* در شرایطی که سال جاری عنوان اقتصاد مقاومتی را یدک میکشد و وزیر ورزش و جوانان نیز نشان داده که با ریخت و پاش مخالفت جدی دارد؛ شاهد برگزاری همایشها و سمینارهایی هستیم که مغایر این خط مشی است. به تازگی همایشی با عنوان "ورزش، جوانان و محیط زیست" برپا شد که بدون خروجی مشخص بوده و صرفا بار مالی برای دستگاه ورزش داشته است. این برنامه که برای دومین بار برگزار میشد، فاقد توجیه و صرفا یک دورهمی بوده که البته، در موضوع محیط زیست شاهد رفتارهای شعاری و نمایشی بسیاری بودهایم. به نظر میرسد دستگاههای نظارتی باید ورودی جدی به این برنامهها داشته باشند که اساسا غیرضروری و اتلاف بیتالمال است.
* یک مربی فوتبالی که به یک تیم صنعتی پیوسته و مدعی اخلاقگرایی است، عملا تمام اقدامات خود را با یک جادوگر هماهنگ میکند. اخبار دریافتی حاکی از آن است که وی حتی ترکیب تیمش را نیز با وی هماهنگ میکند و به نوعی، فقط از وی حرف شنوی دارد. این مربی که مدعی علمگرایی نیز هست، با دلالهای بدنام فوتبال نیز ارتباط نزدیکی دارد و این رفتارها برخلاف سخنان و ظاهر وی در رسانههاست.
* اعزام یک تیم از شهرداری منطقه 5 با عنوان تیم ملی پیشکسوتان به تایلند در حالی صورت گرفته که فاقد مجوز از سوی شورای برون مرزی وزارت ورزش بوده است. این اعزام که به مسابقاتی نامشخص صورت گرفته، در حالی بوده که فدراسیون فوتبال نیز در جریان نبوده است. این اتفاق برای دومین بار روی داده و این تیم با مسئولیت "ق.م" به تایلند رفته که با ابهام همراه بوده است.
* چندی قبل، برانوش نیک بین به عنوان مدیرکل حوزه بین الملل وزارت ورزش و جوانان منصوب شد. این اتفاق در شرایطی روی داده که وی فاقد هیچ تجربهای در حوزه بین الملل بوده و صرفا مدیرکلی ادارات استانی را در کارنامه خود دارد. این در حالی است که ورزش کشور مدتهاست با ضعفی جدی در این حوزه مواجه است و این انتصاب غیر تخصصی میتواند تداوم این وضعیت را موجب شود.
* در حالی با تلاش یک عضو شورای شهر تهران، قرار بود تیم فوتبال نفت تهران به ملوان انزلی فروخته شود که عنوان میشود تیم شمالی رقمی حدود 20 میلیارد بدهی دارد. این تیم که به دسته اول سقوط کرده و دارای مشکلات مدیریتی متعدد است، چگونه میتوانست مبلغ خرید نفت تهران را پرداخت کرده و در عمل، دو تیم با هزینه های هنگفت و میلیاردی در لیگ برتر و دسته اول داشته باشد، از ابهاماتی بود که شکست این پروژه را به مخاطب القا میکرد. البته، دیروز رسما این واگذاری منتفی شد که اتفاقی خوب در فوتبال به شمار میرود.
* اگرچه پیروزیهای والیبال و صعود به المپیک اتفاقی مبارک در ورزش ایران بود؛ اما کارشناسان از بازیکن سالاری عجیب در این ورزش حکایت کرده و آن را در وضعیتی مشابه فوتبال ترسیم میکنند. عدم بازگشت دو بازیکن ملیپوش ایران از ژاپن به کشور به همراه کاروان اعزامی، موضوعی بود که این واقعیت را بیش از پیش عیان میکرد. جالب اینجا بود که دلیل این اتفاق، جا ماندن آنها در فرودگاه دوبی عنوان میشد که اتفاقی عجیب و عذری بدتر از گناه بود. به نظر میرسد والیبال کشور در مسیر درستی در حرکت نیست و باید منتظر ناهنجاریهایی عجیب در آن بود.
* در حالی که جام ملتهای اروپا از سوی شبکه سه سیما به صورت زنده پخش میشود، اطلاعرسانی رسمی درباره حق پخش آن صورت نگرفته است. اخبار دریافتی حاکی از آن است که سایر شبکهها مانند تلویزیون اسپانیا، رقمی بیش از 3 میلیارد تومان را برای پخش زنده تمامی بازیها پرداخت کردهاند. اگرچه منبعی رسمی در این باره اظهار نظر نکرده؛ ولی پیگیریها نشان میدهد که از تمامی شبکهها چنین مبلغی دریافت شده که شبکه سه سیما نیز در این زمره است. البته خبرهایی مبنی بر شکایت شبکه قطری beIN sport از ایران بابت ندادن پول حق پخش منتشر شده است که باید منتظر واکنش مسؤولان باشیم.
* در حالی فدراسیون ورزش همگانی و مسئولان ارشد ورزش عنوان میکنند شاهد مشارکت 21 درصدی مردم در ورزش همگانی هستیم که ایرادات و شبهههای زیادی به این آمار که فاقد منابع اطلاعی است، وارد شده و ابهاماتی را در پی داشته. از منظر علمی، تعریف ورزش همگانی یعنی شخص 3 نوبت یک ساعته در هفته (به صورت حداقلی) مبادرت به ورزش کند که با توجه به آمار ارائه شده، از هر 5 شهروند ایرانی بایستی یک نفر مشمول این قاعده شود که به نظر فاقد مبنای واقعی در جامعه و صرفا گزارشی روی کاغذ است. این آمارها که به تازگی از سوی وزیر ورزش نیز مورد استناد قرار گرفته، انتقاداتی را در پی داشته است.