کد خبر 599818
تاریخ انتشار: ۱۶ تیر ۱۳۹۵ - ۱۵:۱۳

روزنامۀ دیلی تلگراف انگلیس گزارشی دربارۀ 30 سال قاچاق مواد مخدر در موسم حج توسط برخی نزدیکان آل سعود و شیوۀ این کار منتشر کرد.

به گزارش مشرق، روزنامه "دیلی تلگراف" لندن، ماجرای تازه ترین قسمت این سریال را با داستان دستگیر شدن یکی از مأموران امنیتی وابسته به وزارت کشور عربستان آغاز می کند.

دیلی تلگراف می نویسد این مأمور پیش از این، از اقدام مقامات سعودی به قاچاق مواد مخدر زیر پوشش ادای فریضه حج پرده بر داشته بود.

به نوشته این روزنامه، سرگرد ترکی بن حمزه الرشیدی، که در ادارۀ مبارزه با مواد مخدر کار می کرد گفت شبکه ای از افراد قدرتمند نزدیک به حکومت آل سعود با قاچاق مواد مخدر به عربستان به روش های مختلف، میلیاردها (دلار) به جیب زده اند.

الرشیدی در سلسله پیام هایی در یوتیوب از نحوه قاچاق مواد مخدر، با استفاده از "شگرد اتوبوس های دوتایی" پرده برداشت. وی گفت در این شگرد، از دو اتوبوس، یکی "تمییز" و دیگری "کثیف" استفاده می شود. روش کار به این ترتیب است که ابتدا اتوبوس تمییز که حامل حجاجی است که برای ادای فریضه حج عازم مکه هستند وارد گمرک می شود تا در مرحله بعدی از همان مدارک برای عبور دادن "اتوبوس کثیف"، حامل مواد مخدر از گمرک به داخل عربستان استفاده کنند.

وی خاطرنشان کرد برای این که قضیه لو نرود تمام اتوبوس ها از همه نظر مشابه هستند حتی صندلی ها هم مثل هم هستند. به این ترتیب راننده ها می توانند با استفاده از گذرنامه های جعلی و اسامی مستعار، کار خود را انجام دهند.

الرشیدی گفت این شگرد دهها سال است که به کار می رود و صدها اتوبوس در این مدت هزاران بار رفته و برگشته اند. کما اینکه پول هایی که از این راه به دست می آیند به اسم درآمد حج وارد نظام بانکی عربستان می شوند.

این مأمور امنیتی در پیام ویدیویی این سئوال ها را مطرح می کند که چند نفر در این عملیات دست دارند؟ چند راننده برای راندن این دو هزار اتوبوس نیاز است؟ چند انبار برای نگه داشتن این همه مواد مخدر لازم است؟ چند تا بانک برای این حجم از پولشویی نیاز است؟

وی همچنین خاطرنشان می کند تا کنون مدارک و شواهدی دال بر دست داشتن برخی مسئولین عالی رتبه در ماجرای "اتوبوسهای کثیف" به دست آورده است اما همین که سعی کرده است پرونده را به جریان بیندازد، علاوه بر این که مورد تهدید قرار گرفته است، به مرزهای شمالی عربستان منتقل شده است.

الرشیدی با اشاره به اینکه برکنار شده و اتهامات دروغینی علیه وی مطرح شده است، گفت: «این عملیات طی 30 سال گذشته ادامه داشته است. اما در این مدت فقط من به راز این کار پی برده ام و لذا می دانم که آنها مرا خواهند کشت».

الرشیدی در یکی از این ویدیوها که در سایت "یوتیوب" قرار داده است می گوید که تا کنون دوبار به دلیل خدمت در ادارۀ مبارزه با مواد مخدر، مدال گرفته است و نسخه ای از یکی از تقدیرنامه هایی را که دریافت کرده در اینترنت منتشر کرده است. وی تأکید می کند که با تحقیق درباره این پرونده، فقط به کشورش خدمت کرده است اما اکنون به همین دلیل تحت تعقیب است.

منبع: العالم