گروه سیاسی مشرق - روزنامه‌ها در لابه‌لای گزارش‌ها و سرمقاله‌ها، قسمتی از صفحات خود را به اخبار روزهای گذشته یا اخبار ویژه اختصاص می دهند که مشرق در ادامه به آنها اشاره می‌کند.

**********

کیهان

شرق : فعالیت‌های تربیتی مصباح‌یزدی کار را برای اصلاح طلبان دشوار می‌کند

روزنامه زنجیره‌ای شرق نسبت به عمق نقش‌آفرینی آیت‌الله مصباح‌یزدی ابراز نگرانی کرد.

این روزنامه در سرمقاله خود می‌نویسد: مصباح‌یزدی برای اجرای سیاست، متن دارد. متنی مبتنی بر سنتی‌ترین متون دینی با شاگردان وفادار و تشکیلاتی... مهم‌ترین خصیصه مصباح تلاش برای خلق سیاست و همخوان‌کردن آن با قرائت از متون سنتی دینی است. او از این کار و پرداختن هزینه این کار باکی ندارد.

شرق می‌افزاید: او نه نخبه‌گرا است و نه شیفته عوام. این استاد اخلاق حوزه علمیه و مفسر قرآن، بیش از هر چیز دغدغه آن را دارد که رویکرد خود و حلقه‌اش به سیاست را نهادینه و اجرائی کند. از غالب کسانی که در سیاست در حال نقش‌آفرینی هستند، کمتر کسی چون او به متن وفادار است.

شرق نوشت: او به دلیل کار تشکیلاتی در حوزه دین و تربیت شاگردانی که با نگاه او جذب سیاست شدند، کار را برای نواندیشان دینی و اصلاح طلبان دشوار کرد.

شرق در بخش دیگری از این تحلیل با اشاره به هیجان اصلاح‌طلبان برای انتخابات مجلس نوشت: اگر خانه‌تکانی مجلس به نیت تغییر سبک و ذائقه روی داده باشد، زنگ خطری است جدی برای تمام طیف‌های سیاسی. در همین خانه‌تکانی نشانی از «ناسیاست» دیده می‌شود که بیش از همه، دولت از آن سود می‌برد. پیروزی فهرست سی‌نفره اصلاح‌طلبان بسیار ارزشمند است...

این پیروزی ارزشمند البته، سویه دیگری نیز دارد که بعد از فروکش کردن هیجانات انتخابات باید جدی‌تر به آن پرداخت. این فهرست سی‌نفره و تمام کسانی که از شهرستان‌ها به نام اصلاح‌طلبی به مجلس راه یافته‌اند، توانا یا ناتوان، خوب یا بد، کنش سیاسی‌شان به پای اصلاح‌طلبان نوشته می‌شود. این نکته مهمی است که نمایندگان نباید لحظه‌ای از آن غافل بمانند.

اکنون مسئولیت سنگینی بر دوش آنها است؛ مسئولیتی که با فرصت‌طلبی و منفعت‌طلبی قرابتی ندارد.

شرق با ناشناخته معرفی کردن برخی از منتخبان اصلاح‌طلب می‌نویسد: آنچه بیش از هر چیز، امکان دارد آنها را به ورطه، «ناسیاست» سوق دهد، کم تجربگی برخی نمایندگان و فضای کلی مجلس است که لبه‌های تیز آن ساییده شده است و دیگر از آن تضادها و کنش‌های سیاسی میان اصلاح‌طلبان و اصولگرایان سابق خبری نیست.

مدعیان اصلاحات و اعتدال نبردند بلکه باختند

رفتار انتخاباتی 20 سال گذشته مدعیان اصلاح‌طلبی از بی‌تقوایی و بداخلاقی آنها حکایت می‌کند گویا که انتخابات، فقط وقتی انتخابات است که آنها پیروز باشند.

روزنامه وطن امروز در این زمینه نوشت: اصلاح‌طلبان گفته‌اند که در سال 76 برای باخت آمده بودند. زیباکلام بعدها گفت در آن ایام اصلاً تصور بیش از 3 میلیون رأی را نداشتیم و قطعاً ناطق را پیروز می‌دانستیم. دیگرانی از جریان اصلاح‌طلب هم همین را تکرار کرده بودند اما خاتمی در آن انتخابات پیروز شد. ناطق نوری که به اعتقاد خود اصلاح‌طلبان پیروزی او حتی برای جریان رقیب نیز مسجل بود، فردای انتخابات به برنده دوم خرداد تبریک گفت؛ کاری که هیچ وقت از اصلاح‌طلبان سر نزد.

تاریخ همین 20 سال گذشته گواه است که این جریان پس از هر شکست و پس از هر ناکامی و عدم پذیرش از جانب مردم، صندوق رأی را مورد خدشه قرار دادند، به رقیب تبریک نگفتند، از تقلب و تخلف حرف زدند و تا توانستند فضای بعد از انتخابات را که باید فضای آرامش برای کشور باشد ملتهب کردند.

در انتخابات سال 84 که مشحون از کاندیداهای متفاوت بود، 2 نفر به دور دوم راه یافتند. در همان یک هفته منتهی به دور دوم، ‌رئیس مجلس ششم که از چهره‌های شاخص اصلاح‌طلبی بود، بعد از اینکه نتوانسته بود حتی با شعار «50 هزار تومان به هر نفر» رأی مناسبی کسب کند، با ادعای «خوابیدم، بیدار شدم، رأیم کمتر شد» سلامت انتخابات را به صورت جدی زیر سؤال برد و مدعی تقلب شد.

پس از برگزاری دور دوم نیز که هاشمی رفسنجانی از چهره‌های شاخص و نزدیک به جریان اصلاحات با شکست مواجه شد و با 7 میلیون رأی فاصله نسبت به احمدی‌نژاد، انتخابات را باخت، نه تنها به کاندیدای پیروز تبریک نگفت بلکه طی اطلاعیه‌ای تلویحاً ادعای تقلب کرد.

بعدها فائزه هاشمی 25 خرداد 88 در خیابان آزادی در حالی که به سردسته آشوبگران تبدیل شده بود، فریاد می‌کشید و این جملات را می‌گفت: «خاتمی عرضه نداشت، چرا که نتوانست انتخاباتی برگزار کند که پدر من رئیس‌جمهور آن باشد».

به نظر فائزه هاشمی، انتخاباتی انتخابات است که پدر او پیروز معرکه انتخابات باشد! همین نگاه غیراخلاقی در این خانواده و خانواده جریان اصلاح‌طلبی که از سال 88 و کمی قبل از آن، هاشمی را نقطه ثقل و مرکزیت خود می‌دیدند باعث شد رفتاری بی‌منطق در مواجهه با انتخابات‌ها داشته باشند. این جریان که تا کمی قبل‌تر از سال 88 هاشمی رفسنجانی را «ویران‌کننده بنیان‌های اخلاقی» معرفی کرده بودند، در ائتلافی که بعدتر شکل می‌گیرد، در یک چیز مشترک می‌شوند: نپذیرفتن رأی مردم.

همسر هاشمی جملاتی را صبح انتخابات بر زبان می‌آورد که شاید رادیوهای بیگانه برای بیان آن تساهل و تسامح کنند. عفت مرعشی می‌گوید: «اگر موسوی رأی نیاورد مردم بریزند تو خیابون‌ها!»

ویژگی‌های شخصیتی اصلاح‌طلبان و هاشمی رفسنجانی قطعاً نخواهد گذاشت آنها به همین‌ها بسنده کنند، به خاطر همین است که بعد از اعلام نتایج تقلب را به کلیدواژه اصلی خود تبدیل می‌کنند. تئوری داماد لرستان و فرزند آذربایجان هم برای این است که نه تنها شکست پذیرفته نشود حتی باید با اعلام «تقلب» اجازه نداد کشور طعم آرامش را بچشد و... همه اینها مقدمات فتنه‌ای می‌شود که بارها و بارها درباره‌اش گفته‌ایم و شنیده‌اید. خسارت‌های بی‌مثالی که معلوم نیست قرار است کی جبران شود؟! بر کشور وارد آمد و حضرات اصلاح‌طلب فقط به خاطر اینکه شجاعت و تقوای قبول شکست را نداشتند، این هزینه را بر کشور تحمیل کردند. بعدتر در محافل خصوصی گفتند که «تقلب» دروغ بوده اما هیچگاه از این دروغ توبه نکردند.

«جمهوری اسلامی دموکرات‌ترین نظام دنیاست.» این جمله را هاشمی رفسنجانی 4 سال بعد از پیروزی 50/7 درصدی حسن روحانی بر زبان آورد. چرا این حرف را 4 سال پیش نزد؟! حتماً به خاطر اینکه کاندیدای مقبول او پذیرفته نشده بود! همین چند روز پیش انتخابات 7 اسفند را در تهران، اصلاح‌طلبان پیروز شدند. عارف سرلیست اصلاح‌طلبان شوکه شده است از نتایج انتخابات. این را خود او می‌گوید 30 کاندیدای فهرست اصولگرایان شکست خورده‌اند اما هیچ کدام حتی ذره‌ای خرده به سلامت انتخابات نگرفته‌اند که هیچ، تبریک و سپاس نیز نثار مردم و کاندیداهای پیروز می‌کنند، چرا که معتقد به آرامش پس از انتخاباتند! چرا که شجاعت پذیرش شکست را دارند. رفتار نجیبانه این کاندیداها پس از شکست نباید مغفول بماند. کاندیداهای مغلوب که سپاسنامه، تقدیر و تشکر نثار مردم می‌کنند، تقوای حفظ آرامش و شجاعت قبول شکست را دارند. ویژگی‌های شخصیتی‌ای که حتی معلم اخلاق اصلاح‌طلبان نیز فاقد آنهاست.

تمرکز رادیو صهیونیستی برای معرفی NGO ایرانی

رادیو رژیم صهیونیستی در اقدامی قابل تأمل به معرفی و تمجید یک سازمان غیردولتی ظاهرا خیریه در ایران پرداخت.

رادیو اسرائیل در برنامه هفتگی گزارش‌های فرهنگی اجتماعی، موسسه «م» و بنیانگذار آن (س-ق) پرداخت و سپس تحلیل منوشه امیر درباره انتخابات ایران را تحت عنوان درها به روی همان پاشنه خواهد چرخید، منتشر کرد.

استفاده از NGOها به عنوان پوشش برای شبکه‌سازی، یکی از محورهای دستور کار برخی محافل معارض است. جالب اینکه آگهی‌های موسسه مذکور از سوی صدا و سیما نیز پخش می‌شود.

چند درصد زوج‌های جوان می‌توانند قسط مسکن 2/3 میلیونی بدهند؟!

تصویب وام مسکن 160 میلیون تومانی برای زوجین خانه اولی با واکنش‌های متفاوت روبرو شده است.

هر چند شورای پول و اعتبار و مسئولان دولتی این وام را راهی برای ‌خانه‌دار شدن می‌دانند اما کارشناسان معتقدند چنین وامی با اقساط 1/8 تا 2 میلیون تومان عملاً دور از دسترس بسیاری از مردم است، چرا که برای پرداخت چنین اقساطی، احتمالاً باید درآمد بالای 5-6 میلیون تومان داشت. سود وام 160 میلیون تومان، 170 میلیون تومان برآورد شده است.

روزنامه جام جم در این باره نوشت: نگاهی به میزان اقساط و شرایط دریافت وام 160 میلیونی نشان می‌دهد قشر متوسط نمی‌توانند از آن بهره‌مند شوند. در حالی که دولت چندی پیش میزان وام مسکن را از 60 به 80 میلیون تومان افزایش داد و با استقبال زیادی همراه نشد، اکنون از وام 160 میلیون تومانی رونمایی شده است. وامی که برای دریافت آن باید سپرده اولیه 80 میلیون تومانی در بانک گذاشت و ماهانه حدود دو میلیون و 300 هزار تومان هم قسط داد.

افشین پروین‌پور، کارشناس مسکن درباره تأثیر این وام برای خروج از رکود این بخش گفت: از وامی که قسط ماهانه آن بیش از دو میلیون تومان است، مسلماً اقشار کم‌درآمد و متوسط نمی‌توانند بهره‌ ببرند و این بدان معناست که چنین وام‌هایی برای خانه‌دار کردن مردم در نظر نگرفته شده بلکه برای سرمایه‌داران در نظر گرفته شده و این موضوع در حال حاضر متناسب با نیاز بازار داخلی نیست.

وی افزود: سهم مسکن در سبد خانوار باید بین 20 تا 25 درصد باشد. محاسبه این میزان هم نشان می‌دهد که فرد باید حدود ده میلیون تومان درآمد داشته باشد و فردی که چنین درآمدی دارد قطعاً دغدغه مسکن نخواهد داشت.

این کارشناس مسکن تصریح کرد: تا زمانی که سوداگری در بخش مسکن حکمفرماست نمی‌توان توقع داشت که این بخش از رکود خارج شود. دولت اگر قصد دارد مسکن را از رکود خارج کند باید با سوداگری مقابله کند. اکنون افرادی وجود دارند که دارای هزاران واحد در نقاط مختلف شهر هستند، اما اقدام به احتکار کرده‌اند و خواهان افزایش قیمت در بازارند.

فرشید پورحاجب، دبیرکانون سراسری انبوه‌سازان ایران هم گفت: اکنون 12 میلیون جوان ایرانی در سن ازدواج هستند و شاید برخی از آنها به دلیل عدم توانایی در بخش مسکن ازدواج نمی‌کنند و دولت اگر قصد دارد مردم را خانه‌دار کند، باید در نرخ سود تسهیلات و همچنین مکانیزه دریافت اقساط و بازپرداخت آن تجدیدنظر کند.

به گزارش جام جم، نکته مهم درباره منبع تأمین اعتبار وام 160 میلیونی است. این ابهام مطرح است که اگر بانک مسکن چنین اعتباری دارد، چرا این اعتبار را به صدها هزار واحد نیمه کاره مسکن مهر تزریق نمی‌کند که تکمیل آنها به نفع اقشار متوسط و کم‌درآمد است.

از سوی دیگر روزنامه آرمان، اقساط وام 160 میلیونی را سرسام‌آور توصیف کرد و با اشاره به بازپرداخت 330 میلیون تومان نوشت: با توجه به اینکه حداقل حقوق کارگران در سال جاری 712 هزار تومان است و برای سال آینده هم ممکن است تا سقف 800 هزار تومان افزایش یابد، در نتیجه بعید است که این قشر از جوانان جامعه برای اخذ این وام اقدام کنند.

در واقع باید گفت مشکل اصلی جوانان در این روزها نه مسکن، بلکه بیکاری و آینده شغلی مبهم است که با آن دست و پنجه نرم می‌کنند. در حالی که امروزه هزینه‌های ازدواج و گذران معیشت سرسام‌آور است چطور مسئولان توقع دارند یک زوج جوان ماهانه دو میلیون و 300 هزار تومان قسط پرداخت کنند؟ به جز دستمزد کارگران که به آن اشاره شد،‌ حتی کارمندان عالیرتبه هم بعید است که از پس پرداخت چنین اقساطی برآیند.

ابراهیم نکو عضو کمیسیون اقتصادی مجلس می‌گوید: وام گران مسکن، ناکارآمد است. اگر قصد صاحب‌خانه کردن زوج‌های جوان را داشته باشیم، این طرح، روش منطقی نیست و نمی‌تواند عملکرد خوبی داشته باشد.

اگر نیت تصمیم‌گیرندگان این است که زوجینی که می‌خواهند با دغدغه کمتری وارد چرخه زندگی شوند را صاحب خانه کنند، این طرح مشکلات زیادی به وجود می‌آورد. رقمی که برای بازپرداخت اقساط تعیین شده رقمی سنگین است و زوجین نمی‌توانند بازپرداخت اقساط خود را پرداخت کنند.

این تصمیم و مطرح کردن این طرح برای خانه‌دار شدن زوج‌های جوان، ‌تصمیمی غیرمنطقی بوده و نمی‌تواند کارآمد باشد. این طرح فقط می‌تواند خانوارهایی با تمکن مالی بالا را تحت پوشش خود قرار دهد تا اینکه برای افراد نیازمند طبقات پایین‌دست مفید فایده باشد.

اشارات رمز‌آلود مقامات دولتی درباره کارشکنی آمریکا علیه برجام

با گذشت 45 روز از شروع برجام، روابط بین بانکی ایران و آلمان هنوز برقرار نشده است.

علی ماجدی‌ سفیر کشورمان در آلمان ضمن سخنانی در همایش تجاری و بانکی ایران  و اروپا گفت: با وجود گذشت 45 روز از اجرای برجام هنوز روابط بانکی بین دو کشور آن طور که باید و شاید شروع نشده که البته یکی از دلایل این تعلل نگرانی از تنبیهات آمریکا عنوان می‌شود، در حالی که اینگونه نیست و دلیل اصلی به مسائل تکنیکی برمی‌گردد.

تخت‌روانچی معاون وزیر خارجه هم در این همایش گفته است؛ در حوزه بانکی یکی از چالش‌های موجود احتیاط بیش از حد بانک‌های اروپایی است و در این مورد نگرانی دارند آن هم در شرایطی که با توجه به قانون هیچ‌گونه نگرانی در این مورد وجود نداشته و در چارچوب برجام مانعی برای مبادلات بین طرفین نیست.

وی ادامه داد: از دید ایران احتیاط و نگرانی برای مبادلات اقتصادی به ویژه بانکی وجود ندارد.

معاون وزیر امور خارجه همچنین گفت: برخی کشورها تلاش می‌کنند تا در روند موفقیت‌آمیز برجام اختلال ایجاد کنند.

پیش از این آقایان صالحی و عراقچی نیز از برخی بدقولی‌های طرف غربی در اجرای تعهدات برجام خبر داده بودند. ظریف نیز چند هفته پیش خواستار تضمین آمریکا برای عدم تحریم شرکت‌ها و بانک‌های طرف همکاری با ایران شده بود.

در همین حال غلامرضا شافعی معاون سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی در جمع خبرنگاران گفت: طرح‌های پسابرجام با خارجی‌ها هنوز به قرارداد منجر نشده است.

وی از نیاز به 13 سال زمان برای تکمیل چهار تریلیون ریال (400 هزار میلیارد تومان) طرح نیمه تمام در کشور خبر داد و گفت: هنوز هیچ طرح و پروژه‌ای با خارجی‌ها در پسابرجام به عقد قرارداد منجر نشده است.


وطن امروز

از لغو تحریم‌های ایران خوشحالیم

نخست‌وزیر ترکیه گفت: امروز ترکیه بیش از هر کشور دیگری از برداشته شدن تحریم‌ها خوشحال است و هم‌اکنون راه برای گسترش روابط 2 کشور فراهم شده است. 

احمد داووداوغلو دیروز در جریان سفر خود به تهران و در نشست خبری مشترک با معاون اول رئیس‌جمهور اسلامی ایران، با اشاره به برگزاری انتخابات 7 اسفند در ایران، نتیجه این انتخابات را به مردم ایران تبریک گفت و اظهار داشت: پس از انعقاد تفاهم هسته‌ای رویکرد جدیدی در روابط ایران و ترکیه آغاز شده و با توجه به اینکه مهم‌ترین مانع جدی در انجام تعهدات مبادلات 30 میلیارد دلاری تحریم‌ها بود، اکنون با رفع این تحریم‌ها می‌توانیم به دستاوردهای ارزشمندی دست یابیم. 

وی افزود: زمانی که ایران در شرایط سختی قرار داشت ترکیه تلاش‌های زیادی برای حل مساله ایران انجام داد و دوستان و برادران خود را تنها نگذاشت و امروز ترکیه بیش از هر کشور دیگری از برداشته شدن تحریم‌ها خوشحال است و هم‌اکنون راه برای گسترش روابط 2 کشور فراهم شده است.  نخست‌وزیر ترکیه تصریح کرد: ایران و ترکیه ممکن است در برخی موارد دیدگاه‌های متفاوتی داشته باشند اما تاریخ 2 کشور هیچ‌گاه تغییر نخواهد کرد و جغرافیای 2 کشور مکمل هم است. 

وی با ابراز اینکه گفت‌وگوهای ایران و ترکیه می‌تواند به ثبات منطقه کمک کند، گفت: قطعاً با همکاری‌های مشترک بین ایران و ترکیه می‌توانیم مانع ورود بیگانگان به منطقه شویم. نخست‌وزیر ترکیه خاطرنشان کرد: ما در شرایط سختی کنار برادران ایرانی‌مان بودیم و در شرایط پیش‌رو نیز دست در دست هم خواهیم نهاد تا بر مشکلات و موانع فائق آییم.

تحریم‌ها علیه ایران موفقیت‌آمیز بود

سخنگوی کاخ سفید وضع تحریم‌ها علیه ایران را موفقیت‌آمیز توصیف کرد. به گزارش ایسنا به نقل از روزنامه نیویورک‌تایمز، جاش ارنست، سخنگوی کاخ سفید در نشست خبری روز جمعه خود با تکیه بر ادعاهای بی‌اساس غرب و آمریکا مبنی بر اینکه تحریم‌ها موجب شد ایران پای میز مذاکره بیاید، تحریم‌های وضع شده علیه کشورمان را موفقیت‌آمیز ارزیابی کرد.

 وی مدعی شد: ما گفته‌ایم هر جا آمریکا با همکاری جامعه بین‌المللی تحریم‌هایی علیه یک کشور اعمال می‌کند، انتظارمان این نیست که این تحریم‌ها طی یک شبانه روز تاثیری در پی داشته باشد، بلکه ما شاهد آن بوده‌ایم که به مرور زمان، افزایش انزوا موجب شود برخی کشورها در راهبرد خود ارزیابی مجدد کنند.

ایران بهترین مثال در این زمینه است.  ارنست ادامه داد: در برخی موارد، ما شاهد بوده‌ایم که انزوای بین‌المللی تاثیر ملموس و فزاینده بر یک کشور داشته که روسیه نمونه خوبی در این زمینه است بنابراین هنوز زود است ببینیم تحریم‌های اخیر علیه کره شمالی چه تاثیری داشته است.

بانک‌های اروپایی کم‌اطلاع هستند!

معاون وزیر امور خارجه درباره عدم همکاری بانک‌های اروپایی بویژه درباره همکاری نکردن سوئیفت با بانک‌های ایرانی گفت: احتیاط بیش از حد اروپایی‌ها، بی‌پایه و اساس است. 

به گزارش مهر، مجید تخت‌روانچی روز شنبه در دومین همایش تجاری و بانکی ایران و اروپا گفت: آمریکایی‌ها اعلام کردند مانعی برای کار تجاری - اقتصادی در چارچوب برجام وجود ندارد اما کم‌اطلاعی بانک‌های اروپایی نسبت به موضوع لغو تحریم از چالش‌هاست.  معاون اروپا و آمریکای وزارت امور خارجه با اشاره به احتیاط بیش از حد بانک‌های اروپایی در تعامل با کشورمان، اظهار داشت: این احتیاط بی‌پایه است و محافظه‌کاری بیش از حد سبب می‌شود در بهره‌گیری از این وضعیت عقب بمانند.

وی درباره دیگر چالش‌های بعد از برجام گفت: برخی از کشورها هنوز تلاش دارند در روند موفقیت‌آمیز برجام اخلال ایجاد کنند اما هر چه زمان بگذرد، این امر کمرنگ‌تر می‌شود.  تخت‌روانچی با بیان اینکه برجام فرصت مناسبی برای کارهای اقتصادی بین ایران و اروپاست، تاکید کرد: مانع قانونی برای توسعه همکاری‌های اقتصادی با ایران وجود ندارد و کشورهای مختلف اعلام آمادگی کرده‌اند که همکاری‌ها را آغاز کنند.


خراسان

برنامه جدید دولت برای کمک به 2 خودروساز مشهور

بر اساس نامه های رسمی مسئولان برخی وزارتخانه ها و سازمان های دولتی به ادارات ذی ربط، اعلام شده است که حسب موافقت های صورت گرفته در دولت، مقرر شده به همه کارمندان رسمی و پیمانی این دستگاه ها در مرحله اول و سایر مستخدمان این بخش ها در مرحله دوم، خودروهای تولید شده توسط ایران خودرو و سایپا، با تسهیلات مناسب و شرایط قابل توجه واگذار شود که این واگذاری ها، عمدتا در ابتدای سال آینده انجام خواهد شد.

درخواست یک وزیر برای حذف نظارت مستقیم ناجا بر اصناف

در حالی که مطابق ماده 23 قانون نظام صنفی مصوب 1359مقرر شده بود در مورد آن دسته از صنوفی که توسط شهرداری جمهوری اسلامی ایران اعلام می شود، جلب نظر شهربانی (نیروی انتظامی) نیز ضروری است و واحدهای صنفی مشمول مکلف به رعایت آیین نامه اماکن عمومی شهربانی جمهوری اسلامی ایران می باشند، یک مقام مسئول در کابینه با ارسال درخواستی برای مدیران ارشد نهاد ریاست جمهوری که هم اکنون در هیئت دولت در حال بررسی است، پیشنهاد لغو بخش قابل توجهی از نظارت نیروی انتظامی و اخذ مجوز از آنها را برای فعالیت صنوف مطرح کرده است.


جمهوری اسلامی

برنامه امارات برای اخراج ایرانی‌های ساکن در دبی

 معاون رئیس پلیس دبی در جدیدترین حمله لفظی به ایران، خواستار اخراج تمام ایرانی‌های ساکن امارات شد.

به گزارش فارس، «ضاحی خلفان» معاون رئیس پلیس دبی در ادامه جنجال‌آفرین‌های خود در شبکه اجتماعی توئیتر اعلام کرد طی سه سال باید از تمام ایرانی‌های که در دبی کار می‌کنند و کاری تجاری دارند، بخواهیم که امارات را ترک کنند و مجوز تجاری آنها لغو شود؛ فرزندان ما به باز کردن مغازه‌های تجاری به جای ایرانی‌ها بیشتر نیاز دارند تا ایرانی‌ها.

خلفان، همچنین خواهان تحریم کالاهای ایرانی توسط کشورهای حاشیه خلیج فارس شد و کشورهای مذکور را تشویق به این کار کرد. در همین حال، عبدالخالق عبدالله، مشاور محمد بن زاید ولیعهد ابوظبی گفت بعید نیست دولت عربستان شبه نظامیان لبنانی را علیه حزب‌الله لبنان مسلح کند، زیرا حزب‌الله به نیروی واکنش سریع منطقه تبدیل شده است.

اختلاس یک میلیاردی کارمند بیمارستان در اردبیل

 یکی از مسئولین قضایی اردبیل گفت کارمند یک بیمارستان که با افتتاح حساب مجعول اقدام به سوءاستفاده‌های مالی کرده و برداشت‌هایی کلان از حساب بیمارستان به نفع خود داشت دستگیر و با صدور قرار، بازداشت گردیده است.

به گزارش خبرنگار روزنامه جمهوری اسلامی از اردبیل، فرد دستگیر شده در مرحله اول بازجویی خود به اختلاس حدود یک میلیارد تومان اعتراف کرده است.


آرمان

برگزاری مراسم ترحیم آیت‌ا...طبسی از سوی مقام معظم رهبری

مراسم ترحیم و بزرگداشت عالم مجاهد و یار صادق انقلاب، مرحوم آیت‌ا... واعظ طبسی عصر دیروز از سوی حضرت آیت‌ا... خامنه‌ای رهبر معظم انقلاب اسلامی در رواق امام خمینی(ره) حرم مطهر رضوی برگزار شد.

 در این مراسم که با حضور رهبر معظم انقلاب اسلامی، اعضای خانواده و بستگان آیت‌ا... واعظ طبسی، رؤسای قوا، علما و روحانیون، مسئولان کشوری و لشکری و اقشار مختلف مردم برگزار شد، قاریان قرآن کریم آیاتی از کلام‌ا... مجید را تلاوت کردند و سپس مداحان اهل بیت(ع) به مرثیه‌سرایی پرداختند و حجت الاسلام والمسلمین راشد یزدی در سخنانی از خدمات ارزشمند آیت‌ا... واعظ طبسی تجلیل کرد.

آيت‌ا... برقعي درگذشت

آيت‌ا... سيدرضا برقعي از شاگردان و ياران امام(ره)‌، ‌دار فاني را وداع گفت. سيدرضا برقعي از شاگردان و ياران امام‌ (ره)، واز اعضاي ارشد مجمع مدرسين و محققين حوزه علميه قم در سن ۶۷سالگي بر اثر عارضه قلبي در شهر قم درگذشت. مرحوم آيت‌ا... برقعي از شاگردان و ياران امام‌خميني(ره) بود كه در دوران تبعيد ایشان، بنيانگذار انقلاب را همراهي مي‌كرد.

وي همچنين از دوستان بسيار صميمي مرحوم مصطفي خميني، فرزند ارشد امام(ره) بود. اين عالم فقيد از اساتيد خارج‌فقه حوزه علميه قم، عضو هيات استفتائات دفتر مرحوم آيت‌ا... منتظري و آيت‌ا... بيات زنجاني بود. مرحوم آيت‌ا... برقعي در انتخابات پنجمين دوره مجلس خبرگان‌ رهبري براي حوزه انتخابيه تهران ثبت‌نام كرده بود كه صلاحيت اين استاد حوزه توسط شوراي‌نگهبان مورد تاييد قرار نگرفت.

شورای نگهبان به «طرح جرم سیاسی» ایراد گرفت


طرح جرم سیاسی مصوب چهارم بهمن‌ماه ۱۳۹۴ مجلس شورای اسلامی در جلسه ۱۲ اسفندماه ۹۴ شورای نگهبان مورد بحث و بررسی قرار گرفت و تأیید نشد.

نسیم آنلاین نوشت؛ نظر این شورا به شرح ذیل اعلام می‌شود: -عبارت «سلب غیرقانونی آزادی افراد» در بند (پ) ماده۳، با عبارت «نقض آزادی‌های مشروع دیگران» در بند (د) ماده۱۶ قانون فعالیت احزاب، جمعیت‌ها، انجمن‌های سیاسی و صنفی و انجمن‌های اسلامی یا اقلیت‌های دینی شناخته‌شده مصوب ۷/۶/۱۳۶۰ مذکور در بند (پ) ماده ۲ قابل جمع نیست و ایجاد ابهام می‌نماید؛ پس از رفع ابهام اظهارنظر خواهد شد.

تایید لایحه مبارزه با تامین مالی تروریسم

همچنین شورای نگهبان لایحه مبارزه با تامین مالی تروریسم را با توجه به اصلاحات انجام شده مغایر با موازین شرع و قانون اساسی ندانست. لایحه مبارزه با تامین مالی تروریسم که با اصلاحاتی در جلسه مورخ سیزدهم بهمن ماه ۹۴ به تصویب مجلس رسیده است، در جلسه سیزدهم اسفندماه شورای نگهبان مورد بحث و بررسی قرار گرفت و با توجه به اصلاحات به عمل آمده مغایر با موازین شرع و قانون اساسی شناخته نشد.

توضیح دادستان تهران درباره اعلام جرم علیه فاطمه هاشمی


دادستان عمومی و انقلاب تهران در رابطه با اعلام جرم علیه فاطمه هاشمی و سخنان اخیر همسر یکی از سران فتنه اظهاراتی را بیان کرد. عباس جعفری دولت آبادی در ارتباط با انتشار خبری مبنی بر اعلام جرم دادستانی علیه فاطمه هاشمی گفت: این موضوع صحت ندارد.

وی درباره اینکه در فضای مجازی عنوان شده فاطمه هاشمی به دلیل اظهارنظر علیه یک مقام قضایی به دادگاه احضار شده، آیا این موضوع صحت دارد؟ افزود: این موضوع جدیدی نیست و قضیه برای دو سال پیش است.

دادستان عمومی و انقلاب تهران همچنین در ارتباط با انتشار خبری مبنی بر اینکه همسر یکی از سران فتنه در مصاحبه‌ای عنوان کرده که در روز انتخابات صندوق رای گیری ساعت یک و نیم صبح به منزلشان آورده شده و در آنجا نماینده دادستان نیز حضور داشته است و در آن زمان ساعت رای گیری پایان یافته بود، خاطرنشان کرد: صندوق را دیر بردند و ما مسئول صندوق نیستیم.

شهدای مدافع حرم تحت پوشش بنیاد شهید

قائم مقام بنیاد شهید و امور ایثارگران گفت: شهدای ایرانی و غیر ایرانی مدافع حرم که ساکن ایران باشند تحت پوشش بنیاد شهید قرار می‌گیرند.

سردار محسن انصاری در رابطه با تحت پوشش قرار گرفتن خانواده مدافع حرم در بنیاد شهید اظهار کرد: بیش از چهار پنجم خانواده شهدای مدافع حرم تحت پوشش بنیاد شهید قرار گرفتند. وی ادامه داد: تمامی شهدا و مجروحین مدافعان حرم غیر ایرانی که ساکن ایران بودند تحت پوشش بنیاد شهید هستند مگر اینکه سازمان اعزام کنند صورت سانحه به ما نداده باشد.

انصاری در مورد آخرین وضعیت پرونده تحقیق و تفحص از بنیاد توسط مجلس عنوان کرد: هم در دوره آقای زریبافان و هم در دوره آقای شهیدی ما اعلام کردیم این تحقیق حق نمایندگان است.

 من چون خودم رابط این گروه و بنیاد بودم باید بگویم هم دوره قبل و هم در دوره جدید رییس بنیاد خواستار همکاری بسیار بود و همکاری ما با نمایندگان بیش از یک همکاری ساده بود.

درخواست سناتورهای آمریکایی برای تحریم ماهان

چند سناتور جنگ‌طلب آمریکایی با ادعای ارسال سلاح به حزب‌ا... لبنان از طریق هواپیمایی ماهان، خواهان تحریم این شرکت ایرانی شدند. چهار سناتور آمریکایی در نامه‌ای به وزارت خزانه‌داری این کشور از این وزارتخانه خواستند شرکت‌هایی که با هواپیمایی ماهان‌ ایران تجارت و تعامل می‌کنند را هدف تحریم‌های اقتصادی قرار دهد. این سناتورها مدعی شده‌اند، این شرکت هواپیمایی از تروریسم حمایت می‌کند و به حزب‌ا... لبنان سلاح ارسال می‌کند.

سناتورها کلی آیوت، کریس کونز، لیندزی گراهام و ریچارد بلومنتال روز جمعه این نامه را خطاب به وزارت خزانه‌داری ارسال کردند و در آن اطلاع از نام موسسات و شرکت‌هایی که با ماهان‌ایر در تعامل هستند را خواستار شدند. آن‌ها تاکید کردند که این شرکت باید هدف تحریم‌های اقتصادی، شامل مسدود کردن اموال قرار گیرد.


شرق

پاسخ «آیت‌الله مکارم» به حاشيه‌سازي‌ها علیه «آیت‌الله واعظ‌طبسی»

ایسنا: آیت‌الله مکارم‌شیرازی یکی از فعالیت‌های آیت‌الله واعظ‌طبسی را احیای موقوفات غصبی امام رضا(ع) دانست و گفت: همین امر سبب شد تا موضع‌گیری‌های بسیاری علیه ایشان صورت گرفت و سم‌پاشی‌هایی انجام شد. او گفت: ایشان به عنوان متولی حق تولیه داشتند؛ اما به‌هیچ‌عنوان از این حق استفاده نمی‌کردند.

این مرجع تقلید گفت: مرحوم آیت‌الله واعظ‌طبسی مرد بسیار متینی بود و ان‌شاءالله شخصی به‌جای ایشان امور تولیت آستان قدس رضوی را به دست بگیرد که بتواند به صورت آبرومندانه آن را اداره کند و مردم هم خوشحال باشند که این حرم همچنان شکوفاست.

آیت‌الله مکارم‌شیرازی گفت: زمانی که ما در مشهد بودیم، علمای شهر از فعالیت وهابیت در حاشیه مشهد مقدس شکایت می‌کردند که در پاسخ به آنان عرض کردم: غصه نخورید؛ چراکه کاری می‌کنیم که حضور ما پررنگ‌تر شود و باید صدها پایگاه بسیج و حوزه علمیه تأسیس کرده، خانه عالم و... در آن مناطق حضور داشته و به جوانان اهل سنت احترام بگذاریم.

این مفسر قرآن کریم افزود: بنابراین اولین فعالیت را بنده شروع کرده و با دریافت پنج‌هزار مترمربع زمین در حاشیه یکی از بلوارهای مشهد مقدس از سوی آیت‌الله واعظ‌طبسی، شروع به ساخت حوزه علمیه، کرده‌ایم و هم‌اکنون در حال ساخت است. آیت‌الله مکارم‌شیرازی در پایان گفت: خداوند متعال روح ایشان را غریق رحمت واسعه گردانده و به ما توفیق دهد تا زنده هستیم کار کنیم؛ چراکه فعالیت خوب اثر دارد و برکات آن پس از فوت به انسان می‌رسد.

غلامرضا حیدری: نباید بعد از حضور جوانان در انتخابات، بگیر و ببند راه بیندازیم

ایلنا: غلامرضا حیدری، منتخب مردم تهران برای مجلس دهم، با اشاره به تجربه تلخ انتخابات سال ۸۴ گفت: فهرست مشترک، مهم‌تر از وجود اسامی بود که خوشبختانه در تهران در یک ائتلاف فراگیر اتفاق افتاد. به‌هرحال هر ائتلافی ویژگی‌های خود را دارد؛ مثل اینکه ممکن است همه افراد به صورت صددرصد موردرضایت ما نباشند، اما کلیت مجموعه قابل‌دفاع بود و من این کلیت را یک بلوغ سیاسی تعریف می‌کنم و هر چقدر از زمان انتخابات می‌گذرد، می‌بینیم نتایج این بلوغ سیاسی در جامعه بیشتر دیده می‌شود.

او تأکید کرد: این ظلم در حق جوانان ماست که اصرار کنیم در عرصه انتخابات حضور جدی داشته باشند و وقتی این حضور جدی شد، بگیر و ببند راه بیندازیم و واقعا تحلیل افرادی که دست به این کار می‌زنند را باید خودشان توضیح دهند و تاریخ نیز این رفتار‌ها را ثبت خواهد کرد. نماینده سابق تفرش در مجلس دوم، گفت: با تمام اعتقادم از مقام معظم رهبری، از دست اندرکاران این دوره انتخابات، از هیأت‌های اجرائی، از نهادهای اطلاعاتی و امنیتی تشکر می‌کنم. 

وکیلی: لیست اصلاحات پیروز  رعایت اخلاق بود

ایسنا: محمدعلی وکیلی، مدیر مسئول روزنامه ابتکار و منتخب مردم تهران در انتخابات مجلس دهم با توصیه به رعایت اخلاق از سوی همه جریان‌های سیاسی کشور گفت: تجربه هفتم اسفند نشان داد که اخلاق معجزه می‌کند. فهرست اصلاحات پیش از اینکه پیروز اراده مردم باشد،‌ پیروز رعایت اخلاق بود. اصلاح‌طلبان در دوره تبلیغات به حساسیت‌های مردم توجه کردند. او افزود: رویکرد ما در تبلیغات نه سلبی، بلکه ایجابی بود.

اکنون و پس از پایان انتخابات هم ما با همین رویکرد عمل می‌کنیم و به جای ایجاد تنش، سعی می‌کنیم با آرامش مشکلات اقتصادی مردم را سروسامان دهیم. وکیلی با اشاره به اینکه منافع ملی و مسائل اصلی مردم خطوط قرمز مجلس دهم است، افزود: ما به‌دنبال حفظ آرامش در جامعه هستیم و واقع‌گرایی را به عنوان اکسیر بازی برد – برد دنبال می‌کنیم.

پروانه سلحشوری: تلاش می‌کنیم چهار سال مجلس دهم، در تاریخ بماند

ایلنا: پروانه سلحشوری منتخب مردم تهران در انتخابات مجلس دهم درباره برخی ادعاها در انتقاد از آرای مردم تهران گفت: فکر می‌کنم مردم تهران ولایت‌پذیر‌ترین مردم هستند که حضورشان در انتخابات چشمگیر بود. اگر اصولگرایان معتقدند‌ آمار فساد، طلاق و اعتیاد در تهران بالاست، باید به خودشان مراجعه کنند چراکه این وضعیت فرایند کار اصولگرایانی است که سه دوره مجلس و دو دوره دولت را در دست داشتند.

این نماینده منتخب مردم تهران در مجلس دهم با بیان اینکه امیدواریم بتوانیم اعتماد عمومی را به جامعه برگردانیم و‌ آسیب‌های اجتماعی را مهار کنیم، گفت: من به‌ویژه با جوانان ارتباط زیادی دارم و امیدوارم تا پایان کار شرمنده مردم به‌ویژه قشر جوان نشویم و تلاش می‌کنیم چهار سال مجلس دهم در تاریخ بماند.