کد خبر 610733
تاریخ انتشار: ۱۰ مرداد ۱۳۹۵ - ۰۸:۱۰

قرار بود در بسته کمک‌های تسلیحاتی امریکا به لبنان سلاح‌های پیشرفته‌ای از جمله موشک‌های دفاعی و دو فروند هواپیمایی ضد اطلاعات سوپر توکانی باشد.

 به گزارش مشرق، منابع مطلع اعلام کردند که ایالات متحده امریکا در نظر دارد در ارسال اسلحه به ارتش لبنان که پیش از این وعده آن را با هدف تقویت ارتش لبنان در برابر گروه های تروریستی جهادی به ویژه داعش داده بود، تجدید نظر کند.

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی ایلاف، وابسته به جریان لیبرال مخالف حکومت عربستان سعودی که مقر آن در لندن است، ایالات متحده به اطلاعات امنیتی تازه ای دست یافته است که نشان می دهد همکاری بسیار نزدیکی میان ارتش لبنان با حزب الله وجود دارد، برای همین در حال بررسی تعلیق کمک های تسلیحاتی خود به ارتش لبنان است. ایالات متحده حزب الله را در فهرست گروه های تروریستی خود قرار داده است.  

یک منبع آگاه در این باره گفت که طرف امریکایی این موضوع را با طرف هایی از دولت لبنان در میان گذشته و اکنون دو طرف در حال بررسی این موضوع هستند.

ایالات متحده زمانی در اتخاذ این تصمیم مصمم تر شد که به اطلاعاتی دست یافت که نشان می داد سلاح های اهدایی عربستان که در سال های گذشته به ارتش لبنان داده بود به دست حزب الله رسیده است.

قرار بود در بسته کمک های تسلیحاتی امریکا به لبنان سلاح های پیشرفته ای از جمله موشک های دفاعی و دو فروند هواپیمایی ضد اطلاعات سوپر توکانی باشد اما طرف امریکایی دریافت که افسری عالی رتبه شیعی با نام یحیی الحسینی در ارتش لبنان حضور دارد. وی مدیر امنیت نظامی در منطقه حاصیبا در جنوب لبنان است که بسیاری از سلاح های ارتش را به دست حزب الله می رساند. این مساله سبب شده است تا طرف امریکایی کمی از این بابت بترسد مبادا که سلاح های اهدایی امریکا به دست حزب الله برسد و این حزب از این سلاح ها علیه ایالات متحده در منطقه یا سوریه یا علیه اهداف امریکا در لبنان استفاده کند.

این در حالی است که به گزارش ایلاف در وهله های اخیر صداهایی از درون ارتش لبنان به گوش می رسد که با هر گونه همکاری ارتش با شاخه نظامی حزب الله به شدت مخالفت می کند و می گوید چنین همکاری هایی می تواند در آخر به ضرر هیبت و مصالح ارتش و اعتبار آن تمام شود. آنها می گویند ارتش لبنان باید ارتشی باشد که از کشورش حمایت کند نه این که در دست سازمان های مسلح برای خدمت به منافع آن باشد. حالا سوال این است که آیا ارتش لبنان به همکاری خود با حزب الله ادامه خواهد داد و کمک های تسلیحاتی به ویژه از سوی ایالات متحده را از دست خواهد داد؟

لازم به یادآوری است که پیش از این عربستان سعودی کمک های نظامی کلان خود به لبنان که نزدیک به دو میلیارد دلار ارزش داشت و بنا بود به موجب آن سلاح های ساخت فرانسه به ارتش لبنان اهدا شود را لغو کرد به این بهانه که بیم آن می رود این سلاح ها به دست حزب الله بیفتد و این حزب از این سلاح ها در سوریه علیه نیروهای مورد حمایت عربستان استفاده کند.
 
منبع: دیپلماسی ایرانی