گروه بین الملل مشرق- برای مخاطبین مشرق که طی 15 ماه گذشته پیگیر سلسله گزارشهای تحلیلی - میدانی سوریه بوده اند، از تحولات میدانی در جبهه های "درعا، حلب، لاذقیه، حمص" گزارشهایی تهیه شده است که شما را به مطالعه آن دعوت می کنیم.
تحولات میدانی جبهه درعا
شیخ مسکن آزاد شد/ نوی(غرب)، ابطع و داعل اهداف بعدی عملیات ارتش سوریه
پس از دو ماه نبرد سخت و سنگین، رزمندگان ارتش سوریه با پشتیبانی واحدهای نظامی مدافعان حرم حضرت زینب (س) و حمایت هوایی گسترده جنگنده بمب افکنهای روسی - سوری موفق به بازپس گیری شهر استراتژیک شیخ مسکین در شمال استان درعا شد. رزمندگان جبهه مقاومت در این عملیات بطور همزمان با بیش از دو هزار تروریست تکفیری از گروههای زیر محموعه القاعده و ارتش آزاد درگیر بوده و در نهایت پس از گذشت یکسال از اشغال شهر شیخ مسکن توسط تروریستها، نسیم آزادی و امنیت بر آن وزیدن گرفت.
دور جدید نبردها از حدود یک ماه پیش با حملات متمرکز نیروهای نظامی سوری و گروههای پشتیبان آنها از دو محور قرفا - شمال شیخ مسکین و ازرع - شرق شیخ مسکین با مشارکت صدها رزمنده محور مقاومت آغاز شده بود. با توجه به بافت ویژه شهر شیخ مسکین و مناطق اطراف آن که در دشت مسطح واقع شده است، اولویت فرماندهان نظامی اتاق عملیات مشترک محور مقاومت بر حملات برق آسا و مستقیم به قلب خطوط دفاعی دشمن تکفیری قرار گرفت.
{$sepehr_media_1359977_400_300}
در همین راستا، حملات با استفاده از اصل غافلگیری و با سرعت عمل بالا سازماندهی و اجرا شده که طی آن رزمندگان در محور شمال شهر موفق به سیطره بر محلات شمالی شیخ مسکین خصوصا مقر لشگر 82 نیروی زمینی ارتش سوریه شدند. در شرق نیز حملات رزمندگان موجب شکستن خطوط دفاعی تروریستهای تکفیری در محلات شرقی شده و در نتیجه نیروهای ارتش سوریه از دو محور فوق الذکر وارد شهر شده و نبردها را به مناطق مرکزی کشیدند.
پشتیبانی گسترده یگانهای موشکی و توپخانه حزب الله و ارتش سوریه، حملات هوایی دقیق و متمرکز بالگردها و جنگنده بمب افکنهای روسی - سوری بر سرعت پیشروی های رزمندگان در محورهای زمینی افزوده و در نتیجه درگیریها از شرق و شمال به غرب و جنوب شهر شیخ مسکین سرایت کرد. لازم به ذکر است که تروریستهای تکفیری مستقر در این شهر، دارای دو خط ارتباطی و تدارکاتی بودند:
1 - خط تدارکاتی - تسلیحاتی از شهر "نوی" واقع در شمال غرب شیخ مسکین به محلات غربی آن
2 - خط تدارکاتی - تسلیحاتی از شهر "درعا" به روستاهای "ابطع و داعل" واقع در جنوب شهر شیخ مسکین
باز بودن این دو مسیر تدارکاتی را بجرات میتوان "پاشنه آشیل" عملیات نظامی در شیخ مسکین دانست. چرا که با توجه به برتری کاملا محسوس تروریستهای تکفیری (از نظر نیرو و تدارکات نظامی ارسالی از مرز اردن با سوریه)، ارسال هزاران نفر نیرو و حجم گسترده ای از تسلیحات سنگین و مهمات برای تروریستهای تکفیری مستقر در محلات غربی و جنوبی شهر، موجب افزایش توان نظامی آنها برای گسترش مناطق تحت سیطره و اشغال مجدد شهر می شد.
{$sepehr_media_1359987_400_300}
به همین دلیل، حملات هوایی، موشکی و توپخانه ای علاوه بر محلات و مراکز استقرار تروریستها در داخل شهر، خطوط تدارکاتی و انتقال نیرو و امکانات آنها در این دو مسیر ذکر شده را نیز پوشش داده و حتی به شهرهایی که بعنوان سرپل ارسال تدارکات و تسلیحات و نیرو به شیخ مسکن عمل می کردند نیز گسترش یافت. در هیمن راستا، شهر نوی، انخل، درعا، گذرگاههای مرزی سوریه با اردن بطور منظم و گسترده هدف حملات شدید هوایی هواپیماها و بالگردهای جنگی (میل 24 و 28) روسی - سوری قرار گرفته و کاروانهای تسلیحات و نیروی تروریستها نابود شدند.
عامل دیگری که به یاری عمیلیات نظامی نیروهای ارتش سوریه شتافت، عبارت بود از "دور جدید درگیریهای داخلی میان گروههای تروریستی تکفیری فعال در استان درعا و شهر شیخ مسکین". در همین راستا طی دو هفته اخیر و در پی وقوع دهها فقره ترور و حملات مشکوک علی مراکز، اعضا و فرماندهان گروههای تروریستی تکفیری زیر مجموعه "ارتش آزاد و القاعده" در مناطق مختلف استان درعا، اختلافات جدی میان این دو گروه با گروه تروریستی تکفیری "حرکت المثنی" بالا گرفت.
فرماندهان القاعده و ارتش آزاد، گروه حرکت المثنی را به بیعت با داعش و نقش آفرینی در ترورها و ناامنیها در پشت خطوط نبرد نیروهای خود با ارتش سوریه متهم کرده و پس از صدور چندین بیانیه از سوی دو طرف علیه یکدیگر، کار به جنگهای خونین و حملات به مقرهای فرماندهی، ربایش اعضای خانواده های فرماندهان و اعضای موثر این گروهها و دستگیری وابستگان کشید. در نهایت سه روز پیش ائتلافی از 16 گروه زیر مجموعه ارتش آزاد و القاعده بطور رسمی به گروه جرکت المثنی اعلام جنگ داده و مقرهای فرماندهی این گروه را تصرف و اعضای آن را نیز دستگیر کردند.
حرکت المثنی یکی از گروههای فعال در عملیات بزرگ اشغال شهر شیخ مسکین در سال گذشته بود که صدها تن از نیروهای آن با پشتیبانی حداقل ده دستگاه تانک و دهها نفربر و خودروی زرهی و یگانهای موشکی و توپخانه در هجوم به این شهر و استقرار در بخشی از محلات آن مشارکت داشته اند. با بالا گرفتن آتش اختلافات میان دو طرف، ارتش آزاد و القاعده مسیر تدارکاتی این گروه در داخل شهر را بسته و همزمان هدف قرار گرفتن هوایی و توپخانه ای ، موشکی این خطوط از سوی ارتش سوریه و حزب الله، کار را بدانجا کشید که حرکت المثنی نیروهای خود را از شیخ مسکین عقب کشید.
گروههای تروریستی تکفیری القاعده و ارتش آزاد تلفات خود در نبردهای آزادسازی شهر شیخ مسکین را 210 تن اعلام کردند که اسامی و تصاویر اکثر آنها نیز در رسانه های آنها منتشر شده است. اما منابع میدانی و اطلاعاتی نزدیک به ارتش سوریه این آمار را بسیار بالاتر از رقم اعلام شده عنوان می کنند. در میان تلفات این گروهها تعدادی از فرماندهان ارشد میدانی نیز دیده می شوند که اسامی آنها به این شرح می باشد:
- فرمانده ارشد "لواء جند الرحمن” (وابسته به ارتش آزاد) "ﻳﻮﺳﻒ ﻋﺒﺪ ﺍﻟﻠﻪ ﺍﻟﻌﻤﺎﺭ"
ـ فرمانده ميداني در "لواء المهاجرين والأنصار” (القاعده) "ﺧﻠﺪﻭﻥ ﻣﺤﻤد"
ـ فرمانده عمليات جبهة النصرة (القاعده) در شهر شیخ مسکین بنام "أبو محمد الحافظ"
ـ فرمانده "فرقة شهداء حوران” التابعة لـ "الجبهة الجنوبية” (ارتش آزاد) "سرهنگ فراری أحمد حامد المحمد ملقب به أبو فادي"
ـ فرمانده ميداني در "لواء المهاجرين والأنصار” (القاعده) "ابو محمد القيناوي"
ـ فرمانده ميداني در لواء المهاجرين والانصار (القاعده) "خلدون محمد علي بنيان الحريري"
ـ فرمانده گروه تروریستی تکفیری "جيش الاسلام" (القاعده) در استانهای جنوب سوریه (درعا، قنیطره و سویداء) بنام "ابو حديد"
ـ فرمانده الميداني در "گروه تروریستی تکفیری جيش الاسلام (القاعده) "ابو جولان"
ـ فرمانده "لواء جند الرحمن” وابسته به گروه تروریستی تکفیری ارتش آزاد بنام "يوسف عبد الله العمار"
ـ فرمانده نظامی "لواء الحسن بن علي” وابسته به یگان "ألوية سيف الشام” (زیر مجموعه ارتش آزاد) بنام أبو غيث.
ـ فرمانده الميداني در "لواء غزة حوران” وابسته به گروه تروریستی تکفیری ارتش آزاد بنام "منير عثمان المذيب"
ـ فرمانده نظامی گروه تروریستی تکفیری "حركة المثنى” (داعش) ابو بكر المهاجر
سیطره کامل و تثبیت موقعیت نظامی نیروهای دولتی سوریه در شهر شیخ مسکین دارای اهمیت فراوانی می باشد که در زیر مواردی را ذکر می کنیم:
1 - شهر شیخ مسکین چهارمین شهر استان درعا از نظر مساحت پس از شهرهای درعا، نوی و صنمین بشمار می رود. این شهر در مسیر ارتباطی استانهای جنوبی سوریه مانند: "دمشق، درعا، سویداء و قنیطره" قرار داشته و فاصله آن از پایتخت (دمشق) 70 کیلومتر و از شهر درعا 22 کیلومتر بوده و بمثابه خط نخست دفاع از شهرها و مناطق تحت سیطره نیروهای ارتش سوریه مستقر در ازرع، صنمین و قرفا بحساب می رود که هم اکنون از سوی یگانهای نظامی لشگر 9 و لشگر 5 نیروی زمینی ارتش سوریه مورد حفاظت قرار دارد.
2 - تامین امنیت هر چه بیشتر دروازه های جنوبی استان دمشق (با توجه به موقعیت ویژه جغرافیایی شهر شیخ مسکین و قرار داشتن آن در فاصله حدود 80 کیلومتری شهر دمشق و همچنین قرار داشتن در مجاورت اتوبان استراتژیک درعا - دمشق
3 - تامین امنیت هر چه بیشتر شهرهای تحت سیطره دولت سوریه در شمال شرق استان درعا مانند ازرع، صنمین، قرفا و ...
4 - بستر سازی برای گسترش مناطق تحت سیطره ارتش سوریه از شیخ مسکین به سمت شهرهایی همچون "نوی، آنخل، تل الجابیه، تل الجموع و ..."
{$sepehr_media_1360045_400_300}
اختلافات شدید تروریستها پس از شکست در شیخ مسکین
بدنبال سیطره کامل و پاکسازی شهر شیخ مسکین توسط نیروهای ارتش و بسیج مردمی سوریه، آتش اختلافات میان گروههای تروریستی تکفیری بشدت شعله ور شده است. این گروهها، یکدیگر را به فرار از معرکه نبرد و خیانت متهم کرده اند. در این میان یکی از کانالهای رسانه ای وابسته به گروه تروریستی تکفیری القاعده با انتشار یک ویدئو انتقادات شدیدی را متوجه کشورهای عربی حامی تروریسم تکفیری در منطقه (عربستان، قطر، اردن و امارات) کرده است.
در این ویدئو، یکی از فرماندهان میدانی القاعده (جبهه النصره) در حالیکه مانند کودکان به گریه افتاده، کشورهای عربی را بخاطر آنچه عدم پشتیبانی در ارسال پول و سلاح بیشتر به تروریستها خوانده بشدت نکوهش می کند. علاوه بر این، رسانه های گروههای تروریستی تکفیری "الویه الفرقان، حرکت المثنی، الفیلق الاول و جبهه النصره نیز مملو از پیامهای توبیخ و توهین این گروهها به یکدیگر شده است. در این میان گروههای وابسته به تکفیریهای ارتش آزاد، حرکت المثنی را به عقب نشینی از جبهه "دوار (میدان مرکزی) شیخ مسکین" متهم کرده و آن را به مثابه خالی کردن پشت سایر گروهها و خراب کردن دنیا بر سر آنها عنوان کرده است.
{$sepehr_media_1360051_400_300}
بازدید نماینده رییس جمهور سوریه از شیخ مسکین
اما در حالیکه تروریستها شکست خورده و گریان یکدیگر را به فرار از جبهه های نبرد با ارتش سوریه متهم می کنند و اختلافات میان آنها رو به اوجگیری است، دکتر بشار اسد رییس جمهور سوریه با اعزام "سرلشگر علی ایوب" نماینده ویژه خود به شهر شیخ مسکین از زحمات رزمندگان حاضر مشارکت کننده در عملیات آزادسازی شهر شیخ مسکین تقدیر و تشکر کرد.
تحولات میدانی حلب
سیطره ارتش بر مناطق جدید در شرق/آتش زیر خاکستر در شمال حلب!/نبردهای خونین داعش و رقبا در شمال
در ادامه پیشروی های نیروهای ارتش و بسیج مردمی سوریه در جبهه شرقی شهر حلب، روز گذشته نظامیان سوری موفق به سیطره بر روستاها و مناطق جدیدی در محور شمالی فرودگاه نظامی کویرس شدند. بنابر اطلاعات دریافتی از منابع میدانی، نیروهای یگان ویژه کماندویی "النمر" به فرماندهی سرتیپ سهیل الحسن روز گذشته روستاهای "عربید الجدیده وعین الجماجمه (عین الحنشه)" در جنوب روستای "قطر" بطور کامل از تروریستهای داعش بازپس گرفته و پاکسازی کنند.
عملیات سیطره نیروهای دولتی سوریه بر این دو روستا پس از بازپس گیری روستای قطر و تپه راهبردی مستقر در شمال آنها یعنی "تل الحطابات" سرعت بیشتری گرفت. چرا که نیروهای ارتش با سیطره بر تل الحطابات، عملات برتری آتش مطلقی بر روی آنها داشتند. بمبارانهای شدید هواپیماهای سوری - روسی و همچنین پرتاب بشکه های انفجاری توسط بالگردهای ارتش سوریه بر روی این مناطق موجب شد داعش پس از برجای گذاشتن تلفات سنگین، نیروها خود را از آنها عقب بکشد.
با نگاهی به نقشه جغرافیای مناطق بازپس گرفته شده از سوی ارتش سوریه مشخص می شود که فرماندهان سوری قصد دارند تا ضمن ایمن سازی کامل مناطق شمال فرودگاه نظامی کویرس، زمینه را برای عملیات بزرگ بازپس گیری شهر "باب" مقر بزرگ داعش در شمال شرقی استان حلب آماده کنند. هم اکنون رزمندگان سوری در حومه شهر باب مستقر بوده و با توجه به فاصله کمتر از 5 کیلومتری، آن را در برد سلاحهای توپخانه و موشکی کوتاهبرد خود دارند.
تحرکات نظامی تروریستها در جبهه شمال حلب
همزمان با پیشروی های مهم ارتش سوریه در جبهه شرقی و شمال شرقی شهر حلب، افسران سازمان جاسوسی ترکیه که متولی اصلی سازماندهی و طراح عملیاتهای گروههای تروریستی تکفیری داعش، القاعده و ارتش آزاد در استان های شمالی سوریه بویژه حلب هستند، بشدت دچار نگرانی شده اند. بنابر گزارشهای میدانی، از روز گذشته بیش از دو هزار تروریست تکفیری گروه "القاعده" (جبهه النصره) با عبور از مرزهای ترکیه وارد خاک سوریه شده و در خطوط تماس با رزمندگان محور مقاومت مستقر شده اند.
{$sepehr_media_1360236_400_300}
پایگاههای رسانه ای القاعده با انتشار تصاویری از کاروان صدها خودروی حامل تروریستهای تکفیری بین المللی القاعده در حالیکه پرچم های "سازمان القاعده در سرزمین شام" نیز همراه آنها بود، خبر از ارسال تسلیحات و افزایش توان نظامی خود در این مناطق داده اند. با پیشروی های کوینده رزمندگان محور مقاومت در جبهه های شرق، غرب، جنوب شهر حلب، شمال استان لاذقیه و بازس گیری شهر استراتژیک شیخ مسکین در شمال استان درعا، همچنین موفقیتهای عظیم میدانی در جبهه های استان دمشق (غوطه شرقی و غوطه غربی) هم اکنون دست فرماندهان نظامی برای تعیین محور یا محورهای جدید عملیاتی در مناطق مختلف سوریه اعم از شمال و جنوب سوریه کاملا باز بوده و تروریستها و کشورهای حامی آنها در بدترین شرایط روحی ناشی از عدم اطلاع از وقوع ضربات ویرانگر بسر می برند.
لازم به ذکر است که رزمندگان ارتش و بسیج مردمی سوریه با پشتیبانی یگانهایی از حزب الله و مجاهدین عراقی، هم اکنو در محور باشکوی واقع در حاشیه شمالی شهر حلب در فاصله کمتر از 12 کیلومتری دو شهر شیعه نشین "نبل و الزهراء" (با بیش از 85 هزار نفر جمعیت) استقرار دارند.
بدیهی است در صورتی که عملیات نیروهای جبهه خودی در این محور انجام و محاصره بیش از 5 ساله گروههای تروریستی تکفیری ارتش آزاد و القاعده شکسته شود، بیش از 8 هزار رزمنده شیعه کاملا اموزش دیده و مجهز مستقر در نبل و الزهرا به یگانهای نظامی عمل کننده در شمال حلب خواهند پیوست. امری که تحلیلگران نظامی در سوریه از آن به "آزاد شدن غول شیعه در سوریه" تعبیر کرده و قطع به یقین روزگار سیاهی را برای گروههای تروریستی تکفیری القاعده، داعش و ارتش آزاد در شمال استان حلب رقم خواهند زد.
تشدید درگیریها میان داعش با اتحاد القاعده و ارتش آزاد
اما جبهه های شمال در سوریه طی روزهای اخیر جدای از درگیریها میان نیروهای ارتش سوریه با گروههای تروریستی، صحنه درگیریهای شدید داخلی میان گروههای تروریستی تکفیری بین المللی داعش، القاعده و ارتش آزاد نیز می باشد. کانون این نبردها در مناطق مرزی شمال استان حلب سوریه با کشور ترکیه قرار دارد که طی آن کنترل برخی روستاهای مرزی بطور مرتب میان داعش و گروههای رقیب آن دست به دست می شود.
در حالیکه رسانه های داعش دو روز پیش از سیطره خود بر روستای "غزل" خبر داده بودند و تصاویری از اجساد تروریستهای احرارالشام و النصره (القاعده) در کوچه ها و خیابانهای این روستا منتشر کرده بودند، ساعتی پیش "جبهه النصره" (شعبه رسمی شبکه تروریستی بین المللی القاعده در سوریه) از بازپس گیری روستای غزل توسط نیروهایش خبر داده است.
این چهارمین مرحله از دست به دست شدن کنترل این رسوتا میان گروههای ذکر شده می باشد که تا کنون صدها کشته و زخمی در صفوف طرفین برجای گذاشته است. نکته ای که لازم است محاطبین شریف آن را بخوبی به حافطه بسپارند، عبارت است از "هم پیمانی همیشگی گروه تروریستی تکفیری ارتش آزاد با القاعده در جبهه های مختلف سوریه از لاذقیه تا حلب و درعا و قنیطره و ادلب!
این موضوع در حالی به وقوع پیوسته است که کشورهایی همچون آمریکا، فرانسه، انگلیس، عربستان، قطر و ترکیه سیلی از تسلیحات و مهمات (همه نوع تسالیحات و امکانات نظامی بجز هواپیما و بالگرد) را برای این گروه خریداری و از مرزهای شمال و جنوب سوریه ارسال می کنند و اسم این کار را نیز "حمایت از گروههای میانه روی دولت سوریه!" گذاشته اند. حال چه ارتباطی میان میانه روی و کشتار بی گناهان با همدستی گروه تروریستی تکفیری القاعده وحود دارد نیازمند تامل بیشتر است!
پس از 5 سال رصد، مطالعه و تحقیق در وضعیت میدانی، سیاسی و نظامی منطقه بویژه کشور سوریه، برای نگارنده این سطور کاملا واضح و مبرهن است که اصولا در سوریه گروهی که از منظر انسانی و اخلاقی و نظامی واجد شرایط اطلاق عنوان "میانه رو باشد، وجود خارجی ندارد و ادعاهای رسانه ها و دولتهای حامی این گروههای تنها پوششی برای تسلیح تروریستها و بکارگیری این مزدوران در راستای منافع آمریکا و اسرائیل در منطقه غرب آسیا می باشد.
انفجار خونین در محله حی الزهراء
محله حی الزهراء شهر حمص ظهر روز گذشته برای چندمین بار طی ماههای اخیر صحنه وقوع حمله تروریستی بود. این حمله از طریق انفجار خودروی بمبگذاری شده که یک عامل انتحاری آن را هدایت می کرد در محل یکی از پستهای ایست و بازرسی مستقر در ورودی خیابان 60 محله حی الزهراء به وقوع پیوست که صدها شهید و مجروح از مردم بی گناه غیر نظامی برجای گذاست. منابع میدانی از شهادت بیش از 20 و زخمی شدن 60 نفر خبر داده اند.
{$sepehr_media_1360156_400_300}
گروه تروریستی تکفیری داعش با انتشار بیانیه ای مسئولیت این حمله را بر عهده گرفته اما بر خلاف رویه سابق، عامل آن را معرفی نکرد. در این بیانیه هدف از این انفجار را بطور مشخص نه نیروهای نظامی بلکه مردم غیر نظامی علوی و شیعه مذهب معرفی کرده و بر اجرای حملات بیشتر تاکید شده است. بدنبال وقوع انفجار، دهها خودروی امدادی عازم محل شده تا به آسیب دیدگان یاری برسانند.
در همین زمینه یک شاهد عینی جریان انفجار را به این شکل بیان کرده است که "ابتدا یک خودروی پیک آپ (شاسی بلند) مسلح به تیربار سنگین دوشکا خود را در ایست و بازرسی ورودی خیابان شصت محله الزهراء منفجر کرده و تعدادی از جوانان عضو بسیج مردمی و رانندگان خودروهایی را که در حال چک های روزانه برای ورود به این منطقه بودند شهید و زخمی کرد. بلافاصله پس از انفجار اول، عامل انتحاری دوم نزدیک شده و در حالیکه بصورت ظاهری به "دکتر طلال البرازی" استاندار حمص فحاشی و انتقادات تند می کرد، مردم و نیروهای امداد رسانی که برای کمک به مجروحان انفجار نخست امده بودند را دور خود جمع کرده و بلافاصله خود را نیز منفجر کرد.
استفاده از این تاکتیک وحشیانه نشان دهنده هدفمند بودن این حمله و تعمد عاملان و طراحان آن بر هدف قرار دادن افراد بی گناه می باشد. وقوع انفجارهای پی در پی انتحاری و خودروهای بمبگذاری شده توسط القاعده و داعش در محلاتی حی الزهراء و العباسیه موجب عصبانیت شدید دهها هزار نفر از ساکنین آنها و انتقادت شدید به عملکرد نیروهای امنیتی سوریه شده است. مردم معتقدند که استاندار حمص و نیروهای امنیتی تحت فرمان وی اهتمام جدی برای تفتیش و برقراری امنیت در این شهر را نداشته و تعمدا از بکار بردن تجهیزات پیشرفته کشف مواد منفجره در ایستهای بازرسی خودداری کرده اند.
خونین ترین این حملات، سال گذشته در مقابل درب مدرسه دبستان دخترانه - پسرانه "العکرمه صبری" رخ داد که طی آن یکی از عوامل گروه تروریستی تکفیری داعش ابتدا خودروی سواری حامل صدها کیلوگرم مواد منفجره همراه خود را حین تعطیلی مدرسه و خروج کودکان خردسال در مقابل درب ورودی منفجر کرده و در حینی که اولیاء مدرسه در حال خارج کردن باقیمانده کودکان از درب پشتی مدرسه برای دور کردن آنها از خطر را داشتند، با میان کودکان دویده و کمربند حامل مواد منفجره خود را در میان آنها منفجر کرد. در این حمله بیش از 50 کودک خردسال تکه تکه شده و به شهادت رساندند. داعش طی بیانیه ای با "افتخار مسئولیت این حمله را بر عهده گرفت.
حقیقت ماجرا نیز همینطور است. نیروهای امنیتی سوریه مستقر در پستهای بازرسی مستقر در مبادی ورودی مناطق تحت حفاظت بلحاظ آموزشی و استفاده از تجهیزات بشدت دچار ضعف و سهل انگاریهای فراوان هستند. به همین دلیل تنها در شهر حمص طی سالهای 2014 تا هم اکنون یعنی کمتر از دوسال، بیش از 52 فقره حمله تروریستی انتحاری و خودروهای بمبگذاری شده در اماکن عمومی همچون مدارس ابتدایی، مقابل داروخانه مرکزی، بازارها و اماکن عبادی موجود در این محلات به وقوع پیوسته و اکثر آنها بصورت دو گانه به شیوه انفجار روز گذشته به وقوع پیوسته است.
لازم به ذکر است که شهر حمص از جمله مناطق سوریه است که در کنترل کامل نیروهای دولتی قرار داشته و اکثریت قاطع ساکنین آن اعم از سنی، شیعه، علوی، مسیحی بطور کامل از دولت و ارتش این کشور حمایت کرده و بسیاری از جوانان آن در صفوف نیروهای نظامی و امنیتی در حال مبارزه با تروریستهای تکفیری می باشند.
گروههای تروریستی تکفیری نیز در حاشیه شمالی استان حمص شهرهای تلبیسه و رستن و برخی روستاهای و مناطق حاشیه آن را در اشغال دارند و در حالت شبه محاصره از سوی نیروهای نظامی سوری قرار گرفته اند. طی دو ماه گذشته نیز نیروهای نظامی سوری با پشتیبانی حزب الله لبنان و حزب الله سوریه و پشتیبانی هوایی روسها در حال اجرای عملیات نظامی در این محور می باشند.
تحولات میدانی جبهه دمشق و حاشیه دمشق
قطع ارتباط داریا و معظمیه توسط ارتش سوریه و مدافعان حرم
منابع میدانی سوری از منطقه غوطه غربی واقع در حاشیه جنوب غربی شهر دمشق خبر داده اند که رزمندگان ارتش و بسیج مردمی سوریه با پشتیبانی واحدهای نخبه حزب الله پس از یک ماه نبرد شدید موفق به قطع مسیر ارتباطی مابین دو شهرک "داریا و المعظمیه" شده اند. این دو منطقه از ابتدای بحران در سوریه کانون حضور و فعالیتهای گروههای تروریستی تکفیری همچون داعش، القاعده و ارتش آزاد بوده اند.
شهرک داریا میزبان مرقد مطهر "حضرت سکینه (س)" می باشد که یکسال پیش در حمله گروه القاعده (جبهه النصره و احرارالشام) از طریق انفجار تونل بمبگذاری شده ساختمان آن بطور کامل تخریب شده بود. شهرک المعظمیه تا چند ماه پیش در فهرست مناطق تحت برنامه "المصالحه الوطنی به معنای آشتی ملی" بود. مسیرهای ورودی و خروجی میان آن با مناطق همجوار مفتوح بوده و ارتش سوریه با کمک نیروهای بومی عضو تشکیلات دفاع وطنی (بسیج مردمی) امنیت این منطقه را تضمین کرده بود.
{$sepehr_media_1360247_400_300}
سه ماه پیش گروههای فعال در این منطقه پس از هم پیمانی با هم قطارانشان در شهرک داریا، تعهدات خود با دولت سوریه را شکسته و علاوه بر اجرای حملات تک تیراندازی و پرتاب خمپاره و موشک به مراکز نیروهای بسیج مردمی، با همدستی تروریستهای مستقر در داریا، عملیات جدیدی را در محور شمالی آن برای سیطره بر مزارع و باغهای مستقر در آن با هدف رسیدن به دیواره های محوطه فرودگاه نظامی و راهبردی "المزه دمشق" سازماندهی و اجرا کردند که با هوشیاری ارتش و نیروهای مردمی سوریه، حملات آنها با تلفات و خارات بسیار سنگین شکست خورده و دور جدید حملات هوایی و موشکی و زمینی به این دو منطقه خصوصا شهرک المعظمیه آغاز شد.
لازم به ذکر است که قطع مسیر دو شهرک داریا و المعظمیه به معنای قطع کامل دسترسی تروریستهای تکفیری مستقر در این دو منطقه نمی باشد. چرا که این دو منطقه از طریق دهها تونل زیر زمینی عمیق به یکدیگر متصل هستند. اما عملیات قطع دسترسی زمینی از این جهت دارای اهمیت است که امکان تردد آزاداانه خودروهای باری میان دو منطقه را ناممکن کرده است. بدیهی است ارتش سوریه با استفاده از رادارهای تونل یاب و بمبهای سنگرشکن روسی برای انهدام تونلهای زیر زمینی تروریستها نیز برنامه ریزیهای گسترده ای خواهد داشت.
{$sepehr_media_1360271_400_300}
تحولات میدانی جبهه لاذقیه