درحالی که جامعه عربستان از جنایت «مادرکشی» فغان سر می‌دهد، سعودی‌های به تکاپو افتاده‌اند تا «شیخ الاسلام» را از این جنایت تبرئه کنند.

سرویس جهان مشرق - جنایت منطقه «الحمراء» شهر ریاض، پایتخت عربستان سعودی چنان وحشتناک بود که صدای فغان و ضجه مردم عربستان از هر تیر و طایفه به آسمان می رسید، به ویژه آنکه بسیاری از آنها اعتقاد داشتند، این جنایت ثمر افکار و اندیشه هایی است که قرن هاست، آل سعود و آل شیخ نه تنها در عربستان، بلکه در سراسر جهان اسلام آن را اشاعه داده اند و هم اکنون این باورها به شدت و به شکلی خطرناک جامعه آنها را تهدید می کند.


عاملان جنایت منطقه الحمراء ریاض

ماجرا از چه قرار بود
روزنامه سعودی «الریاض» روز شنبه 5 تیر ماه در خبری تکان دهنده نوشت که دو برادر دوقلو به نام های «خالد» و «صالح» فرزند «إبراهيم بن علي العريني» متولد 1417 هجری قمری (20 ساله) از ساکنان منطقه «الحمراء» شهر ریاض، پایتخت عربستان که قصد پیوستن به گروه تروریستی تکفیری «داعش» را داشتند، ساعت یک و 12 دقیقه بامداد جمعه با چاقو به جان خانواده ا‌شان افتاده و پس از آنکه مادرشان را به قتل رساندند، پدر و برادرشان را تا سر حد مرگ زخمی کردند.

وقتی خانواده از تصمیم این دو برادر 20 ساله برای پیوستن به گروه تروریستی تکفیری داعش و عزیمت به سوریه آگاه شدند، با آنها مخالفت کردند. آنها نیز ابتدا مادر 67 ساله اشان را به بهانه ‌ای به انباری خانه کشانده و با ضربات کارد و ساطور او را به قتل رساندند. سپس برادر برادر کوچک ترشان «سلیمان»  را در پشت ‌بام خانه گیر انداخته، او را نیز به‌ شدت زخمی کردند.


یکی از وسایل ارتکاب جرم


وسایل ارتکاب جرم

پس از برادر کوچک تر نوبت به پدر خانواده رسید. او که 73 سال داشت، نتوانست در برابر آنها مقاومت کند و با ضربات پی در پی چاقو به‌ شدت زخمی شد. پدر و پسر مجروح توسط همسایه‌ ها در شرایط بسیار وخیم به بیمارستان منتقل شدند.

پس از این جنایت دو برادر دوقلو که با خودرو سرقتی فرار کرده و قصد خروج از کشور از مرزهای جنوبی عربستان به سمت یمن را داشتند، در حالی در شهر «الدلم» در استان «الخرج» دستگیر شدند که فاقد پیشینه کیفری بودند و به گفته سرلشکر «منصور الترکي»، سخنگوي امنيتي وزارت کشور عربستان اين دو برادر پيش از اين تحت پيگرد نهادهاي امنيتي نبوده اند.






صحنه هایی از محل ارتکاب جرم

بر اساس گزارش ها، اين دو برادر 2 سال قبل تحصيل خود را در سال دوم دبيرستان نيمه کاره رها کرده بودند و پس از آن بيشتر وقت خود را در منزل با کار کردن با رايانه در اتاق هايشان سپري می کردند و هنگام بازرسی اتاق هايشان تعداد زيادي کتاب های ديني وهابي پيدا شده بود که پایه و اساس اندیشه ها و افکار گروه تروریستی تکفیری «داعش» را تشکیل می دهد.

پیشینه قتل نزدیکان در جامعه عربستان

این اولین باری نیست که جامعه عربستان شاهد چنین جنایت هولناکی است، بلکه وقوع چنین جنایتی در این کشور سابقه دیرینه دارد و یکی از معروف ترین آنها، به سپتامبر سال گذشته میلادی باز می گردد که شماری از عناصر داعش با انتشار فیلمی در پایگاه های اینترنتی، اعضای خانواده هایشان در عربستان را تهدید کرده بودند که اگر از شرک دست برندارند و توبه نکنند، آنها را به قتل خواهند رساند.


سعد العنزی قاتل پسر عمویش مدوس

این ویدئو کلیپ در واقع جشن تروریست های داعشی به مناسبت اقدام یکی از عناصر این گروه به نام «سعد العنزی» در قتل پسر عمویش «مدوس» که در دستگاه های امنیتی سعودی مشغول به خدمت بود، در روز عید فطر را به تصویر می کشید و نیروهای امنیتی سعودی 2 روز پس از این حادثه العنزی را دستگیر کرده بودند.

در این ویدئو کلیپ «جمیل الخمعلی العنزی» عربستانی، جانشین سرکرده سابق داعش در استان «الانبار» عراق و یکی از بارزترین عناصر این گروه تصاویر شماری از نزدیکان خود، به ویژه آنهایی که در دستگاه های امنیتی و ارتش عربستان مشغول به خدمت بودند و در راس آنها، برادرش را نشان داده و آنها را در صورت عدم ترک مشاغل خود و توبه به قتل تهدید می کند.


جمیل الخمعلی العنزی در میان شماری از تکفیری های داعشی

گفتنی است، سعد العنزی پیش از جنایت کشتن پسر عموی خود سابقه حمله مسلحانه به 2 مقر امنیتی پلیس در استان «الشملی» عربستان را نیز در پرونده خود داشت که طی آن 3 نفر از جمله یک پلیس را به قتل می رسانند.




عبد الله فهد عبد الله الرشيد


 راشد ابراهيم الصفيان

همچنین اقدام «عبد الله فهد عبد الله الرشيد»، نوجوان 17 ساله عربستانی که با بمبگذاری خودرو دایی اش سرهنگ «راشد ابراهيم الصفيان» در نزديكي زندان شديدا محافظت شده «حائر»، در جنوب رياض كه در آن صدها زنداني تکفیری نگهداری می شوند، او را به قتل رساند و یا جنایت قتل گروهبان «بدر بن حمدی الرشيدی» که در نیروهای ویژه عربستان سعودی خدمت می کرد و پس از آنکه به بهانه ای توسط 6 نفر از نزدیکانش به یک منطقه بیابانی کشانده می شود، توسط آنها به قتل می رسد.






صحنه ای از جنایت عبد الله فهد عبد الله الرشيد

در تمام جنایات فوق، عاملان جنایت یا با «ابوبکر البغدادی»، سرکرده گروه تروریستی تکفیری داعش که با انتشار فایلی صوتی در پایگاه های اینترنتی از طرفدارانش در عربستان سعودی خواستار قتل بستگان خود که در نیروهای امنیتی و نظامی این کشور شاغل هستند، بیعت کرده و یا درصدد بیعت بودند.

مشترکات اعتقادی وهابی – داعشی

هنگامی که «محمد بن عبدالوهاب»، بنیانگذار «وهابیت» خواست مکتب خود را آشکار کند با در دست داشتن کتاب کوچکی دعوتش را چنین آغاز کرد: «خدا را شاهد می گیرم که من پیرو این کتاب هستم و هر چه در آن هست حق است». در این هنگام «علی بن ربیعه»، از قوم «تمیم»، پرسید: «اگر کسی این کتاب را نپذیرد چه»؟ او در جواب گفت: «کار را با شمشیر حل می کنیم».


محمد بن عبدالوهاب، موسس مکتب وهابیت در عربستان

به همین دلیل بسیاری از اندیشمندان و صاحبنظران بر این باورند، تروریسمی که امروز، ما در منطقه خاورمیانه به ویژه در مصر، عراق، یمن، لیبی، تونس و بسیاری از کشورهای جهان شاهد آن هستیم، ثمره اندیشه انحرافی وهابیت است که گروه داعش سرآمد آن شمرده می شود.

اثبات ارتباط داعش با وهابیت، نیازمند اقامه دلیل نیست، زیرا عقاید و تفکرات، نحوه عملکرد و موضع گیری این دو دلیلی روشن بر این مدعاست که در اینجا به برخی از آنها اشاره می ‌شود: 


یک: سیستم قضایی
بر اساس سیستم قضایی عربستان، موارد متعددی مانند «گردن زدن»، «سوزاندن» و «مثله کردن» و غیره با داعش مشترک بوده و  همانند این گروه تروریستی در مجازات‌ها از آن استفاده می‌شود. با تحقیقی علمی می توان اذعان کرد، بخش عمده ای از مجازات های غیر انسانی و وحشیانه تکفیری های داعشی ریشه در فقه وهابیت دارد.


بنابر قوانین عربستان زدن گردن محکومان عموما توسط شمشیر و از پشت سر با ضربه محکم بر گردن انجام می شود

دو: شباهت های خط مشی و نظام آموزش
پژوهش صورت گرفته توسط یک مرکز مطالعاتی در لندن تاکید می کند، داعش همان سیستم آموزشی را در مناطق تحت تصرف خود پیاده می کند که سعودی های وهابی در مدارس عربستان از آن استفاده می کنند و داعش در مدارس خود از همان کتاب هایی را تدریس می کند که در نظام آموزشی عربستان تدریس می شود و بر مفاهیم، روایات و برداشت های فقهی استخراج شده از فرقه وهابیت مبتنی است، به عنوان مثال داعش در تدریس اصل «توحید»، به عنوان مهمترین اصل خداشناسی در اسلام به کتاب «التوحید» نوشته «محمد بن عبدالوهاب»، موسس وهابیت استناد می جوید و این کتاب در مدارس داعش در مناطق مختلف تحت اشغال این گروه از جمله حلب و الرقه تاسیس می شود.


تدریس دروس دانشگاه های عربستان سعودی و منابع وهابی این دانشگاه ها در مراکز دینی داعش

همچنین کاربران فضای مجازی تصاویری از تدریس دروس دانشگاه‌های عربستان سعودی و منابع وهابی این دانشگاه ها در مراکز دینی داعش در مناطق تحت تصرف این گروه در عراق و سوریه و لیبی منتشر کرده اند.

به همین دلیل «عبد النور بیدار»، استاد فلسفه دانشگاه «نیس سوفیا انتی پولیس» فرانسه سال گذشته میلادی در نامه ای سرگشاده خطاب به جهان اسلام نوشت: «اگر جهان اسلام می خواهد، در آینده با موجودیت متوحش دیگری مانند داعش مواجه نشود، باید نظام آموزشی خود را اصلاح کند، چون این تنها وسیله‌ای است که از تولد چنین موجودات متوحشی جلوگیری می کند».








 نمونه ای از کتاب های تدریس در مدارس داعش

این اندیشمند مسلمان با بیان اینکه پایه و اساس شکل گیری موجودیت متوحشی مانند داعش در وهابیت متعصب و جاهلی نهفته است که تقریبا سراسر جهان اسلام را درنوردیده و همچنان در حال ریشه دواندن در این جهان است، اعتقاد دارد: «مشکل در نظام آموزشی است که اساس آن بر پایه وهابیت بنا گذاشته شده است».

تحقیقات و پژوهش های گسترده مراکز مطالعاتی و پژوهشی در ریشه یابی این پدیده به موضوع «نظام آموزشی و مواد درسی» ارائه شده در مراکز آموزشی عربستان از ابتدایی ترین تا بالاترین پایه اشاره و تاکید می کنند، تبدیل شدن این پدیده به «اپیدمی» در میان شهروندان عربستانی ریشه در مضمون و محتوای کتاب های درسی و نظام آموزشی این کشور دارد که از مکتب وهابیت الهام می گیرد، مکتبی که «خشونت و تکفیر و نفرت» مهمترین ارکان تشکیل دهنده آن است.

این تحقیقات با بیان اینکه نظام آموزشی در عربستان نظام شستشوی مغزی انسان هاست، تاکید می کنند که شستشوی مغزی افراد از اولین سال ورود به مدارس و مراکز آموزشی عربستان آغاز می شود و تا پایان تحصیل حتی در بالاترین مدارج تحصیلی دانشگاهی با فرد همراه است.

خروجی این سیستم آموزشی آن می شود که «خلیل عبد الله الخلیل»، عضو سابق مجلس شورای عربستان در گفتگو با شبکه سعودی «العربیه» به آن اشاره و تاکید کرد که تحقیقات نشان می دهد، 60 درصد از جوانان عربستان آماده پیوستن به داعش هستند.

تحقیقات صورت گرفته در نظام آموزشی عربستان نشان می دهد که بسیاری از کتاب های آموزشی و اعتقادی دانش آموزان عربستانی سال های سال است که شاهد کوچکترین تعدیل و اصلاح نبوده اند، چه رسد به تغییر.

براساس آمار و ارقام رسمی هم اکنون 35 هزار مدرسه و مرکز آموزشی در عربستان فعالیت دارد که از نظام آموزشی وضع شده از سوی حکومت سعودی تبعیت می کند، فاجعه زمانی آشکار می شود که بدانیم، آل سعود در راستای نشر مکتب وهابیت اقدام به تاسیس مدارس و مراکز آموزشی در کشورهای مختلف جهان می کنند، موسساتی که از نظام آموزشی مدارس و مراکز آموزشی داخل عربستان تبعیت می کنند تا نظام آموزشی عربستان پروسه شستشوی مغزی فرد را نه تنها داخل این کشور، بلکه در نقاط مختلف جهان ادامه دهد.

خروجی این سیستم نتایج تحقیقات است که مرکز «بروکینگز» به آن دست یافته و تاکید می کند که اغلب حساب های کاربری داعش در عربستان فعالیت دارد، به گونه ای که تحقیقات نشان داده این گروه دارای بیش از 866 حساب کاربری در داخل عربستان است، در حالی که در سوریه این گروه دارای 507 و در عراق دارای 435 و در آمریکا 404 و در مصر 326 حساب کاربری است.

این پژوهش ها به حکومت عربستان هشدار می دهد که شهروندان این کشور در بیش از 3 میلیون صفحه در شبکه توئیتر به سود داعش و در حمایت و تایید آن توئیت می کنند و تاکنون اقدام به انتشار 1.7 میلیون کلیپ تصویری تروریستی وابسته به داعش کرده اند و این تاکید می کند که توئیتر مهمترین ابزار سعودی ها برای پیوستن به داعش است.

تکاپوی مفتی های وهابی برای تبرئه ابن تیمیه
در پی جنایت وحشیانه دوقلوهای عربستانی و برملا شدن تاثیر مستقیم اندیشه های وهابی از جمله اندیشه های «ابن تیمیه» ملقب به «شیخ الاسلام» در ارتکاب چنین جنایاتی و تشکیل گروه هایی مانند داعش، روزنامه فرا منطقه ای «الحیات» چاپ لندن در مقاله ای تحت عنوان «نهضت تبرئۀ ابن تیمیه از جفای دوقلوهای داعشی» نوشت: «مفتی ها و مبلغان سعودی تلاش گسترده ای را آغاز کرده اند تا ثابت کنند، هیچ ارتباطی بین فتواهای مبتنی بر اندیشه های ابن تیمیه با جنایت دوقلوهای عربستانی وجود ندارد.




 ابن تیمیه

«ابن تیمیه» که حکومت سعودی و مکتب وهابیت او را به رتبه «شیخ الاسلامی» ارتقا داده و کتاب‌ هایش از جمله «مجموعة الفتاوی» را بارها و به شکل مکرر تجدید چاپ کرده، اکنون به دردسری بزرگ برای آل سعود و آل شیخ تبدیل شده است.

ابن تیمیه صراحتا در کتاب های خود دستور به «کشتن پدر و برادر و اعضای خانواده» در صورت شرک ورزیدن آنها را داده و برای گناهانی همچون ترک یکی از نمازهای پنجگانه و یا عدم اعتقاد به مشاهده خداوند در قیامت با چشم و یا اعتقاد به «مخلوق بودن قرآن» وحتی خوردن مار و عقرب، حکم قتل در صورت عدم توبه را صادر کرده است.


فتوای ابن تیمیه در کشتن پدر مشرک توسط پسر

در یک کلام باید گفت که ابن تیمیه براین باور است، در صورت عدم توبه فرد خطاکار و گناهکار، قتل او واجب است و این حکم اکنون به چالشی بزرگ برای مفتی های وهابی سعودی مبدل شده است.

روزنامه عربستانی الحیات در این باره می نویسد: «واکنش بسیاری از کاربران فضای مجازی و رسانه های منطقه ای و بین المللی به اقدام دوقلوهای عربستانی در قتل مادر پیر خود به اتهام شرک و تلاش جهت قتل پدر و برادر خود که آن را از نتایج فتواهای ابن تیمیه تلقی می کردند، شيخ صالح آل الشيخ، وزیر امور اسلامی عربستان را وادار به ارائه تفسیری جدید از فتوای ابن تیمیه مبنی بر «مجاز بودن پسر بر کشتن پدر مُشرکش» کرد.


شيخ صالح آل الشيخ، وزیر امور اسلامی عربستان سعودی

در تفسیر جدید وزیر امور اسلامی عربستان تاکید می کند که منظور از این فتوا کشتن پدر مشرک توسط پسر در صورت مواجه شدن در میدان جنگ است، در غیر این صورت و خارج از میدان نبرد، چنین حکمی جایز نیست.

تغییر رویکردهای بی سابقه

الحیات در ادامه با رویکردی عجیب و بی سابقه به نوشته ‌های «محمد المحمود»، نویسنده عربستانی اشاره می کند که در واکنش به جنایت «مادرکشی» داعشی ‌های عربستانی در صفحه توئیتر خود نوشت: «چرا از داعشی ها که مادرشان را کشته اند، تعجب می کنیم، درحالی که در میراث فقهی دور و نزدیک ما، کشتن پدر مشرک و حتی کشتن اطفال و کودکان جایز شمرده شده است و در عقاید و باورهای سنتی ما، کشتن والدین یکی از بالاترین درجات اثبات "تولی و تبری" به شمار می آید».


فتوای ابن تیمیه در کشتن پدر مشرک توسط پسر

«سطام الثقيل»، روزنامه نگارعربستانی هم در مقاله ای که نشریه عربستانی «الاقتصاديه» آن را منتشر کرد، نوشت: اين چه تفکری است که گروه تروريستي داعش دارد و اين چه دلي است که اعضای جنايتکار آن دارند که نه تنها ديگران را دشمن خود می داند و آنها را تکفير می کند، بلکه کارشان به آنجا رسیده که به دشمني با والدين خود برمی خيزند، تفکری که حتي در میان چهارپايان فاقد عقل و منطق نيز مشاهده نمی شود.

این روزنامه نگارعربستانی می افزاید: گروه خبيث و پليد داعش، کودکان و نوجوانان را برای پیاده کردن عملیات جنایی خود به خدمت می گیرد و آنها را متقاعد می کند که راه بهشت از قتل والدين و نزديکان و کسانی می گذرد که افکار و اعتقادات مغایری دارند و اين خبيث ترین و شوم ترین بذری است که داعش در دل مردم عربستان می کارد.

به همین دلیل الثقيل از خانواده های سعودی می خواهد، از فرزندانشان در برابر افکار انحرافي و افراطی مراقبت کنند و آنها را از این افکار در امان نگاه دارند.

قیام داعش علیه پدر خوانده سعودی

تاکنون بارها تاکید شده که باورها و اعتقادات داعش ریشه در وهابیت سعودی دارد و باید حکومت سعودی را پدرخوانده این گروه دانست، اما چرا شاهد قیام داعش علیه پدر معنوی خود هستیم؟

درست است که ریشه های اعتقادی و فکری داعش را باید در وهابیت جستجو کرد، اما باید توجه داشت، داعش به «اصل تکفیر» به افراطی ترین شکل ایمان و باور دارد که رهاورد آن تکفیر «ولایت و تبعیت» است، در نتیجه داعش پادشاهان سعودی که خود را «ائمه حرمین شریفین» می نامند، تکفیر می کنند و خواندن نماز به امامت آنها را تحریم می کنند، چون آنان را مرتد می دانند.

افرادی که حکومت سعودی تحت عنوان عضو داعش یا وابسته به این گروه اعدام می کند، اغلب کسانی هستند که ولایت شاهان سعودی را رد کرده و با داعش و خلیفه آن بیعت کرده اند و آل سعود آنها را خطری برای موجودیت خود می داند.

حملات داعش در عربستان
مروری بر حملات داعش در عربستان نشان می دهد، این حملات سه طیف از جامعه عربستان را نشانه گرفته است:
- نظامیان و مسئولان حکومتی
- شهروندان شیعی و امکان مذهبی و دینی آنها
- شهروندان خارجی مقیم عربستان از جمله آمریکایی ها
مهمترین حملات داعش در عربستان
داعش از وقتی اعلام کرد، عربستان نیز هدف این گروه شمرده می شود، عملیات هایی را در این کشور به اجرا گذاشت که به ترتیب زمانی به آنها اشاره می‌ شود:
14 اكتبر 2014  
شلیک مستقیم یک جوان عربستانی به دو آمریکایی در ریاض به کشته شدن یک نفر و مجروح شدن آمریکایی دیگر منجر و عامل حمله دستگیر شد.
3 نوامبر 2014
حمله مسلحانه 3 تروریست به حسینیه «المصطفی» در استان احساء از توابع منطقه الشرقیه 8 کشته و 9 زخمی برجا گذاشت. پس از این حادثه نیروهای امنیتی 77 سعودی مظنون را در 13 شهر عربستان دستگیر کردند که در شهرهای شقراء و بريدة با درگیری مسلحانه با این افراد و کشته شدن 3 مظنون و یک نیروی امنیتی و همچنین زخمی شدن یک مظنون و دو نیروی امنیتی همراه بود.





22 نوامبر 2014  
شلیک مستقیم به یک دانمارکی حین رانندگی در ریاض موجب زخمی شدن وی شد. به دنبال آن عناصر داعش فیلمی با عنوان «اول التماس» را پخش کرده و در آن نحوه حمله به این دانمارکی را نشان دادند. به تبع آن وزارت کشور عربستان اعلام کرد، 3 مظنون را شناسایی و دستگیر کرده است.
29 نوامبر 2014
حمله یک جوان عربستانی با سلاح سرد به یک کانادایی در یکی از مراکز خرید شهر «ظهران» در شرق عربستان.
5 ژانویه 2015  
4 نفر از عناصر داعش که از خاک عراق وارد عربستان شده بودند، درصدد منفجر کردن خود در مرکز خرید «سویف» در شمال عربستان از توابع منطقه عرعر جدید بودند، اما شناسایی آنها موجب شد، تنها یک نفر از آنها خود را منفجر کند که در اثر آن 3 نیروی امنیتی کشته شدند.
30 ژانویه 2015  
شلیک مستقیم به دو آمریکایی در شهر «المبرز»، از توابع احساء که به زخمی شدن یک نفر آنها منتهی شد.
30 مارس 2015  
شلیک به گشت نیروهای امنیتی در غرب ریاض که به زخمی شدن یک نیروی امنیتی منتهی شد.
8 آوريل 2015  
شلیک به گشت نیروهای امنیتی در ریاض کشته شدن 2 نظامی عربستانی را درپی داشت.
16 ژوئیه 2015
«عبدالله فهد عبدالله الرشید»، شهروند عربستانی پس از کشتن شوهر خاله خود که سرهنگ نیروی پلیس بود، درصدد کشتن خاله خود نیز برمی آید. پس از آن خودرو خاله اش را بمبگذاری و آن را در نقطه بازرسی پلیس نزدیک زندان «الحائر» منفجر می کند که در اثر آن کشته شده و دو پلیس را زخمی می کند. داعش مسئولیت این حمله را برعهده گرفت.
7 می 2015
در نتیجه شلیک مسلحانه به یک گشتی نیروهای امنیتی در ریاض یک نیروی امنیتی کشته می شود. داعش مسئولیت این عملیات را برعهده گرفته و نظامی عربستانی را می سوزاند.
6 آگوست 2015  
انفجار تروریستی در مسجد نیروهای ویژه شهر «ابها»، در جنوب عربستان هنگام ادای فریضه نماز 15 کشته برجا گذاشت که 5 نیروی ویژه، 6 مربی و 4 کارگر بنگلادشی را دربرمی گرفت.





22 آگوست 2015
انفجار انتحاری در مسجد امام علی «قدیح» در قطیف هنگام برگزاری نماز جمعه 22 کشته و 102 زخمی برجا گذاشت و داعش مسئولیت آن را برعهده گرفت.
29 آگوست 2015
خنثی سازی انفجار تروریستی مسجد امام «حسین» شهر «دمام» در شرق عربستان حین خطبه نماز جمعه که دومین عملیات تروریستی داعش علیه شیعیان عربستان به شمار می آمد.
4 سپتامبر 2015
پس از حمله مسلحانه یک عربستانی به مقر نیروهای امنیتی شهر «بقیق و مبادله آتش بین طرفین عامل این حمله به همراه یک نیروی امنیتی کشته و یک نیروی امنیتی دیگر زخمی می شود.
24 سپتامبر 2015  
برابر با عید قربان دو عربستانی اقدام به کشتن پسرعموی نظامی خود و تصویربرداری از وی و انتشار این فیلم در سایت اینترنتی می کنند، سپس به چند مرکز پلیس حمله می کنند، اما دو روز یکی از عاملان جنایت دستگیر می شود و عامل دیگر طی درگیری مسلحانه با نیروهای امنیتی و کشتن یکی از آنها حین فرار دستگیر می شود.
16 اكتبر 2015
حمله تروریستی به نمازگزاران حسینیه «الحیدریه» شهر «سیهات»، در استان قطیف 5 کشته و 9 زخمی برجا گذاشت.


26 اكتوبر 2015
انفجار تروریستی در مسجد «المشهد»، دومین مسجد بزرگ اسماعیلی های عربستان در شهر نجران، در جنوب عربستان.
29 ژانویه 2016
حمله تروریستی به نمازگزاران مسجد امام «رضا» شهر «المبرز» در شرق عربستان 5 کشته و 18 زخمی برجا گذاشت و عامل آن دستگیر شد.
8 فوریه 2016
داعش مسئولیت الصاق بمب به خودرو یک نظامی عربستانی در رياض را برعهده گرفت، اما انفجار این انفجار تلفاتی نداشت.
15 فوريه 2016  
داعش مسئولیت ترور «احمد فایع عسیری»، سرهنگ بازنشسته تحقیقات عمومی شهر «ابو عریش» در جازان را برعهد گرفت.
16 فوريه 2016
یک گروه 6 نفره وابسته به داعش یکی از بستگان شاغل در نیروی ویژه و امنیتی خود را در منطقه بین بریده - عنیزه به قتل می رسانند و فیلم آن را در اینترنت منتشر می کنند.

صرف نظر از عملیات های تروریستی فوق نیروهای امنیتی سعودی طی عملیات هایی موفق به خنثی سازی اقدامات تروریستی داعش در مناطق مختلف عربستان از جمله سفارت آمریکا در ریاض، چندین مسجد و مرکز حکومتی و امنیتی در استان شروره، 5 مسجد در منطقه الشرقیه، مسجد نیروهای ویژه سعودی در ریاض و به تبع آن بازداشت ده ها مظنون در مناطق طائف، الخفجی، خميس مشيط ، ضرما و دمام می شوند.