محمد صادق پورمهدی، معاون عمرانی استاندار آذربایجانشرقی گفت: اقدامات فیزیکی چون لایروبی به احیای دریاچه ارومیه کمک میکند اما آمادگی فرهنگی و اجتماعی مردم منطقه بیش از 80 درصد در احیای دریاچه ارومیه تاثیرگذار است.
هدف اصلی از احیای دریاچه ارومیه را بهبود معیشت و وضعیت زندگی مردم دانست و اظهار کرد: باید کمیته مخاطرات سلامت ستاد احیای دریاچه ارومیه به ریاست دانشگاه علوم پزشکی تشکیل شده تا هرگونه تحقیقات و اطلاع رسانی در خصوص اثرات سوء خشک شدن دریاچه ارومیه بر روی سلامتی مردم از سوی این کمیته انجام شود.
وی هم چنین بر لزوم ادامه لایروبی رودخانههای منتهی به دریاچه ارومیه تاکید کرد و افزود: لایروبی حوضه شبستر باید در دستور کار قرار گیرد تا از این طریق نیز بر حجم آبی دریاچه افزوده شود.
وی با ابراز گلایه مندی از مسئولانی که کمبود بودجه را بهانهای برای اجرای ناتمام ماموریتهایشان قرار میدهند، تاکید کرد: دستگاههای ذیربط باید با بودجه تخصیص یافته ماموریتشان را به طور کامل انجام دهند.
پورمهدی با اشاره به اینکه باید از ظرفیت دهیاران، فرمانداران و اعضای شورای شهر استفاده کنیم، اظهار کرد: نیروهای بسیج مردمی و شبکههای بهداشت در روستاها منابع بزرگی هستند که میتوانیم برای فرهنگسازی در میان مردم از آنان استفاده کنیم که متاسفانه تاکنون از این منبع عظیم غافل بوده ایم. تکیه بر مشارکت مردمی و شیوههای سنتی باید در دستور کار کمیتههای ستاد احیای دریاچه ارومیه قرار بگیرد.
وی خاطرنشان کرد: در حاشیه دریاچه ارومیه باید مشاغل جایگزین آموزش داده و از ظرفیتهای فنی و حرفهای استفاده شود.
همچنین مدیر عامل آب منطقه ای، نماینده جهاد کشاورزی و منابع طبیعی تصاویری از عملیاتهای خود برای احیای دریاچه ارومیه را در این جلسه به نمایش گذاشتند.