شرکت‌کنندگان در همایش بین‌المللی بروکسل با عنوان «ظلم و ستم در حق شیعیان بحرین» در بیانیه‌ای، بر محاکمه عاملان تخریب ۳۸ مسجد شیعیان در این کشور تأکید کردند.


 به گزارش مشرق، شرکت کنندگان در همایش بروکس با صدور بیانیه پایانی از سازمان ملل خواستند برای بررسی وضعیت حقوق بشر و سرکوب آزادی‌ها در بحرین، از این کشور دیدن کند.

به گزارش «منامه پست»، شرکت‌کنندگان همچنین به موجب قوانین بین‌المللی خواستار تشکیل کمیته‌ای مستقل شدند به منظور بررسی «سخنان نفرت آمیز مقامات بحرین» و تضمین گفت‌وگوی عادلانه جهت رسیدن به مصالحه ملی شدند.

همایش بین‌المللی بروکسل با عنوان «ظلم و ستم در حق شیعیان بحرین» از طرف سازمان صلح برای دمکراسی و حقوق بشر با همکاری سازمان «صلح بدون عدالت امکان ندارد»، روزهای 22 و 23 آوریل برگزار شد.

همایش بین‌المللی بروکسل

 

در این بیانیه، بر آزادی همه بازداشت شدگان بحرینی که به صورت مسالمت آمیز نظرات خود را بیان داشته‌اند و نیز بر محاکمه افرادی تأکید شده است که در تخریب 38 مسجد شیعیان در ابتدای 2011 میلادی دست داشته‌اند.

شرکت کنندگان در این همایش همچنین خواستار اجرای کامل توصیه‌های کمیته مستقل برای بررسی واقعیت‌های بحرین و نیز اجرای مقررات شورای حقوق بشر شدند.

پیشتر «فیلیپ بیلو» مدیر این همایش در این ارتباط گفته بود: این همایش، ظلم و تبعیض نژادی‌‌ای را به نمایش خواهد گذاشت که شیعیان در بحرین با آن مواجه‌اند تا تصویری واقعی از ستم و تبعیض نژادی علیه آنها به افکار عمومی دنیا ارائه دهد.

بحرین از 14 فوریه 2011 میلادی عرصه انقلاب مردمی علیه رژیم آل خلیفه است. مردم خواهان آزادی، برقراری عدالت و رفع تبعیض و روی کار آمدن نظامی منتخب در کشورشان هستند. این درخواست‌ها با سرکوبگری رژیم بحرین با همدستی برخی کشورهای عربی از جمله عربستان مواجه شده است.

وزارت خارجه آمریکا هفته گذشته در گزارش سالیانه خود در مورد وضعیت حقوق بشر در کشورها، از نقض حقوق بشر و نبود آزادی‌ها در بحرین انتقاد کرد.

پارلمان بحرین هفته گذشته ضمن متهم کردن ایران و حزب الله به دخالت در امور این کشور، با استقبال از طرح وزارت دفاع بحرین در سرکوب اعتراضات مسالمت آمیز مردم که آن را «اقدامات تروریستی» می‌خواند، از اعلان جنگ علیه «تروریسم حزب‌الله و ایران» خبر داد.

از سوی دیگر،‌ انجمن حقوق بشر بحرین شنبه (دیروز) اعلام کرد این انجمن طی هفته گذشته (از 15  تا 22 آوریل 2016) نزدیک به 39 مورد بازداشت خودسرانه و بازداشت 66 شهروند بحرینی را رصد کرده است.

به گزارش این انجمن، این تعداد افراد بازداشت شده در معرض شکنجه و مورد بد رفتاری مأموران بحرینی قرار گرفته‌اند.

علاوه بر این بازداشت‌ها، مأموران بحرین بدون مجوز قانونی به 46 خانه یورش برده‌ و 15 راهپیمایی مسالمت آمیز را سرکوب کرده‌اند و در مجموع، 103 سال در حق 16 شهروند بحرینی احکام خودسرانه صادر شده است.

منبع: فارس