طی 24 ساعت گذشته، دو سخنرانی از دو رقیب سرسخت در مرحله نهایی انتخابات ریاست جمهوری آمریکا صورت گرفت که هر کدام دیگری را از حیث برنامه‌های اقتصادی و دیدگاه‌های مذهبی به شدت محکوم کردند.

سرویس جهان مشرق - دانلد ترامپ و هیلاری کلینتون در جدیدترین سخنرانی خود، مباحثی را مطرح کردند که نگاه آنها به آینده را بیشتر روشن ساخت. در عین اینکه ترامپ دیدگاه ضدمذهبی کلینتون را به شدت برای آمریکا و آینده‌اش مخرب دانست، کلینتون با محکوم کردن شدید برنامه اقتصادی‌ ترامپ، وی و سیاست اقتصادی‌اش را فاجعه خواند. از طرف دیگر، تلاش‌های ترامپ در این روزها به سه اقدام شامل گسترده کردن ستاد، دیدار با اوانجلیست‌ها و جلب نظر مذهبیون، و تخریب بیشتر چهره کلینتون با افشای اعمال پنهانی وی معطوف شده است.



کلینتون: ترامپ فاجعه است
هیلاری کلینتون در جدیدترین سخنرانی خود، سیاست‌های اقتصادی دانلد ترامپ را به شدت محکوم کرد و اخطار داد که در صورت ورود وی به کاخ سفید، این برنامه‌های اقتصادی می‌تواند آمریکا را به بحرانی بدتر از بحران 2008 مبتلا نماید. کلینتون با ابراز اینکه تاجر بودن وی دلیل کافی برای آشنایی با اقتصاد یک ملت نیست و به همان اندازه که در مورد فاجعه هسته‌ای غیرقابل پیش‌بینی است در مورد فاجعه اقتصادی هم غیرقابل پیش‌بینی خواهد بود، انتخاب رقیب جمهوریخواهش را یک اشتباه بزرگ و فاجعه خواند.



ترامپ: هیلاری ضدمذهب است
در آنسوی قضیه نیز «کاترینا پیرسون» سخنگوی ترامپ که از دیرباز با وی همکاری داشته است، ضمن حمایت از خروج انگلیس از اتحادیه اروپا موسوم به «برکزیت» وضعیت کنونی آمریکا را هم یک برکزیت عالی خواند. وی، روشن نکرد که منظورش از برکزیت آمریکایی، انقلاب استقلال آمریکا بوده و یا مقایسه فعلی وضعیت سیاسی آمریکا با اتحادیه اروپا از منظر موضوع مهاجرت است. پیرسون در گفتگو با «اسکای نیوز»، ترامپ را فردی خواند که دغدغه عزت کشورها را داشته و بر این باور است که کشورها باید دوباره عزت خود را دریابند. 



ترامپ که در سخنرانی خود خبر از دیدار قریب‌الوقوعش با رهبران اوانجلیست در برج ترامپ داد، هیلاری کلینتون را فردی ضد مذهب خواند که رویکرد و نگاهش به مذهب، به شدت به جامعه آمریکا و اعتبار این کشور ضربه خواهد زد. او، خود را فردی خواند که به مذهب و آموزه‌های اخلاقی دین مسیحیت به شدت پایبند است و خیر زندگی‌اش را از دین دارد. او، کلینتون را چند مرتبه بدتر از اوباما خواند و دموکراتها را بانی ضعف ایمان مردم و تخریب اوانجلیسم و مسیحیت دانست. این در حالی است که «دبورا فایکس» مشاور اجرایی «اتحاد جهانی اوانجلیست‌ها» نه کلینتون که ترامپ را یک فرد ضدمذهب خواند که به مسلمانان مقیم در و یا خواستار مهاجرت به آمریکا و اقلیت‌های نژادی توهین می‌کند. نگرانی که برای ترامپ در اخذ حمایت از مذهبیون وجود دارد این است که اوانجلیست‌ها و محافظه‌کاران اجتماعی و سنتی که تعدادشان هم در آمریکا کم نیست، او را یک تاجر کازینودار و قمارپرور می‌دانند که قبلا حامی قانون سقط جنین بوده است. همچنین این اظهارنظر سابق ترامپ که گفته «من هیچوقت از خدا طلب بخشش نکرده‌ام» نیز یکی دیگر از پاشنه‌های آشیل او و علل بدبینی مذهبیون آمریکا نسبت به اوست. «توین پرکینز» یکی از نزدیکان ترامپ به شبکه NBC گفته که تمامی هم و غم فعلی ترامپ در قبال مذهبیون و جذب آرای آنها، گفتمان با اوانجلیست‌ها و جذب نظر مساعدشان است.

لواندوفسکی: ستاد ترامپ وسیعتر می‌شود

کوری لواندوفسکی -رییس ستاد ترامپ- که روز گذشته خبر اخراج وی بطور گسترده در رسانه‌ها و فضای مجازی پیچید، دیروز در سخنرانی خود اظهار داشت: «پیش‌بینی من این است که ستاد آقای ترامپ، تا ماه آینده بین 100 تا 150 نفر به پرسنل خواهد افزود و محل اصلی ستاد درست مانند 1984 رونالد ریگان در نیویورک مستقر خواهد شد. به اعتقاد روزنامه گاردین، سخنان لواندوفسکی نشاندهنده این است که دغدغه فعلی ستاد ترامپ -فراتر از دغدغه رقابت- کمبود پرسنل و کارشناس و نیروی کافی برای ستاد است. عمده نگرانی متحدین ترامپ، کمبود نیروی انسانی ستاد وی است. ستاد وی، به ازای هر 10 نفر در ستاد کلینتون، یک نفر دارد؛ تا جایی که یکی از افراد نزدیک به ترامپ به گاردین گفته بود: «آیا به نظر شما می‌توان با فقط 70 نیرو به مصاف کلینتون و ستاد عظیمش رفت؟».



دانلد ترامپ بیش از هر چیزی نگران نقشه انتخابات است. ایالات و مناطقی وجود دارند که در تعیین سرنوشت فاتح نهایی انتخابات بسیار نقش دارند. از این ایالات به عنوان «ایالات حیاتی» یاد می‌شود و ترامپ در ماه مارس به حزب جمهوریخواه اخطار جدی داد که نیاز دارد که در این ایالت‌ها بطور جدی و مستمر فعالیت ستادی داشته باشد و در غیر این صورت، پیروزی کلینتون قطعی خواهد بود. ایالات حیاتی، به همان ایالت‌هایی گفته می‌شود که تکلیفشان دقیقا معلوم نیست و هر کدام از دو حزب که بتواند نظر مردم آنجا را بیشتر جلب نماید، آرای آن ایالت را از آن خود خواهد کرد.

ترامپ: پول ستاد کلینتون، بوی خون می‌دهد
دانلد ترامپ در گفتگو با شبکه CBS در مورد عدم نگرانی‌اش از کلینتون و ستاد ثروتمندش اظهار داشت: «من اصلا نگران نیستم. پول من، سالم است اما پول ستاد هیلاری پول خون است و بوی خون می‌دهد. ببینید، همه می‌دانند که خرج هزینه‌های ستاد من از تجارت درمی‌آید اما هر وقت خبری از از افزایش پول و بودجه ستاد هیلاری می‌شود، قطعا بدانید که یک جا معامله کثیف سیاسی کرده است. باور کنید پول او کثیف است و بوی خون می‌دهد. اوف سر قضیه وال استریت خون مردم بیچاره را مکید و بعد در کمال گستاخی آمد و علم داعیه‌خواهی مردم را برافراشت».



طبق گزارش نیویورک تایمز، ترامپ در هفته آینده یک ضیافت شام جهت جمع‌آوری اعانه انتخاباتی با حضور چهره‌های سرشناس سیاسی، ورزشی، فرهنگی و هنری برگزار خواهد کرد و قرار است که جمع آوری پول با اولین کمک مالی به ارزش 50 هزار دلار در یک ظرف بشقاب شروع شود.

سامانه هیلاری دروغگوی پیر!
ستاد ترامپ امروز در بیانیه‌ای اعلام کرد که سامانه الکترونیکی «هیلاری دروغگوی پیر» ایجاد شده و هدف آن افشاگری در مورد همه تبهکاری‌ها و فسادهای هیلاری کلینتون است. همچنین طرفداران ترامپ می‌توانند با ارسال پیامک به سامانه‌ای که در اطلاع‌رسانی برایشان تعریف و مشخص شده، از جدیدترین اطلاعات در مورد فسادهای کلینتون باخبر شوند.


 
در این بیانیه آمده است: «با توجه به نزدیک شدن به انتخابات سراسری، وظیفه اخلاقی این ستاد ایجاب می‌کند که به مردم آمریکا بنمایاند که هیلاری کلینتون تا چه حد کثیف است و ملت آمریکا نباید با انتخاب او اشتباهی بزرگ را مرتکب شوند. آنها با اطلاعاتی که در سامانه مذکور از کلینتون به دست خواهند آورد، چهره واقعی وی که حاضر است همه آمریکا را فدای آمال خود و بالادستی‌هایش کند برایشان روشن خواهد شد».

باب کورکر: ترامپ خود را نجات داد

سناتور «باب کورکر» عضو کمیته روابط خارجی سنا که یکی از حامیان قدرتمند ترامپ است و در فرهست معاونت اول وی جای دارد، در گفتگو با شبکه خبری NBC از شادی بی‌دریغش از برکناری لواندوفسکی -رییس ستاد انتخاباتی ترامپ- گفت. وی اظهار داشت: «بی‌نهایت خوشحالم از اینکه دانلد این اقدام شایسته را کرد. راستش وقتی اظهارنظر ترامپ در مورد مسلمانان و یا اظهارنظرش پس از فاجعه اورلاندو را شنیدم، واقعا از او و ستادش و مسیری که پیش رو گرفته ناامید شدم. اما وقتی خبر مسرت‌بخش اخراج لواندوفسکی به من رسید، فهمیدم که ستاد راه درست را در پیش گرفته و دیگر خبری از آن اظهارنظرات عجیب و نژادپرستانه که داشت موجب سقوط دانلد می‌شد، خبری نخواهد بود».




منابع:

https://www.theguardian.com/us-news/live/2016/jun/21/hillary-clinton-donald-trump-economy-us-election-live

http://edition.cnn.com/2016/06/20/politics/donald-trump-gop-donors/index.html

http://www.nytimes.com/2016/06/22/us/politics/donald-trump-fund-raising-republicans.html?ref=politics

http://www.nytimes.com/2016/06/22/us/politics/hillary-clinton-speech-economy.html?ref=politics