روزنامههای زنجیرهای اصلاحات اولین روز تبلیغات رسمی انتخابات را با درج گسترده لیست اصلاحطلبان و تلاش برای فرار از پاسخگویی دولت از وعدههای اقتصادی اختصاص دادند.
2. برجستهسازی شعار رفع حصر؛ محمدرضا عارف که در ماههای اخیر سکوتش پیرامون سران فتنه به شدت مورد انتقاد فتنهگران قرار گرفته بود پس از انتشار لیست ائتلافی کلیدواژه «رفع حصر» را تکرار کرد، این رفتار محمدرضا عارف با مشورت مشاوران جوان وی با هدف برجسته سازی وی در میان اصلاح طلبان با توجه به حاشیه رانده شدن او در چینش لیست و فرار از پاسخگویی به آنان نسبت به خدشه بر هویت اصلاحطلبی با حضور اصولگرایان همسو با دولت در لیست است.
3. اصلاحطلبان ناامید از تهران به شهرستانها سفر تبلیغاتی میکنند؛ روزنامههای اصلاحطلب برنامه سخنرانیهای اصلاحطلبان در استانهای مختلف کشور درج کردند.
4
5. برنامهریزی برای جلب رأی خاکستری از سوی اصلاحطلبان؛ اصلاحطلبان معتقدند که با شرایط اقتصادی نامناسب باوجود وعدههای دولت یازدهم رأی خاکستری به سود جریان رقیب سرازیر شده است و به همین خاطر باید روند ریزش آرای خود را سامان بدهند.
6. حمله به نهضت انصراف اصولگرایان با خلف وعده غفوری فرد؛ اصلاحطلبان که از نهضت انصراف نامزدهای انتخابات اصولگرا برای رأی به لیست واحد نگران هستند، عدم انصراف غفوری فرد را به منزله شکست این روند دانستند این سخنان درحالی بیان میشود که حدود 30 نامزد اصولگرا انصراف دادهاندو همچنین غفوریفرد قبل از اعلام لیست واحد اصولگرایان در گفتوگوی اعلام کرد که درصورت عدم حضور در لیست انصراف میدهد و در اقدامی خلاف گفتار و تعهداخلاقی این اقدام را انجام نداد.
· گام دوم اصلاحطلبان توجیه افراد ناشناخته و اصولگرا در لیست
اصلاحطلبان پس از کشوقوسهای فراوان به لیست واگرایانه رسیدند؛ لیستی از نیروهای ناشناخته و اصولگرایان همسو با دولت. این نوع چینش مشکلی بر مشکلات اصلاحطلبان افزود؛ آنان باید به تضاد عیار اصلاحطلبی با این نوع رفتار را توجیه کنند.
· ابتکار به جای تیم اقتصادی فرار از پاسخگویی را تکرار کرد/ سکوت دولتیها در برابر بسترهای فساد
باز هم معصومه ابتکار؛ او «سیاست» بر وظیفه «محیط زیستی» خود ترجیح میدهد به نحوی که بسیاری از ناظران سیاسی وی را «سیاسیترین» عضو کابینه میدانند و حالا او پای خود را فراتر گذاشته است و تحلیلهای «اقتصادی» را نیز برعهده دارد.