اکنون که آقای رئیس‌جمهور از تهیه فهرست مدیران متخلف در زمینه دریافت حقوق و پاداش‌های نجومی خبر داده‌اند، مردم توقع دارند این فهرست از باب شفافیت و برای اطلاع افکار عمومی منتشر شود.

سرویس سیاست مشرق - با رصد کانال‌های تلگرامی که این روزها بازارشان داغ شده، می‌توان بسیاری از اخبار را سریع‌تر و بدون پرده دریافت کرد. جذابیت و پرمخاطب بودن این اخبار ما را بر آن داشت تا به اخبار رسمی و غیررسمی منتشرشده در این کانال‌ها بپردازیم.

********

جهاد فنی صداوسیما در یورو 2016

محمد سرشار در کانال تلگرامی‌اش نوشت: نمی‌دانم حواشی پخش زنده مسابقات فوتبال جام ملت‌های اروپا 2016 از سیما را دنبال کرده‌اید یا نه. درهرحال احتمالاً در خبرها خوانده‌اید یا از دارندگان گیرنده‌های ماهواره‌ای شنیده‌اید که شبکه‌های تلویزیونی ایران هنگام پخش مسابقات فوتبال یورو 2016، برنامه‌های دیگری را پخش می‌کنند!

در واقع علیرغم قطع پخش ماهواره‌ای از سوی برخی کشورها و عزم جزم آن‌ها در جلوگیری از پخش مسابقات، ایران توانسته قسمت مهمی از کشور را - مخصوصاً در مراکز استان‌ها - از دیدن مسابقات بی‌نصیب نگذارد.

این اتفاق به ظاهر کوچک، نتیجه یک جهاد فنی بسیار بزرگ در سازمان صداوسیماست که توانسته در اکثریت کشور، با سیگنال‌رسانی غیرماهواره‌ای، برنامه‌های تلویزیون را پخش کند.

به بیان دیگر، کشور ما توانسته وابستگی خودش به ماهواره‌ها را تا حدودی قطع کند و با زیرساختی بومی، گیرنده‌های دیجیتال و آنالوگ تلویزیون را پشتیبانی کند.

همین اتفاق باعث شده بخشی از کسانی که از طریق ماهواره، شبکه‌های تلویزیونی ایران را می‌دیدند، مجبور شوند برای از دست ندادن مسابقات، به گیرنده‌های دیجیتال رجوع کنند.

امیدوارم ادامه این مسیر خودکفایی فنی، به افزایش اثربخشی رسانه ملی و کاهش مصرف شبکه‌های ماهواره‌ای معارض، کمک کند.

در دولت تدبیر و امید چه خبر است؟

دکتر رضا سراج در کانال تلگرامی‌اش نوشت:

رفتار دولت تدبیر و امید در دو حوزه سیاست خارجی و امنیت ملی دچار تناقض شده است.

نزدیکی و تعامل با آل سعود در سیاست خارجی

برکناری حسین امیر عبداللهیان معاون عربی-افریقایی وزارت خارجه، نشانه‌ای از سیاست نزدیکی و تعامل با عربستان سعودی است. تنش‌زدایی بهانه و توجیه این سیاست است.

مقابله با تهدیدات آل سعود در حوزه امنیت ملی

همزمان با سیاست نزدیکی به آل سعود، وزارت اطلاعات مدعی دستگیری تروریست‌هایی شد که سعی داشتند در 50 نقطه از کشور بمب‌گذاری، عملیات انتحاری و... انجام دهند.

نتیجه
مبرهن است؛ منشأ منطقه‌ای پیدایش، رشد و سازمان‌دهی تروریست‌های تکفیری رژیم آل سعود است. با این اوصاف چگونه ممکن است از یک‌سو با تهدیدات سازمان‌یافته آل سعود مواجه شد و از سوی دیگر تلاش کرد در سیاست خارجی به این رژیم تهدید آفرین نزدیک شد. به نظر می‌رسد امنیت ملی در حال قربانی شدن، پیش پای تنش‌زدایی (برجام 2 و 3 و 4 و...) در سیاست خارجی است.

اروپا و انگلیس درون‌گراتر خواهند شد

مهدی محمدی در کانال تلگرامی‌اش نوشت: از منظر امنیت بین‌المللی، با خروج انگلیس از اتحادیه اروپا، بحران داخلی در اروپا تشدید و قدرت مداخله‌گری این اتحادیه در بیرون از مرزهای خود کاهش می‌یابد. قدرت انفرادی کشوری مانند انگلیس هم برای مداخله فردی یا مشارکت در مداخلات دسته‌جمعی در نقاط دیگر جهان کاهش پیدا خواهد کرد. به‌طور خلاصه، هم اروپا و هم انگلستان درون‌گراتر خواهند شد. این امر به‌ویژه علل اقتصادی بسیار قوی خواهد داشت. و همه این‌ها یعنی، تنهایی راهبردی امریکا در مداخله در امور کشورهای دیگر، به‌ویژه اعمال مکانیسم‌های مجازات دسته‌جمعی از قبیل تحریم‌ها تشدید خواهد شد. مشغول‌تر شدن غرب به امور داخلی خود، به نفع جهان است و باید از آن استقبال کرد.

ویژه خواری مدیران جدید بیمه ایران

دکتر رضا سراج در کانال تلگرامی‌اش نوشت: با انتصاب 3 مدیر جدید بیمه ایران که یک میلیارد و 700 میلیون تومان وام دریافتی! داشته‌اند؛ عزم دولت برای مقابله با فیش‌های نجومی و ویژه خواری مدیران به نمایش درآمد.

درحالی‌که منابع آگاه نزدیک به وزارت اقتصاد و دارایی، پیش‌ازاین اظهار داشتند که جابجایی مدیرعامل شرکت بیمه ایران به دلیل اخذ وام کم‌بهره توسط وی بوده، پیگیری‌ها حکایت از آن دارد که مدیرعامل جدید نیز علاوه بر دریافت حقوق‌های غیرمتعارف در زمان عضویت در هیئت‌مدیره این شرکت، تاکنون بیش از 350 میلیون تومان وام دریافت کرده است.

مشکل ویزا حل شد آقای ابوطالبی؟

محمد ایمانی در کانال تلگرامی‌اش نوشت: «حمید ابوطالبی» معاون سیاسی دفتر رئیس‌جمهور با انتقاد تلویحی از بیانیه اخیر سردار سلیمانی درباره بحرین نوشت:

آگاه باشیم که خشونت پروری صرفاً به نفع کشور حامی داعش است. باید آگاه بود مارپیچ بحران آفرینی برای ناامن‌سازی منطقه و تخریب روابط و حضور قدرت‌ها در حال نقش‌آفرینی است باید آن را با درایت دفع کرد نه با خشونت.

نقطه قوت مردم آن کشور و عامل پیروزی آن، حرکت مسالمت‌آمیز مدنی است. نه شیخ عیسی تنش را می‌پسندد نه مردم خشونت را.

پاسخ به آقای ابوطالبی طول و تفسیر نمی‌خواهد. با دست فرمان ایشان باید ایستاد، توهین دید، تحقیر شد، دم برنیاورد و برای تشفی خاطر ناکامی‌ها را فتح الفتوح و آفتاب تابان و...توصیف کرد. آقای ابوطالبی از طرف آقای روحانی برای ریاست نمایندگی ایران در سازمان ملل حکم گرفت اما آمریکا با گستاخی معاون دفتر روحانی را رسماً تروریست معرفی کرد و ویزا نداد بی آن که صدایی از این دوستان بلند شود. ابوطالبی صرفاً به این خاطر که در ماجرای تسخیر لانه جاسوسی مترجمی می‌کرد تروریست لقب گرفت! آقای روحانی اگر فقط برای ابوطالبی پاسپورت می‌گرفت منتقدان حرف خود را پس می‌گرفتند؛ مطالبه ادعای بازگرداندن اعتبار پاسپورت ایرانی پیشکش!

هدف پروژه جدید محدودسازی نهادهای مولد قدرت جمهوری اسلامی همچون سپاه است

سید یاسر جبرائیلی در کانال تلگرامی‌اش نوشت: غربی‌ها به‌صراحت جریان مقاومت را تروریست می‌خوانند و تهران را به دلیل حمایت از مقاومت، متهم به حمایت از تروریسم می‌کنند.

اینکه کسانی در پی عملیاتی کردن توصیه‌های FATF در ایران هستند، دو انگیزه بیشتر نمی‌توانند داشته باشند:
1. پذیرش اتهام حمایت از تروریسم و توقف حمایت مالی از جریان مقاومت (دقیقاً مانند پذیرش اتهام تلاش برای دستیابی به سلاح هسته‌ای در فرآیند برجام(

2. ایجاد شکاف در ساختار سیاسی کشور، پذیرش جزئی از نهادهای کشور به‌عنوان حامی تروریسم و کمک به امتداد تحریم‌های بین‌المللی به داخل برای منزوی کردن نهادهای حامی مقاومت در داخل مرزهای کشور.

کارکرد FATF و سازوکار و حتی ادبیات آن یادآور فرآیندی است که ایران با آژانس طی کرده است. می‌توان مدعی شد یک پرونده در سطح برنامه هسته‌ای به نام تروریسم برای ایران تعریف‌شده و فقط عبارات تغییر یافته‌اند. اگر در برجام برنامه هسته‌ای محدود شد، هدف پروژه جدید محدودسازی نهادهای مولد قدرت و حراستی جمهوری اسلامی چون سپاه است.

این بار اما خوشمزه‌ترین بخش داستان جدید این است که شورای همکاری خلیج فارس عضو اصلی FATF و عربستان سعودی حامی مشهور مادی و معنوی تروریسم در غرب آسیا عضو ناظر آن است.

آیا 1 با 734 برابر است؟

دکتر رضا سراج در کانال تلگرامی‌اش نوشت:

تغییر منطق محاسبات در دولت یازدهم

اشرافی گری دولت یازدهم، علاوه بر ایجاد شکاف طبقاتی، منطق محاسبات ریاضی را نیز بر هم زده است. در این چارچوب محاسبه 1=1 به محاسبه 734=1 تغییر یافته است.

چگونگی تغییر منطق محاسباتی

یک مدیر اشرافی در دولت یازدهم (مرتبط با لابی سرخه) توانسته 234 برابر یک شهروند حقوق و 500 برابر آن پاداش بگیرد. از این منظر یک مدیر اشرافی و میلیاردر دست کم به اندازه 734 شهروند معمولی برای دولت هزینه بر شده است. پس نتیجه می‌گیریم 1 با 734 برابر است.

روحانی فهرست مدیران ویژه خوار را منتشر کند

محمد ایمانی در کانال تلگرامی‌اش نوشت: رئیس‌جمهور گفت: «لیست بزرگ حقوق‌های پرداختی به مدیران ارشد را که آقای جهانگیری تهیه کرده است بررسی کردم؛ اکثر مدیران مادر مسیر درست حرکت کرده‌اند اما موارد غیرقابل قبولی هم وجود دارد که حتماً با آن‌ها برخوردمی کنیم.»

روحانی در ضیافت افطار با وزرا، استانداران و روسای سازمان‌ها با بیان اینکه اکثر مدیران ارشد دولت در مسیر درست، برای خدا و با حقوق متعارف، برای خدمت‌رسانی به دولت کار و تلاش می‌کنند، اظهار داشت: «اما موارد غیرقابل قبولی نیز وجود دارد که قطعاً با آن‌ها برخورد خواهیم کرد.»

اکنون که آقای رئیس‌جمهور از تهیه فهرست مدیران متخلف در زمینه دریافت حقوق و پاداش‌های نجومی خبر داده‌اند، مردم توقع دارند این فهرست از باب شفافیت و برای اطلاع افکار عمومی منتشر شود.

چنین شفافیتی تنها تضمین برای عدم تکرار دست‌درازی به بیت‌المال در آینده است. بی‌تردید کسی نمی‌تواند ادعا کند این فهرست سری و محرمانه است مگر اینکه مردم نامحرم باشند یا انگیزه کافی برای مواخذه متخلفان و بازگرداندن پول‌های به یغما رفته وجود نداشته باشد.

«فیش‌های نجومی و ما ادراک ما فیش‌های نجومی؟». قبیل این تعبیر را آقای روحانی در ماجرای خلاف واقع بورسیه‌ها گفت (بورسیه و ما ادراک ما البورسیه). و متعاقب آن با حیثیت 3 هزار بورسیه بازی شد، درحالی‌که اکثریت قریب به اتفاق آن‌ها قانونی بورسیه شده بودند. حالا که رئیس‌جمهور و معاون وی پس از بررسی به فهرستی از مدیران متخلف در موضوع فیش‌های نجومی رسیده‌اند، توقع این است که این خیانت بزرگ را مشمول لاپوشانی و پنهان‌کاری نسازند.