رحمانی فضلی با بیان اینکه دی ماه باید ستادهای انتخاباتی وزارت کشور فعال شود، گفت: چهار ماه به انتخابات مانده و کم‌کم فضای انتخاباتی در کشور حاکم می‌شود، لذا باید در این مدت حداقل جابجایی‌ها را داشته باشیم اما هر جا که لازم است ترمیم کنیم، باید این کار صورت گیرد.

به گزارش مشرق، عبدالرضا رحمانی‌فضلی پیش از ظهر امروز در دومین روز از گردهمایی معاونین سیاسی استانداری‌های سراسر کشور، با اشاره به چهار اولویت این وزارتخانه در سال جاری گفت: اولین محور و اولویت وزارت کشور، اقتصاد مقاومتی است که ما باید آن را جدی بگیریم تا فقط در حد حرف نباشد.

وی با بیان اینکه باید محور اقتصاد مقاومتی با نگاه و سیاست کلان رهبری پیگیری شود و آن را به نتیجه برسانیم، تصریح کرد: هم عقل اقتصادی، سیاسی، امنیتی و اجتماعی و هم علم اقتصاد بر اقتصاد مقاومتی تاکید دارد.

رحمانی فضلی، دومین اولویت وزارت کشور را ساماندهی آسیب‌های اجتماعی اعلام کرد و گفت: کماکان امنیت، مهمترین اولویت وزارت کشور است.

وی ادامه داد: وزارت کشور در نظر دارد هم در حوزه نرم‌افزاری و هم در حوزه سخت‌افزاری، امنیت را پیش ببرد.

وزیر کشور با بیان اینکه روند امنیتی در کشور روند رو به رشدی است، گفت: هم مسئله گروه‌های انحرافی اعم از تکفیری‌ها و هم منافقین، اشرار و قاچاقچیان جزو اولویت‌های ماست.

هر ماه در هر منطقه، با یک مسئله جدید مواجه می‌شویم/ تمام تحرکات رصد می‌شود

رحمانی‌فضلی افزود: تقریباً در هر منطقه در هر ماه با یک مسئله‌ای مواجه می‌شویم که این تحرکات با رصد دائمی نیروهای امنیتی تاکنون بی‌نتیجه بوده است و نتوانسته‌اند امنیت ایران را به خطر بیندازند.

وی با اشاره به همجواری ایران با مناطق بی‌ثبات و اراده دشمن برای ناامن کردن ایران، گفت: ما باید همواره در این زمینه هوشیار باشیم و رصد اطلاعاتی و امنیتی خود را حفظ کنیم.

وزیر کشور چهارمین اولویت وزارت کشور را انتخابات اعلام کرد و گفت: از الان زود است که فضای کلی جامعه وارد فضای انتخاباتی شود اما ما به عنوان مجریان وظایفی داریم که باید کارهایمان را انجام دهیم.

رحمانی‌فضلی با بیان اینکه همواره انتخابات ریاست جمهوری و شوراها با شور و نشاط همراه بوده است، گفت: این دو انتخابات تدابیر لازم را می‌طلبد، چرا که ما حتی در تمام روستاهای کشور نیز انتخابات داریم؛ این حس نشاط و شور انتخاباتی خیلی خوب است اما موجب نگرانی‌هایی هم می‌شود.

وی با بیان اینکه در هر دوره انتخاباتی به طور میانگین ۱۰ تا ۱۲ مورد تلفات داشته‌ایم، افزود: در انتخابات مجلس و خبرگان یک مورد هم تلفات نداشته‌ایم.

وزیر کشور تاکید کرد: ما به عنوان مجری انتخابات کماکان هیچ دخالتی را از طرف هیچ کس در انتخابات نمی‌پذیریم و با قدرت می‌توانیم بگوییم هیچ دخالتی در انتخابات گذشته صورت نگرفته است.

رحمانی‌فضلی گفت: بی‌طرفی کامل دولت و دستگاه‌های اجرایی، نهادها و افراد در انتخابات جزو تاکیدات و برنامه‌های ماست و همه باید مُرّ قانون را رعایت کنند.

استانداران تحولات سیاسی و امنیتی را روزانه گزارش دهند

وی همچنین در توصیه‌ای به استانداران و معاونان آنها گفت: باید تحولات سیاسی، اقتصادی و امنیتی مناطق خود را رصد کنیم و روزانه گزارشی در اختیار وزارت کشور قرار دهیم.

وزیر کشور همچنین با اشاره به عزل و نصب‌ها در وزارت کشور، گفت: حداقل تغییرات، اولویت ماست اما اگر لازم باشد شب انتخابات هم تغییرات انجام می‌دهیم.

شورای نگهبان تاکنون مخالفتی با برگزاری انتخابات در ۲۹ اردیبهشت نکرده است

رحمانی‌فضلی افزود: پیشنهاد ما برای برگزاری انتخابات به شورای نگهبان ۲۹ اردیبهشت است چرا که نمی‌توانیم انتخابات را به بعد از ماه رمضان منتقل کنیم؛ به دلیل آنکه مرداد ماه زمان نقل و انتقالات انتخابات ریاست جمهوری است.

وزیر کشور تصریح کرد: شورای نگهبان با جلسات کارشناسی که داشته است تاکنون با پیشنهاد ما مخالفتی نکرده اما منتظر اظهارنظر رسمی آنها در این زمینه هستیم.

وی با بیان اینکه دی ماه باید ستادهای انتخاباتی وزارت کشور فعال شود، گفت: چهار ماه به انتخابات مانده و کم‌کم فضای انتخاباتی در کشور حاکم می‌شود، لذا باید در این مدت حداقل جابجایی‌ها را داشته باشیم اما هر جا که لازم است ترمیم کنیم، باید این کار صورت گیرد.

اگر کودتای ترکیه را ببینیم، می‌فهمیم امنیت پایدار یعنی چه

رحمانی‌فضلی همچنین در بخش دیگری از صحبت‌های خود با اشاره به اوضاع منطقه‌ای ایران، گفت: در بٌعد منطقه‌ای هم از نظر موافقین و هم از نظر مخالفین جمهوری اسلامی یک نیروی تاثیرگذار و قدرتمند در منطقه هستیم.

وزیر کشور افزود: ترکیه ادعای بزرگی داشت اما از زمانی که وارد مسائل و تحولات منطقه‌ای شد، دیدیم که با چه وضعی مواجه شد و اگر مسائل ترکیه و کودتا را در نظر بگیریم، می‌فهمیم که امنیت پایدار یعنی چه.

وی ادامه داد: ترکیه یک کشور مثال‌زدنی از لحاظ اقتصادی و سیاسی در منطقه بود اما با ورود ترکیه به تحولات منطقه‌ای دیدیم که با چه مشکلاتی مواجه شد اما ایران در این ۳۷ سال با تمام بحران‌ها و توطئه‌ها توانسته است امنیت و اقتدار خود را حفظ کند.

رحمانی‌فضلی با تاکید بر اینکه ایران به هیچ وجه نمی‌پذیرد که انتقال قدرت در کشورهای منطقه بر اثر دخالت، اجبار، خشونت و خارج از مردم‌سالاری باشد، گفت: مقامات ایران این کودتا را محکوم کرده‌اند چرا که شرایط جهانی و منطقه‌ای به گونه‌ای نیست که با کودتا حکومتی جابجا شود.

وزیر کشور همچنین با اشاره به برجام گفت: با هشت سال سابقه تلاطم و نوسانات و رفتارهای خصمانه طرف‌های مقابل و انسجامی که در دنیا بر علیه ایران شکل گرفته بود، برجام به نتیجه رسید.

وی افزود: دشمن در عرصه سیاسی، اقتصادی و همچنین تبلیغاتی هر کاری که خواستند با ما کردند و در عرصه نظامی نیز به همین ترتیب با تهدیداتی مواجه بودیم و با شکل‌گیری برجام، این انسجام بین‌المللی بر علیه ایران شکست، تبادل کالاها و نقل و انتقالات مالی و فروش نفت به خوبی انجام می‌گیرد؛ در بخش سرمایه‌گذاری نیز به نقطه مطلوبی رسیده‌ایم.

استفاده از برجام به معنای دست کشیدن از باورها و ارزشهایمان نیست

وزیر کشور در ادامه گفت: برجام برای ما در عرصه بین المللی بستر و فضایی ایجاد کرده که باید برای پیشبرد اهدافمان استفاده کنیم.

وی با بیان اینکه باید اختلافات را حول منافع ملی کنار بگذاریم، گفت: این به معنای آن نیست که از باورها و ارزشهایمان دست برداریم. ما این اعتقاد را نداریم که دشمنی و توطئه آمریکا علیه ایران پایان یافته است. لذا اینکه گفته شود امکانات دفاعی لازم نیست، یک خوش خیالی و سطحی نگری است.

رحمانی فضلی با اشاره به ثبات اقتصادی در کشور، گفت: اقتصاد در حوزه داخلی ثبات خوبی داشته است چرا که در گذشته با نوسانات  عجیب و قریب روبرو بوده ایم.

وزیر کشور افزود: امروز نرخ ارز و طلا ثبات پیدا کرده در حالی که در گذشته شاهد بخش نامه های مکرر بودیم.

وی با بیان اینکه تورم ۴۵ درصدی در این دولت به ۱۰ درصد رسیده است، گفت: این توفیق بزرگی است که نادیده گرفتن این توفیقات، نادیده گرفتن سختی هایی است که مردم تحمل کرده اند.

رحمانی فضلی با اشاره به نوسانات قیمت نفت، گفت: تمام کشورهایی که اقتصاد نفتی داشته اند، در این مدت با کاهش ارزش پول و تورم مواجه شدند اما ما در چنین شرایطی توانستیم رشد یک درصدی داشته باشیم.

وزیر کشور با تاکید بر اینکه انتقاد کردن، حمله کردن، برجسته سازی و ایجاد فضای یاس و ناامیدی، راه خروج از رکود نیست، گفت: اگر همه حس مشترک نسبت به انقلاب و درک درستی از دشمن داریم، باید تلاش کنیم که از رکود بیرون برویم.

وی با تاکید بر اینکه حل مشکلات به عزم ملی نیاز دارد، گفت: ما نباید کاری کنیم که نگاه ها، بیانات و موضع گیری هایمان موجب سیاه نمایی در مورد فعالیت های نظام شود.

دشمن به دنبال ایجاد تنش برای ایران امن است

رحمانی فضلی با اشاره به تحرکات دشمنان در شرق و غرب کشور، گفت: دشمنان دارند به روشنی و شفاف در حوزه امنیت ما دخالت می کنند. جمع کردن منافقین و صحبت کردن یک مقام عربستانی در جمع آنان قابل کتمان نیست. دشمن با پول خرج کردن می خواهد دشمنان ما را متحد کند.

وزیر کشور تاکید کرد: دشمنان به دنبال ایجاد تنش برای ایران امن هستند و همه دست به یکی کرده اند که ایران امن را دچار مشکل کنند.

وی با بیان اینکه استانداران با کمک سیاسیون باید فضای امید و نشاط در جامعه ایجاد کنند، گفت: موتور محرک نظام و دولت مردم هستند و ما باید برای رفع مشکلات آنان وقت بگذاریم.

منبع: مهر