به گزارش مشرق، براساس گزارش نهادهای قضایی چین، دستگیری این افراد فقط نیمه اول سالجاری میلادی صورت گرفته و این کشور با اتکا به همین روش که به «شکار روباه» نیز در چین شهرت دارد، مقام ها و مسئولان فاسد را که پس از فساد مالی از کشور گریخته بودند، به کشور بازگرداند.
آمار دولت چین حاکی است که نزدیک به 33 نفر از این افراد با همکاری پلیس بین الملل (اینترپل) شناسایی و بازداشت شده اند. از جمله دستگیرشدگان، می توان به دو مجرمی اشاره کرد که پس از 18 سال به دام ماموران قضایی این کشور افتاده اند.
دولت چین با اجرای این طرح تلاش دارد افرادی را که تحت تعقیب قرار گرفته و برای فرار از مجازات این کشور را ترک کرده اند، در سرتاسر جهان برای بازگشت به کشور تحت فشار قرار دهد.
وزارت امنیت عمومی چین در بیانیه ای اعلام کرد که «شکار روباه» عملیات سازماندهی شده و بزرگی است که تا بازگرداندن بسیاری از کسانی که اموال کشور را به یغما برده و به مناطق دیگر گریخته اند، ادامه خواهد یافت.
چین شکار مفسدان مالی را از سال 2013 میلادی با فرمان «شی جین پینگ» رئیس جمهوری این کشور شدت بخشیده و تاکنون توانسته است نزدیک به 200 هزار نفر را در داخل این کشور شناسایی و مجازات کند.
رئیس جمهوری چین اخیرا در سخنانی در جمع مسئولان رده بالای حزب کمونیست چین با تاکید بر جدیت مقامات قضایی این کشور برای مقابله با مفسدان اقتصادی، از «فساد» به عنوان مرگبارترین منبع آلودگی که نیازمند مبارزه جدی است، یاد کرد و خواستار پالایش از درون شد و گفت که دولت و حزب باید سالم و پاکدست باشند.
«اسکای نت» یا عملیات تور آسمان از اوایل سال 2015 میلادی آغاز شد و از آن زمان تاکنون 1400 نفر از مسئولان فاسد شناسایی و از کشورهای دیگر به چین بازگردانده شده اند و نزدیک به 600 میلیون دلار از اموال به سرقت رفته از آنها بدست آمده است.
بازگرداندن مفسدان اقتصادی فراری به خارج از کشور و نقش برخی افراد بانفوذ چینی در فساد مالی، دولت چین را مجبور کرد که برای اجرای مناسب تر طرح یاد شده راهبرد همکاری های گسترده قضایی با کشورهای اروپایی و آمریکایی را در دستور کار قرار دهد.
«شو هونگ» یکی از مسئولان حقوقی وزارت امور خارجه چین نیز پیشتر از آمریکا و کانادا خواستار همکاری در این زمینه شده بود.
او گفته بود که اکنون آمریکا، کانادا و استرالیا به بهشت خلافکاران بین المللی تبدیل شده است و زمان همکاری و مبارزه با فساد چند ملیتی فرا رسیده است.
استفاده از خودروهای دولتی برای مصارف شخصی، رفتن به سفرهای شخصی با هزینه دولت، برگزاری مراسم ازدواج و تدفین با برداشتن وجه از صندوق های دولتی و دریافت هدیه و رشوه بوده از جمله موارد تخلف افرادی است که به جرم فساد در داخل چین دستگیر می شوند.