کیهان
از بده بستان با شهرام جزایری تا ائتلاف با طالبان در مجلس ششم
نایب رئیس مجلس ششم گفت: اصلاحطلبان میخواهند مجلسی را تشکیل بدهند که حامی قانونشکنی، فساد، جنگ و تحریم نباشد.
به گزارش ایلنا محمدرضا خاتمی، با اشاره به فضای انتخاباتی کشور گفت: متاسفانه انتخابات در شرایطی نابرابر در حال برگزاری است. دست اصلاحطلبان برای ورود این میدان آن چنان پر نیست ولی به خاطر علاقه به جمهوری اسلامی ایران و پایبندی به اصول دموکراسی علیرغم همه مشکلات و محدودیتها وارد میدان انتخابات شدهاند.
وی با بیان اینکه اصلاحطلبان میخواهند مجلسی را تشکیل بدهند که حامی قانونشکنی، فساد، جنگ و تحریم نباشد، تصریح کرد: این مجلس باید در عین انجام وظایف خود و نظارت بر دولت و سایر نهادهای حاکمیتی همراه خوبی برای دولت یازدهم برای از بین برداشتن محدودیتها و مشکلات باشد تا حاصل آن گشایش در معیشت مردم فضای سیاسی و اجتماعی و فرهنگی و همچنین گشایشهای بیشتر در سیاستهای خارجی باشد.
این اظهارات در حالی است که اولا مجلس ششم آلوده به بزرگترین مفاسد اقتصادی - از ریاست بهزاد نبوی بر یک شرکت نفتی با رانت 8 میلیارد دلاری تا رشوههای کلان و هنگفت شهرام جزایری به شماری از نمایندگان این مجلس بود. ثانیا بزرگان همین مجلس و حامیان آنها در رسانههای اصلاحطلب با صراحت میگفتند شعارهای ما در انتخابات، توسعه سیاسی بوده و بنابراین نباید مردم، انتظارات اقتصادی از مجلس داشته باشند. ثالثا برخی از نمایندگان همین مجلس صراحتا خواستار حضور در کنار طالبان و جنگ با آمریکا بودند؛ که مشابه آن قبلا در حمله آمریکا به عراق و خالد بن ولید توصیف شدن صدام از سوی جریان موسوم به چپ پیش آمده بود. مجلس ششم همچنین با تسلیمطلبی باعث گستاخی و طلبکاری و فشار آمریکا و غرب علیه ایران شد و سرانجام برخی اعضای آن در آمریکا و اروپا پناهندگی گرفتند. اهمیت خیانتهای مجلس ششم و برخی دستاندرکاران آن نظیر رضا خاتمی به حدی بود که اروپاییها با اشاره به رد صلاحیت همین ها در انتخابات مجلس هفتم مدعی شدند این انتخابات را به رسمیت نمیشناسند.
«بله به سرمایهداری و نه به دموکراسی» /ترجیح اوباما در انتخابات ایران
یک روزنامه آمریکایی نوشت، ترکیب هاشمی رفسنجانی و حسن روحانی هسته اصلی حزبی را تشکیل میدهند که اوباما امیدوار به پیروزی آن در انتخابات آتی ایران است.
نیویورکپست مینویسد: دولت اوباما در اتخاذ سیاست نرم خود در برابر ایران این توجیه را دارد که نشان دادن حسننیت در برابر ایران میتواند به میانهروهای ایران فرصت حضور پررنگتر در بدنه قدرت را فراهم ساخته و امید تغییر رفتار دولت ایران را همچنان برای واشنگتن زنده نگه دارد. روز جمعه و همزمان با برگزاری انتخابات مجلس و خبرگان رهبری نتیجه این تئوری مشخص خواهد شد. سوال اینجاست که میانهروهایی که اوباما به آنها امیدوار است چه کسانی هستند؟ شعار حزب منتسب به رفسنجانی «بله به سرمایهداری، نه به دموکراسی» است.
این روزنامه میافزاید: ترکیب هاشمیرفسنجانی و حسن روحانی هسته اصلی حزبی را تشکیل میدهند که اوباما امیدوار به پیروزی آن در انتخابات آتی ایران است. این دو نفر سابقه پوشیدن لباس میانهروها را دارند. در سال 1985-86 آنها حتی دولت ریگان را متقاعد ساختند که میتوانند به بسته شدن فصل انقلاب در ایران کمک کرده و ایران را به سمت شرایط عادی هدایت کنند. هر سه نفر در مذاکرات محرمانهای که به رسواییهای ایران گیت منتهی شد نقش داشتند.
این حزب همواره تحت تاثیر مدل چینی ایجاد شده توسط دنگ ژیائوپنگ و افراد بعد از وی در دهه 1980 و 90 قرار داشتهاند. مدل چینی بر این اصل استوار است که هر چند ورود دموکراسی غربی برای مللی که در سیستمی پدرسالارانه زندگی میکنند، دردناک و به صورت بالقوه خطرناک است اما اتخاذ سرمایهداری هم نسبتا آسان و هم به شدت سودآور است.
دولت در مرحله محاسبه است یا رویش نمیشود نرخ رشد را اعلام کند؟!
درحالی که در آخرین ماه سال نرخ رشد اقتصادی 94 هنوز هم اعلام نشده، رئیس بانک مرکزی میگوید: هنوز در مرحله محاسبات نرخ رشد اقتصادی هستیم. این درحالی است که نرخ رشد اقتصادی به شکل فصلی (هر 3 ماه یکبار) باید اعلام شود.
روزنامه فرهیختگان در اینباره نوشت: «هنوز در مرحله محاسبات نرخ رشد اقتصادی هستیم.» این پاسخی بود که ولیالله سیف، رئیس کل بانکمرکزی به انتقادها نسبت به تأخیر دولت در اعلام نرخ رشد اقتصادی بیان کرد.
فرهیختگان افزود: به گفته سیف دلیل این تأخیر به دلیل ابهامات در محاسبه نرخ سود بانکی است. آنطور که رئیس کل بانک مرکزی گفته است «هنوز نتوانستهایم این نرخ را اعلام کنیم، اما امیدوارم هرچه سریعتر این موضوع انجام و اعلام شود.» پیشتر برخی منتقدان نسبت به آنچه «محرمانهسازی» آمارها از سوی دولت خواندند، انتقاد کرده بودند.
بنابر برخی گزارشها، نرخ رشد اقتصادی امسال 2 درصد منفی بود و در حقیقت رکود کامل حاکم بوده است.
دولت یازدهم رکورد همه دولتها در خلق نقدینگی را شکست!
حجم نقدینگی از ابتدای دولت یازدهم تاکنون معادل تمام دوران ماقبل آن افزایش یافته است.
به گزارش مشرق، براساس جدیدترین آمار که رئیس کل بانک مرکزی اعلام کرد، حجم نقدینگی در پایان دی ماه امسال به حدود 950 هزار میلیارد تومان رسیده است. براساس آمارهای رسمی بانک مرکزی، حجم نقدینگی در ابتدای دولت یازدهم (ابتدای مرداد 1392) حدود 479 هزار میلیارد تومان بود.
افزایش حجم نقدینگی به 950 هزار میلیارد تومان به معنای آن است که این شاخص در 2/5 سال دولت یازدهم تقریباً 2 برابر شده است.
به عبارت دیگر نقدینگی ایجاد شده در ایران از زمان جمعآوری آمارهای پولی در کشور در قبل از انقلاب (1352) تا مرداد ماه 1392 و روی کار آمدن دولت روحانی، 479 هزار میلیارد تومان بوده است.
حال آن که دولت روحانی در 2/5 سال ابتدایی خود تقریباً معادل همه دولتهای قبل از خود، نقدینگی جدید به اقتصاد کشور تزریق کرده است (بیش از 471 هزار میلیارد تومان).
فائزه در آمریکا مأموریت مهدی در انگلیس را پی میگرفت؟!
فائزه هاشمی در سفر به آمریکا، در خانه یکی از افراد بازداشتی اقامت داشته است.
سایت خودنویس (وابسته به نیکآهنگ کوثر رفیق گرمابه و گلستان مهدی هاشمی در سازمان بهینهسازی مصرف سوخت) ضمن انتشار این خبر نوشت: فائزه هاشمی، که از منظر عمومی، پیشروترین فرد خانواده رفسنجانی است، در سالهای بعد از انقلاب بیشتر از برادران و خواهرانش، حتی مهدی، به سفر رفته است. او که معمولاً دلایل سفر خود را اعلام نمیکند، در سال 2012 به اسم انجام فعالیتهای مرتبط با المپیک لندن، سر از جلسه راستیآزمایی برادرش درآورد.
یک منبع هفته پیش به خودنویس گفت که فائزه هاشمی در آمریکا، مهمان خانوادهای است که فرزندشان در ایران زندانی است و علیزاده طباطبایی، وکیل مهدی هاشمی، وکالت او را نیز برعهده گرفته است.
حضور فرزند هاشمی در ایالات متحده همزمان با انتخابات نمیتواند بدون دلیل باشد. مهدی هاشمی، سالها پیش به سردبیر خودنویس گفته بود که همه کارها در خانواده ]هاشمی رفسنجانی[ تقسیم شده است و هر کسی وظیفه خودش را دارد.
به گزارش خودنویس، خانم هاشمی اما به باشگاه خبرنگاران جوان گفته است: «سفر من به آمریکا چنین معنایی ندارد. اکنون اگر کسی بخواهد از آن سوی مرزها دستوری بگیرد، نیازی ندارد به آن کشورها سفر کند. چرا که وسایل ارتباطی به قدری پیشرفته شده که دیگر نیازی به چنین سفرهایی وجود ندارد.» این مسئله اما وجود دارد که کلیه ارتباطات خانواده هاشمی در داخل، تحت نظر است و تجربه انجام مذاکرات و گفتگوها با افرادی خارج از کشور، همیشه از سوی فائزه هاشمی انجام گرفته است.
به گفته یک منبع خودنویس، خانم هاشمی در سال 1389 و در زمان حضور برادرش در دوبی، با مهدی به شکل ویدیویی گفتوگو کرد، اما این گفتوگوها هیچ گاه منتشر نشد. با توجه به حضور برخی شرکای قدیمی وی در آمریکای شمالی، باید دید تقسیم وظایفی که منتهی به سفر فائزه به آمریکا شده، چیست. از طرف دیگر، حمایت برخی چهرههای اصلاحطلب ساکن آمریکا از فهرست هاشمی رفسنجانی در مجلس خبرگان، ممکن است از سوی فائزه هاشمی بدون پاسخ نمانده باشد.
خودنویس میافزاید: فائزه هاشمی روابط بسیار خوبی با برخی از رسانهها و نهادهای حقوق بشری در نیویورک دارد. البته نهادهایی که سوابق نقض حقوق بشر در دوران ریاست جمهوری هاشمی رفسنجانی را زیر سؤال نبردهاند.
یادآور میشود مهدی هاشمی قبل از بازگشت به ایران، مدت طولانی در انگلیس اقامت داشت که در پوشش سرکشی به دفاتر دانشگاه آزاد در خارج صورت گرفت.
مشاور لاریجانی: حضور جلالی در لیست اصلاحطلبان باعث تأسف است
حسین شیخالاسلام، مشاور امور بینالملل رئیس مجلس میگوید: حضور جلالی در لیست اصلاحطلبان باعث تأسف است.
شیخالاسلام در جریان نشست خبری، در پاسخ به این سؤال که چرا هیچ کس از طیف علی لاریجانی در لیست ائتلاف اصولگرایان نیست و چرا جلالی در لیست اصلاحطلبان قرار دارد اظهار داشت: رقابتهای انتخاباتی ما را دچار این سردرگمی کرده و خطوط با هم خلط شده است در حالی که ما نیاز به شفافیت داریم تا مردم به خوبی همه را بشناسند اما این خلط مرزها از شفافیت کم کرده است. ائتلاف باید بر اساس اصولی باشد و این جای تأسف است.
آن گونه که «خبر آنلاین» نوشته، وی افزود: در رابطه با برجام از ابتدا نظرم این بود که باید به مجلس برود. چون این یک توافق است و با اینکه نام این توافق عوض شود اما ماهیت آن عوض نمیشود. من مصاحبهای کردم که در آنجا گفتم که برجام باید به مجلس برود. آقای لاریجانی آن را دید و برای من خصوصی یادداشت نوشت که چرا شما این حرف را میزنید. من هم برای ایشان توضیح دادم. اما ایشان گفت: درک من از قانون اساسی این نیست که تو میگویی. من فکر میکنم دست آقا را باید باز بگذاریم تا ایشان تصمیم بگیرد. بعد هم گفت: تو مشاور من هستی و این تلقی میشود که این حرفها حرف من هم هست.
مشاور سیاست خارجی رئیس مجلس ادامه داد: این حرفها بود تااینکه آمریکا تصمیم گرفت برجام را به کنگره ببرد. وقتی این اتفاق افتاد دوباره با آقای لاریجانی صحبت کردم و گفتم حالا که این اتفاق افتاده بد است که ما برجام را به مجلس نبریم. گفتم حالا میتوانم حرفهایم را بزنم؟ ایشان گفت: این حرفها را نگو چون دست مرا میبندی. من هم حرفی نزدم. تا اینکه حضرت آقا همان حرفی را زد که من میخواستم بگویم. یعنی ایشان فرمودند؛ برجام باید در مجلس بررسی شود.
اپوزیسیون: انتخابات را تحریم میکنیم اما مردم به ما محل نمیگذارند
پس از سازمان تروریستی منافقین، ابوالحسن بنیصدر و شیرین عبادی، رضا ربع پهلوی نیز خواستار تحریم انتخابات شد.
فرزند ناکام محمدرضا پهلوی در بیانیهای مدعی شد رأی ندادن خود یک رأی است و با رأی ندادن میتوانیم به جهان نشان دهیم که رأی ما «نه» به جمهوری اسلامی است.
وی مدعی شده «پرهیز از شرکت در انتخابات میتواند شروع حرکتی برای نه گفتن به جمهوری اسلامی باشد».
همچنین بنیصدر رئیس جمهور مخلوع که پیش از این خواستار تحریم انتخابات شده بود ادعا کرده انتخابات مهندسی شده است. وی به رادیو عصر جدید گفته «مردم پای صندوقها میروند تا بگویند ما فاقد هرگونه حقی هستیم»(!)
از سوی دیگر فرج سرکوهی از عناصر فراری در سایت اخبار روز نوشت: انتخابات مسئله ما نیست و مسئله حکومت و جناح است. وی در عین حال درباره تحریم انتخابات اذعان کرد: تحریم انتخابات هنگامی مؤثر است که اکثریت رأیدهندگان به آن بپیوندند اما در موقعیت کنونی، تحریم جز واکنشی منفعل نیست و بیمخاطب است. چرا که نیروهای فراخوان دهنده، با لایههای مهم جامعه پیوند بالفعل و مؤثر و واقعی ندارند و اکثریت مردم بیاعتنا به فراخوان تحریم، در انتخابات شرکت میکنند.
وی درباره فراخوان شرکت نیز مینویسد: این نیروها مردم را به رأی دادن به این و آن جناح حکومتی فرا میخوانند. چنین فراخوانی به معنای آن است که فراخوان دهنده؛ هویت مستقل سیاسی و برنامه مستقل نداشته، مخاطبان فرضی خود را به گرایشهای حکومتی حواله داده، خود را به عنوان نیروی سیاسی نفی و به دنبالهرو جناحهای حکومتی تقلیل میدهد. فراخوان شرکت نیروهای غیرحکومتی نیز چون فراخوان تحریم بیمخاطب است چرا که این نیروها نیز، چون نیروهای فراخوان تحریم، با هیچ لایهای از جامعه پیوند بالفعل، مؤثر و واقعی ندارند.
سرکوهی میافزاید: فراخوان شرکت در انتخابات کنونی به «حاشیه کمیک یک تراژدی بیرمق» بدل شده است. اینان مردم را فرا میخوانند که به پنج یا شش نفر در انتخابات خبرگان رأی ندهند و گمان میکند که چنین اقدامی، «پیامی قوی» است به حکومت و حکومتی که جنبش سبز بدان گستردگی را سرکوب کرد، این پیام را جدی میگیرد.
سرکوهی مینویسد: به نظر من انتخابات مسئله نیروهای دموکراسیخواه، آزادیخواهان طرفدار عدالت اجتماعی، چپها، روشنفکران مستقل و... نیست. گرایشهایی که به عنوان غیر خودی و غیر حکومتی از فعالیت سیاسی مستقل، از حق نامزد شدن، از آزادی بیان و... محروماند، در انتخابات جا و نقشی ندارند.
وطن امروز
دشمن از دوقطبی ملت ایران و انگلیس وحشت دارد
رئیس سابق رسانه ملی گفت: آنچه دشمنان انقلاب اسلامی از آن هراس دارند، دوقطبی واقعی بین ملت ایران و استکبار جهانی و دولت انگلیس است که پایانی بر آن متصور نیست.
عزتالله ضرغامی در کانال تلگرام خود نوشت:
در فاصله کوتاهی پس از هشدار رهبر معظم انقلاب درباره سیاستهای مداخلهجویانه انگلیس در انتخابات پیشرو، افراد، جمعیتها و احزاب هرکدام به نوعی برائت و مرزبندی خود را با روباهپیر اعلام کردند و به نظر میرسد موج ایجاد شده تا پایان انتخابات با شدت بیشتری تداوم یابد.
دیشب کارشناس بیبیسی! با هزار بهانه تلاش میکرد ثابت کند در ایران همه چیز با نظر رهبری است و تمام رویدادها به گونهای با چراغ سبز ایشان انجام میشود. حتی اگر تحلیل این بهاصطلاح کارشناس را هم بپذیریم، نتیجه میگیریم که رقابتها و لیستهای شکل گرفته حاکی از سیاست رهبر معظم انقلاب برای حضور حداکثری مردم در صحنه است.
پس دوقطبی نشان دادن انتخابات و ارشاد! مردم به انتخاب افراد خاص یا رای ندادن به افراد دیگر به نوعی نشان از تناقض در سیاستهای رسانهای روباه پیر است که برای مردم با بصیرت ایران تازگی ندارد. انتخابات پیشرو در چارچوب جمهوری اسلامی است. آرای بالای مردمی حاکی از اقتدار نظام و اطمینان مردم به رعایت حقالناس است و نتیجه هرچه باشد تقویت نظام و پیروزی ملت است؛ همان چیزی که رهبری میخواهند و مردم را به آن فرامیخوانند. آنچه که دشمنان انقلاب اسلامی از آن هراس دارند، دوقطبی واقعی بین ملت ایران و استکبار جهانی و دولت انگلیس است که پایانی بر آن متصور نیست.
گاف بیبیسی کار دست هاپتون داد
انگلیسیها کاردارشان در تهران را توبیخ کردند
«نیکلاس هاپتون» کاردار تازه وارد انگلیسیها در تهران در نخستین ماموریت خود با هدف هدایت و مدیریت سیاستهای نرم لندن در قبال ایران دچار یک اشتباه محاسباتی بزرگ شد به گونهای که با تشدید احساسات ضد انگلیسی در افکار عمومی ایران، از سوی مافوق خود در وزارت خارجه انگلیس توبیخ شد. ماجرا از آنجا شروع شد که طی روزهای گذشته بخش فارسی تلویزیون دولتی بیبیسی در راستای برنامههای انتخاباتی خود در ایران، در مداخلهای آشکار خواستار رای ندادن شهروندان ایرانی به چند تن از نامزدهای مجلس خبرگان و در ادامه حمایت تلویحی از برخی دیگر شد.
به گزارش مهر، شبکه سلطنتی بیبیسی، این بار برخلاف برخی ادوار گذشته نهتنها بر طبل تحریم انتخابات نکوفته که در یک تغییر تاکتیک آشکار، خواستار مشارکت گسترده مردم در این آوردگاه سیاسی شده است. بدیهی است این تغییر تاکتیک بیبیسی ذیل استراتژی ثابت و کلان نظام سلطه در تقابل با نظام جمهوری اسلامی ایران قابل تفسیر است.
با این حال اظهارات حکیمانه اخیر رهبر معظم انقلاب در محکوم کردن مداخله انگلیس در انتخابات پیشرو و مواضع دلسوزان نظام و انقلاب در مواجهه با این دخالت هدفمند، بازی مشترک سفارت انگلیس در تهران، شبکه بیبیسی و دفتر نخستوزیری انگلیس را در عمل به هم زد.
به عبارت بهتر، این بار قطعات پازل جنگ نرم انگلیس در انتخابات اسفند ۹۴ به واسطه اطلاعات غلط ارسالی از سوی سفارتشان در تهران، از همان ابتدا به گونهای چیده شد که منجر به رسوایی این کشور در تقابل با ملت و نظام جمهوری اسلامی ایران شد، چرا که شاید اگر انگلیسیها همچون ادوار گذشته محتاطانهتر عمل میکردند ضریب دستیابی به اهدافشان ارتقا مییافت در حالی که این رفتار کنونی به دلیل عمق نفرت عموم ملت ایران از خباثت انگلیسیها، عملا تاکنون نتیجه عکس داده است.
در این باره؛ چنانکه خبرنگار مهر کسب اطلاع کرده، «نیکلاس هاپتون» کاردار تازه وارد انگلیس در تهران به دلیل ارسال آدرسهای غلط از شرایط داخلی ایران و گرای اشتباهی که به شبکه بیبیسی و دفتر نخستوزیری انگلیس داده است، مورد مواخذه شدید مقامات دولتی این کشور قرار گرفته و توبیخ شده است.
جمهوری اسلامی
تخریب بنرهای تبلیفاتی کاندیدای مجلس
شماری از افراد ناشناس به بنرهایی با تصویر سید حسن خمینی و صالحیمنش (نامزد مجلس از حوزه تهران) حمله کردند. به گزارش خبرنگار عصر ایران این افراد بنرها را پاره کردند و پایین کشیدند. آنها از معرفی خود یا ارایه هرگونه مجوز قانونی خودداری کردند.
این اقدام، با مخالفت و مقاومت شماری از مردم عادی و حامیان صالحیمنش کاندیدای مجلس رو به رو شد و به درگیری با مهاجمان انجامید. مهاجمان گفته بودند فکر میکردند در بنر عکس کروبی است. قبل از این هم شماری از افراد ناشناس در حمله مشابه بنر تبلیغات انتخابات با تصویر سیدحسن خمینی (نوه امام خمینی) و صالحیمنش کاندیدای نمایندگی مجلس را پاره کردند.
کاندیدای گیلانی بالاخره تاییدصلاحیت شد
یکی از نامزدهای نمایندگی مجلس شورای اسلامی شهرستان رودبار استان گیلان که در سه مرحله رد صلاحیت شده بود در وقت اضافه، تاییدیه صلاحیت خود را از شورای نگهبان دریافت کرد و وارد تبلیغات انتخاباتی شد و با برپایی ستادهای ویژه در سطح شهرستان رودبار، معادلات را تغییر داد.
به گزارش خبرنگار ستون جهت اطلاع از رودبار فرمانداری شهرستان رودبار نیز طبق قانون طی اطلاعیهای اسم این نامزد نمایندگی را به لیست پانزده نفر قبلی اضافه کرده و اطلاعیه قبلی را باطل و جمعآوری نموده است. ضمناً مردم شهرستان رودبار انتظار دارند یکی از دیگر از نامزدهای نمایندگی مجلس که به سرنوشت همین فرد دچار شده بود، تایید صلاحیت خویش را بگیرد و وارد تبلیغات انتخاباتی بشود. به عبارت روشنتر، مردم شهرستان رودبار یک تو راهی دیگر هم دارند!
افتتاح کنسولگری عربستان در اربیل
عبدالمنعم عبدالرحمن، سرکنسول عربستان سعودی دیروز به منظور افتتاح کنسولگری این کشور در کردستان عراق وارد اربیل شد. یک منبع در گفتگو با خبرگزاری المعلومه عراق با اعلام این خبر گفت: قرار است کنسول عربستان با «مسعود بارزانی» نخستوزیر این اقلیم دیدار کند. سرکنسول عربستان گفت: عربستان درصدد افزایش تبادل تجاری با دولت اقلیم کردستان است.
ثامر سبهان، سفیر عربستان در عراق ماه گذشته به کردستان عراق سفر و با مسئولان این اقلیم دیدارو گفتگو کرده بود. سفیر عربستان به خاطر دخالت در امور داخلی عراق در جهت تجزیه کردستان مورد اعتراض نمایندگان مجلس این کشور قرار گرفته است.
الجزایر برای حجاج خود دستنبدهای الکترونیکی میسازد
رئیس سازمان حج و زیارت الجزایر دیروز گفت: کشورش از عربستان خواسته است برای حاجیان الجزایری دستنبد الکترونیکی بسازد تا در صورت بروز فاجعهای چون فاجعه منا، بتوان به وسیله آنها حجاج را شناسایی کرد. «یوسف عزوزه» در گفت وگو با رادیو الجزایر افزود: الجزایر از نخستین کشورهایی بود که به عربستان پیشنهاد داد که از حاجیان امسال، نمونهگیری شود و تار مو یا قسمتی از ناخنهای آنها را به عنوان نمونه در بانک اطلاعات خود نگهداری و در حوادثی مانند فاجعه منا از آن استفاده کند.
در حادثه منا در مناسک حج گذشته حدود 50 نفر از حاجیان الجزایری کشته شدند که شناسایی شمار زیادی از آنها چند مدت به طول انجامید. رئیس سازمان حج و زیارت الجزایر تاکید کرد که به همتای عربستانی خود، درصدد آمادهسازی دستنبدهای الکترونیکی برای حاجیان هستند و توافق ساخت این دستبندها بین دو کشور صورت گرفته است.
آرمان
طرح تحول نظام سلامت افتخاردولت یازدهم
رئیسجمهور، رضایت عمومی از اقدامات صورت گرفته در طرح تحول نظام سلامت را از افتخارات دولت یازدهم برشمرد و بر تقویت و استمرار برنامههای مربوط به حوزه بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و عمومی تأکید کرد.
حجتالاسلام حسن روحانی افزود: اقدامات مناسب و ارزندهای در زمینه پذیرش بیمار، روند و کیفیت خدمات درمانی، کاهش قابل توجه هزینههای پرداختی مردم، دسترسیهای دارویی و نظارت مؤثر بر فرایندهای بهداشتی و تغذیه عمومی همچنان باید مورد اهتمام مسئولان مرتبط با سلامت عمومی باشد. وی در این جلسه همچنین ضمن گرامیداشت ایام شهادت حضرت فاطمه زهرا(س) و ذکر فضایل دخت گرامی رسول اکرم(ص)، فرهنگ سازی، آموزش عمومی در سطوح مختلف و جلب مشارکت اجتماعی برای ارتقای استانداردهای حوزه سلامت را ضروری دانست.
مراسم عزاداری با حضور رئیسجمهور
مراسم عزاداری به مناسبت شهادت حضرت فاطمه زهرا(س) با حضور رئیس جمهوری برگزار شد. در این مراسم معنوی که روز گذشته و با حضور جمعی از معاونان رئیسجمهور، وزرا و کارکنان نهاد ریاست جمهوری در محل دفتر رئیسجمهور برگزار شد، حجتالاسلام رستگاری در خصوص فضایل و کرامات صدیقه کبری فاطمه زهرا(س) سخنرانی و یکی از مداحان اهل بیت(ع) نیز به ذکر مصیبت و مرثیهخوانی پرداخت. حاضران در پایان این مراسم، نماز ظهر و عصر را به امامت حجتالاسلام روحانی اقامه کردند.
شیطنت درباره تعطیلی مدارس
معاون سیاسی استاندار تهران گفت: برخی با شیطنت تلاش کردند تا این موضوع را مطرح کنند که تمامی مدارس تهران فردای انتخابات تعطیل است تا با این کار سطح مشارکت در تهران را تقلیل دهند. شهابالدین چاووشی با اشاره به موضوع تعطیلی مدارس عنوان کرد: مدارس تهران به هیچ عنوان تعطیل نیست و برخی با شیطنت تلاش کردند تا این موضوع را مطرح کنند. ممکن است در برخی از مدارس فردای انتخابات هم شمارش آرا ادامه داشته باشد اما تلاش میشود شمارش آرا در یک مکان مشخص در آن مدرسه صورت گیرد و خللی در کار آن مدارس ایجاد نشود.
کمیته تبلیغات و اطلاع رسانی ستاد انتخابات استان تهران هم اعلام کرد: هیچ کدام از مقاطع تحصیلی مدارس استان تهران در روز شنبه ۸ اسفندماه (یک روز پس از برگزاری انتخابات) تعطیل نیست. بر این اساس اخبار مربوط به تعطیلی مدارس استان تهران در روز ۸ اسفندماه تکذیب میشود.
برگزاری همایش صدای ملت در ورزشگاه شیرودی
سرلیست فهرست انتخاباتی «صدای ملت» از برگزاری همایش بزرگ انتخاباتی این جریان در ورزشگاه شهید شیرودی تهران خبر داد. علی مطهری گفت: همایش بزرگ انتخاباتی «صدای ملت» ساعت ۱۵ سهشنبه (امروز)، در ورزشگاه شهید شیرودی تهران برگزار میشود. در این همایش، نامزدهای فهرست «صدای ملت» برای انتخابات مجلس به بیان دیدگاههای خود میپردازند.
سکوت مجلس اصولگرا برابر بورسیههای غیرقانونی
وزیر اسبق علوم گفت: مجلس اصولگرایان مقابل بورسیههای غیرقانونی سکوت کرد. جعفر توفیقی به مطالبات دانشجویان در سال۹۲ اشاره و تاکید کرد: از جمله مطالبات انتخاب یک وزیر ارزشمند در صدر وزارت علوم بود اما دیدید مجلس نهم دکتر فرجیدانا را به دلیل دقت و ممارست در امر رسیدگی بورسیههای غیرقانونی استیضاح و بعد ردصلاحیت کرد؛ این درحالی است که مساله بورسیههای غیرقانونی در همان دولت دهم توسط دیوان بازرسی کل کشور مورد سوال قرار گرفته و دولت در همان زمان به دلیل عدمشفافیت مورد بازخواست قرار گرفته بود، اما مجلس هشتم مقابل چنین اتفاقی سکوت کرد.
انصراف رئیس کمیته انرژی مجمع تشخیص مصلحت نظام
محمد چگینی رئیس کمیته انرژی مجمع تشخیص مصلحت نظام و نامزد انتخابات مجلس دهم، به نفع لیست امید، آرامش و پیشرفت اقتصادی از رقابتهای انتخاباتی انصراف داد. وی دلیل اقدامش را اعتقاد به کار گروهی و خرد جمعی و تعهد اخلاقی و به نفع لیست امید، آرامش و پیشرفت اقتصادی به سرلیستی دکتر عارف اعلام کرد.
هشدار وزیر اطلاعات به برخی کاندیداها: دیگران را انگلیسی خطاب نکنید
آرمان: نامزد پنجمین دوره مجلس خبرگان با اشاره به اینکه افراد نباید برای تصدی مسئولیتهای دنیوی دیگران را تخریب کنند، از نامزدهای انتخابات خواست برای پیروزی در این عرصه دیگران را انگلیسی خطاب نکنند. حجتالاسلام سیدمحمود علوی در جمع نمازگزاران در مصلای قرچک گفت: نباید در جریان برگزاری انتخابات به دیگران تهمت زده و به آنان آسیب وارد کرد چراکه در شرع مقدس اسلام تهمت زدن به دیگران جایز نیست و بزرگترین ویژگی پیامبر اسلام(ص)، اخلاقمداری است.
وی تصریح کرد: امروز ایران اسلامی از امنیت و اقتدار کامل برخوردار است و همه وظیفه داریم تا از این آرامش حراست کرده و از اقداماتی که موجب مخدوش شدن شادی و آرامش مردم میشود، پرهیز کنیم. نامزد پنجمین دوره مجلس خبرگان افزود: نباید برای اهداف سیاسی چندروزه دنیا، ارزشهای اخلاقی را زیر پا گذاشت. نباید برای رفتن به مجلس شورای اسلامی و مجلس خبرگان به هر کاری دست زد.
وزیر اطلاعات تصریح کرد: باید هوشیار بود، دشمن در کمین نشسته و تلاش دارد که انتخابات ایران اسلامی را مخدوش کرده و آن را وارد حاشیه کند. علوی با اشاره به اینکه انتخابات یک نتیجه و یک پیام دارد گفت: نتیجه انتخابات این است که فرد به مجلس راه پیدا میکند ولی پیام انتخابات که مورد تأکید مقام معظم رهبری نیز است به حضور پرشور مردم برمیگردد
شرق
سردار نقدی:
همینطور پیش برویم ١٠ سال ديگر بيتالمقدس دست مسلمانان است
فارس: سردار محمدرضا نقدی، گفت: در آستانه یک قدم دیگر هستیم؛ یک آزمایش بزرگ، انتخابات مجلس دهم صرفا رقابتی متداول بین جناحها و تفکرات نیست، حادثهای تاریخی در تعیین سرنوشت انقلاب است چراکه آمریکا و غربیها به آن چشم طمع دوختهاند. او افزود: رهبرمان فرمودند درگیری اصلی برای جمهوری اسلامی، درگیری بین استکبار و اسلام است؛ با تلویزیون فلسطین مصاحبه میکردم و گفتم سال ٢٠١٥ بیتالمقدس دست مسلمانان خواهد بود، خندید و گفت ما در غزه شیرخشک نداریم چطور ممکن است و این رؤیاپردازی است.
گفتم قبل از انقلاب اسلامی، ایران دست آمریکاییها بود، اما الان چگونه است؟ عراق چندسال پیش در تسخیر آمریکا بود و الان در اختیار شیعیان است؛ لبنان در گذشته در تصاحب اسرائیل بود، اما الان اسرائیلیها را بیرون کرده، غزه مقاومت کرد و آنها را بیرون راند؛ یمن در استعمار آلسعود بود اما الان اینگونه نیست، الان ناوهای اسرائیل در اقیانوس مدیترانه و ناو عربستان در دریای سرخ توسط مسلمانان غرق میشوند و... اگر همینطور پیش برویم، ١٠ سال آینده بیتالمقدس دست مسلمانان است.
سیداحمد خاتمی:
بنده هیچ سخنرانی بیمنطقی تاکنون نداشتهام
فارس: حجتالاسلام سیداحمد خاتمی گفت: رادیو فردای آمریکا اعلام کرده که ایرانیان به پنج نامزد انتخاباتی، ازجمله خاتمی، جنتی، یزدی و علمالهدی رأی ندهند؛ درحالیکه دشمنان کور خواندهاند و مردم ایران همیشه برعکس دشمن کار میکنند. جنتی تمام امیدهای دشمن را ناکام کرده، خاتمی نیز در خطبههای نماز جمعه پدر فتنه را درآورده است.
او تأکید کرد: رهبر انقلاب اسلامی فرمودهاند «متدینان را تندرو نخوانید و کسانی که به داد کشور میرسند، همان کسانی هستند که آنها را تندرو میخوانند»؛ اما با وجود فرموده رهبرمان، برخی اینجانب را تندرو میخوانند؛ درحالیکه بنده هیچ سخنرانی بیمنطقی تاکنون نداشتهام؛ بنابراین در بحث ولایت با هیچکسی معامله نمیکنیم و اگر در سنگر خبرگان باشیم، سنگر تقویت رهبری را درست میکنیم و اگر سنگر خبرگان نباشد، تمام وجودمان را فدای رهبری میکنیم.