اسناد جمع آوری شده از سال 2014 میلادی تاکنون تاکید می کند که حکومت امارات متحده عربی میلیون ها دلار را در طرح رژیم صهیونیستی جهت یهودی سازی قدس سرمایه گذاری کرده است.

گروه بین‌‌الملل مشرق - درحالی تصریحات غیر رسمی و رسمی مقامات مسئول کشورهای عربی حوزه خلیج فارس، از جمله عربستان سعودی و امارات متحده عربی درباره عادی سازی روابط با رژیم صهیونیستی به شکل قابل ملاحظه ای افزایش یافته که همچنان ابعاد واقعی این رابطه که طی سال های گذشته ماهیتی محرمانه و مخفیانه داشته، برملا نشده و هر از چندگاهی بُعدی از آن برملا می شود.


سرمایه گذاری 40 میلیون دلاری امارات برای تکمیل طرح یهودی سازی کوی الشرف در غرب مسجد الاقصی

در تازه ترین افشاگری ها از این دست، ماه گذشته روزنامه صهیونیستی «یدیعوت آحارانوت» طی گزارشی نامه ای از «مارک سورس»، مستشار سیاسی سفارت آمریکا در تل آویو منتشر کرد که در آن سورس به تشریح دیداری  می پردازد که 16 مارس 2009 میلادی با «یعقوب هداس»، رئیس بخش خاورمیانه وزارت خارجه اسرائیل داشت.

در بخشی از این نامه، مستشار سیاسی سفارت آمریکا در تل آویو افشا می کند که هداس، او را از ماهیت واقعی مناسبات اسرائیل و شیوخ عرب حوزه خلیج فارس از جمله امارات متحده مطلع می کند و از جمله موضوعات برملا شده افشای رابطه نزدیک و شخصی شیخ «عبدالله بن زاید»، وزیر خارجه امارات با «تزیپی لیونی»، وزیر خارجه وقت اسرائیل بود.



 عبد الله بن زاید، وزیر خارجه امارات و تزیپی لیونی، وزیر خارجه اسبق رژیم صهیونیستی

نقش اماراتی‌ها در یهودی سازی قدس

اما مهمترین موضوع مورد بحث در این ملاقات «سرمایه گذاری دلارهای اماراتی در یهودی سازی قدس اشغالی» به ویژه در محله قدیمی این شهر از طریق خرید املاک فلسطینیان این محله و انتقال مالکیت آنها به شهرک نشینیان صهیونیست است.




کوچه پس کوچه های کوی قدیمی قدس

روزنامه لبنانی «الاخبار» گزارش مشروح خود در خصوص این رسوایی را با این عنوان آغاز می کند: «وقتی مطلع شدیم، یکی از طرح های عربی در حال اجرا علیه فلسطینیان قدس اشغالی خرید املاک آنها و انتقال مالکیت اشان به صهیونیست هاست، مانده بودیم، به حال و روز اعراب بخندیم یا گریه کنیم .. به نظر می رسد، از این پس فلسطینیان قدس اشغالی باید این احتمال را در نظر داشته باشند که روزی از خواب بیدار شوند و ببینند، نیمی از محله اشان به نام صهیونیست ها زده شده است».




طرح ساخت کنیسه یهودی در مجاورت دیوار ندبه

اولین بار «کمال الخطیب»، معاون «رائد صلاح»، رئیس جنبش اسلامی فلسطین اشغالی فعال در اراضی اشغالی 48 و شیخ الاقصی در سال 2014 میلادی در مصاحبه با شبکه تلویزیونی «القدس» از اقدام اماراتی ها در فریب فلسطینی های صاحب املاک در قدس اشغالی سخن گفت و خاطر نشان کرد: صاحبان این املاک در ابتدا به وی از قصد اماراتی ها مبنی بر بازسازی قدس اشغالی  خبر داده بودند.

اما مدتی بعد فلسطینی های قدس اشغالی دریافتند که خانه های فلسطینیان فروخته شده به شهرک نشینان صهیونیست واگذار شده و اماراتی ها این سیاست را به شکلی خاص در قبال فلسطینی هایی در قدس اشغالی اتخاذ کرده بودند که به هیچ قیمت حاضر نبودند، خانه های خود را به صهیونیست ها بفروشند.




حفاری های صورت گرفته در نزدیکی باب المغاربه

الخطیب در این راستا تاکید می کند که جنبش اسلامی فلسطین اشغالی اسناد فروش 34 واحد مسکونی واقع در محله «سلوان» را در اختیار دارد که نشان می دهد، بهای خرید این املاک توسط حکومت امارات از طریق واریز به یکی از بانک های وابسته به تشکیلات خودگردان فلسطین در شهرک «العیزریه» واریز شده، بدون اینکه نظام مالی و سیستم بانکی تشکیلات خودگردان توضیحی درباره منبع واریز و هزینه کرد این مبالغ داده باشد.


درحالی که قوانین مالی و بانکی تشکیلات تاکید می کند، با هدف مقابله با جرایمی از قبیل پولشویی و حمایت مالی از تروریسم، این سیستم موظف است، منبع واریز و هزینه کرد حواله های بیش از ده هزار دلار به بانک های تشکیلات را شفاف سازی کند که این قانون درباره اموال واریزی حکومت امارات به بانک تشکیلات در العیزریه اعمال نشده است.


بنایی در قدس اشغالی که به قلعه داوود پیامبر معروف است

تشکیلات خودگردان طرف دیگر رسوایی

تحقیقات بعدی پرده از حقایق دیگری برمی دارد، اینکه در این پرونده رسوایی امارات دست تنها نبوده، بلکه تشکیلات خودگردان فلسطین نیز آن را همراهی می کرده است.

براساس اسناد به دست آمده، تشکیلات خودگردان توسط یکی از افراد خود به نام «فادی السلامه» که نقش واسطه را در معاملات ایفا می کرده، اقدام به خرید املاک فلسطینی های قدس اشغالی و انتقال آنها به شرکتی اماراتی می کرده تا سپس مالکیت آنها به شهرک نشینان صهیونیست منتقل شود.


سر درب بازار عطاری های قدس

همچنین تشکیلات خودگردان، با تهدید خریداران فلسطینی این املاک به تحت پیگرد قرار گرفتن بخش قابل توجهی از مبلغ املاک خریداری شده را دریافت می کرد. نکته مهم در این بخش از ماجرا این بود که نام و نشان افراد را پلیس رژیم صهیونیستی در اختیار تشکیلات خودگردان فلسطینی قرار می داد تا حلقه دیگر زنجیره این رسوایی برملا شود.


 فادی السلامین

داستان از کجا شروع شد و فادی السلامه کیست

ماجرای ورود امارات به خرید املاک فلسطینیان در قدس اشغالی به سود شهرک نشینان صهیونیست از آنجا شروع شد که در سال 2013 میلادی «فادی احمد حسین السلامین» فلسطینی دارای دو تابعیت آمریکایی و اسرائیلی با شراکت عمه اش «مریم حسین نصار سلامین» اقدام به تاسیس شرکتی به نام شرکت «تجاری و سرمایه گذاری بین المللی سرینا» در کرانه باختری کردند که چند ماه بعد فعالیت خود را در حوزه صادرات و واردات مواد غذایی، مشروبات، تنباکو و معاملات ملکی آغاز کرد.


گروه بازرگانی صهیونیستی YFC که السلامین یکی از شرکای آن است

تاسیس شرکت و آغاز فعالیت سریع آن سوالات بسیاری را درباره حقایق و اهداف نهفته در پس آن مطرح می کرد، از جمله اینکه فادی السلامه، موسس شرکت دارای تابعیتی صهیونیستی بود و روابطی آشکار و علنی با این رژیم داشت و براساس قوانین تشکیلات خودگردان تنها اتباع فلسطینی اجازه تاسیس شرکت در کرانه باختری را داشتند.






قطار سریع السیر قدس اشغالی که مناطق یهودی نشین و شهرک های صهیونیست نشین را به یکدیگر مرتبط می کند

این نقض قانون در جای خود سوال مهم تری را مطرح می کند، اینکه چه عاملی موجب صدور مجوز تاسیس این شرکت توسط تشکیلات خودگردان فردی مانند فادی السلامه شده که از 14 سالگی در آمریکا اقامت دارد و رابطه «محمود عباس»، رئیس تشکیلات از سال 2011 به دنبال جانبداری السلامین از «محمد دحلان»، از مسئولان فاسد سابق تشکیلات که از آن جدا و به امارات پناهنده شده بود، به شدت تیره است.

محمد دحلان

افزون بر آن، ذکر خانه دار بودن شریک تجاری السلامین، یعنی «عمه‌اش» در تاسیس نامه شرکت، شبهات بسیاری درباره ماهیت فعالیت های آن و وجود دست‌ هایی پنهان در پس این فعالیت ها ایجاد می کند.

شرکت السلامین با این ابهامات و تخلفات قانونی فعالیت خود را آغاز می کند و اولین معامله ملکی خود را اکتبر 2013 با خرید یک ملک فلسطینی در محله «وادی حلوه» در منطقه «سلوان» قدس اشغالی برای یک شرکت اماراتی به نام «ثریا» آن هم به بهایی بسیار بالاتر از ارزش واقعی ملک آغاز می کند.

تحقیقات انجام شده درباره شرکت اماراتی ثریا نشان داد که موسسان این شرکت 4 سال بعد از تاسیس، آن را منحل کرده بودند و در زمان خرید این ملک، نه تنها حساب بانکی ثریا صفر بود، بلکه چنین شرکتی وجود خارجی هم نداشت.


مسیر دروازه تاریخی و معروف باب المغاربه مسجد الاقصی قبل از تخریب


مسیر دروازه تاریخی و معروف باب المغاربه مسجد الاقصی پس از تخریب توسط رژیم صهیونیستی

این تنها ملک خریداری شده برای شرکت اماراتی ثریا نبود، بلکه در ادامه و در سال 2014 این شرکت تلاش گسترده ای را برای خرید ملکی سه طبقه از آن خاندان «جوده الحسینی» به ارزش 2.5 میلیون دلار در محله قدیمی قدس به واسطه السلامین آغاز می کند.

نگاهی به نقشه شهرداری قدس اشغالی که نشان می داد، ملک جوده الحسینی تنها 3 دقیقه پیاده با مسجد الاقصی فاصله داشت و مالک آن می توانست، از دروازه موسوم به «باب الساهره»، یکی از مهمترین دروازه های مسجد الاقصی وارد این مسجد شود، دلیل تلاش ها و پافشاری های السلامین برای خرید این ملک را آشکار می ساخت.


دروازه معروف به باب الساهره مسجد الاقصی که به روی کوی قدیمی قدس باز می شود

این درحالی است که اسناد موجود نشان می داد، طی تنها یک سال سلامین 8 ملک از 10 ملک قرار گرفته در جوار ملک جوده الحسینی در محله «عقبه درویش» را برای شرکت اماراتی ثریا خریداری کرده و در خفا مالکیت آنها را به صهیونیست ها منتقل کرده بود.

ملک خاندان الیوزباشی در محله «السعدیه» در جوار جمعیت صهیونیستی «عطيرات كوهنيم»، ملک خاندان «ادیب» در خیابان حاتم طایی که ساختمان 3 طبقه بزرگ و مجهزی بود، از دیگر املاک خریداری شده توسط السلامین برای صهیونیست ها با دلارهای اماراتی بود.


موزه راکفلر در قدس اشغالی


 کنیسه جوهره در قدس اشغالی

در 5 سال اخیر نیز روند خرید املاک فلسطینیان قدس اشغالی توسط السلامین ادامه داشت، به گونه ای که اسناد موجود تاکید می کند، وی بیش از 60 ملک واقع در محله های اطراف مسجد الاقصی را با دلارهای اماراتی برای صهیونیست ها خریداری کرده که نیمی از املاک قرار گرفته اطراف مسجد الاقصی را تشکیل می دهند.


تاریخچه مناسبات امارات – اسرائیل

آغاز مناسبات امارات و اسرائیل به ژانویه 2007 میلادی بازمی گردد، هنگامی که هیئت های آمریکایی – صهیونیستی در خفا به ابوظبی سفر و با مسئولان اماراتی دیدار کردند.




نمایی از دیوار ندبه که 40 سال است توسط صهیونیست ها تصرف شده و مسلمانان از ورود به این منطقه منع شده اند

روابط محرمانه ابوظبی – تل آویو پس از آن ادامه داشت، به گونه ای گفته شده، شیخ «محمد بن زايد»، ولی عهد ابوظبی بارها تصریح کرده که اسرائیل را دشمن نمی داند و از سفر یهودیان به امارات استقبال می کند.

روزنامه صهیونیستی «هاآرتص» نیز در گزارشی تاکید می کند، روابط امارات و اسرائیل پس از آن با گشایش دفتر تامین منافع سری که مسئولیت آن بر عهده «انور قرقاش»، وزیر مشاور در امور خارجه امارات از طرف اماراتی و «احمد الطیبی»، عضو کنست از طرف اسرائیلی بود، ادامه یافت.










 یهودی سازی قدس حتی با تغییر نام کوی ها و محله ها از عربی به عبری دنبال می شود

یکی از مهمترین وظایف الطیبی که در امارات اقامت داشت، آماده کردن مقدمات دیدارهای هفتگی بین سرمایه داران و بازرگانان اسرائیلی و اماراتی بود. در این راستا، فوریه گذشته «دوری گلد»، مدیرکل وزارت خارجه رژیم صهیونیستی در گفتگو با رادیو ارتش اسرائیل گفت که روابط اسرائیل با امارات روابط مخفیانه دو دلداده عاشق نیست، بلکه روابط فیما بین رسمی است و در این خصوص به اهتزاز پرچم این رژیم بر بالای ساختمان نمایندگی اسرائیل در ابوظبی و تصاویر گرفته شده از رئیس رژیم صهیونیستی و نخست وزیر این رژیم در دفاتر نمایندگی اسرائیل در این شهر اشاره می کند.


 نمایی از کوی الشرف در قدس اشغالی

هفته گذشته «یوسی میلمن»، تحلیلگر امور نظامی و امنیتی روزنامه های صهیونیستی «جیروزالیم پست» و «معاریو» نیز در مقاله ای تحلیلی اگرچه آینده اسرائیل در منطقه را به ویژه در عرصه اقتصادی تاریک و مبهم پیش بینی کرده، اما تاکید می کند، دست دوستی دراز شده از سوی رهبران کشورهای عربی حوزه خلیج فارس و کشورهای موسوم به «میانه رو حاشیه خلیج فارس» از پشت پرده که به همراه خود کمک های مالی و اقتصادی کلانی را به اسرائیل پیشکش کرده اند و دستکم به صدها میلیون دلار می رسد، نه تنها اسرائیل را از تنگنای اقتصادی خارج می کند، بلکه آینده ای روشن را برایش رقم خواهد زد.


نمایی از دروازه معروف به باب القطانين مسجد الاقصی

میلمن در این مقاله با بیان اینکه دشمنان عرب سنی ایران به سمت اسرائیل متمایل شده اند، برای نخستین بار پرده از توافقات نظامی و امنیتی محرمانه این کشورهای عربی با اسرائیل به ارزش صدها میلیون دلار برداشت که عموما با عربستان سعودی و امارات متحده عربی حاصل شده است.

نکته مهمی که میلمن در مقاله خود به آن اشاره و از آن به عنوان تحولی استراتژیک در روابط اعراب با اسرائیل یاد می کند، انعقاد قراردادهای نظامی، اطلاعاتی و امنیتی فیما بین است که موجب می شود، خطری که در گذشته از جانب ارتش های عربی اسرائیل را تهدید می کرد، از بین رفته و کاملا از روی نقشه محو شود.


نمایی از دروازه معروف به باب العامود مسجد الاقصی

مختصری درباره شهر قدس
تاریخ بنای بیت المقدس، سومین شهر مقدس مسلمانان که مسجد الاقصی، اولین قبله مسلمانان را در خود جای داده، به 3 هزار قبل از میلاد بازمی گردد. این شهر بر بالای 4 کوه «موريا» (به معنای برگزیده) که مسجد الاقصی و قبه الصخره روی آن قرار دارد، «اُكر» که کنسیه قیامت روی آن بنا شده و کوه «نبريتا» در نزدیکی دروازه معروف به «باب الساهره» و کوه «صهيون» یا «جبل داود» که در جنوب غربی محله قدیمی قدس قرار دارد، بنا شده و دیواری مربع شکل با 7 دروازه به نام های باب الخليل، باب الجديد، باب العامود، باب الساهرة، باب المغاربة،  باب الأسباط و باب داوود پیامبر آن را دربرگرفته بود و از شهر محافظت می کرد.


نمایی از دروازه معروف به باب الخلیل مسجد الاقصی

محله های المغاربة، الشرف، العلم، الحيادرة، الصلتين، الريشة، بني الحارث، الضوية، القـلعه در غرب قدس که به عبادتگاه حضرت داوود معروف است و عيـن سـلوان، که جنوب مسجد الاقصی واقع شده و به داشتن چشمه آبی مشهور است، مهمترین محله های شهر قدس اشغالی هستند.

وضعیت فلسطینی های ساکن کوی قدیمی قدس

صهیونیست ها در سال 1948 میلادی با تصرف 84 درصد این شهر رژیم خود را در فلسطین تاسیس کردند تا در ادامه طی جنگ 1967 مابقی شهر را نیز اشغال کنند و از سال 1984 رسما پروسه یهودی سازی قدس را کلید بزنند. اکنون بیش از 80 درصد ساکنان قدس را یهودیان و حدود 15 درصد جمعیت این شهر را اعراب فلسطینی تشکیل می دهند.