کد خبر 571740
تاریخ انتشار: ۲۲ اردیبهشت ۱۳۹۵ - ۱۱:۴۴

باستان‌شناسان استرالیایی تکه‌هایی از یک تبر را کشف کرده‌اند که قدمی‌ترین تبر کشف‌شده دنیا لقب گرفته است.

به گزارش مشرق، در منطقه «کیمبرلی» در غرب استرالیا قطعه سنگ‌هایی پیدا شده است که به گفته باستان‌شناسان، به احتمال زیاد بقایای قدیمی‌ترین تبر دنیا است.
 
بر اساس گزارش گاردین، باستان‌شناسان موفق شدند این سنگ‌ها را که قدمتی به اندازه 45 تا 49 هزار سال دارند و متعلق به «دوران سنگ» هستند کشف کنند.
 
«دوران سنگ» به اولین استفاده انسان‌ها از سنگ برمی‌گردد که همزمان با ورود اولین گروه از انسان‌‌ها به استرالیا بوده است.


 
به گفته این باستان‌شناسان، تبر کشف‌شدهبسیار قدیمی‌تر از تبر‌هایی است که تاکنون کشف شده‌اند و تخمین می‌زنند که این نمونه نادر  حداقل 10 هزار سال قدیمی‌تر از نمونه‌های قبلی باشد.
 
«پتر هیسکاک»(Peter Hiscock) که استاد دیرینه‌شناسی و تاریخ دانشگاه سیدنی است، درباره این کشف می‌گوید: "کشف این «تبر» بین‌کننده این نکته است که اولین استرالیایی‌ها از لحاظ فنی دست به نوآوری می‌زدند"
 


وی افزود:" با توجه به این نکته که تاکنون هیچ  نمونه دیگری از «تبر» در جنوب‌غرب آسیا که متعلق به عصر یخبندان باشد، یافت نشده،‌ این کشف نشان می‌دهد وقتی انسان‌ها به استرالیا وارد شدند، دست به نوآوری‌های جدید فنی زدند".
 
بر اساس این گزارش، از آنجا که تاکنون تبری با این قدمت پیدا نشده است و قدیمی‌ترین تبر در ژاپن متعلق به 35 هزار سال پیش است، باستان‌شناسان این تبر را قدیمی‌ترین تبر جهان نام نهادند.
 
ساخت تبر، در اکثر کشورهای جهان، 10 هزار سال قبل و با شروع کشاورزی ساخته شدند.
منبع: تسنیم