاکید شده است که بر حسب اختیارات کابینه طبق اصل 138 قانون اساسی،  از این پس ورود و ترخیص آمبولانس های کم مصرف و قطعات مورد نیاز برای حمل و نقل بیماران در مناطق روستایی با پیشنهاد وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و تأیید  وزارت صنعت، معدن و تجارت با سود بازرگانی صفر درصد مجاز خواهد بود.


** وطن امروز

لاریجانی گفت وفادار می‌مانم

رئیس شورای مرکزی ائتلاف اصولگرایان گفت علی لاریجانی به هیچ وجه به صورت مستقل وارد انتخابات نمی‌شود و قول داده است به اصولگرایان وفادار خواهد ماند. به گزارش فارس، آیت‌الله موحدی‌کرمانی درباره برخی مباحث مطرح شده برای حرکت مستقل علی لاریجانی در انتخابات دهمین دوره مجلس شورای اسلامی، ضمن رد این موضوع گفت: آقای لاریجانی در تماسی با بنده ابراز وفاداری خود را اعلام کرده‌اند و بعید می‌دانم حرکتی مقابل ائتلاف اصولگرایان انجام دهند. وی خاطرنشان کرد: لاریجانی بنا ندارد در انتخابات سال جاری لیستی جدا ارائه دهد. آیت‌الله موحدی‌کرمانی با تاکید بر اینکه با هرگونه سهم‌خواهی مخالفیم، تصریح کرد: بعضی‌ها به دنبال سهم‌خواهی هستند و حتی بیشتر از سهم خود می‌خواهند که ما می‌خواهیم آن را کنترل کنیم. وی ادامه داد: اگر همه اصولگراها دور هم جمع شوند آنها در این مجموعه دیگر جایگاهی نخواهند داشت.

به خاطر پاسخ به بی‌ادبی مولاوردی
یالثارات لغو مجوز شد

هفته‌نامه باسابقه یالثارات لغو مجوز شد. در جلسه  دیروز دوشنبه 14 دی ماه، اعضای هیات نظارت بر مطبوعات، یالثارات را به خاطر پاسخ به مولاوردی، معاون امور زنان روحانی لغو مجوز کردند! سایت معاونت مطبوعاتی هم گزارش داد  پروانه هفته‌نامه «یالثارات» با توجه به تبصره 2 ماده ٦ قانون مطبوعات، لغو شده است.  مدیرمسؤول هفته‌نامه «یالثارات» در واکنش به لغو مجوز این هفته‌نامه گفت: تطبیق اتهام ما با ماده ۶ قانون مطبوعات ناروا است و البته از کم‌طاقتی آقای روحانی در مقابل منتقدان مشخص بود چنین عکس‌العملی از سوی دولت رخ می‌دهد. عبدالحمید محتشم به خبرگزاری بسیج گفت: نظر ما این است در مطلبی که درباره خانم مولاوردی منتشر شد هیچ توهینی صورت نگرفته است و فقط واقعیات و عملکرد ایشان بیان شده است. وی درباره لغو مجوز این هفته‌نامه اظهار داشت: کسانی که در هیات نظارت بر مطبوعات به لغو مجوز «یالثارات» رای داده‌اند، دولتی‌ بودند و افراد غیردولتی هیات نظارت که در اقلیت هستند، چنین نظری نداشتند. مدیرمسؤول هفته‌نامه «یالثارات» گفت: کسانی که در هفته‌نامه ما قلم می‌زنند رزمندگان دفاع‌مقدس هستند که هنوز روحیه سلحشوری آن زمان را حفظ کرده‌اند. وی با بیان اینکه ما در چارچوب قانون حق و حقوق خود را پیگیری می‌کنیم، گفت: آن کاری را که در زمان جنگ با دشمنان کردیم، با منافقین داخلی هم می‌کنیم و از مواضع انقلابی کوتاه نمی‌آییم. گفتنی است هفته‌نامه یالثارات اخیرا در نقد فعالیت‌های شهیندخت مولاوردی در معاونت زنان ریاست جمهوری مطلبی نوشته و به برخی مناسبات شائبه‌دار سیاسی او اشاره کرده بود که این نوشته با واکنش تند و توهین‌آمیز مولاوردی مواجه شد. مولاوردی طی نوشته‌ای در کانال تلگرام خود این هفته‌نامه را با القابی مانند «سخیف»، «معیوب» و «مریض» مورد حمله قرار داده بود.

امروز؛ آزمون علمی اجتهاد برای کاندیداهای خبرگان

معاون اجرایی و امور انتخابات شورای نگهبان از برگزاری آزمون علمی اجتهاد برای ۵۳۷ داوطلب نمایندگی مجلس خبرگان رهبری خبر داد و گفت: این آزمون سه‌شنبه 15 دی‌ماه در محل دبیرخانه مجلس خبرگان رهبری در قم برگزار می‌شود. سیامک‌ ره‌پیک در گفت‌وگو با تسنیم گفت: 801 نفر برای نمایندگی در مجلس خبرگان رهبری ثبت‌‌نام کرده بودند که شورای نگهبان برای تایید صلاحیت علمی اجتهاد آنها از 537 تن از این تعداد برای شرکت در این آزمون دعوت کرده است. وی با بیان اینکه آزمون علمی اجتهاد برای 537 داوطلب نمایندگی مجلس خبرگان رهبری امروز در محل دبیرخانه این مجلس در شهر قم برگزار می‌شود، افزود: طبق قانون، شورای نگهبان یک ماه برای بررسی صلاحیت داوطلبان خبرگان رهبری فرصت دارد که پس از طی این مدت، نتایج را اعلام خواهد کرد.


** جمهوری اسلامی

پيشنهاد آل سعود به خانواده آيت الله النمر پيش از اعدام

* منابع نزدیک به خانواده شهید النمر فاش کردند رژیم سعودی از قبل پیشنهادی را برای آزاد کردن او مطرح کرده بود. به گزارش پایگاه خبری «الوعی نیوز»، منابع نزدیک به خانواده آیت‌الله النمر فاش کردند چند هفته پیش از اجرای حکم یکی از مسئولان سعودی در تماس با خانواده النمر گفته بود اگر خواهان آزادی او هستند دو راه دارند که یکی ارسال نامه از طرف خود النمر برای سلمان بن عبدالعزیز پادشاه سعودی برای ابراز ندامت درباره موضع گیری‌های قبلی و تعهد دادن برای کنار گذاشتن این موضع‌گیریها در آینده است. راه دوم هم رفتن خانواده النمر به وزارت کشور و درخواست از وزیر کشور سعودی برای لغو حکم است. مقام مسئول در وزارت کشور سعودی تاکید کرده بود با یکی از این دو راه می‌توانند حکم اعدام را به زندان تبدیل کنند و در نهایت او را آزاد کنند. خانواده النمر تاکید کرد حاضر نیست چنین درخواستی را برای وزیر کشور سعودی ارسال کند و خود شیخ النمر هم حاضر نیست موضع گیری خود را تغییر دهد. حکم اعدام النمر در حالی اجرا شد که بعضی از محکومان به اعدام در عربستان بیش از ده سال است در زندان‌های سعودی نگهداری می‌شوند.

محکومیت حمله به سفارت عربستان در مشهد توسط هیئت علمای الازهر مصر

* هیئت علمای الازهر مصر در بیانیه‌ای حمله معترضان به سفارت عربستان در تهران و کنسولگری این کشور در مشهد واکنش نشان داد. به گزارش رای الیوم، هیئت علمای الا‌زهر اظهارات تحریک آمیز علیه عربستان و آنچه آن را آزار رساندن به همسایه خوانده محکوم کرد. این هیئت همچنین از عربستان در مبارزه با تروریسم و تندروی و خاموش کردن فتنه‌های طایفه‌ای و تحکیم پایه‌های امنیت و ثبات و صلح در منطقه قدردانی کرد. آل سعود با ادعای حمایت از امنیت ملی این کشور، علاوه بر شیخ نمر سه مبارز شیعی دیگر به نام‌های علی سعیدالربح، محمد علی عبدالکریم الصویلم و محمد فیصل محمد الشیوخ را به شهادت رسانده است.

ربودن 78 نفر از کارکنان آموزش و پرورش استان نینوا

* یک منبع محلی در استان نینوا گفت: عناصر گروه تروریستی داعش 78 نفر از کارکنان آموزش و پرورش استان نینوا از جمله چند مدیر مدرسه را پس از انتشار فهرستی از اسامی آنها از سوی به اصطلاح «دیوان آموزش داعش» ربودند. این منبع علت ربوده شدن آنها را خودداری از تدریس متون آموزشی داعش که قتل و بمب‌گذاری و عملیات انتحاری را ترویج می‌کند، اعلام کرد گروه تروریستی داعش پس از اشغال موصل افکار و عقاید خود را در قالب متون آموزشی به خورد دانش‌آموزان می‌دهد اما تعدادی از معلمان حاضر به تدریس این متون نیستند.


** ایران

فرمانده سپاه تهران: حمله به سفارت عربستان کاملاً سازماندهی شده بود

فرمانده سپاه محمد رسول‌الله(ص) تهران، حمله و به آتش کشیدن سفارت عربستان در تهران را کاری کاملاً سازماندهی شده توصیف و تأکید کرد که این کار توسط نیروهای مؤمن و حزب‌اللهی صورت نگرفته است. سردار محسن کاظمینی در گفت‌و‌گو با «میزان»، با اشاره به اینکه «حمله و به آتش کشیدن سفارت عربستان در تهران کار بسیار غلط و اشتباهی بود و به هیچ روی نمی‌شود این کار زشت را توجیه کرد»، اضافه کرد: «اطمینان داریم که این کار توسط نیروهای مؤمن و حزب‌اللهی صورت نگرفته و این اقدام کاملاً سازماندهی شده بود.»  در همین حال، سایت «عصر ایران» در مطلبی نوشت: «حمله به سفارت عربستان، آن طور که برخی می‌خواهند القا کنند، یک اقدام خودجوش مردمی نبوده است؛ حرکتی کاملاً حساب شده و با طرح‌ریزی قبلی بود» این سایت هدف از حمله را خارج کردن سعودی‌ها از زیر ضرب فشار ایران و جهان بابت اعدام شیخ نمر دانسته و افزوده است: «خبرنگاران عصر ایران که برای تهیه گزارش به محل سفارتخانه رفته بودند، گزارش کرده‌اند که در اطراف محل، خودروهای شخصی متعددی با پلاک‌های قم و کرج را دیده‌اند که مهاجمان را به آنجا رسانده بودند.»

 لغو حج تمتع؛ آری یا نه؟

سخنگوی کمیسیون قضایی و حقوقی مجلس گفت: «توقف اعزام به حج تمتع از تبعات قطع روابط دیپلماتیک عربستان با ایران خواهد بود.»  محمدعلی اسفنانی در گفت‌وگو با «ایسنا» افزود: «در وهله اول صدور روادید که اولین مرحله برای اعزام حجاج است با اشکال مواجه می‌شود، البته صرفاً بحث روادید مطرح نیست بلکه اقامت افراد آن هم در یک بازه زمانی یک ماهه نیز با اشکال مواجه خواهد شد. وی افزود‌: طبیعتاً در چنین شرایطی اینکه به شکل فردی سفر شود متفاوت است تا اینکه قرار باشد به روال هر ساله 100 هزار نفر برای حج تمتع اعزام شوند.  این امر ورود اشخاص حقوقی مثل سازمان حج،‌ ایجاد بعثه در مکه و مدینه و حضور مقامات بلند پایه سازمان حج را می‌طلبد که طبعاً این موارد نیازمند روابط دیپلماتیک دو کشور است.» وی ادامه داد: «وقتی کشوری روابط دیپلماتیک خود را با ما قطع کرده، به این معنا است که با کشور ما در تخاصم است و در این شرایط حضور اتباع ایرانی در آن کشور آن هم اعزام 100هزار نفر به مدت یک ماه محل اشکال خواهد بود و به نظر می‌رسد مواردی مانند حفاظت و مسائل امنیتی نیز مانع از این خواهد بود که بحث حج به سرانجام برسد.» اسفنانی ساعاتی پس از انتشار این خبر، با انتشار اطلاعیه‌ای تأکید کرد: «اتخاذ هرگونه تصمیم درخصوص برنامه‌های حج تمتع صرفاً از طریق بعثه رهبر معظم انقلاب و سازمان حج و زیارت با در نظر گرفتن مسائل شرعی و نظر مسئولان محترم بلند پایه نظام و دولت محترم صورت خواهد گرفت.» از سوی دیگر دولت ریاض دستور لغو کلیه پروازها با ایران را صادر کرد.

مشروط شدن حضور دولتمردان در برنامه‌های صدا و سیما

با توجه به بیانیه صدا و سیما در توجیه پخش نشدن مصاحبه عادل فردوسی‌پور با محمدجواد ظریف در برنامه 90، یک «منبع آگاه» در دولت گفت: «طبق طرحی که شورای اطلاع‌رسانی دولت آماده کرده، از این به بعد دعوت از وزیران و معاونان وزیران برای حضور در برنامه‌های شبکه‌های مختلف، تنها با درخواست رسمی رئیس و معاونان سازمان صدا و سیما امکانپذیر خواهد بود.» به گزارش «انتخاب»، طبق دستورالعمل مذکور، رویه سابق که در سال‌های گذشته مرسوم بوده و دعوت از مسئولان دولتی از طرف تهیه کنندگان، مطرح و انجام می‌شده، ملغی خواهد شد.


** شرق

جعفرزاده ایمن‌آبادی:
دستگاه قضائی درس خوبی به مرتضوی بدهد


خانه ملت: پس از انتشار نامه مرتضوی علیه برخی نمایندگان مجلس و طرح اتهاماتی علیه آنان، چند نفر از نمایندگان مجلس نهم به اظهارات دادستان سابق واکنش نشان دادند. پس از حسین دهدشتی، یک نماینده دیگر مجلس گفت: مردم می‌خواهند قوه قضائیه با هر کسی و در هر مقامی، مخصوصا آنهایی که پرونده‌های متعدد تخلف دارند، با اشد مجازات برخورد کند؛ خصوصا افرادی که ادعا می‌کنند می‌دانند چطور قوه قضائیه را دور بزنند. غلامعلی جعفرزاده ایمن‌آبادی با اشاره به نامه اخیر مرتضوی و اتهام‌زنی به کمیته تحقیق‌و‌تفحص مجلس از سازمان تأمین اجتماعی گفت: مرتضوی در محضر دادگاه رفتاری را بروز می‌دهد که جای تعجب دارد. او یا فرار به جلو می‌کند یا خلأ‌های قانونی را می‌داند. نماینده مردم رشت در مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه نامه‌نگاری و زیرسؤال‌بردن کمیته تحقیق‌و‌تفحص مجلس از سوی مرتضوی چه دلیلی دارد؟ تصریح کرد: آنچه از مرتضوی یا هر متهم دیگر انتظار داریم این است که تا انتها پاسخ‌گوی اعمال و رفتارش باشد. این کار‌ها فرار‌به‌جلو، قانون‌شکنی و نقض قانون از سوی مرتضوی است. او گفت: متأسفم از اینکه مرتضوی به‌جای اینکه خود را برای روز چهارشنبه و دادگاه آماده کند، برای اعضای تحقیق‌و‌تفحص نامه‌نگاری می‌کند؛ این‌گونه نامه‌نگاری‌ها نشان می‌دهد او درصدد ایجاد جنگ روانی است؛ این در حالی است که هیچ‌کدام از رفتار‌هایش نمی‌تواند از اتهام‌هایش کم کند. نماینده مجلس نهم تصریح کرد: دستگاه قضائی تاکنون براساس عدالت عمل کرده و تحت‌تأثیر فضاسازی‌ها و دروغ‌پراکنی‌ها قرار نمی‌گیرد و شک ندارم با قاطعیت با این پرونده برخورد می‌کند و تحت ‌تأثیر فضاسازی روانی قرار نگرفته و نمی‌گیرد. جعفرزاده ‌ایمن‌آبادی ادامه داد: مرتضوی این‌گونه جوسازی‌ها را انجام می‌دهد تا قوه قضائیه مرعوب رفتارهای نابخردانه‌اش شود؛ درحالی‌که دستگاه قضائی تحت‌تأثیر این رفتارهای نابخردانه و هیجانی تیم احمدی‌نژاد قرار نگرفته و نمی‌گیرد. مجازات متخلف چهار پرونده تحقیق‌و‌تفحص چهار دوره مجلس، باید عبرت تاریخ باشد.

اطلاعیه هیأت مرکزی نظارت بر انتخابات مجلس

ایرنا: هیأت مرکزی نظارت بر انتخابات دهمین دوره مجلس شورای اسلامی، در اطلاعیه‌ای، زمان دریافت شکایات داوطلبان معترض به نظر هیأت‌های اجرائی حوزه‌های انتخابیه را اعلام کرد. در این اطلاعیه آمده است: «به‌ اطلاع می‌رساند آن دسته از داوطلبان نمایندگی دهمین دوره مجلس شورای اسلامی که براساس نظر هیأت‌های اجرائی حوزه‌های انتخابیه تأیید صلاحیت نگردیده‌اند، «به استناد تبصره ماده ٥١ قانون انتخابات مجلس شورای اسلامی» می‌توانند از تاریخ ابلاغ فرمانداران و بخشداران مراکز حوزه‌های انتخابیه حداکثر ظرف مدت چهار روز از تاریخ ١٦/١٠/٩٤ لغایت ١٩/١٠/٩٤ از ساعت هشت صبح تا ساعت ١٦ به دفاتر نظارت و بازرسی انتخابات در استان‌ها و در تهران به آدرس تهران، خیابان شهید مطهری، خیابان میرعماد، محل فرمانداری تهران مراجعه و پس از دریافت فرم، شکایت خود را تنظیم و پس از تحویل، رسید دریافت کنند». «علی پورعلی‌مطلق» دبیر ستاد انتخابات کشور گفت: «هیأت‌های اجرائی حوزه‌های انتخابیه سراسر کشور  سه‌شنبه نتیجه بررسی صلاحیت‌ها را به هیأت‌های نظارت و داوطلبان اعلام می‌کنند».


** آرمان

حمله به سفارت عربستان سازماندهی شده بود

فرمانده سپاه حضرت محمد رسول‌ا...(ص) تهران بزرگ گفت: حمله و به آتش کشیدن سفارت عربستان در تهران کار کاملا سازماندهی شده‌ای بود. سردار محسن کاظمینی با اشاره به حمله عده‌ای از افراد به سفارت عربستان در شنبه شب اظهار داشت: حمله و به آتش کشیدن سفارت عربستان در تهران کار بسیار غلط و اشتباهی بود و به هیچ روی نمی‌شود این کار زشت را توجیه کرد. وی افزود: اطمینان داریم که این کار توسط نیروهای مومن و حزب‌اللهی صورت نگرفته و این اقدام کاملا سازماندهی شده بود. کاظمینی با اشاره به صحبت‌های شب گذشته عادل الجبیر وزیر خارجه عربستان مبنی بر مقابله این کشور با ایران در منطقه عنوان کرد: جمهوری اسلامی ایران رژیم آل سعود را در حد تهدید برای خودش نمی‌داند.

عبدا...‌عبدا... وارد تهران شد

رئيس اجرايي دولت جمهوري اسلامي افغانستان ديروز براي انجام سفري سه روزه وارد تهران شد. عبدا...‌عبدا... در اين سفر با مقامات ايران درباره روابط دوجانبه و همكاري‌هاي منطقه‌اي ديدار و گفت‌وگو مي‌كند. وی قرار است در اين سفر در راستاي توافقات انجام شده بين ايران و افغانستان، از ظرفيت‌هاي ترانزيتي بندر چابهار ديدن كند. در اين سفر محمد محقق معاون دوم رياست اجرايي، محمد حنيف اتمر مشاور امنيت ملي رئيس‌جمهوري، سيد حسين عالمي بلخي وزير مهاجرين، همايون رسا وزير تجارت و صنايع، نسيم اوريا خيل وزير كار و امور اجتماعي، عبدالباري جهاني وزير اطلاعات و فرهنگ، محمد بتاش وزير حمل و نقل و هوانوردي، حكمت خليل معاون سياسي وزارت خارجه افغانستان و شماري از مشاوران دفتر رياست‌جمهوري افغانستان، عبدا... را همراهي مي‌كنند.

 

کار 100ساله تيم مذاكره‌كننده!

وزير خارجه سابق کشورمان با بيان اينكه تيم مذاكره‌كننده هسته‌اي بي‌سابقه‌ترين كار ممكن تا به امروز را انجام داده است، گفت: اين تيم سه نفره به اندازه 100سال كار كردند و با مذاكرات خود موفق شدند مسائل هسته‌اي پيچيده را به نفع جمهوري اسلامي حل كنند. منوچهر متكي افزود: تيم مذاكره‌كننده هسته‌اي فرصت‌هاي مناسبي را براي كشور فراهم كردند، برعكس كساني كه سياسي به اين مسائل نگاه مي‌كنند طرف مقابل به دنبال فرصت بود. وي بيان كرد: پرونده هسته‌اي سابقه 12 ساله دارد كه ما توانستيم پس از سال‌ها تلاش با تيمي قوي و با اراده اين مسائل را حل كنيم.

ردصلاحیت ۱۶ كانديداي مجلس درقم

فرماندار قم از رد صلاحيت ۱۶ داوطلب كانديداتوري در انتخابات مجلس شوراي اسلامي از حوزه انتخابيه قم توسط هيات اجراي خبر داد. رضا سيار گفت: مجموعا ۱۴۰نفر نيز صلاحيتشان مورد تاييد هيات اجرايي انتخابات استان قم قرار گرفت كه پرونده اين افراد تحويل شوراي نگهبان و هيات نظارت بر انتخابات استان قم مي‌شود. وي با بيان اينكه دلايل رد صلاحيت این ۱۶نفر به آنها ابلاغ خواهد شد، اظهاركرد: رد صلاحيت‌شدگان فرصت دارند از ۱۶ تا ۱۹ دي‌ماه، به هيات نظارت استان قم مراجعه كرده و مراتب اعتراض خود را ارائه كنند.

شرط فروش نفت به انگليس اعلام شد

شركت ملي نفت ايران و شل براي چگونگي پرداخت بدهي معوق 2/3 ميليارد دلاري به توافق نهايي دست يافتند و قرار است در صورت تسويه بدهي‌ها، صادرات نفت به اين شركت انگليسي از سرگرفته شود. مدير امور بين‌الملل شركت ملي نفت ايران با تاييد توافق انجام شده با شركت انگليسي شل، گفت: ازسرگيري فروش نفت خام ايران به اين شركت مشروط به پرداخت بدهي‌هاي گذشته شده است. سيدمحسن قمصري با تاكيد بر اينكه در شرايط فعلي چگونگي پرداخت بدهي شركت انگليسي شل به ايران مشخص شده و از ابهام درآمده است، تصريح كرد: پرداخت بدهي‌هاي معوق توسط اين شركت انگليسي بلافاصله پس از لغو تحريم‌ها قطعي و نهايي شده است. همچنین ادوارد دنيلز معاون شل اخيرا اعلام كرده است: اين شركت بدهي بيش از 2ميليارد دلاري (يك ميليارد و 300 ميليون پوندی) خود را به شركت ملي نفت ايران پس از لغو تحريم‌ها پرداخت مي‌كند.