کد خبر 569507
تاریخ انتشار: ۱۸ اردیبهشت ۱۳۹۵ - ۱۹:۰۵

رئیس انجمن جراحان کودکان ایران با تشریح ۵ علامت سرطان کودکان گفت: به غیر از نبود سیستم جامع ثبت سرطان کودکان در کشور، مراجعه دیر هنگام کودکان به مراکز درمانی از دیگر موانع موجود در نجات جان کودکان مبتلا به سرطان به شمار می‌رود.

به گزارش مشرق، احمد خالق نژاد طبری - رییس انجمن جراحان کودکان ایران در آستانه برپایی "بیست و چهارمین کنگره سالانه انجمن جراحان کودکان" که از روز دوشنبه 20 اردیبهشت ماه در مرکز همایش‌های رازی تهران آغاز به کار می‌کند، افزود: 30 درصد سرطان‌های کودکان مربوط به سرطان خون است که این نوع از سرطان، شایع ترین سرطان کودکان به شمار می‌رود.

وی با اشاره به اینکه تومورهای مغزی در کودکان 25 درصد سرطان‌های کودکان را تشکیل می‌دهد، یادآور شد: سرطان "لنفوم" با 15 درصد در رتبه سوم سرطان‌های کودکان قرار داشته و پس از آن سرطان "نوروبلاستوما" که مربوط به سلول‌های عصبی است با 8 درصد فراوانی در رتبه بعدی قرار دارد.

رئیس انجمن جراحان کودکان ایران خاطر نشان ساخت: با توجه به اهمیت نقش جراحان کودکان در درمان سرطان‌های کودکان به عنوان یکی از ارکان اصلی درمان، انجمن جراحان کودکان، موضوع سرطان‌های کودکان را به عنوان محور اصلی کنگره خود انتخاب کرده است.

وی گفت: 80 درصد سرطان‌های کودکان در صورت تشخیص به موقع درمان پذیر است که این امر لزوم مراجعه به هنگام کودک به پزشک از سوی والدین را در صورت مشاهده عواملی همچون سفتی در بافت‌های بدن کودک، سرماخوردگی‌های مکرر، تب‌های ناشناخته، تعریق شبانه و کاهش وزن ضروری می‌سازد.

خالق نژاد طبری افزود: به غیر از نبود سیستم جامع ثبت سرطان کودکان در کشور، مراجعه دیر هنگام کودکان به مراکز درمانی از دیگر موانع موجود در نجات جان کودکان مبتلا به سرطان به شمار می‌رود که یکی از اهداف این کنگره، آگاهی بخشی در زمینه تشخیص و درمان زودرس این بیماری است.

وی تصریح کرد: شیوع سرطان در یکسال اول زندگی بسیار بالا است و از سال اول تا دو و سه سالگی رشد ثابت دارد، سپس رشد رو به کاهش دارد که این روند تا 9 سالگی ادامه می‌یابد و پس از 9 سالگی تا سن بلوغ دوباره رشد آن شتاب می‌گیرد.

به گفته رئیس انجمن جراحان کودکان ایران، برخی سرطان‌ها مانند سرطان کلیه در کودکان یا سرطان "نوروبلاستوما" از  سلول‌های جنینی اولیه داخل بدن  نشأت می‌گیرد.

وی با اشاره به اینکه سرطان در کودکان در صورت تشخیص به موقع با نتایج درمانی موفقیت آمیزی روبروست، علت این موفقیت را به چند عامل نسبت داد و یادآور شد: اول آنکه اثر بخشی داروهای شیمی درمانی در کودکان نسبت به بزرگسالان بهتر است. دوم استفاده از روش‌های چند تخصصی در درمان و سومین علت مربوط به تشکیل گروه‌های مطالعاتی و تحقیقاتی در سرطان‌های خاص در جهان بوده که هم اینک مورد استفاده همه کشورهای دنیا قرار می‌گیرد.

رییس انجمن جراحان کودکان ایران خاطرنشان کرد: سرطان بعد از تروما (صدمات) دومین عامل مرگ و میر کودکان زیر یک سال است که لزوم توجه به این بیماری، سبب شده تا سرطان به عنوان موضوع "بیست و چهارمین کنگره سالانه انجمن جراحان کودکان" انتخاب شود.

گفتنی است، بیست و چهارمین کنگره سالانه انجمن جراحان کودکان ایران با حضور جراحان فعال کودکان از سراسر کشور و نیز یک آنکولوژیست مطرح از کشور آلمان 20 تا 24 اردیبهشت ماه در مرکز همایش‌های رازی تهران برگزار می‌شود.

منبع: تسنیم