آیت‌الله مکارم شیرازی گفت: اشخاصی که ترقه‌های پر سر و صدا در خیابان پرتاب می‌کنند، باید بدانند که این صداهای آزاردهنده موجب اذیت آنان خواهد شد و باید در روز قیامت پاسخگوی اعمال خود باشند.

به گزارش مشرق، آیت‌الله ناصر مکارم شیرازی صبح امروز در ابتدای درس خارج فقه خود به شب چهارشنبه آخر سال اشاره کرد و گفت: از فرزانگان و گذشتگان، آداب و رسومی برای ما به جای مانده که باید از آن پیروی و در زندگی جاری کرد؛ اما متأسفانه افراد نادان آدابی را به صورت خرافه مانند چهارشنبه‌سوری را وارد زندگی کرده‌اند که باید از آن پرهیز کرد.

وی با تأکید بر اینکه باید آداب و رسوم تقلبی را به کنار بگذاریم، اظهار داشت: در این مراسم آثار خلاف شرع از سوی برخی انجام می‌شود که باید از آن دوری کرد؛ چرا که مسئولیت‌های الهی برای انسان دارد.

این مرجع تقلید ادامه داد: اشخاصی که ترقه های پر سر و صدا در خیابان پرتاب می کنند، باید بدانند که در منازل بانوان باردار یا بیماران قلبی وجود دارد که این صداهای آزاردهنده موجب اذیت آنان خواهد شد و باید در روز قیامت پاسخگوی اعمال خود باشند.

آیت‌الله مکارم شیرازی با اشاره به اینکه هرساله بر اثر برگزاری این مراسم، افراد بسیاری نابینا و مقطوع العضو می‌شوند، خاطرنشان کرد: سوختگی، یکی از بدترین مصیبت‌های چهارشنبه سوری است که درمان آن مشکل است و آثار آن در بدن انسان باقی می‌ماند.

این مفسر قرآن کریم پرش از روی آتش را خرافه دانست و گفت: افراد نادان این اعمال را وارد اجتماع مردم کرده و جای تأسف اینجاست که مردم عمدتاً با لباس‌هایی که از مواد نفتی است، این کار را انجام می‌دهند که باید گفت کدام عقل سلیم اجازه این کار را می‌دهد؟

وی با بیان اینکه پدر و مادر در مقابل این جوانان مسئول هستند، اظهار داشت: والدین باید بتوانند فرزندان خود را نصیحت کرده و آنان را به راه راست هدایت کنند، چرا که اگر ضایعه‌ای برای این جوان رخ دهد، این پدر و مادر است که تا آخر عمر خواهد سوخت.

این استاد برجسته حوزه تصریح کرد: رسانه ملی باید معضلات و مشکلات اینگونه مراسم را برای مردم پخش کرده و به آنان گوشزد کند که از خرافات پرهیز کنند.

منبع: مرکز خبر حوزه