کد خبر 524990
تاریخ انتشار: ۳۰ دی ۱۳۹۴ - ۰۷:۱۳

گروه تروریستی تکفیری داعش پس از ماهها حدس و گمانه های رسانه ای، سر انجام خبر هلاکت "جهادی جان" جلاد مشهور خود را بصورت رسمی تایید کرد.

گروه بین الملل مشرق- گروه تروریستی تکفیری داعش پس از ماهها حدس و گمانه های رسانه ای، سر انجام خبر هلاکت "جهادی جان" جلاد مشهور خود را بصورت رسمی تایید کرد. بنابر این گزارش، این گروه تکفیری مورد حمایت عربستان سعودی و ترکیه در جدیدترین شماره مجله رسمی خود بنام "دابق" با انتشار تصاویری از جلاد معروف خود، وی را بنام "ابومحارب المهاجر" معرفی کرده و از هلاکت وی در حمله دو ماه پیش پهپادهای بمب افکن آمریکایی خبر داده است.


پیش از این رسانه های منطقه ای و فرامنطقه ای خبر هلاکت این جلاد خونریز داعش که سر چندین گروگان خارجی داعش را از بدن جدا کرده بود را اعلام کرده بودند. جان جهادی (به انگلیسی: Jihadi John) با نام اصلی محمد اِموازی ، جلاد داعش بود. عنوانی که رسانه‌ها به یکی از اعضای گروه داعش داده‌اند. وی متولد کشور کویت و در سنین طفولیت به شهر لندن انگلستان مهاجرت کرده بود. عنوان جان جهادی توسط عده‌ای از گروگان‌های آزاد شده به این شخص داده شده که ادعا کرده‌اند او مسئول یک ریزیگان (سلول) تروریستی به نام «بیتلز» بوده است و وظیفهٔ برقراری ارتباط با خانواده‌های گروگان‌های خارجی را بر عهده داشته است.


نخستین بار شبکه تلویزون بی‌بی‌سی در ۲۶ فوریه ۲۰۱۵ (۷ اسفند ۱۳۹۳) گفت که نام اصلی این جلاد محمد اموازی و از اهالی غرب لندن است، سرویس‌های امنیتی بریتانیا پیشتر او را شناسایی کرده بودند اما به دلایل عملیاتی نخواستند هویتش را فاش کنند. مرکز بین‌المللی مطالعات رادیکالیسم در دانشگاه کینگز کالج لندن این هویت را تأیید کرد.


در همین زمینه یکی از اعضای سابق گروه داعش که محمد اموازی معروف به "جان جهادی” را در سوریه ملاقات کرده او را آدمی تنها، گوشه‌گیر و بی‌احساس توصیف کرده است. ابو ایمن، عضو سابق داعش به بی‌بی‌سی گفته است که "جان جهادی” را دو سال پیش زمانی که برای اولین بار وارد سوریه شد، ملاقات کرده است.


او گفت: زمانیکه همدیگر را در سوریه ملاقات کردیم، ما هر دو از پیکارجویان معمولی بودیم که در گروههای اسلامگرا علیه دولت سوریه می‌جنگیدیم. پیکارجویان خارجی که اکثر آنها بریتانیایی بودند در شهری موسوم به اطمه (شمال استان ادلب نزدیک مرز با ترکیه) در شمال سوریه ساکن بودند.