وانگ اولین ژنرال مشغول به کار ارتش چین است که در چارچوب «کارزار ضدفساد» رییس جمهور چین، آقای شی جین‌پینگ، دستگیر شده است. در هفته‌های اخیر، او دومین ژنرال ارشدی است که به اتهام فساد مالی دستگیر می‌شود.

سرویس جهان مشرق - یک ژنرال ارشد چینی، به دلیل آن چه "نقض انضباط حزبی" خوانده شده، توسط مقامات قضایی این کشور بازداشت شد. این عنوانی مودبانه برای اتهام «فساد مالی» اعضای حکومت در چین است.

به گزارش روزنامه «ساوت چاینا مورنینگ پست»، چاپ هنگ کنگ، ژنرال «وانگ جیان‌پینگ» Wang Jianping، 62 ساله، معاون ستاد مشترک ارتش آزادیبخش خلق چینPLA (که زیر نظر کمیسیون مرکزی نظامی، عالی ترین هیئت نظامی چین، فعالیت می کند) روز پنجشنبه، در شهر «چنگدو» استان «سیچوان»، بازداشت شد. ژنرال وانگ از متحدان سیاسی چهره مخوف و قدرتمند سابق تشکیلات امنیتی و پلیسی چین، ژنرال «ژو‌‌ یونگ‌کانگ»Zhou Yongkang محسوب می شود.

ژنرال های ارشد در تور کارزار ضدفساد رییس جمهور چین 
 ژنرال وانگ جیانپینگ

علاوه بر وانگ، همسر، منشی و منشی سابق او، خانم «سو هایهوی»Su Haihui(که اکنون معاون اداره آموزش پلیس مسلح چین است) نیز دستگیر شده اند.

یک منبع ناشناس به روزنامه «ساوت چاینا مورنینگ پست» گفت: " ژنرال وانگ توسط دادستان های نظامی در جریان یک سفر کاری به چنگدو بازداشت شد. همسر و منشی او نیز روز پنجشنبه در پکن بازداشت شدند."

وانگ اولین ژنرال مشغول به کار ارتش چین است که در چارچوب «کارزار ضدفساد» رییس جمهور چین، آقای شی جینپینگ، دستگیر شده است. در هفته های اخیر، او دومین ژنرال ارشدی است که به اتهام فساد مالی دستگیر شده است. ماه گذشته، یک ژنرال برجسته بازنشسته به نام «تیان شیوسی»Tian Xiusi، کمیسر سیاسی پیشین نیروی هوایی ارتش خلق چین، و عضو قدرتمندترین شورای اداره کننده چین، کمیته مرکزی حزب کمونیست، دستگیر شد.

ژنرال های ارشد در تور کارزار ضدفساد رییس جمهور چین
 ژنرال تیان شیوسی

ژنرال تیان، 66 ساله، توسط تیم ضداختلاس ارتش بازداشت شد و تحت بازجویی قرار گرفت. تیان پیش از دستگیری با درجه ژنرالی از ارتش بازنشسته شده بود.

«وانگ جیانپینگ»، در اواخر 2009، بعد از 15 سال خدمت، تا رده فرماندهی پلیس مسلح خلق(PAP) ارتقاء یافته بود. او متحد سیاسی اش، ژنرال «هو‌‌‌ یائویوان»Xu Yaoyuan، کمیسر سیاسی نیروی پلیس، مستقیما به رییس مقتدر سابق تشکیلات پلیسی و امنیتی حزب کمونیست، «ژو یونگ‌کانگ» گزارش می دادند. «ژو»، رییس «کمیته مرکزی امور سیاسی و قضایی» چین بود که همه امور قضایی، امنیتی و پلیسی این کشور را زیر نظر دارد.

ژنرال های ارشد در تور کارزار ضدفساد رییس جمهور چین 
 ژو هونگ کانگ، چهره مقتدر پیشین تشکیلات امنیتی و پلیسی چین
ژنرال های ارشد در تور کارزار ضدفساد رییس جمهور چین 
ژو در دادگاه، 2013

خود «ژو»، سال 2012 بازنشسته شد و از ریاست کمیته مزبور کنار رفت. او در سال 2013 به اتهام اختلاس بازداشت و سال گذشته به حبس ابد محکوم شد. وی بالاترین مقام دولتی چین از زمان انقلاب فرهنگی این کشور در دهه 1960 بود که حکم مجازاتی به این سنگینی دریافت کرد.

بعد از دستگیری ژو، در میان تعجب ناظران، متحدان او در نیروی پلیس مسلح خلق، یعنی ژنرال وانگ و ژنرال «هو» از این نیرو به نیروهای دیگر انتقال یافتند. وانگ به عنوان معاون ستاد مشترک ارتش آزادیبخش و هو به عنوان کمیسر سیاسی آکادمی علوم نظامی منصوب شدند. در چین بسیار نادر است که فرمانده و کمیسر سیاسی یک نیروی مسلح همزمان به جای دیگری منتقل شوند. هنوز معلوم نیست که آیا ژنرال «هو» هم تحت بازرسی داخلی ضدفساد قرار دارد یا نه. یک منبع ناشناس دیگر به روزنامه «ساوت چاینا مورنینگ پست» در این باره گفت:

" دلیل اصلی پشت این جا‌به‌جایی‌ها، جدا کردن وانگ و هو از پایگاه اصلی قدرتشان یعنی پلیس مسلح خلق بود...چون آن دو همدستان «ژو یونگ کانگ» و غول های امنیتی دیگری همچون «گو بوکزیونگ» Guo Boxiong و «هو گایهو» Xu Caihouبودند."

ژنرال های ارشد در تور کارزار ضدفساد رییس جمهور چین 
ژنرال گو بوکزیونگ
 
ژنرال های ارشد در تور کارزار ضدفساد رییس جمهور چین
ژنرال هو کایهو

کایهو و بوکزیونگ، دو معاون سابق کمیسیون مرکزی نظامی حزب کمونیست، بالاترین مقامات نظامی هستند که تاکنون صابون کارزار ضدفساد دبیرکل حزب، شی جینپینگ، به تن آن ها خورده است.

هو کایهو، نایب رییس پیشین کمیسیون مرکزی نظامی به دریافت رشوه در دادن درجات نظامی و ترفیعات افسران متهم شد، ولی سال گذشته به دلیل بیماری سرطان فوت کرد و پایش به زندان باز نشد. ژنرال «گو بوکزیونگ» ماه پیش به زندان رفت تا حکم حبس ابد خود را بگذراند. او ارشدترین ژنرال ارتش آزادیبخش خلق چین است که از 1949 به این سو به جرم فساد مالی به زندان افتاده است.

پست خالی مانده وانگ در ستاد مشترک ارتش را ژنرال «وانگ نینگ»، یکی از نزدیک ترین متحدان نظامی آقای شی جینپینگ، رییس جمهور چین پر کرده است.

هم شی و هم وانگ هر دو سال ها در استان «فوجیان» با یکدیگر همکار بودند، تا این که آقای شی در 2002 به عنوان مسوول سیاسی اول استان همجوار، «ژجیانگ»، از دوست و همکار قدیمیش جدا شد.

ژنرال های ارشد در تور کارزار ضدفساد رییس جمهور چین 

شایعات درباره تحت پیگیری بودن پرونده وانگ جیاپینگ و هو یائویوان از زمان بازداشت «ژو هونگ‌‌‌کانگ» در 2013 آغاز شد. این گمانه زنی با انتقال این دو از پلیس مسلح خلق افزایش یافته بود.

کارزار بزرگ ضدفساد، از کنگره هجدهم حزب کمونیست در نوامبر 2012 و انتخاب شی جینپینگ به عنوان دبیرکل حزب، رییس جمهور و رییس کمیسیون مرکزی نظامی کلید خورد و بزرگ ترین مبارزه سیستماتیک با فساد مالی حکومتی در تاریخ چین و شاید تاریخ دنیاست.

ژنرال های ارشد در تور کارزار ضدفساد رییس جمهور چین 
شی جینپینگ، رییس جمهور خلق چین و دبیر کل حزب کمونیست

شی جین‌پینگ در سخنرانی انتخاب خود در همان کنگره 18 حزب گفت که مبارزه با فساد یکی از سخت ترین چالش های تاریخ حزب کمونیست چین است. او یک راهنمای 8 ماده ای به عنوان سرفصل های این کارزار تعیین کرد. آقای شی ریشه کنی فساد «ببرها و مگس ها»، کنایه از رده بالاترین اعضای حزب تا اعضای معمولی، را شعار این کارزار بزرگ قرار داده است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 8
  • در انتظار بررسی: 0
  • غیر قابل انتشار: 8
  • مهدی مرادیفر ۰۲:۲۶ - ۱۳۹۵/۰۶/۱۰
    0 0
    اگه تو مملکت ماهم این قوانین بود کی جرات میکرد یک ریال دزدی کنه
  • ۰۴:۱۴ - ۱۳۹۵/۰۶/۱۰
    0 0
    اونوقت اینجا بعضیا میگن با بگیر و ببند نمیشه با فساد مبارزه کرد!
  • ۰۸:۴۳ - ۱۳۹۵/۰۶/۱۰
    0 0
    يك كشور بي خداي كمونيست طوري با فساد مبارزه مي كند كه انسان تصور مي كند اجراي نامه حضرت علي (ع) به مالك اشتر و عمل به يا فرمان 8 ماده اي مقام معظم رهبري درباره مقابله با فساد را چيني ها زودتر از دولتمردان ما آغاز كرده اند
  • ۰۸:۵۵ - ۱۳۹۵/۰۶/۱۰
    0 0
    خاور و صفدر و مهدی و شهرام و مابقی ...
  • ۰۹:۰۰ - ۱۳۹۵/۰۶/۱۰
    0 0
    اینا دین ندارن ولی آزاده اند. سایونارا
  • ناشناس ۱۱:۱۹ - ۱۳۹۵/۰۶/۱۰
    0 0
    قوانین هست ولی عمل نمیشه
  • ۱۱:۲۰ - ۱۳۹۵/۰۶/۱۰
    0 0
    سیستم سرمایه داری باعث گسترش فساد در چین شد . مردم عادی چین با تجارت و تولید روزبه روز مرفه تر میشوند کارکنان دولت فکر میکنند که عقب مانده اند در نتیجه به رشوه روی می آورند.این وضع الان در کشور ما هم یواش یواش حاکم میشه مثلا مدیر فلان نهاد دولتی میبینه که دوستش در بازار آزاد فعالیت داره باسواد کمتر از اون چند برابر اون پول درمیاره یا مثلا شاسی بلند سوار میشه احساس عقب ماندگی بهش دست میده و به فساد روی میاره.خواهشا چاپ کنید
  • ایزا ۱۳:۰۶ - ۱۳۹۵/۰۶/۱۰
    0 0
    قربون دهنت!

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس