سردار باقرزاده به نقش نیروی قدس و سردار سلیمانی اشاره کرد و گفت: ماموریت اصلی آنها رهایی قدس اشغالی است. نیروی قدس، اسم آن روی خودش است. باید این زباله‌ها زدوده شود. یک زمانی جبهه‌های جنگ ما محدود می‌شد به مرزهای بین عراق و ایران ولی حالا که اینگونه نیست. اکنون جبهه از یمن هست تا سوریه بلکه بالاتر.

به گزارش گروه جهاد و مقاومت مشرق، اولین نکوداشت شهدای مدافع حرم و مهاجرین در بیرجند برگزار شد.
      
شهید صابری در حرمین شریف کفش پایش نمیکرد

در این مراسم «رجوانی» یکی از مهاجرین افغان خاطراتی از " هید صابری" بیان کرد و گفت: یکی از نشانه های این شهید بزرگوار احترام به اهل بیت(ع) بود. ایشان در طول مسیر از نجف تا کربلا پای برهنه حرکت می‌کردند و من هیچ وقت ندیدم که شهید صابری در حرمین شریف کفش به پایش باشد.

شهید سید حسین حسینی (مدافع حرم)

رجوانی در مورد محبت و ادب شهید صابری به اطرافیان و دوستان و بخصوص کودکان نیز اشاراتی کرد و گفت: من همیشه آرزو میکردم و از خداوند میخواستم اخلاقی مانند اخلاق این شهید بزگوار به من عطا کند که  واقعا  انسان دوست داشتنی و بسیار با محبتی بودند.

سینه ما سپر تیر و سران می‌گردد / ره ما ختم به آغوش جهان می‌گردد

فاطمیون همگی حامی مکتب هستند/ پاسبان حرم حضرت زینب هستند


مراکز تصمیم گیری وضعیت قانون‌مندی را برای مهاجرین تعیین کنند

سپس برادر شهید اسماعیلی درباره جنگ تحمیلی و اعنقادات شهدای جنگ تحمیلی سخنانی را ارئه کرد و گفت: که این شهدای مدافع حرم، همان شهدای جنگ تحمیلی‌اند و راه آن ها را ادامه می‌دهند.

وی مهم ترین رنج مهاجرین در این چند سالی که از انقلاب ایران‌ می‌گذرد را وضعیت اسکان قانونی مهاجرین اعلام کردند و از مراکز تصمیم گیری خواست تا وضعیت قانونمندی را برای مهاجرین تعیین کنند.

شهید حسینی با وجود مخالفت خانواده آنها را قانع کرد و به سوریه رفت

در ادامه دختر شهید حسینی در مورد فضیلت‌های پدر شهیدش گفت: ایشان به نماز و قرآن خواندن خیلی زیاد اهمیت می دادند و بسیار انسان مهربانی و شریفی بودند.


دختر شهید سید حسین حسینی

وی همچنین در مورد مخالفت پدر شهید حسینی با رفتنشان به سوریه نیز گفت: با وجود اینکه پدرشان و خانواده مخالف رفتن ایشان به سوریه بودند، آن‌ها را قانع کردند و به سوی شهادت شتافتند.

تقدیر از خانواده های شهیدان اسماعیلی و حسینی و جانباز ابراهیم زاهدی

در ادامه مراسم از خانواده های شهیدان حسینی و اسماعیلی تقدیر به عمل آمد و همچنین از ابراهیم زاهدی، جانباز 8 سال دفاع مقدس که ایشان هم از مهاجرین عزیز افغان بودند، توسط سردار باقرزاده (مشاور عالی رئیس ستاد کل نیروهای مسلح و فرمانده کمیته جست و جوی مفقودین ستاد نیروهای کل نیروهای مسلح) تقدیر به عمل آمد.


جانباز ایراهیم زاهدی


سردار باقرزاده: برادران و خواهران افغانستانی ما چه شیعه و سنی مظلوم واقع شده اند

فرمانده کمیته جست و جوی مفقودین ستاد نیروهای کل نیروهای مسلح گفت: از لحاظ ظاهری، قراردادی و جغرافیایی شاید تفاوت باشد اما پیکره امت اسلام یک کشور است، افغانستان، ایران، عراق، یمن، سوریه و غیره ندارد ما همه یک کشوریم. یک خدا داریم، یک کعبه داریم، یک پیامبر داریم و مسیر ما مسیر واحدی است. من احساس خاصی نسبت به برادران و خواهران افغانستانی داشتم و دارم. بچه های گردان افغانستان در جبهه‌های سوریه می‌جنگند و شهید می‌شوند. یکی از این‌ها در مرغداری، در منطقه بردسکن کار می‌کرد و  صاحب کرامات‌ است و مردم متوسل می‌شوند و حاجت می‌گیرند. البته برادران و خواهران افغانستانی ما چه شیعه و سنی مظلوم واقع شده اند.

سردار باقرزاده گفت: این ها که هجرت کردند به این‌جا، تازه احساس تکلیف می‌کنند و به مدافعان حرم ‌می‌پیوندند. مدافعین حرم دارند از حرم ائمه دفاع می‌کنند تا جلوی نبش قبر را بگیرند، جلوی اهانت به ائمه را بگیرند و این فقط مربوط به بحث حرم نبوده است. اینها شهدای مقاومت و پیشگامان مبارزه با اسرائیلند.

وی به نقش نیروی قدس و سردار سلیمانی اشاره کرد و گفت: ماموریت اصلی آنها رهایی قدس اشغالی است. نیروی قدس، اسم آن روی خودش است. باید این زباله‌ها زدوده شود. یک زمانی جبهه‌های جنگ ما محدود می‌شد به مرزهای بین عراق و ایران ولی حالا که اینگونه نیست. اکنون جبهه از یمن هست تا سوریه بلکه بالاتر.

فرمانده کمیته جست و جوی مفقودین ستاد نیروهای کل نیروهای مسلح خاطره ای از منطقه نشره‌ی عراق که در حال تفحص بوده اند را برای حاضرین بیان کردند: در آن‌جا پدر دو شهید که فرزندانش آن‌جا شهید شدند، خدمت آیت الله سیستانی آمد و عرض کرد من فرزندانم شهید شدند و ما این‌ها را تقدیم کردیم. حضرت آیت الله سیستانی تجلیل و تحسین کردند. این‌ها در خط مقدم جنگیدند و این‌ها نه غسل دارند و نه کفن و مانند مولایشان حسین ابن علی (ع) دفن می‌شوند. بعد ایشان یکی از عزیزانش را که آورد در نشره درس بخواند، مردم برای تسلیت گفتن آمدند. ایشان برگشت و گفت: به من تبریک بگویید و مراسم عزاداری برگزار نکنید،جشن برپا کنید.

شهید سید حسین حسینی (مدافع حرم)

سردار باقر زاده در پایان به شجاعت و مقاوت برادران افغان اشاره کرد و گفت: فرمول حفظ دین از طریق شهادت است .نباید خدایی نکرده شعار شهید بدهیم ولی راه‌ ما از شهدا جدا باشد، برادر افغانستانی ما چه نیازی دارد که به ایران بیاید و بعد به سوریه برود و بجنگد؟! بحث دین است. دین در خطر است. وظیفه همه ماست که از آن‌ها تقدیر و تشکر کنیم.

همایش نکوداشت شهدای مدافع حرم و مهاجرین با تقدیر از عوامل تولید مستند انوری افین و برنامه تلویزیونی سوگ در قفس به کار خود پایان داد.

مستند " انوری افین" روایت تلاش مردی روستایی است که در کنار فعالیت های روزمره از قبیل کشاورزی، دامداری و نگهبانی معدن تلاش دارد گامی موثر در راستای ارتقاء فرهنگ منطقه سکونتش و فرهنگ سازی مقابله با جنگ نرم به نمایش فیلم های جشنواره مردمی عمار در مکان های مختلف روستای افین بپردازد. و این بار در تصمیمی قصد دارد با سفر به کربلا در مسیر پیاده روی اربعین اقدام به اکران فیلم های جشنواره عمار نماید.

«سوگ در قفس» روایت عزاداری اسرای ایرانی در دورات اسارت درعراق  است که با همکاری حوزه هنری تولید گردیده و در سال های 92 و 93 از شبکه خاوران پخش شده است.

در پایان این مراسم، حاضرین در جلسه با خوردن غلور که توسط جمعی از بانوان ستاد کربلا که زمان جنگ تحمیلی در پشت جبهه خدمت می‌کردند، پذیرایی شدند.