گروه سیاسی مشرق - روزنامه‌ها در لابه‌لای گزارش‌ها و سرمقاله‌ها، قسمتی از صفحات خود را به اخبار روزهای گذشته یا اخبار ویژه اختصاص می دهند که مشرق در ادامه به آنها اشاره می‌کند.

*****

کیهان:‌

ادعای سود روزانه 170 میلیون دلار فقط برای اجرای برجام بود؟!
بنابر ادعای مقامات دولتی باید از زمان اجرای برجام تا امروز بالغ بر 10 میلیارد دلار به کشور آمده باشد اما کمترین خبری دراین‌باره نیست.
برخی مقامات دولتی و مشاوران آنها در یکی دو ماه باقی مانده به اجرای توافق به شکل ترجیع‌بند تکرار می‌کردند تاخیر در اجرای برجام موجب از دست رفتن روزانه 170 میلیون دلار می‌شود. اکنون که قریب 50 روز از شروع اجرای برجام می‌‌گذرد با یک حساب سرانگشتی می‌توان فهمید که طبق ادعای مذکور باید بیش از 7/5 میلیارد دلار به دست کشور رسیده باشد. چنین رقمی در طول یک سال، بالغ بر 60 میلیارد دلار می‌شود(!)
از سوی دیگر با گذشت یک ماه و نیم از اجرای برجام، مسئولان دولت و بانک مرکزی تاکنون درباره سرنوشت 32 میلیارد دلاری که قرار بود آزاد شود، توضیح نداده‌اند و در بازارهای داخلی نیز هیچ اثری از تزریق دلارهای جدید نیست.


47 دلار تخفیف ویژه دولت بر سر میانگین‌ قیمت نفت!
رئیس‌جمهور در حالی در جمع مردم یزد از اداره کشور با نفت 25 دلاری سخن گفت آمارها نشان می‌دهد که میانگین قیمت نفت در دولت‌ وی 72 دلار بوده است.

روزنامه جوان در گزارشی خاطر نشان کرد: دولت 12 ماه از 30 ماه فعالیت خود را با نفت بالای 100 دلاری سر کرده است و در سال 94 بود که به دلیل بازی نفتی عربستان سعودی با قیمت نفت، بهای بشکه‌های طلای سیاه با کاهش رو به رو بوده است. حسن روحانی و تیم وی تاکید فراوانی بر نفت 25 دلاری دارند به طوری که رسانه‌های همسو در یک سناریوی تهیه شده سعی دارند این دروغ را به مردم القا کنند که دولت یازدهم با نفت زیر 30 دلار به اداره کشور مشغول است. در حالی که دولت با نفت 72 دلاری کشور را اداره کرده است که دولت نهم در همین زمان - 30 ماه نخست فعالیت خود - با نفت 66 دلاری کنار آمد و خبری از نفت 72 دلاری نبود. ضمن آنکه قیمت دلار هم به مانند امروز 3 هزار و 600 تومان نبود و درآمد ارزی این روزهای دولت یازدهم وجود نداشت. میانگین قیمت نفت در هشت سال حضور دولت‌های نهم و دهم 86 دلار بود که مدیران ارشد دولت یازدهم سعی دارند آن را 148 دلار نمایش دهند در واقع میانگین قیمت نفت در 96 ماه فعالیت دولت گذشته تنها 16 دلار با میانگین قیمتی نفت در 30 ماهه فعالیت دولت یازدهم فاصله دارد.

کار افراطیون مدعی اصلاحات به دشمنی با تقویم اسلامی کشید
تئوریسین ارشد جریان اصلاحات در سالنامه روزنامه شرق، در مقاله‌ای که ارتباطی با تخصص وی در حوزه سیاست‌ و امنیت ندارد، ضمن تمسخر روایات معصومین، خواستار حذف تقویم قمری از زندگی ایرانیان شده است!

به گزارش مشرق گویا موفقیت لیست اصلاح‌طلبان در انتخابات مجلس دهم در شهر تهران، باعث شده که برخی سران تجدید نظر‌طلب این جریان، به این توهم برسند که رأی‌آوری این لیست در این شهر، نه با هدف خدمت به مردم و رفع مشکلات کشور بلکه به معنای درخواست مردم برای حذف دین و مقدسات از عرصه کشور و زندگی مردم بوده است؛ توهمی که با اظهارات یکی از زنان راه‌یافته این جریان به مجلس درباره ضرورت آزادی کشف حجاب، نمود عینی یافت و اکنون با انتشار مطالب دین‌ستیزانه در ویژه‌نامه‌های نوروزی نشریات اصلاح‌طلب، در حال تقویت و گسترش است.
در تازه‌ترین اقدام دین‌زدایانه سردمداران این جریان، «سعید حجاریان» تئوریسین ارشد جریان اصلاحات که سالنامه نوروزی روزنامه اصلاح‌طلب شرق، از او به عنوان « نظریه‌پرداز و فعال سیاسی» یاد کرده است، در مقاله‌ای که ارتباطی با تخصص وی در حوزه‌های سیاست و امنیت ندارد، ضمن تمسخر روایتی از پیامبر اسلام(ص) و امام جعفر صادق علیه‌السلام، خواستار حذف «تقویم هجری قمری» از زندگی ایرانیان شده است!
وی با بیان اینکه «مسلمانان باید در آستانه قرن جدید هجری، در میان بربریت و مدنیت، دست به انتخاب سترگی بزنند»، نوشته است: «طبعاً [در صدر اسلام] محیط بی‌آب و علف بیابانی اقتضا می‌کرد با نجم و قمر راه بجویند و زمان را نظم دهند. آیا واقعاً تقویم قمری، قداستی برای ما دارد؟!»
حجاریان افزوده است: به نظر می‌رسد راه‌حل برای سامان‌ دادن به مسائل شرعی، در نگه داشتن دو ماه ذی‌الحجه و رمضان است. اگر این دو ماه را نگه داریم، باقی تقویم قمری را می‌توان به شمسی تطبیق داد و ثابت نگه داشت.
تئوریسین اصلاحات همچنین با «بدوی» خواندن متشرعان معتقد به عمل به اعمال و مناسبت‌های تقویم قمری، با اختراع یک گناه کبیره جدید، نوشته است: «کسانی که مدنیت اختیار کرده‌اند، اگر به صحراگردی، بدویت و بربریت بازگردند، مرتکب گناه کبیره شده‌اند.»
وی همچنین برای تقویت استدلال خود، به روش خشک مفتی‌های وهابی از جمله ابن‌تیمیه اشاره کرده و با نسبت دادن روایت مشهور امام جعفر صادق علیه‌السلام به این مفتی فرقه وهابیت، به تمسخر این دیدگاه پرداخته و نوشته است: «در نفی عقلانیت و سرایت فقه به همه چیز، بعضی از مجدّدین مانند ابن‌تیمیه تا جایی پیش رفتند که حتی منطق را چون واضعش ارسطو، فیلسوف یونانی است و ابزاری بیگانه با معارف دینی است، با آنکه دیگر مجددین، از جمله غزالی، بهره‌گیری از این ابزار را برای فهم احکام فقهی ضروری می‌شمردند، حکم به تحریم این فن دادند؛ چرا که استفاده از منطق را موجب دور شدن از روح ایمان دینی می‌انگاشتند. معتقد بودند اولین کسی که از قیاس به عنوان شیوه استنتاج در فن منطق استفاده کرد، شیطان رجیم بود، برای توجیه عمل شیطانی‌اش در برابر بارگاه حضرت باری‌تعالی. یوتوپیای سلف صالح به آنان سویه‌ای رادیکال و گرایشی کل‌گرایانه می‌بخشد...»
نظریه‌پرداز ارشد جریان اصلاحات در حالی رد ابزار «قیاس» در فقه را به مفتی‌های وهابی و مجددان نسبت می‌دهد و از آن با لحن تمسخر بار و تحقیر‌آمیز یاد می‌کند که مردود بودن استفاده از ابزار «قیاس» در منابع مهم شیعه و حتی برخی منابع اهل سنت، از شخص رسول اکرم صلی‌الله‌علیه‌وآله و امام جعفر صادق علیه‌السلام نقل شده است.
در کتاب وسائل‌الشیعه (27/ 46) در روایتی از امام ششم این گونه می‌خوانیم: «عن ابن شبرمهًْ قال دخلت انا و ابو حنیفهًْ علی جعفر بن محمد (علیه‌السلام) فقال لابی حنیفهًْ: اتق الله و لا تقس فی‌ الدین برایک فان اول من قاس ابلیس.» (ترجمه: از ابن‌شبرمه نقل شده که گفت؛ من و ابو حنیفه نزد جعفر بن محمد علیه‌السلام رفتیم؛ پس ایشان به ابو حنیفه فرمود: «از خدا پروا کن و در دین با نظر خودت قیاس مکن زیرا نخستین کسی که قیاس کرد، ابلیس بود.»

وقتی تحریم‌ها سر جای خود باقی است با چه منطقی می‌گویند سوئیفت برقرار شده؟
حتی رئیس‌جمهور سوئیس نیز اذعان می‌کند که سوئیفت برای ایران فعال نشده است اما دولت از بیان حقیقت دراین‌باره علی‌رغم اخبار منتشر شده درباره لغو تحریم‌های سوئیفت، این تحریمها همچنان پابرجاست و لغو آن میسر نشده است. وبسایت الف در تحلیلی نوشت: مشکل اصلی در برقراری سوئیفت و اجرای آن در حال حاضر مشکلات عنوان شده از سوی بانک مرکزی و مسئولان سیاسی و اقتصادی در کشور نیست بلکه عامل اصلی، عدم تمایل بانکهای بین‌المللی (چه بانکهای درجه اول چه درجه سوم)  است چنانچه این موسسات اعتباری با توجه به ریسک این نوع از تبادلات ارزی تمایلی برای روابط بین‌ بانکی با ایران ندارند.
در واقع موسسات و بانکهای بین‌المللی هنوز اجرای برجام را نهایی و عملیاتی نمی‌دانند و این موضوعی است که بانک مرکزی به دلایل هزینه‌بر بودن آن برای افکار عمومی آن را پنهان می‌کند!  می‌بایست از مسئولان این بانک سوال شود که بانکهایی که از ایران بنا بر ادعای مطرح شده به سوئیفت بین‌المللی متصل شده‌اند ولو یک بانک آیا می‌تواند با تمامی بانکهای بین‌المللی تبادلات اسنادی داشته و پول حواله کند؟ متاسفانه در حال حاضر به هیچ عنوان این نوع از خدمات در دسترس نمی‌باشد!  بانکهای خارجی از قبول حواله‌های بانکی و یا اعتبارات اسنادی ایران خودداری می‌کنند زیرا به شدت از جریمه‌های احتمالی ایالات متحده به دنبال برقراری ارتباطاتی که از مجاز بودن آنها بعد از برجام اطمینان ندارند هراس دارند هم‌چنان‌که چندین بانک خارجی در زمان تحریمهای کشورمان به دلیل ارتباطات بانکی و مالی با ایران جریمه‌های سنگینی را به ایالات متحده پرداختند و به همین دلیل هم‌اکنون به دنبال اطمینان کامل از محدودیتهای موجود رفتار محتاطانه را در مبادلات اعتباری با ایران اتخاذ کرده‌اند.
پرواضح است که درچنین شرایطی هیچ بانک خارجی حاضر به پذیرش ریسک به منظور برقراری سوئیفت با ایران نخواهد شد زیرا هر لحظه بیم آن می‌رود که وزارت خزانه‌داری آمریکا با اعلام اینکه تبادلات خارج از توافقات برجامی است بانک خاطی را مواخذه نماید.
بعد از توافق ژنو در آذرماه 92 تنها یک بانک بین‌المللی با ایران تبادلات ارزی و اسنادی دارد و آن یک بانک سوئیسی است که مبادلات آن با بانکهای ایرانی به قبل از اجرای برجام مربوط می‌شود (مبادلات ارزی با این بانک در سطح محدودی صورت می‌پذیرد) و به جرات می‌توان گفت به غیر از این بانک که ارتباطی به روز اجرایی شدن برجام و ادعای برقراری مبادلات بانکی بین‌المللی در دولت یازدهم ندارد هیچ مبادله سوئیفتی تا به حال صورت نگرفته است! (نه فقط بانکهای اروپایی بلکه حتی با بانکهای ترکیه و بانکهای شرق آسیا) موضوعی که حتی رئیس‌جمهور سوئیس در هفته گذشته با اذعان به آن، ادعاهای بانک مرکزی درخصوص برقراری سوئیفت را خلاف واقع نشان داد.
سوال دیگری که مجموعه بانک مرکزی می‌بایست پاسخگوی آن باشد نام و لیست تعداد بانکهایی که اعتبارات اسنادی ایران را پذیرش می‌کنند. این مجموعه می‌بایست بطور واضح عنوان کند که کدام بانکها و با چه شرایطی اعتبارات اسنادی بازرگانان ایرانی را قبول می‌کنند و حتی‌المقدور با توجه به ادعای برقراری سوئیفت نام این موسسات و یا بانکها را مطرح نمایند. متاسفانه بانک مرکزی از اعلام این بانکها خودداری می‌کند زیرا بانکی وجود ندارد که اجرایی شدن برجام و برقراری سوئیفت را قبول داشته باشد به نظر می‌رسد با توجه به ابهام در عدم تعاریف مشخص خزانه‌داری آمریکا از محدودیت‌های تحریمی ایران (تحریمهای اولیه و ثانویه و تداخل برخی از این تحریمها با یکدیگر) افق مشخصی نیز از برقراری این نوع از مبادلات در دسترس نمی‌باشد.
بطور دقیقتر می‌توان مدعی شد برجام به هیچ‌وجه در زمینه بانکی اجرایی نشده و خوش‌بینی دولت در برقراری سوئیفت و مخابره خبر 1000 ال‌سی در روز اجرایی شدن برجام محقق نخواهد شد هم‌چنان که این مهم با اراده ایالات متحده و مکانیسمهای پیچیده خزانه‌داری آمریکا گره خورده است و ارتباطی به اجرایی شدن برجام ندارد.

وعده اقتصادی 100 روزه در سال چهارم دولت عملی می‌شود؟!
دولت یازدهم در سال‌های گذشته سنتی را مبنی بر ارائه وعده برای هر سال داشته که اکثراً به موارد اقتصادی و رفع رکود مربوط می‌شده است، اما وضعیت اقتصادی که اکنون آحاد جامعه با آن دست به گریبانند، بیانگر چیز دیگری است.

به گزارش مشرق، دولت یازدهم را می‌توان به نوعی دولت وعده‌های اقتصادی نامید. این روزها که دولت 900 روزه شده، یادآور وعده رئیس‌جمهور مبنی بر احیای اقتصاد در 100 روز و ارائه گزارش در این مدت به مردم است. «اقتصاد را 100 روزه احیا می‌کنم» جمله معروف تبلیغات انتخاباتی در انتخابات ریاست جمهوری سال 92 بود. اما وضعیت اقتصادی کشور رکودی را نشان می‌دهد که حتی در مقطعی صدای چهار وزیر مهمی که در امور اقتصادی کشور فعال هستند را درآورد.
روحانی اما در ابتدای هر سال به کار ویژه دولتش در سال آینده اشاره کرده و وعده‌هایی برای اجرای این امور به مردم داده است که این وعده‌ها نیز در جای خود جالب توجه است و می‌توان براساس آن کارنامه کاری دولت را در ارائه وعده‌ها و عمل به آن مورد بررسی قرار داد.
روحانی در همایش روز کارگر (11 اردیبهشت 93) گفت: سال 93 را سال رونق تولید و شکستن رکود اقتصادی اعلام می‌کنم. دولت مصمم است قفل تمام تحریم‌ها را بشکند.
وی در بیست و پنجمین جشنواره امتنان از کارگران، گروه‌ها و واحدهای نمونه کشور که در سالن 12 هزار نفری ورزشگاه آزادی برگزار شد، گفت: دولت تدبیر و امید دولتی است که در سایه حمایت شما سال 93 را سال رونق تولید و شکستن رکود اقتصادی اعلام می‌کند. من سال 93 را سال رونق تولید و شکستن رکود اقتصادی اعلام می‌کنم. روحانی در نشست با وزیر، معاونان و مدیران ارشد وزارت راه و شهرسازی (28 اردیبهشت 93): برنامه دولت تبدیل سال 93 به سال رونق اقتصادی است.
روحانی در نخستین جلسه هیئت دولت (5فروردین 94): سال 94 را سال رونق تولید معرفی می‌کنم.
روحانی گفت: شعار امسال نباید تنها روی کاغذها و تابلوها بماند بلکه باید بر دل‌های مان حاکم شود و همه تلاش‌ها برای تحقق عینی آن متمرکز شود.
روحانی در اجتماع مردم استان یزد (17 اسفند 94): سال 95، سال شکوفایی و رونق اقتصادی ایران خواهد بود. دولت یازدهم ارزش پول ملی، ثبات بازار ملی و روند کاهنده تورم را با وجود کاهش شدید و کم سابقه درآمدهای نفتی حفظ نموده است. قول می‌دهم سال 95 سال رونق اقتصادی خواهد بود.

شرق:‌

انتصاب دبیر  و  اعضای شورای‌عالی و مدیر حوزه علمیه خراسان 
از سوي مقام معظم رهبري

پایگاه اطلاع‌رسانی مقام معظم رهبری: حضرت آیت‌الله خامنه‌ای، رهبر معظم انقلاب اسلامی در حکمی دبیر و اعضای شورای‌عالی و مدیر حوزه علمیه خراسان را منصوب کردند. متن حکم رهبر انقلاب اسلامی به این شرح است: «بسم‌الله الرّحمن الرّحیم؛ حوزه علمیه مشهد مقدس یکی از کهن‌ترین و پربارترین مراکز علمی تشیع و مَهد پرورش بزرگان نام‌آور در دانش‌های عقلی و نَقلیِ اسلامی در طول چندین قرن است. مجاورت بارگاه منور رضوی علیه آلاف التحیه، مایه جذب علمای برجسته‌ای از دیگر حوزه‌های علمیه نیز به این دیار علم و معنویت شده و در دوره‌های گوناگون به سرمایه ارزشمند آن افزوده است. اکنون این حوزه با سوابق علمی و تاریخی و سیاسی کم‌نظیر، پس از پیروزی انقلاب اسلامی، گسترش کمی و کیفیِ درخور توجهی یافته و ظرفیت شایانی برای پرورش علما و محققان اسلامی در رشته‌های گوناگون پدید آورده است. شکوفایی این ظرفیت نیازمند مدیریتی جامع و پویاست، بدین لحاظ حضرات آیات و حجج اسلام آقایان حاج سیدحسن مرتضوی، حاج شیخ رجبعلی رضازاده، حاج شیخ مهدی مروارید، نماینده این‌جانب در استان، تولیت آستان قدس رضوی، حاج شیخ محمدباقر فرزانه و حاج سید مصباح‌ عاملی را به عضویت شورای‌عالی حوزه و جناب آقای فرزانه را به دبیری این شورا و جناب آقای عاملی را به مدیریت حوزه منصوب می‌کنم. انتظار می‌رود که این ترکیب کارآمد و کامل با برنامه زمان‌دار بتواند زمینه بالندگی و ظهور ده‌ها نظریه‌پرداز در هر یک از عرصه‌های مورد نیاز جامعه اسلامی از جمله فقه و کلام و تفسیر و حدیث و صدها پژوهشگر و نویسنده و سخنران و قاضی و دیگر متصدیان شئون علمی و اجتماعیِ اسلامی را فراهم سازد. لازم می‌دانم از زحمات و خدمات ارزشمند فقید سعید مرحوم حجت‌‌الاسلام والمسلمین آقای طبسی رضوان‌الله علیه در این مسئولیت مهم یاد کرده و علو درجات ایشان را از خداوند متعال مسألت نمایم».

صدور کیفرخواست ٢٢ نفر از  متهمان پرونده سفارت عربستان
میزان: «جعفری‌دولت‌آبادی»، دادستان تهران، از صدور کیفرخواست برای ٢٢ نفر از متهمان پرونده تعرض به سفارت عربستان خبر داد و گفت: «به‌زودی پرونده این افراد به دادگاه ارسال می‌شود». او در‌خصوص اینکه آیا احتمال تغییر حکم اعدام بابک زنجانی وجود دارد یا خیر و اینکه تا چه اندازه وعده وی محقق شده است، گفت: «هفته قبل اعلام کردم که تا هفته پیش پولی و ارزی واریز نشده و اتفاقی نیفتاده است». او ادامه داد: «یک هفته بعد از بازداشت بابک زنجانی، همان اوایل اعلام کردیم که اگر وی پول‌ها را بازگرداند در مجازاتش قطعا می‌توانیم کمک بیشتری کنیم، وی دوسال مقاومت کرد و کمکی نکرد و وکالتی داد و دادگاه به این نتیجه رسید که وی پولی پرداخت نکرده است، بنابراین حکم داد و این حکم در دیوان‌عالی کشور است». دادستان تهران ادامه داد: «حالا منتظریم که وکلای محکوم اعتراض کنند تا ان‌شاءالله مراحل قانونی این حکم طی شود». او با بیان اینکه در مبارزه با فساد هیچ مصونیتی برای کسی قائل نیستیم، از دستگیری یکی دیگر از متهمان دکل نفتی در چند روز گذشته خبر داد و گفت: «این پرونده پیشرفت‌های خوبی داشته است».

حال حسین شریعتمداری خوب است
فارس: حسین شریعتمداری، مدیرمسئول روزنامه کیهان، صبح دیروز در مراسم زیارت عاشورا دچار عارضه مغزی شده و به بیمارستان منتقل شد و تحت مراقبت قرار گرفت. به گفته نزدیکان شریعتمداری، او به‌دلیل گرفتگی عروق مغزی در بیمارستان بقیه‌الله‌الاعظم بستری شد و تحت مراقبت قرار گرفت. حال او اکنون مساعد و به حال طبیعی بازگشته، همچنین به گفته پزشکان خطر رفع شده است.

توضیح پورمحمدی درباره احتمال تغییر حکم «بابک زنجانی»
ایسنا: حجت‌الاسلام‌والمسلمین مصطفی پورمحمدی، وزیر دادگستری گفت: اگر بابک زنجانی همکاری کند، در حکمش تأثیرگذار است؛ حرف، شعار و شماره‌حساب‌دادن و خواستن یعنی کلاهبرداری جدید. او گفت: اگر وی همکاری کند در حکمش تأثیر می‌گذارد، ولی تاکنون ندیده‌ایم که وی همکاری کند.

بازرس ویژه در ایران وجود ندارد
ایسنا: سخنگوی سازمان انرژی اتمی در پاسخ به سؤالی مبنی بر اینکه آیا پس از برجام بازرس ویژه‌ای به ایران آمده است، گفت: نه‌تنها هیچ بازرسی به ایران نیامده بلکه اساسا مقوله‌ای به نام بازرس ویژه در چارچوب آژانس نداریم. وی درباره کلنگ‌زنی دو واحد جدید نیروگاهی در بوشهر گفت: ان‌شاءالله اوایل سال جدید این پروژه عملیاتی خواهد شد. 

آرمان:‌


واکنش حکیمی‌پور درباره برخی توهین‌ها به مردم پایتخت


رئیس کمیته میراث فرهنگی شورای شهر تهران درخصوص برخی توهین‌ها به مردم پایتخت به دلیل نوع انتخاب‌شان در مجلس شورای اسلامی، گلایه کرد. احمد حکیمی‌پور اظهار کرد: باید بخشی‌نگری را کنار بگذاریم و همه کارها را در قالب برنامه پیش ببریم. وی با بیان اینکه باید به این حرف‌ها هم پاسخ داده شود، به اظهارات مجتبی شاکری درباره میزان شرکت‌کنندگان در انتخابات هفتم اسفند اشاره کرد و گفت: آماری که وی اعلام کرد درست نیست چرا که آمار رسمی افراد واجد شرایط ۵/۴میلیون نفر بود. عضو کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای اسلامی شهر تهران افزود: بر این اساس ۵۰ درصد مردم تهران پای صندوق‌های رأی بودند که انتظار داریم علت عدم حضور ۵۰ درصد دیگر مورد بررسی و آسیب‌شناسی قرار گیرد. ما باید فرمایشات امام را به صورت جامع ببینیم و استفاده نقطه‌ای از این سخنان و فرمایشات درست نیست.

 حل‌وفصل مسائل با ایران دشوار است!

وزیر خارجه عربستان در سخنانی خصمانه علیه ایران ادعا کرد که به دلیل سیاست‌های تهران، برای عربستان سعودی دشوار است تا روابط خوب با ایران را حفظ کند. عادل الجبیر مدعی شد که اگرچه ریاض سعی کرده است تا پس از انقلاب ایران روابط خوب با تهران را توسعه دهد اما به دلیل سیاست‌های دولت این کشور این امر با دشواری رو‌به‌رو شده است. وی در ادامه با بیان اینکه ما احترام زیادی برای فرهنگ ایران قائل هستیم ادعا کرد که دولت ایران از سیاست‌های نادرستی پیروی می‌کند و ایران را به مداخله در امور دیگر کشورها متهم کرد. الجبیر افزود: تا زمانی که تهران سیاست‌هایش را تغییر ندهد حل و فصل مسائل با ایران دشوار خواهد بود.


چراغ سبز کانادا برای بازگشایی سفارت در ایران

تارنمای هافینگتون پست به نقل از نخست وزیر کانادا خبر داد که به بازگشایی سفارت کانادا در تهران علاقمند است؛ هر چند که برقراری مجدد زمانبر بوده و این روند تازه آغاز شده است. جاستین ترودو در نشست پرسش و پاسخ هافینگتون پست در مورد برداشته شدن برخی تحریم‌های ضدایرانی و آغاز روابط دیپلماتیک که در دوران نخست‌وزیر سابق کانادا قطع شده بود، با رد اینکه این اقدام سیگنال اشتباهی به ایران می‌فرستد، گفت: به نظر من کانادا نشانه‌های کاملا درستی ارسال می‌کند. وی پیش‌تر گفته بود که پس از چهار سال قطع رابطه، آماده برقراری روابط دیپلماتیک با ایران است. ترودو با ارزشمند خواندن انجام تعهدات ایران در چارچوب برجام خاطرنشان کرد: ایران گام مهمی در اجرای توافق برداشته و اقدامی مثبت انجام داده است. انتظار دارم که پیوندهای دیپلماتیک میان دو کشور برقرار شود. وی افزود: در هفته‌های آتی به طور حتم در مورد این موضوع (برقراری روابط دیپلماتیک) در هیأت دولت گفت‌وگو خواهیم کرد. دولت کانادا چندی پیش اعلام کرد که در پی اجرای توافق هسته‌ای ایران و تایید سازمان ملل متحد، بخشی از تحریم‌های ضد ایرانی خود را لغو می‌کند و به دنبال از سرگیری گفت وگو با ایران است. به گفته دولت کانادا این بازنگری شامل برداشته شدن تحریم‌های فراگیر در حوزه‌های خدمات مالی، واردات و صادرات خواهد شد. دولت کانادا همچنین گفته که افزون بر رفع تحریم‌های سازمان ملل، در تحریم‌های یکجانبه خود در قانون تدابیر ویژه اقتصادی هم بازنگری می‌کند. دولت پیشین کانادا اواخر تابستان سال۹۱ با فشار آمریکا و رژیم صهیونیستی سفارت خود را در تهران تعطیل کرد و از دیپلمات‌های ایرانی هم خواست کانادا را ترک کنند.

خراسان:

انباشت 29 هزار تن چای غیرقابل مصرف در کشور
بر اساس گزارش یک مقام مسئول به تعدادی از مدیران ارشد نهاد ریاست جمهوری مشخص شده است که مطابق بررسی های صورت گرفته طی ماه های گذشته، هم اکنون چای سنواتی مربوط به سال های ۱۳۷۹ تا ۱۳۸۲ همچنان در انبارهای مختلف داخل کشور موجود بوده و برآورد مربوط به آن حداقل ۲۹ هزار تن می‌ باشد که لازم است برای تعیین تکلیف و بررسی دلایل وجود این حجم چای غیرقابل مصرف، اقدام شود.


بررسی افزایش 2 تا 3 برابری تعرفه خدمات کنسولی در دولت
بر اساس درخواست برخی اعضای کابینه که هم اکنون در نوبت رسیدگی توسط هیئت دولت است، مقرر شده برای اصلاح جداول مربوط به تعرفه خدمات کنسولی اقدام شود که بررسی تعرفه ‌های پیشنهادی ریالی به نسبت تعرفه های مصوب سال ۱۳۹۱ دولت سابق نشان می دهد، بخش قابل توجهی از این تعرفه ها دارای افزایش حداقل ۲ برابری یا در برخی موارد ۳ برابری هستند که مقرر شده دلایل این افزایش قابل توجه توسط پیشنهاد دهندگان این موضوع، به دولت ارائه شود.

وطن امروز:‌

توجه به فقرا در دستورکار آستان قدس رضوی خواهد بود

تولیت آستان قدس رضوی اظهار داشت: توجه به فقرا و مستمندان و زائرمحوری در دستور کار آستان قدس رضوی خواهد بود. به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، حجت‌الاسلام‌والمسلمین سیدابراهیم رئیسی مهم‌ترین اولویت کاری خود را عمل به محورهای مورد نظر مقام معظم رهبری در حکم انتصاب خود دانست و ابراز امیدواری کرد بتواند به همه این محورها به‌عنوان راهبردهای اساسی تولیت عمل کند. حجت‌الاسلام‌والمسلمین رئیسی توجه به قشر فقیر و مستمند را از یکی از این محورها دانست و گفت: توجه به فقرا و مستمندان در دستورکار خواهد بود. وی زائرمحوری را نکته دیگری دانست که باید مورد توجه همه مدیران استان و خارج از استان قرار گیرد و افزود: باید زمینه‌ای فراهم کنیم که ضمن توجه به رفاه زائران آستان مقدس رضوی، آنان بتوانند زیارتی درخور و شایسته انجام دهند. حجت‌الاسلام رئیسی همچنین ضمن گرامیداشت یاد و خاطره آیت‌الله واعظ‌طبسی، تولیت فقید آستان قدس رضوی گفت: من از عنایت امام رضا(ع) و اعتماد مقام معظم رهبری سر به آستان ربوبی می‌سایم و شکرگزار خداوند متعال هستم.

صالحی راستش را گفت روحانی عصبانی است
عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس با بیان اینکه رئیس سازمان انرژی اتمی واقعیت‌های اجرای برجام را بازگو کرده است، گفت: انتظارات رئیس‌جمهور از اجرای برجام برآورده نشده و همین باعث عصبانیت وی شده است. سیدحسین نقوی‌‌ در گفت‌وگو با مهر، با اشاره به جمله اخیر حسن روحانی درباره علی‌اکبر صالحی، اظهار داشت: به نظر می‌رسد آقای رئیس‌جمهور خیلی عصبانی‌ شده است و برخلاف ادعای تحمل منتقد، کوچک‌ترین انتقادات را با تندترین اصطلاحات جواب می‌دهد. وی ادامه داد: زمانی هم که ما می‌گفتیم چه تضمینی برای اجرای تعهدات غربی‌ها در اجرای برجام وجود دارد، فریاد می‌زد که شما دلواپس هستید و از جیب مردم خبر ندارید و این‌طور القا می‌کرد که حتی آب‌ خوردن مردم هم به مذاکرات مربوط می‌شود و قبل از آن هم منتقدان را بیسواد خطاب می‌کرد و به جهنم حواله می‌داد. عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس تصریح کرد: در حال حاضر هم آقای صالحی [رئیس سازمان انرژی اتمی کشور] چه چیز غیرواقعی را گفته است که آقای رئیس‌جمهور این‌طور اظهارنظر می‌کند؟! مگر صالحی چه گفته که آقای روحانی این‌طور عصبانی می‌شود؟! وی ادامه داد: معاون رئیس‌جمهور واقعیت را گفته که تعهدات طرف مقابل آنقدر کند انجام می‌شود که طعم اجرای برجام چشیده نمی‌شود؛ این مساله که عصبانیت ندارد! شما هم برای مردم با استدلال توضیح دهید که واقعیت اجرای برجام چیست. عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس اظهار داشت: این اظهارات رئیس‌جمهور نشان می‌دهد انتظارات وی از برجام برآورده نشده و ایشان قدری عصبانی است.

حجت‌الاسلام منتظری نسبت به حمایت برخی مسؤولان از فتنه‌گران انتقاد کرد
رئیس دیوان عدالت اداری گفت: اظهارات ساختارشکنانه آن هم از افرادی که مسؤولیتی در نظام جمهوری اسلامی دارند، قابل قبول نیست. به گزارش روابط عمومی دیوان عدالت اداری، حجت‌الاسلام والمسلمین محمدجعفر منتظری اظهار داشت: مسؤولان باید بیش از این مراقب بیان نظرات و سخنان خود باشند. وی افزود: در جریان فتنه 88 حوادثی اتفاق افتاد که برای کشور و نظام ما ناگوار بود. در این ماجرا افرادی متهم شدند به اینکه این جریان را هدایت می‌کنند. اتفاقی که در آن به مقدسات دینی، حضرت امام حسین(ع)، امام راحل رضوان‌الله تعالی علیه، مبانی نظام مقدس جمهوری اسلامی و خانواده شهدا اهانت شد. انتظار این بود آنان که در مظان اتهام بودند، از این اهانت‌ها اعلام برائت کنند.  این در حالی است که کسانی که در مظان اتهام بودند، از محکوم کردن این اقدامات موهن پرهیز کردند. منتظری اضافه کرد: مقام معظم رهبری تاکید کردند که آقایان بیایند و اعلام برائت کنند، ولی چنین نکردند. این موضوع که اینها حاضر نشدند از این جریان غیردینی تبری بجویند، در حافظه تاریخ می‌ماند. اگر غیر از این است، سخنان آنان را که در محکوم کردن این اقدامات ضددینی است، بیاورید! وی گفت: باید معیار عمل شاخص‌های دینی باشد و ان‌شاءالله خداوند ما را از خواب غفلت بیدار کند.

ایران:

صدور کیفرخواست برای 22 متهم پرونده حمله به سفارت عربستان

دادستان تهران از صدور کیفرخواست برای 22 نفر از متهمان پرونده حمله به سفارت عربستان خبر داد. به گزارش «فارس»،  جعفری دولت‌آبادی در حاشیه سومین همایش سراسری قضات دادسرای عمومی و انقلاب تهران گفت: «بزودی پرونده این افراد به دادگاه ارسال می‌شود.» وی همچنین از دستگیری یک متهم دیگر در پرونده دکل نفتی خبر داد و گفت: «این پرونده پیشرفت‌های خوبی داشته است.» وی درخصوص شکایتی که تعدادی از نمایندگان مجلس از نادر قاضی‌پور داشتند، گفت: «تا این لحظه من در جریان موضوع قرار نگرفتم و اگر چنین چیزی رخ داده بود، حتماً اعلام می‌کنیم.» وی همچنین درخصوص علت احضار فاطمه ‌هاشمی و ادعای وکیلش به دلیل شکایت نماینده دادستان احضار شده، افزود: «من در مورد این مسأله قبلاً هم صحبت کردم موضوع برای دو سال پیش است اما رسانه‌ها دوست دارند آن را مطرح کنند.» دادستان تهران در پاسخ به این سؤال که آیا زنجانی به وعده‌های خود عمل کرده است یا نه، گفت: «تا هفته قبل پولی واریز نشده بود و در این هفته هم اتفاقی نیفتاده است.» دادستان تهران همچنین در همایش سراسری قضات دادسرای عمومی و انقلاب تهران با اشاره به دستورات قضایی صادره گفت: «در جلسات هماهنگی که با پلیس در این زمینه تشکیل شده است، سه هزار برگ جلب محکومانی که پرونده آنان به اجرای احکام واصل شده است صادر و برای دستگیری این مجرمان در اختیار پلیس قرار گرفته است.»

تازه‌ترین موضع عربستان در قبال ایران
وزیر خارجه عربستان سعودی ادعا کرد که به دلیل سیاست‌های تهران، برای عربستان سعودی دشوار است تا روابط خوب با ایران را حفظ کند. به گزارش «ایسنا» به نقل از «گلف نیوز»، «عادل الجبیر» وزیر خارجه عربستان سعودی مدعی شد که «اگرچه ریاض سعی کرده است تا پس از انقلاب ایران روابط خوب با تهران را توسعه دهد اما به دلیل سیاست‌های دولت این کشور این امر با دشواری رو‌به‌رو شده است.» وی در ادامه با بیان اینکه «ما احترام زیادی برای فرهنگ ایران قائل هستیم»، ادعا کرد که دولت ایران از سیاست فرقه‌گرایی پیروی می‌کند و ایران را به مداخله در امور دیگر کشورها متهم کرد. وزیر خارجه عربستان گفت «تا زمانی که تهران سیاست‌هایش را تغییر ندهد، حل و فصل مسائل با ایران دشوار خواهد بود.» در همین حال، «فارس» به نقل از نشریه «الشرق الاوسط» نوشت: «منابع دیپلماتیک عرب از جلسه ویژه وزیران خارجه کشورهای عضو شورای همکاری خلیج فارس برای رسیدگی به دخالت ایران در امور منطقه خبر دادند.»

وساطت نبویان و کامران برای قاضی‌پور
در پی شکایت زنان مجلس نهم از نادر قاضی‌پور نماینده ارومیه، او در پی جلب رضایت همکاران خود برآمده است. به گزارش «ایران»، روز گذشته در صحن علنی مجلس خبرنگاران پارلمانی مشاهده کردند که سید محمود نبویان نماینده تهران و حسن کامران نماینده اصفهان، قاضی‌پور را به حضور نمایندگان زن مجلس بردند. زهره طبیب‌زاده نوری و لاله افتخاری نمایندگانی بودند که روز گذشته با وساطت نبویان و کامران برای لحظاتی  با نماینده ارومیه سخن گفتند. فاطمه رهبر، دیگر نماینده مجلس در همین باره به «ایران» گفت که قاضی‌پور از روز دو شنبه که مطلع شد برای شکایت از وی امضا جمع می‌کنیم، برای عذرخواهی پیش ما آمد و گفت که منظورش نمایندگان زن اصولگرای مجالس هفتم، هشتم و نهم نبوده و مخاطبش برخی افراد در حوزه انتخابیه بوده است. رهبر افزود: «اما مطالب منتشر شده از او به همراه فایل صوتی‌اش کاملاً واضح است و قاضی‌پور باید در همان سطح که سخنانش در رسانه‌های داخلی و خارجی بازتاب یافته است، جبران مافات، تکذیب و عذرخواهی کند.» او گفت: «شکایت نمایندگان زن مجلس از نماینده ارومیه روز دوشنبه به دادستانی کل کشور تحویل شده و نسخه‌ای هم به «کمیسیون اصل 90»، هیأت نظارت بر رفتار نمایندگان و رئیس مجلس ارسال شده است.»