روزنامه‌های اصلاح‌طلب طی دو روز اخیر، صفحه نخست خود را به مسائلی اختصاص دادند که تا حدود زیادی با یکدیگر و نیز با رسانه‌های ضد انقلاب یکسان بود؛ انتخاب سلیقه‌ای یک جمله از روحانی، اعتراض علی مطهری و برخی مواضع سید حسن خمینی.

گروه سیاسی مشرق- طی روزهای اخیر، عده‌ای از سیاسیون در اعتراض به رد صلاحیت‌های انجام شده از سوی شورای نگهبان، صحبت‌ها و نامه‌نگاری‌هایی را داشته‌اند که گویا به مذاق رسانه‌های ضد انقلاب خوش آمده و خوراک رسانه‌ای خوبی را برای آن‌ها فراهم کرده است. خوراک رسانه‌ای که باعث شد تا اقدامی هماهنگ میان رسانه‌های ضد انقلاب و روزنامه‌های اصلاح‌طلب شکل بگیرد.

روزنامه‌های اصلاح‌طلب در روز شنبه، سوم بهمن ماه سال جاری، صفحه نخست خود را به مسائلی اختصاص دادند که تا حدود زیادی با یکدیگر و با سایت‌های معاند شبیه بود. یکی از موضوعاتی که این روزنامه‌ها به صورت مشترک با سایت‌های ضدانقلاب به آن پرداختند، جمله‌ای منتخب از صحبت‌های روز پنج‌شنبه رئیس جمهور بود: «مجلس خانه ملت است، نه خانه یک جناح». در حالی که حسن روحانی، رئیس جمهور در نطق حدود 40 دقیقه‌ای روز پنج‌شنبه خود به نکات بسیاری اشاره کرد، اما این رسانه‌ها ترجیح دادند تا جمله مذکور را مورد توجه قرار دهند.











در گام بعدی، این رسانه‌ها در اقدام مشترک خود برای حمله به شورای نگهبان، به سراغ سید حسن خمینی و خروج علی مطهری از اصول‌گرایی رفتند. سحام‌نیوز درباره موضع‌گیری اخیر علی مطهری نوشته است: نماینده مردم تهران ریشه رد صلاحیت‌ها را ترس از فریب‌خوردن مردم در انتخاب داوطلبان دانست و گفت: نباید از این ترسید که مجلسی علیه نظام تشکیل شود.

این رسانه ضد انقلاب در ادامه از قول مطهری نوشته است: نقطه آغاز حیات سیاسی من همان مجلس هشتم است که از آن به عنوان مجلس اصولگرا یاد می‌شود. تصور من از اصولگرایی یک چیز دیگری بود. من انتظار دیگری از آن مجلس و نمایندگان داشتم و در عمل دیدم که اصولگرایی واقعی وجود ندارد.

سحام نیوز در رابطه با رد صلاحیت کاندیداتوری سید حسن خمینی در انتخابات مجلس خبرگان هم به مانند روزنامه‌های اصلاح‌طلب وارد میدان شده و نسبت به مسئله حق‌الناس و ظلم بر مردم واکنش نشان داده است. جالب آنکه سحام‌نیوز خود همواره از مدعیان تقلب در سال 88 بوده و مصداق عینی ظالم و متجاوز به حق‌الناس است.

سحام به از قول سید حسن خمینی نوشته است: وی (سید حسن خمینی) در ادامه سخنان خود به بیان روایتی از معصومین(ع) در خصوص ضرورت پرهیز از ظلم کردن پرداخت و یادآور شد: امام باقر(ع) فرموده‌اند که پدر بزرگوار و اجداد ایشان امام حسین(ع) و امیرالمؤمنین(ع)، در واپسین لحظات زندگی توصیه کرده‌اند که «فرزندم بپرهیز از ستم بر کسی که جز خدا یاوری بر تو نمی‌یابد». بنابر این روایت، ظلم به کسی که هیچ پناه‌گاهی جز خدا ندارد به سرعت به ظالم برمی‌گردد.

هرچند که این وب‌سایت درباره علت پرداختن سید حسن خمینی به این موضوع چیزی مطرح نکرده است اما با توجه به پرداخت همه‌جانبه و هماهنگ از سوی رسانه‌های ضد انقلاب و روزنامه‌های اصلاح‌طلب از یک سو، و داغ بودن بحث رد صلاحیت‌ها و ارتباط میان آن با حق‌الناس از سویی دیگر، به جرأت می‌توان گفت که این صحبت‌های سید حسن خمینی عطف به مسئله رد صلاحیت عده‌ای از اصلاح‌‍طلبان توسط شورای نگهبان عنوان شده است.












به نظر می‌رسد، حامیان فتنه 88، از جمله روزنامه‌های اصلاح‌طلب و سایت‌های ضد انقلاب برای عبور از شورای نگهبان بدون توجه به سوابقشان در حوادث ریاست جمهوری نهم، از چند طریق و به شکلی هماهنگ در حال فشار به شورای نگهبان هستند:

1. از طریق فشار رسانه‌ای توسط رسانه‌های داخلی و خارجی برای تمرکز روی رد صلاحیت‌ها اعم از عدم احراز صلاحیت و رد صلاحیت برای تلقین اجرای مهندسی آراء.

2. تحریک کردن دولت و شخص روحانی برای اتخاذ موضع علیه شورای نگهبان با عنوان دفاع از حق‌الناس و سلایق مردمی.

3. رد صلاحیت اصلاح‌طلبان و عدم احراز افرادی که هیچ سابقه‌ای از آن‌ها رؤیت نشده را با عنوان تقلب سیستماتیک در رسانه‌ها معرفی کنند و به نحوی ادبیات تلخ فتنه 88 را تکرار کند.

4. در کنار مظلوم نمایی، این افراد با سو استفاده از جایگاه روحانی و همچنین تقاضا از مقام معظم رهبری، به دنبال تحریک افکار عمومی برای فشار به نظام هستند.