کد خبر 614107
تاریخ انتشار: ۱۷ مرداد ۱۳۹۵ - ۰۹:۱۱

معاون امور فرهنگی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی می گوید طرح تابستانه کتاب با افزایش فروش 106 درصدی نسبت به طرح عیدانه کتاب به فروش 90 میلیارد و 210 میلیون ریالی دست یافت.

به گزارش مشرق، سید عباس صالحی در ادامه دیدار های خود از موسسات انتشاراتی،عصر یکشنبه با حضور در نشر پنجره با مشکلات ناشران بیشتر آشنا شد و به چند سوال خبرنگاران پاسخ داد.

وی در پاسخ به سوال خبرنگار ایرنا در مورد طرح تابستانه کتاب که 15 تیر تا 15 مرداد در کشور اجرا شد گفت: در طرح عیدانه کتاب کل مبلغ فروش 44 میلیارد و 740 میلیون تومان بود که این میزان در طرح تابستانه 106 درصد افزایش داشت.

به گفته صالحی در طرح تابستانه کتاب 17 میلیارد و 360 میلیون تومان و در طرح عیدانه کتاب هفت میلیارد و 740 میلیون ریال یارانه پرداخت شده و 589 کتابفروشی عضو این طرح بودند و از این تعداد 519 کتابفروشی حضور فعال داشتند.

معاون فرهنگی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی ادامه داد: در این طرح 201 هزار و 616 نفر شرکت داشتند که افزایش 95 درصدی نسبت یه طرح عیدانه را نشان می دهد، در مراکز استان ها 455 کتابفروشی و در شهرستان ها 134 کتابفروشی در طرح حضور پیدا کردند. استان اصفهان با 14 میلیارد ریال و تهران با 13 میلیارد و 500 میلیون ریال رتبه های اول و دوم را در پیشتازی فروش کتاب در این طرح دارند.

وی یادآور شد: طرح تابستانه کتاب بعد از طرح های عیدانه کتاب و کتابفروشی به وسعت ایران سومین گام در راستای توجه به اعطای یارانه کتاب از طریق کتابفروشی هاست؛ ارزیابی های حضوری و نظرسنجی های فراوانی در مورد این طرح انجام شده که به زودی نتایج آن اعلام می شود.

***تفویض ممیزی به ناشران در چند مرحله
صالحی همچنین در پاسخ به سوالی در مورد آخرین اقدامات در حوزه تفویض ممیزی به ناشران و اینکه در اولین قدم در حوزه کتاب های آموزشی و دانشگاهی این امر صورت می گیرد نیز گفت: بحث تفویض ممیزی به ناشران با این منظر اتفاق افتاد که در عین حفظ مصوبات بالادستی در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و حوزه ممیزی با گسترش تفویض ها تمرکز زدایی رخ دهد.

وی افزود : بحث گسترش تفویض ها در حوزه استانی از قبل اتفاق افتاده است و اکنون 10 استان ممیزی را انجام می دهند که امسال افزایش می یابد.

معاون وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی تصریح کرد : معتقدیم می توان در امر ممیزی تمرکززدایی کرد ضمن اینکه مقررات بالادستی حوزه ممیزی هم حفظ شود و در استان ها روزمه ممیزان به تهران ارسال و اینجا نقد و بررسی می شود.

به همین شکل بحث مشابهی در حوزه تفویض ممیزی به ناشران مطرح است؛ ناشران حرفه ای داریم که با ممیزان حرفه ای می توانند مسیر ممیزی را انجام دهند.

صالحی تاکید کرد: این مکانیسم انتخابی است و تحمیلی نیست؛ اگر ناشران نخواهند مسیر قبلی همچنان ادامه می یابد.

وی گفت: آیین نامه کلی بر اساس چارچوب اصلی تفویض ممیزی به ناشران تصویب و دستورالعمل اجرایی آن تدوین شده است که مکانیزم اجرایی آن است و ناشرانی که تمایل دارند در هیئت بررسی باشند از نظر حرفه ای بودن و سابقه کار، فعالیت های آنها بررسی می شود.

معاون وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی یادآور شد: قرار شد مراحلی برای تفویض ممیزی به ناشران صورت گیرد و مرحله اول و دوم کتاب های آموزشی و دانشگاهی و مرحله بعد کتاب های ادبیات و کودکان است؛ اما به این معنی نیست که مراحل سوم و چهارم با تاخیر طولانی روی می دهد، بلکه با این هدف است که این امر با وحدت رویه روی دهد.

وی خاطرنشان کرد: در کتاب های دانشگاهی و آموزشی رسیدن به وحدت رویه راحت تر به دست می آید ولی در حوزه های ادبیات و کودکان دشوارتر است و می خواهیم از هر مرحله ای با اطمینان نسبی عبور کنیم.

*** آمار مطالعه در کشور را اعلام می کنیم
صالحی در مورد آمار مطالعه در کشور هم گفت که آمارهای متفاوتی در دست است اما از آنجا که این آمارها با روش های مختلفی به دست آمده است به همین دلیل در حال انجام یک مطالعه گسترده هستیم که بتوان به آمار آن اعتماد کرد.

***ناشری با 17 سال سابقه و مشکلات فراوان
محمد یراقچی مدیر انتشارات پنجره نیز در این دیدار گفت: این کتابفروشی سال 69 تاسیس شده و 17 سال هم هست که نشر داریم.

وی ادامه داد: با وجود همه تلاش ها ما هم مانند دیگر ناشران به دلیل بحران در حوزه کتاب با مشکلات زیادی روبرو هستیم که امیدوارم با تلاش های مسئولان حل شود.
منبع: ایرنا