سردار معروفی کسی است که در نوجوانی لباس سپاه را پوشید و به جبههها رفت. هفت سال جنگید و بارها مجروح شد و تا پای شهادت پیش رفت. کسی که به گفته حاج قاسم سلیمانی، کم سن و سالترین فرمانده گردان در لشکر 41 ثارالله بود.
معروفی در سال 67 و 4 روز پس از پذیرش قطعنامه 598 در شلمچه در حالی به اسارت در آمد که امکان فرار از معرکه برایش وجود داشت، اما مردانه تا آخر ماند و بروبچههای گردانش را تنها نگذاشت. او اسیر شد و 26 ماه در عراق بود. به خاطر شناسایی شدنش به عنوان فرمانده گردان، در صلیب سرخ ثبت نام نشد و در مدت اسارتش، کسی از او خبر نداشت.
معروفی را مورد سختترین شکنجه ها قرار دادند اما او دلیرانه ایستاد و مقاومت کرد و آزادی او هم از معجزات الهی بود.
سردار معروفی در پی کلام رهبر معظم انقلاب بر لزوم ثبت خاطرات دوران جنگ، دست به کار شد و با توجه به پیگیریهای سرکار خانم افسر فاضلی شهر بابکی، تنظیم و نگارش آنها را به وی سپرد.
سردار معروفی در ابتدای کتاب و در بخش تقدیر و تشکر از افرادی که در آمادهسازی این کتاب، دستی داشتهاند، به نکاتی اشاره میکند که نکته آخر، جالبتر از بقیه است. آنجا که مینویسد: نام این کتاب با مشورت جمعی از رزمندگان و آزادگان عزیز و سرافراز و بدون آگاهی سردار رشید اسلام، حاج قاسم سلیمانی انتخاب شده است، چرا که یقین داشتم در صورت مشورت با ایشان، با این نامگذاری مخالفت میکردند.
کتاب «بچههای حاج قاسم» پس از مقدمه مؤلف و تقدیر و تشکر، شش بخش دارد که سه بخش اول هم شامل چندین فصل میشود. در بخش چهارم کتاب نیز خاطرات همسر سردار معروفی در حدود 16 صفحه آمده است. بخش پنجم کتاب را هم تصاویر رنگی تشکیل داده که کیفیت خوبی در چاپ و طراحی دارند. از ویژگیهای دیگر این کتاب، بخش نمایه است که استفاده از آن را برای علاقمندان و پژوهشگران راحت تر میکند.
سردار حسین معروفی