کد خبر 585232
تاریخ انتشار: ۱۷ خرداد ۱۳۹۵ - ۱۲:۲۴

رسانه‌های آلمانی بعد از انصراف غیرمنتظره یوآخیم گاوک از نامزدی دور بعدی انتخابات ریاست جمهوری آلمان، از آغاز کشمکش‌ها در بین احزاب آلمانی برای انتخاب جانشینی برای وی خبر دادند.

 به گزارش مشرق، "یوآخیم گاوک"، رئیس جمهور آلمان بر خلاف انتظار بسیاری از سیاستمداران آلمانی که موافق دور بعدی ریاست جمهوری وی بودند به صورت غیر منتظره ای اعلام کرد که از دلایل جسمی دیگر برای دور بعدی ریاست جمهوری آلمان نامزد نمی شود.

به نوشته روزنامه آلمانی "لایزیتزر سایتونگ"، کشمکش ها برای جانشینی "گاوک" حتی کمی قبل از اعلام رسمی وی برای کناره گیری آغاز شده بود. این مسئله برای اتحادیه احزاب متحد مسیحی و حزب سوسیال دموکرات آلمان موضوع حساسی است. بحث ها درباره جانشین احتمالی "گاوک" از اواخر هفته گذشته به شکل گیری ناآرامی ها و کشمکش هایی در دولت ائتلافی آلمان منجر شده است.

با توجه به انتخابات پارلمانی در پاییز سال 2017، گشتن به دنبال نامزدی برای ریاست جمهوری آلمان در فوریه سال 2017 پیچیده به نظر می رسد. با وجود ارائه پیشنهادهای جدی مانند انتخاب "نوربرت لامرت"، از حزب دموکرات مسیحی یا "فرانک والتر اشتاین مایر" از حزب سوسیال دموکرات، اما یک راه حل مشترکی از طرف اتحادیه احزاب متحد مسیحی و حزب سوسیال دموکرات برای این مسئله وجود ندارد.

به گزارش هفته نامه "اشپیگل"، اتحادیه احزاب متحد مسیحی تصمیم دارد در صورت کناره گیری "یوآخیم گاوک" یک نامزد منتخب خود را برای این منظور پیشنهاد دهد، همچنین احزاب سوسیال دموکرات و چپ های آلمان نیز درخواست های مشترکی برای این منظور دارند.

به نوشته نشریه بیلد، "یوآخیم گاوک"، رئیس جمهور فعلی آلمان بعد از تردیدهای بسیار بالاخره تصمیم گرفت که دیگر برای دور بعد نامزد انتخابات ریاست جمهوری نشود.

نشریه بیلد این خبر را با استناد به محافل سیاسی اعلام کرده و نوشت قرار است گاوک دوشنبه شب دلایل این تصمیم خود را به مرکل توضیح دهد و در روز سه شنبه هم این تصمیم را به عموم مردم اعلام کند.
نشریه بیلد به نقل از محافل سیاسی، دلایل انصراف گاوک از دور بعدی ریاست جمهوری را مشکلات سنی و سلامتی عنوان کرده است.

هفته نامه "اشپیگل" در این باره نوشت: به دلایل تاکتیکی احزاب دموکرات مسیحی ، سوسیال مسیحی و سوسیال دموکرات مدت کوتاهی قبل از انتخابات پارلمانی نمی توانند نامزد ریاست جمهوری مشترکی را برای این منظور ارائه دهند.

ظاهرا "نوربرت لامرت"، رئیس پارلمان آلمان به عنوان نامزد مطرح اتحادیه احزاب متحد مسیحی که مورد حمایت راس فراکسیون بوده و انتظار حمایت حزب سوسیال مسیحی هم از وی می رود مطرح است.

البته لامرت خود  روز  شنبه اعلام کرد که گمانه زنی ها در این باره غیر ضروری و در این مرحله همچنین بی احترامی است. من قطعا در آن شرکت نخواهم کرد.

اتحادیه احزاب متحد مسیحی، حزب سوسیال دموکرات و سبزها همگی از دور بعدی ریاست جمهوری "یو آخیم گاوک" حمایت می کردند. مرکل نیز موافق انتخاب مجدد وی در این سمت بود. اخیرا همچنین بر اساس نظر سنجی ها 70 درصد شهروندان نیز موافق ادامه کار گاوک در این سمت بودند.

هیئت فدرال آلمان برای انتخاب رئیس جمهور بعدی در 12 فوریه 2017 تشکیل جلسه می دهد.

گشتن به دنبال یک نامزد برای ریاست جمهوری آلمان در شرایط فعلی کار بسیار پیچیده ای است چرا که بسیاری از سیاستمداران راس اتحادیه احزاب متحد مسیحی و سوسیال دموکرات  قبل از انتخابات پارلمانی، سیگنال هایی را برای تشکیل یک دولت ائتلافی جدید ارسال می کنند. اتحاد احزاب سیاسی یک اقدام اضطراری و مهم در آلمان است که نباید از طریق یک تصمیم سیاسی مانند انتخاب ریاست جمهوری تحت تاثیر قرار گیرد.

روسای حزب چپ آلمان از احزاب سوسیال دموکرات و سبزها درخواست کرده اند که یک نامزد مشترک را به میدان بیاورند. یکی از اعضای رهبری حزب سوسیال دموکرات هم بر این باور است که زمان آن فرا رسیده که یک زن در سمت ریاست جمهوری آلمان در قصر  بلویو مستقر شود.

نشریه بیلد آلمان در این باره نوشته است که این دور انتخابات ریاست جمهوری در آلمان می تواند هیجان انگیزترین آن در دهه گذشته باشد.  به نوشته این نشریه آلمانی بعد از اعلام گاوک برای کناره گیری از سمت ریاست جمهوری در دور بعد، حالا حدس و گمان ها در این باره که سال آینده چه کسی این سمت بلند پایه در آلمان را بر عهده می گیرد شروع می شود.

این نشریه آلمانی در ادامه می نویسد: این مسئله بسیار بعید است که اتحادیه احزب متحد مسیحی  روی یک نامزد مشترک برای انتخابات در هیئت فدرال آلمان ( فوریه 2017) بتوانند به توافق برسند.

به نوشته نشریه بیلد هنوز رسما نامزدی برای این سمت اعلام نشده است اما نام های مختلفی بر سر زبان هاست. در برلین به گوش می رسد که "نوربرت لامرت" از اتحادیه احزاب متحد مسیحی و "فرانک والتر اشتاین مایر" از حزب سوسیال دموکرات شانس خوبی برای جانشینی گاوک دارند.

نشریه بیلد، "وولفگانگ شایبله"، وزیر دارایی آلمان را هم از نامزدهای احتمالی برای ریاست جمهوری دور بعد آلمان معرفی کرده است.

روزنامه "دی ولت" هم اعلام کرده است که "گردا هاسلفدت"، از مقامات بلند پایه حزب سوسیال مسیحی هم می تواند برای این منظور پیشنهاد شود. وی نمی خواهد برای انتخابات پارلمانی سال 2017 نامزد شود.

معاون رئیس فراکسیون حزب سوسیال دموکرات پارلمان آلمان هم در گفتگو با روزنامه دی ولت گفته است که موافق یک نامزد مشترک ریاست جمهوری از احزاب سوسیال دموکرات، سبزها و چپ ها است.

نشریه بیلد خروجی انتخابات ریاست جمهوری آلمان را با توجه به شرایط فعلی نامشخص اعلام کرده است.

به نوشته این نشریه آلمانی اگر "لامرت" و  "اشتاین مایر" به عنوان نامزدهای ریاست جمهوری انتخاب شوند بنابراین دو وزنه سیاسی سنگین برای این انتخابات به هیئت فدرال آلمان خواهند رفت.
منبع: تسنیم