گروه سیاست مشرق - روزنامه‌ها در لابه‌لای گزارش‌ها و سرمقاله‌ها، قسمتی از صفحات خود را به اخبار روزهای گذشته یا اخبار ویژه اختصاص می دهند که مشرق در ادامه به آنها اشاره می‌کند.

******

کیهان

فهرست مدیران متخلف تهیه شد /دولت منتشر می‌کند؟!

رئیس جمهور گفت: «لیست بزرگ حقوق‌های پرداختی به مدیران ارشد را که آقای جهانگیری تهیه کرده است بررسی کردم؛ اکثر مدیران ما در مسیر درست حرکت کرده‌اند اما موارد غیرقابل قبولی هم وجود دارد که حتماً با آنها برخورد می‌کنیم.

روحانی در ضیافت افطار با وزرا، استانداران و رؤسای سازمان‌ها با بیان اینکه اکثر مدیران ارشد دولت در مسیر درست، برای خدا و با حقوق متعارف، برای خدمت‌رسانی به دولت کار و تلاش می‌کنند، اظهار داشت: «اما موارد غیرقابل قبولی نیز وجود دارد که قطعاً با آنها برخورد خواهیم کرد.»

اکنون که آقای رئیس جمهور از تهیه فهرست مدیران متخلف در زمینه دریافت حقوق و پاداش‌های نجومی خبر داده‌اند، مردم توقع دارند این فهرست از باب شفافیت و برای اطلاع افکار عمومی منتشر شود.

چنین شفافیتی تنها تضمین برای عدم تکرار دست‌درازی به بیت‌المال در آینده است. بی‌تردید کسی نمی‌تواند ادعا کند این فهرست سری و محرمانه است مگر اینکه مردم نامحرم باشند یا انگیزه کافی برای مواخذه متخلفان و بازگرداندن پول‌های به یغما رفته وجود نداشته باشد.

آقای روحانی در ماجرای خلاف واقع بورسیه‌ها گفت: «بورسیه و ما ادراک ما البورسیه». و متعاقب آن با حیثیت 3 هزار بورسیه بازی شد، در حالی که اکثریت قریب به اتفاق آنها قانونی بورسیه شده بودند. حالا که رئیس جمهور و معاون وی پس از بررسی به فهرستی از مدیران متخلف در موضوع فیش‌های نجومی رسیده‌اند، توقع این است که این خیانت بزرگ را مشمول لاپوشانی و پنهان‌کاری نسازند؛ که لابد می‌توان گفت، «فیش‌های نجومی و ما ادراک ما فیش‌های نجومی»!

یادآور می‌شود حسام‌الدین آشنا مشاور رئیس جمهور در مقاله‌ای تصریح کرده «انفعال در فیش‌های حقوقی دولت را در معرض اتهام قرار می‌دهد و روحانی باید کمیته شفافیت تشکیل دهد».

وی می‌نویسد: «مسئله فیش‌های حقوقی به دلیل ارتباط آن با زندگی روزمره مردم، نابرابری شدید موجود در جامعه، شرایط رکود و گستره بیکاری و همچنین نقش‌آفرینی شبکه‌های اجتماعی، با گستردگی و عمق بسیار زیادی در جامعه رسوخ کرده و مؤثر بوده است. این مسئله در واقع نخستین موردی است که خود مسئله و استفاده منتقدان دولت از آن منجر به تأثیرگذاری شدید بر افکار عمومی و ضربه به سرمایه اجتماعی دولت شده است».

منظورتان همان نماز جمعه مختلط بی‌وضو و با کفش است؟!

هاشمی رفسنجانی می‌گوید؛ «به نماز جمعه نمی‌رم.»

وی در ملاقاتی و در پاسخ به تقاضای یکی از حضار که گفت «مردم خواستار بازگشت شما به نماز جمعه هستند»، اظهار داشت: مردم لطف دارند و همین لطف آنان سرمایه من در دنیا و آخرت است، اما هر جا که بدانم تندروها به بهانه حضور من مردم را به زحمت می‌اندازند و اختلافات بیشتر می‌شود، نمی‌روم.

وی در ادامه گفته است: اگر پس از گذشت حدود 37 سال از استقرار نظام جمهوری اسلامی ایران، برخی آمارهای نگران کننده مسائل سوء اجتماعی و فرهنگی به ویژه بین جوانان بالاست باید صادقانه در روش‌ها و عملکردهای تربیتی و آموزشی خود بازبینی کنیم و با آسیب‌شناسی دقیق اینگونه مسائل، با اصلاح عملکردها و روش‌ها، راه درست و صحیح را به مردم و جوانان نشان دهیم.

درباره آسیب‌های اجتماعی و فرهنگی باید خاطرنشان کرد سیاست‌های سرمایه‌سالارانه و لیبرالیستی که سنگ‌بنای آن در دولت سازندگی گذاشته شد، علت عمده ایجاد شکاف طبقاتی و حاشیه‌نشینی و تضعیف باورهای دینی و اخلاقی است که مصادیق آن را در تورم رکودگونه 49/4 درصدی سال 74 و برخی اعتراضات در شهرهایی چون مشهد شاهد بودیم.

اما در مورد نماز جمعه حقیقت این است که اتفاقاً آخرین نماز جمعه آقای هاشمی (26 تیر 88) موجب به نماز جمعه کشاندن آشوبگران، شکستن حرمت نماز جمعه و سردادن شعارهای ضدانقلابی شد و به همین دلیل وی پس از آن به نماز جمعه دعوت نشده است. فتنه‌ای که متأسفانه مورد حمایت آقای هاشمی قرار گرفت، به خط کشیدن روی شعار جمهوری اسلامی و سردادن شعار «انتخابات بهانه است، اصل نظام نشانه است»، شکستن حرمت روز قدس و شعار نه غزه نه لبنان، و سرانجام هتاکی روز عاشورا شد.

یکی از عناصر آشوبگر بازداشتی 28 اردیبهشت 92 در سایت گویانیوز نکات جالبی درباره مواضع متناقض محافل ضد انقلاب و از جمله خودش نسبت به هاشمی رفسنجانی بازگو کرد و به آخرین نماز جمعه‌ هاشمی پرداخت.

«فواد شمس» ضمن مرور خاطرات خود تصریح می‌کند که در سال 72 هاشمی را عامل فقر و بدبختی مردم قلمداد می‌کرد و در سال 76 خوشحال شده از اینکه دوران ریاست هاشمی تمام شده است.

او ادامه می‌دهد: زمستان سال 78 هاشمی کاندیدای مجلس شده بود. با «سلطان علی پروین» عکس یادگاری می‌انداخت. من هم پرسپولیسی دوآتیشه کلی فحش به علی پروین دادم که چرا با «عالیجناب سرخ‌پوش» عکس انداخته. هر روز روزنامه‌ها را در راه برگشت از مدرسه به خانه در اتوبوس می‌خواندم. به حرفهای بچه‌های دبیرستانی گوش می‌دادم. همه اکبر گنجی می‌خواندند. می‌گفتند باید هاشمی رأی نیاورد. عاقبت همه هم بهش گفتند «آغاسی». 18 تیر سال 1380 در سالگرد کوی دانشگاه تهران روبروی درب اصلی کوی، شعار می‌دادیم: «عالیجناب سرخپوش ما همه گنجی شدیم.» و هنوز هاشمی منفور بود. من این صحنه‌ها را هیجان‌زده ثبت می‌کردم در ذهنم.

وی آنگاه به خطبه‌های هاشمی در نماز جمعه 26 تیر 1388 اشاره می‌کند و می‌نویسد: «آن روز شعار می‌دادیم هاشمی هاشمی سکوت کنی خائنی! من در عمرم نماز نخوانده بودم. آن روز هم نمازی نمادین خواندم با کفش و بدون وضو. آخر نماز هم با یک خانم جوان کنار دستم که نمی‌شناختم، دست دادم با خنده قبول باشید گفتیم. تا میدان ولیعصر رفتیم و آنجا صف ما را درهم شکستند، چشممان از گاز اشک‌آور خیس بود. اما در قلبمان خوشحال که هاشمی با ماست»!

وی در ادامه با بیان اینکه در جریان اغتشاشات بازداشت شد، خبر می‌دهد که چند روز پیش از ثبت‌نام هاشمی در انتخابات، جزو شماری از روزنامه‌نگاران ]و برخی افراد بازداشت شده[ بوده که در محل مجمع تشخیص مصلحت نظام به ملاقات هاشمی رفته و با او ملاقات کرده است!

یادآور می‌شود عنوان «هاشمی: به نماز جمعه نمی‌روم» تیتر اول روزنامه زنجیره‌ای اعتماد در روز پنج‌شنبه بود.

شرق دنده عقب گرفت /حقوق‌های نجومی قابل دفاع نیست

روزنامه کارگزارانی شرق به فاصله چند روز رنگ عوض کرد.

این روزنامه که تا یک هفته پیش مدعی بود «حقوق‌‌های نجومی حق مدیران است و دولت باید از حقوق مدیرانش که شایستگی‌اش را دارند دفاع کند» حالا می‌گوید حقوق‌های نجومی قابل هضم نیست و باید با آنها برخورد کرد! شرق همچنین چند روز پیش از قول زیباکلام، مفسدانی چون مه‌آفرید خسروی و شهرام جزایری را با استیو جابز و کارآفرینی‌های وی مقایسه کرد. این روزنامه پنج‌شنبه نوشت از دریافت‌کنندگان حقوق‌های نجومی، استیو جابز در نمی‌آید.

شرق پنج‌شنبه نوشت: تعیین تکلیف فیش‌های حقوقی نجومی اکنون به یک مطالبه عمومی تبدیل شده و دیگر برای مردم به آسانی قابل هضم نیست که در شرایط رکود اقتصادی، چگونه برخی از مدیران مبالغ هنگفتی را به عنوان حقوق ماهانه دریافت کرده‌اند.

شرق می‌افزاید: موضوع از افشای فیش حقوقی مدیران بیمه مرکزی آغاز شد و دومینووار به بانک‌های رفاه و تجارت رسید.

مدیرعامل بیمه مرکزی استعفا داد و مدیرعامل بانک رفاه برکنار شد. مدیرعامل بانک تجارت هنوز سمت خود را حفظ کرده است. با این حال به نظر می‌رسد این نوک کوه یخی است که هویدا شده و بخش اعظمی از آن هنوز زیر آب دریاست. بعید است که مدیران دیگری از این دست نباشند که چنین حقوق‌های نجومی‌ای دریافت می‌کنند.

این روزنامه آنگاه از قول حمیدرضا جلایی‌پور از اعضای حزب می‌نویسد: «همه مدیران باید به افکار عمومی پاسخگو باشند دریافت چنین مبالغی از سوی کسانی که در یک نهاد عمومی کار می‌کنند، دفاع‌کردنی نیست. در کشوری که مردمش در شرایط رکود تورمی زندگی می‌کنند و با مشکلات عدیده اقتصادی سروکار دارند، پرداخت این حقوق‌ها کارایی کشور را بالا نمی‌آورد؛ بلکه به بی‌اعتمادی بیشتر بین مردم و حکومت دامن می‌زند. اگر دریافت‌کنندگان این مبالغ را هم بررسی کنید، در بین آنها استیو جابز پیدا نمی‌کنید که ارزش افزوده میلیارد دلاری برای اقتصاد کشور آورده باشند یا کار خارق‌العاده‌ای کرده باشند.»

از شعار ختم انقلاب تا مسجد ضرار «هم‌اندیشی جناح‌ها»

روزنامه اعتماد از قول جلایی‌پور و رهامی نوشت ناطق نوری بیاید و محور هم‌اندیشی جناح‌ها شود.
رهامی از اعضای شورای سیاستگذاری اصلاح‌طلبان (از متهمان پرونده نوارسازان) در روزنامه اعتماد می‌نویسد: اصلاح‌طلبان از مدت‌ها پیش طرح همدلی بین نیروهای سیاسی را به صورت سازماندهی شده در شورای عالی سیاستگذاری و در کارگروه تعامل و رایزنی پیگیری کرده‌اند. در قالب این جلسات تلاش شد تا با نیروهای سیاسی جناح مقابل به همدلی و تعامل برسیم. با ریش‌سفیدان و با شیخوخیت می‌توان گامی بلند و مهم را برای عملیاتی کردن این ایده برداشت.

افرادی همچون آیت‌الله هاشمی و آقای ناطق نوری و دیگر چهره‌های برجسته نظام از هر دو جناح سیاسی می‌توانند واسطه خیر و پیشگام در این زمینه باشند. آقای ناطق نوری در سال 76 کاندیدای جناح راست بوده و مقبولیت خوبی در بین دو جناح شناسنامه‌دار کشور دارد و بر همین اساس می‌تواند در شکل‌گیری گفت‌وگو بین دو جناح وتعامل بین اهالی سیاست پیشرو باشد.

متأسفانه در 12 سال گذشته عرصه سیاسی کشور به جای همدلی و همیاری به سمت تقابل رفته است.

حمیدرضا جلایی‌پور (عضو حزب منحله مشارکت و مدیر مسئول روزنامه توقیف شده جامعه) نیز به اعتماد گفت: ناطق نوری محور هم‌اندیشی جناح‌ها شود.

اظهارات رهامی و جلایی‌پور در حالی است که اولاً افراطیون نفوذ در جریان مدعی اصلاح‌طلبی، عملاً این طیف را وارد بازی آشوب و فتنه‌انگیزی در سال‌های 78 و 88 کردند و قواعد بازی سیاسی در چارچوب قانون و اخلاق و منافع ملت را به نفع جبهه استکبار شکستند؛ امروز هم می‌خواهند بی‌آن که ابراز ندامت کنند و آن خیانت بزرگ را جبران کنند در پوشش خلاف واقع تعامل دو جناح به درون نظام بازگردند و احتمالاً سومین خیانت بزرگ را اجرایی کنند.

ثانیاً همین طیف با ناطق نوری منافقانه بازی کرده است. آنها در مقابل مجلس پنجم و ریاست آن شعار می‌دادند «ناطق نوری نمی‌خایم، مجلس زوری نمی‌خایم». 5 مهر 91 عباس عبدی به عصر ایران گفت: آقای ناطق اگر از جایگاه فعلی‌اش در جناح راست خارج شود و به اصلاح‌طلبان بپیوندد، چیزی به اصلاح‌طلبان اضافه نمی‌کند. اهمیت آقای ناطق در این است که در آن سو قرار دارد نه در این سو! ناطق نوری اگر به این سو بیاید، جایگاهش را در آن سو از دست می‌دهد. آقای ناطق باید در آن سو خوب بازی کند. البته من تا حالا نشنیده‌ام که آقای ناطق چیزی درباره وحدت ملی گفته باشد ولی به نظر من، آقای ناطق تا وقتی که موافقت حاکمیت با ایده «دولت وحدت ملی» و یا لااقل عدم مخالفت حاکمیت با این ایده را کسب نکرده است، نباید چنین شعاری را مطرح کند.

نکته سوم درباره هویت امثال جلایی‌پور است. وی مدیر روزنامه زنجیره‌ای جامعه در دوره اصلاحات و از مسافران کنفرانس ننگین برلین بود. وی که بعدها به وسیله پسر و عروسش نقش بیشتری در فتنه‌گری ایفا کرد، در کنفرانس برلین و در جمع عناصر ضد انقلاب سال 1379 گفت: «ما صرفاً در روزنامه خودمان یک محدودیت داریم و آن در مورد کسانی است که در خارج از کشور هستند و به خاطر مسائل اوائل انقلاب نمی‌توانیم اسم آنها را با مطالبشان درج کنیم، لیکن چنانچه آنها هم مطالب خود را تحت اسم دیگری (مستعار) بنویسند ما آنها را چاپ می‌کنیم!»

او البته بی‌راه نمی‌گفت چنان که بعدها معلوم شد با اسامی مستعار از حسین باقرزاده سازمان منافقین و محسن حیدریان عضو حزب توده مطالبی در روزنامه‌های زنجیره‌ای مورد اشاره چاپ شده است.

رضا علیجانی از اعضای مرکزیت گروهک ملی- مذهبی که هم اکنون متواری است و در فرانسه اقامت دارد 5 خرداد 81 در جلسه مشترک گروهک ملی- مذهبی و حزب مشارکت می‌گوید «شمس‌الواعظین، جلایی‌پور، گنجی و تعداد دیگری از آقایان که فعلاً نمی‌خواهند نامشان فاش شود در جلسه‌ای با ملی مذهبی‌ها بیعت کرده و به ما پیوستند». ابراهیم نبوی از همکاران روزنامه‌های زنجیره‌ای نیز در مصاحبه با جرس (89/2/15) اذعان کرد برخی از عناصر فراری ضد انقلاب که با رسانه‌های بیگانه همکار شدند، همکار روزنامه جامعه بوده‌اند. او برخی اعضای نهضت آزادی، روند جدایی، سلطنت‌طلبان و... و از جمله مسعود بهنود، نوشابه امیری، محسن سازگارا، قاضی‌زاده، ‌مهین گرجی و... را به عنوان همکاران روزنامه جامعه که در بی‌بی‌سی، رادیو فردا و صدای آمریکا مشغول به کارند نام برد.

اعلام «ختم انقلاب»، حمله به مبانی اسلام و انقلاب اسلامی،‌حمله به دفاع مقدس، و تشویق به اغتشاش و آشوب از جمله کارکردهای مطبوعات زنجیره‌ای مورد اشاره است. کار به آنجا رسید که عطاءالله مهاجرانی وزیر وقت ارشاد با وجود حمایت از این نشریات، ششم دی ماه 77 در مصاحبه با روزنامه اخبار روز تصریح کرد: «روزنامه جامعه ]متعلق به جلایی‌پور[ به چتر حمایتی گروه‌هایی تبدیل شده بود که برای تشکیل یک جبهه سیاسی از این روزنامه سود می‌بردند... به آنها درباره رعایت مبانی دینی تذکر داده و گفته بودم چه دلیلی دارد از کسانی که با نفس دین مسئله دارند دعوت به همکاری کنید؟ شاهد بودیم در این روزنامه گروه‌هایی که از سال 60 به هم پیوستند و در برابر انقلاب قرار گرفتند، تک‌تک داشتند در این رشته گرد می‌آمدند تا سامان یابند؛ مثل جبهه ملی و نهضت آزادی و حتی گروه‌های مارکسیست».

با این اوصاف آیا پیشنهاد امثال جلایی‌پور برای هم‌اندیشی جناح‌ها، در حالی که در دوره خامی و هیجان‌زدگی شعار ختم انقلاب می‌دادند، کمی تا قسمتی مضحک و تابلو نیست؟!

خراسان

مجوز جدید دولت برای پرداخت فوق العاده ویژه به کارکنان


در حالی که بر اساس ضوابط اجرایی بودجه امسال، دولت مصوب کرده بود همه دستگاه های اجرایی که پیش از سال 95 بدون موافقت شورای حقوق و دستمزد برای برقراری فوق العاده ای اقدام کرده اند، مجاز به پرداخت آن در سال 95 نیستند، بر اساس ابلاغیه روزهای اخیر یک مسئول مهم اجرایی به دستگاه های دولتی، اعلام شده است که با توجه به مصوبه جدید شورای حقوق و دستمزد، برقراری فوق العاده ویژه و فوق العاده شغل دستگاه های اجرایی که با پیشنهادهای سازمان مدیریت و  معاونت توسعه مدیریت رئیس جمهور (سابق) به تصویب هیات محترم وزیران رسیده است، مجاز است.

دستور جدید درباره رد صلاحیت مدیران اجرایی

در حالی که بر اساس مصوبه سال 90 دولت سابق، وزارتخانه ها و سازمان های دولتی موظف شده بودند برای احراز صلاحیت های اخلاقی، اعتقادی و رفتاری مدیران مهم دستگاه های اجرایی در هنگام انتصاب اقدام کنند و در صورتی که این شایستگی ها تایید نشد، باید دلایل آن را به صورت مستند و محرمانه به وی اعلام کنند، در مصوبه روزهای اخیر دولت درباره انتصاب این گونه مدیران، بخش مربوط به ابلاغ شرایط رد صلاحیت مدیران حذف شده است.

جمهوری اسلامی

شایعه جدید در یزد

 در یزد شایع شده است که بنابه دستور وزیر صنعت، معدن و تجارت قرار است با استفاده از خط انتقال آب یزد، آب به فولاد مبارکه انتقال یابد. تنی چند از مردم و شخصیت‌های سیاسی اجتماعی و اعضای گروه‌های اجتماعی استان ضمن تماس با خبرنگار روزنامه جمهوری اسلامی در یزد اعتراض خود را به این تصمیم اعلام کردند. آنها با یادآوری این نکته که بخش اعظم هزینه اجرای طرح از جیب مردم پرداخت شده است از دولت انتظار دارند بدون اجازه مردم از خط انتقال آب یزد استفاده نشود.

اسلام اماراتی در ماه رمضان رسوایی به بار آورد

* مقامات دبی به دلیل اهمیت درآمد حاصل از مالیات فروش مشروبات الکلی، قوانین فروش این نوشیدنیها را در ماه رمضان تغییر دادند. براساس این تغییرات، فروش این نوع نوشیدنی‌ها در روزهای ماه رمضان پیش از اذان مغرب مجاز خواهد شد. در سال‌های گذشته افرادی که در ماه رمضان تمایل به مصرف این گونه مشروبات داشتند تا غروب آفتاب منتظر می‌ماندند. باشگاه‌های شبانه نیز موظف بودند در این ماه صدای موسیقی را در حدی نگه دارند که بیرون نرود و شیشه‌ها را برای مشخص نبودن داخل رنگ کنند. اما پیش از ماه مبارک رمضان امسال دپارتمان بازاریابی گردشگری و تجارت دبی با ابلاغ نامه‌ای به هتلداران اعلام کرد فروش نوشیدنی‌های الکلی طبق قوانین عادی در روزهای معمولی خواهد بود. همه کافه‌ها و باشگاه‌های شبانه در دبی زیر نظر هتل‌های این شهر کار می‌کنند.

دو برادر دوقلوی عربستانی پس از پیوستن به داعش خانواده خود را قتل عام کردند

* روزنامه ریاض عربستان دیروز جمعه اعلام کرد دو برادر دوقلو در این کشور پس از بیعت با «ابوبکر البغدادی» سرکرده گروه تروریستی داعش، مادر خود را کشته و پدر و برادر کوچک خود را با چاقو مورد حمله قرار دادند. به گزارش این روزنامه، این دو برادر پس از این حادثه با ربودن یک خودرو از محله حمراء فرار کردند ولی ماموران امنیتی عربستان آنها را دستگیر کردند. این دو نفر قصد پیوستن به گروه تروریستی تکفیری داعش در یمن را داشتند. براساس گزارش‌ها، تروریست‌های عربستانی پس از تونسی‌ها، بیشترین تعداد را در میان اعضای گروه داعش در یمن به خود اختصاص داده‌اند. تونسی‌ها رتبه اول و یمنی‌ها رتبه دهم را از نظر تعداد شهروندان در این گروه تروریستی دارند. از تونس شش هزار نفر، عربستان دو هزار و 500 نفر، اردن بیش از دو هزار نفر، مغرب یک هزار و200 نفر، لبنان حدود 900 نفر، لیبی حدود 600 نفر، مصر حدود 400 نفر، الجزایر 200 نفر، سرزمین‌های اشغالی 120 نفر، یمن 110 نفر، کویت 70 نفر، بحرین 12 نفر و از امارات 15 نفر در این گروه تروریستی حضور دارند.

اعتراف اسرائیل به ناکارآمدی "گنبد آهنین"

* فرمانده یگان هوایی ارتش اسراییل اعتراف کرد سامانه ضد موشکی گنبد آهنین هرگز نمی‌تواند امنیت این رژیم را در برابر موشک‌های مقاومت تامین کند. به گزارش رادیو عبری، سرتیپ «امیر ایشل» گفت سامانه‌های دفاعی اسرائیل در برابر موشک‌ها و خمپاره‌های مقاومت فلسطین قدرت مقابله ندارد. سران ارتش رژیم صهیونیستی در ماه‌های اخیر مدعی تقویت سامانه ضد موشکی گنبد آهنین در برابر موشک‌های مقاومت شده بودند.

رسوایی بزرگ در هدیۀ ابومازن به ملک سلمان

* ابومازن (رئیس تشکیلات خودگردان فلسطین) در دیدار پادشاه عربستان نسخه‌ای را از روزنامه «فلسطین پست» به او هدیه داد، اما این هدیه رسوایی جدیدی را برای او به بار آورده است. به گزارش پایگاه خبری شبکه العالم، مشکل هدیه ابو مازن این است که این روزنامه فلسطینی نیست! دبیر روزنامه The Palestine Post از رسوایی بزرگ هدیه ابومازن به ملک سلمان پرده برداشت. وی تاکید کرد که The Palestine Post در واقع منشا روزنامه‌ای است که اکنون تحت عنوان The Jerusalem Post منتشر می‌شود. دبیر این روزنامه افزود: The Palestine Post در آن دوران برای یهودیان انگلیسی زبان منتشر می‌شد؛ درست مانند نسخه فعلی آن که با نام The Jerusalem Post منتشر می‌شود. در سرمقاله اولین نسخه این روزنامه نوشته شده بود: «هدف ما این است که برای مردم اسرائیل یک روزنامه عبری به زبان انگلیسی ارائه کنیم، تا مسوولان دولت انگلیس در فلسطین بتوانند مسائل یهودی و صهیونیستی را بفهمند. علاوه بر این، هدف ما فراهم کردن اطلاعات روزانه درباره فعالیت‌های یهود است...».

آرمان

واکنش مینو خالقی به جان‌باختن سربازان

شنیده شد که مینو خالقی در پی جان‌باختن جمعی از سربازان وظیفه ارتش و همچنین کشته‌شدن دو محیط‌بان در استان هرمزگان، پیامی منتشر کرد. در این پیام آمده است: این روزها خبرهای رنج‌آوری جان را به درد می‌آورد. از یک سو ۲۰ نفر از فرزندان وطنم که با یک دنیا آرزو برای آینده سازندگی میهن اسلامی پا به عرصه خدمت سربازی گذارده‌اند، در حادثه‌ای دهشتناک و سرنگونی وسایل نقلیه، اینچنین جانسوز از میانمان پر می‌کشند و خانواده‌های داغدارشان در این ماه مبارک و این ایام نزدیک به لیالی ارزشمند قدر، عزیز خود را به خاک می‌سپارند و تعداد بسیاری نیز مجروح می‌گردند که به برکت این ایام عزیز آرزوی سلامتی و بهبودشان را از درگاه پروردگار مسالت می‌نماییم. از دیگر سو خبر می‌رسد که سربازان عرصه محیط زیست کشورم، محیط‌بانان بزرگ‌منش این سرزمین، باز هم آماج گلوله‌های نادانی و جهل و خودپرستی شکارچیان می‌شوند. با عرض تسلیت به خانواده‌های داغدار ۲۰ جوان تحصیلکرده و سرباز کشور و خانواده‌های محترم دو شهید محیط‌بان و همچنین تمام ملت شریف ایران و دوستداران محیط زیست کشور.

مديرعامل معزول از كشور خارج شد؟

شنیده شد که همزمان با انتشار اخباري از بركناري علي صدقي از مديرعاملی بانك رفاه كارگران شايعاتي مبني بر خروي وي از كشور مطرح گرديد و گفته شد كه علي صدقي، حوالي عصر روز پنج شنبه در فرودگاه بين‌المللي امام خميني (ره) رويت شده است. به گزارش تابناك، روابط عمومي بانك رفاه كارگران هم در پاسخ به اين شايعات اعلام كرد كه وي از كشور خارج نشده و دفتر كار خود حضور دارد اما برخي از فعالان رسانه‌اي كه اين توضيحات را قابل قبول ندانسته بودند، تصاويري را از حضور علي صدقي مديرعامل معزول بانك رفاه كارگران منتشر كردند. لذا با اين اوصاف به نظر مي‌رسد جهت شفافيت ماجرا بايد هرچه سريعتر توضيحات قانع‌كننده‌تري از طرف مراجع ذيصلاح بيان شود. گفتني است كه مديرعامل سابق بانك رفاه به دنبال فاش شدن فيش حقوقي اش، بركنار شد. فيش حقوقي فاش شده مديرعامل بانك رفاه، نشان مي‌داد او رقم‌هاي كلاني را به صورت ماهانه دريافت مي‌كرد.

همدردی با پرستو صالحی

شنیده شد که پرستو صالحی بازیگر زن سینما و تلویزیون، با حضور در برنامه ماه عسل، روایتی تلخ از اعتیاد پدرش گفت. پرستو صالحی از روایت تلخ و خانمان سوزی به نام اعتیاد پرده برداشت واظهارکرد: دردسرهای زندگی ما، از یک منقل و دوست‌های پدرم شروع شد که انتهایش به اینجا ختم شد. سرطانی بود که در زندگی ما افتاد و خوشبختی خانواده من را گرفت. مادرم اولین بار که متوجه شد پدرم معتاد است، آن موقع من ۸ سالم بود.

 برادر پرستو صالحی، امیر می گوید: از مرکز توجه پدرم دور شدیم. فقط پدرم با دوستان دور هم بودند و بیشتر در مسافرت‌ها این کار را انجام می دادند و اسمش را می گذاشتند تفریح. صالحی خطاب به خانواده و مخاطبان گفت: نیومدم که بگم پدرم بد است آمدم بگم که اعتیاد، پدرم را از من گرفت. کاربران شبکه های اجتماعی، بعد از پایان یافتن برنامه ماه عسل، به صفحه شخصی پرستو صالحی رفتند و با او ابراز همدردی کردند.

داماد حدادعادل، کارمند شرکت مایکروسافت

شنیده شد که حداد عادل رئیس فرهنگستان زبان و ادب فارسی به همراه دخترش در برنامه «رو به راه» حضور یافت. بنت الهدی حداد عادل در خصوص اينكه چرا اينقدر كم در رسانه ها حضور دارد، افزود: تربيت خانواده ما طوری است كه نمی خواستند ما زياد در جامعه مطرح باشيم. دختر كوچك حداد عادل در انتها درباره ازدواجش با يكی از كارمندان شركت مايكروسافت گفت: در زماني كه در خارج از كشور بودم با وی آشنا و به خاطر علاقه‌ای كه ایشان به ايران و فرهنگ آن و امت اسلامی داشته حاضر شد تا رنج مهاجرت و غربت را به جان بخرد و به ايران بيايد و در اینجا زندگی کند. حداد عادل هم گفت: حاصل زندگي من چهار فرزنداست كه يك پسر و سه دختر هستند كه يكي از دختران من عروس مقام معظم رهبري است.

دستگیری چند تیم عملیاتی خرابکارانه

شنیده شد که رئیس کل دادگستری خوزستان از شناسایی و دستگیری چند تیم عملیاتی خرابکارانه طی روز‌های اخیر در این استان خبر داد. تسنیم نوشت؛ فرهاد افشارنیا افزود: در مدت اخیر طی دو سه فقره عملیات، چند تیم خرابکارای که قصد داشتند از خوزستان وارد نقاط مرکزی کشور شده و عملیات خرابکارانه انجام دهند، دستگیر شده و برخی از اعضای این تیم‌ها به هلاکت رسیدند. وی اظهارکرد: به دلیل نوسانات اقتصادی موجود در کشور، افراد قادر به انجام تعهدات خود نسبت به یکدیگر نیستند و زنجیره‌ای بودن امور اقتصادی موجب شده که طی سال گذشته ۱۳ هزار و ۳۳۵ فقره پرونده در این خصوص تشکیل شود.

تكذيب ديدار صادق شيرازي با سيد حسن

شنیده شد که در پي خبرسازي صورت گرفته مبني بر اينكه اخيرا سيد صادق شيرازي با سيد حسن خميني در قم ديداري داشته است، يك منبع نزديك به بيت حضرت امام(ره) اين ادعا را تكذيب كرد. جماران نوشت؛ وي افزود: يادگار امام از گذشته تاكنون هرگز ديداري با آيت‌ا... سيد صادق شيرازي نداشته است. اين منبع نزديك به بيت حضرت امام، دروغ‌سازي‌هايي از اين قبيل را در راستاي اهداف سياسي خاص دانست و گفت: بديهي است خق پيگيري حقوقي و قضائي عليه چنين كانون هاي دروغ‌پردازي محفوظ است.

آخرین وضعیت درمانی شجریان

شنیده شد که همایون شجریان با انتشار عکس پدرش، از آخرین وضعیت روند درمانی محمدرضا شجریان خبر داد. او در متن عکسی که در صفحه اینستاگرام خود، منتشر کرده نوشته است، پدرش پس از پنج‌ماه اقامت در کشور آمریکا، مرحله اول درمانی خود را سپری کرده است. او در این متن همچنین آورده که محمدرضا شجریان در حال حاضر دچار وضعیت ضعف دوران نقاهت است که به گفته پزشکان برای این روش از درمان طبیعی است و پس از گذراندن این دوره، او برای مرحله دوم درمان آماده می‌شود.

روایتی از کوهنوردی روحانی

شنیده شد که معاون اجرایی رئیس جمهور در مطلبی به کوهنوردی روحانی در ماه مبارک رمضان اشاره کرد. محمد شریعتمداری با انتشار عکسی از کوهنوردی حسن روحانی، نوشت: کوهنوردی حتی در ماه مبارک رمضان اگر در وقت درست انجام بشه خیلی خوبه و مفیده. رئیس جمهور محبوب ایران اسلامی این ورزش را دوست دارند و در هر فرصت ممکن به آن می‌پردازند.

میتینگ دهه هشتادی‌ها در مشهد

شنیده شد که برخى منابع از برگزارى ميتينگى توسط نوجوانان مشهدى مشابه ميتينگ كورش تهران، در مجتمع پروماى مشهد خبر دادند. باشگاه خبرنگاران جوان نوشت؛ این تجمع موجب ترافیک و بر هم خوردن نظم عمومی شد که با حضور نیروی انتظامی قائله ختم به‌خیر شد.

ایران

اخراج فرمانده ملوانان امریکایی دستگیر شده توسط ایران

«کایل موسز»، کاپیتان کارگروه فرماندهی 56 نیروی دریایی امریکا و فرمانده 10 ملوانی که در ماه ژانویه توسط نیروی دریایی سپاه دستگیر شده بودند، اخراج شد. به گزارش ایسنا به نقل از روزنامه دیلی میل، این کاپیتان امریکایی که فرمانده قایق‌های امریکایی بوده است، به دلیل ورود قایق‌ها به آب‌های ایران در خلیج فارس که منجر به دستگیری 10 ملوان آنها از سوی سپاه شد، اخراج شد. افراد این کاپیتان که سوار بر دو قایق در حال گشتزنی در خلیج‌فارس بودند به دلیل بروز چندین اشتباه به آب‌های ایران وارد شده و توسط نیروهای سپاه دستگیر شدند. این گروه از ملوانان امریکایی که شامل 9 مرد و یک زن بودند روز بعد پس از 15 ساعت بازداشت، آزاد شدند.
 
انتقال پرونده نازنین زاغری به تهران

دادستان تهران از انتقال پرونده نازنین زاغری متهم امنیتی از کرمان به زندان تهران خبرداد. به گزارش  میزان، جعفری دولت‌آبادی گفت: «این فرد دو تابعیتی است و پرونده‌ وی به دلیل عدم‌صلاحیت رسیدگی در کرمان به تهران ارسال شده است.» وی همچنین افزود: «هما هودفر» عضو هیأت‌مدیره و از بنیانگذاران مؤسسه برانداز «ولوم» که در دفتر مرکزی لندن فعالیت می‌کند نیز به اتهام فعالیت‌های ضدامنیتی توسط ضابطان قضایی بازداشت شد.

رونمایی رسمی از فراکسیون اعتدال پس از تعطیلات مجلس

نماینده لنگرود در مجلس دهم گفت: «با توجه به تهیه اساسنامه فراکسیون مستقلان، قصد داریم پس از تعطیلات رسماً اعلام موجودیت کرده و انتخابات هیأت‌‌رئیسه فراکسیون را برگزار کنیم.» مهرداد لاهوتی در گفت‌وگو با ایلنا، با اشاره به عزم نمایندگان مستقل برای تشکیل فراکسیون سوم، در پاسخ به این سؤال که آیا هدف از تشکیل فراکسیون سوم، صرفاً امتیازگیری از فراکسیون ولایت است، افزود: «مسأله امتیاز دادن یا امتیاز گرفتن نیست، درواقع با توجه به اینکه تعدادی از نمایندگان به‌عنوان اعتدالیون دو جناح در مجلس حضور یافته‌اند، این نمایندگان اعتدالگرا قصد دارند فراکسیون خود را تأسیس کرده و اعلام موجودیت کنند.»  
 
عضویت ایران در سازمان تجارت جهانی روی میز «کاخ سفید»

ایرنا به نقل از وال استریت ژورنال گزارش داد، دولت اوباما برای تحکیم توافق هسته‌ای با ایران تلاش می‌کند. از سویی کاخ سفید سرگرم مطالعه برای عضویت ایران در سازمان تجارت جهانی است. مقامات ارشد امریکا می‌گویند کاخ سفید سعی دارد با تأکید بر تسهیل معامله شرکت‌ها با ایران، توافق هسته‌ای تاریخی سال گذشته را تحکیم بخشیده و بی‌اثر ساختن این توافقنامه از سوی دولت‌های آتی را دشوار سازد. مقامات دولت همچنین در حال مطالعه حمایت از تقاضای ایران برای پیوستن به سازمان تجارت جهانی هستند، حرکتی که مورد مخالفت متحدان عرب امریکا در خلیج‌فارس قرار دارد.