کد خبر 556673
تاریخ انتشار: ۲۵ فروردین ۱۳۹۵ - ۱۰:۱۵

وزیر کشور توسعه روابط با همسایگان را یکی از راهبردهای دولت در سیاست خارجی دانست و با اشاره به روابط ایران و پاکستان گفت: پیش بینی می‌کنیم سطح روابط تجاری موجود تا پنج میلیارد دلار ظرف سه سال آینده ارتقاء یابد.

به گزارش مشرق به نقل از پایگاه اطلاع‌رسانی وزارت کشور،  عبدالرضا رحمانی فضلی وزیر کشور شامگاه سه شنبه در مراسم بزرگداشت روز ملی پاکستان، این روز را به ملت ودولت پاکستان تبریک گفت.

وی افزود: جمهوری اسلامی ایران وجمهوری اسلامی پاکستان، با بیش از900 کیلومتر مرز مشترک، از مهم‌ترین کشورهای همسایه هستند که درطول تاریخ، همواره با صلح وثبات درکنار هم زندگی کرده‌اند و فرهنگ مشترک، دین مشترک، زبان یکسان مردم بسیاری از مناطق دو کشور و مواضع سیاسی مشترک دو کشور در عرصه بین المللی، به عمق روابط همسایگی افزوده و دو ملت را به برادران وخواهرانی جدا نشدنی تبدیل کرده است.

وزیر کشور علاقه رئیس‌جمهور کشورمان به تعمیق روابط با کشورپاکستان را موتور محرکه توسعه روابط بین دو کشور خواند و گفت: سفر اخیر ریاست جمهوری اسلامی ایران وهیات همراه به پاکستان، فارغ ازجنبه‌های دیپلماتیک آن، نشانه اوج همدلی و قرابت و روابط حسنه دوکشور بوده که دستاوردهای بسیار زیادی، درهمه زمینه‌ها و سطوح مختلف مناسبات فی‌مابین داشته است.

رحمانی‌فضلی گفت: با ترسیم نقشه راهِ آیندهِ روابط دوکشور برای 3 سال آینده، که جزئیات و مراحل عملیاتی آن در قالب کمیسیون مشترک همکاری‌های اقتصادی دوکشور تعریف شده است، می‌توانیم امید بسیاری به تحقق اراده رهبران دو کشور و توسعه روز افزون روابط داشته باشیم.

وزیر کشور با بیان اینکه پیش‌بینی ارتقاء سطح روابط تجاری موجود تا پنج میلیارد دلار ظرف سه سال آینده، ازاهداف راهبردی رهبران دوکشوراست افزود: جمهوری اسلامی ایران مایل است از امتیاز همسایگی برخوردار شده و بسیاری از نیازهای اقتصادی و تجاری خود را در تعامل سازنده و دو سویه با پاکستان تامین کند.

رحمانی‌فضلی تصریح کرد: امیدوارم در بیستمین اجلاس کمیسیون مشترک همکاری‌های اقتصادی دو کشور که انشاالله در مرداد ماه امسال در تهران برگزار خواهد شد، گام‌های عملی و مشهودی را در راستای تحقق این اهداف برداریم.

وی با اعلام آمادگی جمهوری اسلامی ایران برای تامین کلیه نیازهای پاکستان بخصوص در زمینه انرژی و فن آوری های نوین گفت: انرژی مهمترین نیاز پاکستان است وهمانطور که رئیس‌جمهوری اسلامی ایران در سفر به پاکستان نیز مکرر اعلام کرد،آمادگی داریم این نعمت الهی را در کوتاه‌ترین زمان و مسیر، دراختیار مردم عزیز پاکستان قرار دهیم.

وزیر کشوربا بیان اینکه جمهوری اسلامی ایران می تواند وآمادگی کامل دارد، تا مهمترین منبع تامین انرژی پاکستان اعم ازگاز، برق، نفت وفرآوردهای نفتی برای حل بحران انرژی این کشور باشد، افزود: ما خط لوله انتقال گاز IP را که کمک مهمی به حل این بحران خواهد کرد، تا نزدیکی مرز رسانده و آماده اتصال کرده‌ایم و برای صادرات برق به میزان یک هزار تا 3 هزار مگاوات نیز اعلام آمادگی کامل کرده و منتظر اقدامات عاجل دولت پاکستان در این زمینه هستیم.

رحمانی فضلی با اشاره به اینکه امنیت مرزی و توسعه اقتصادی مناطق و استانهای هم مرز دو کشور نیز از دیگر اهداف راهبردی جمهوری اسلامی ایران است، گفت: بازگشایی گذرگاه‌های مرزی جدید، افزایش ظرفیت بازارچه‌های مرزی کنونی، جلوگیری از ترددهای غیرقانونی، مبارزه جدی با قاچاق مواد مخدر، کالا و انسان و همکاری نزدیک دو کشور برای مبارزه مشترک با گروه‌های تروریستی و اشرار از مهمترین راهکارهای همکاری در این زمینه است.

وزیر کشور با بیان اینکه دوکشور برای همکاری در امنیت مرزی نیز به نقاط مشترک خوبی رسیده و ساختارهای لازم برای چنین هدفی بکار گرفته خواهد شد، افزود: درآخرین توافقی که در جریان ملاقات دو هفته قبل با وزیر کشور پاکستان داشتم، تفاهم شده است که نشست مشترک مقامات ارشد حوزه‌های مختلف امنیتی، اطلاعاتی مرزی واستانی، حداکثر تا سه هفته بعد در تهران برگزار گردد.

رحمانی فضلی روابط پارلمانی دو کشور درحوزه روابط دوجانبه، منطقه‌ای و بین‌المللی و به ویژه مسائل جهان اسلام را در سطح بسیارخوبی توصیف کرد و افزود: مواضع پارلمان پاکستان در خصوص موضوع فلسطین، غزه، سوریه وتصمیم قاطع مجالس ملی و سنا در مخالفت با مشارکت پاکستان درجنگ یمن، قابل تقدیر و در جهت منافع امت اسلامی است.

وی ادامه داد: به راه انداختن جنگ‌های منطقه‌ای و دامن زدن به این بحرانها که بدون تردید با خواست و اراده برخی از دولت‌های غربی، رژیم صهیونیستی و کشورهای متحجر و مرتجع منطقه‌ای صورت می‌گیرد، در راستای تسلط سیاسی و اقتصادی برمناطق مهم خاورمیانه است و مشارکت درجهت افزایش این بحران‌ها نیز، به مثابه شعله ور ساختن آتشی است که تمام منطقه، از عراق و سوریه تا افغانستان و پاکستان را فرا خواهد گرفت، درحالی که ما دولت‌های منطقه، با برخورداری ازمنابع انسانی، طبیعی و قدرت کافی، توانایی اداره و هدایت مسائل داخلی وخارجی خود را داشته و باید مانع از مداخله قدرتهای بیرونی،در تنظیم ومدیریت سیاستهای کشورهای خود شویم.