کد خبر 617134
تاریخ انتشار: ۲۳ مرداد ۱۳۹۵ - ۱۵:۰۶

تفاهم نامه اجرای مجموعه بزرگی از طرح های آبرسانی به 14 استان کشور با مشارکت بانک پارسیان و با حضور دکتر پرویزیان مدیرعامل این بانک، و مدیران عامل شرکت های آب منطقه ای چهارده استان کشور، رونمایی شد.

به گزارش مشرق به نقل از روابط عمومی بانک پارسیان، به موجب این تفاهم نامه که در راستای اجرای سیاست ها و راهبردهای اقتصاد مقاومتی و به منظور رونق و تقویت تولید داخلی و اشتغال و همچنین تامین آب سالم و بهداشتی شهری و روستایی که با مشارکت بانک پارسیان ، وزارت نیرو، سازمان مدیریت و برنامه ریزی کشور، شرکت صبح پارسیان و شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور و نمایندگان شرکت سهامی آب منطقه ای استان ها انجام گرفته، مجموعه بزرگی از طرح های آبرسانی کشور برای حدود 45 شهر و بیش از1600روستا به اجرا در خواهد آمد.

شایان ذکر است؛ براساس این تفاهم نامه بانک پارسیان تامین منابع مالی جهت تولید لوله‌های فولادی برای آبرسانی به مسافت 984 کیلومتر دراستان‌های خوزستان، تهران، مازندران و آذربایجان غربی برای 45 شهر و 1،644 روستا با جمعیت تحت پوشش 18,521,039 نفر و اعتبار12،261،140میلیون ریال و ظرفیت 512 هزار تن بر عهده دارد.

دکتر پرویزیان دراین مراسم ضمن تقدیر از همراهی و همکاری سازمان مدیریت و برنامه ریزی کشور، وزارت نیرو و مدیران عامل شرکت های آب منطقه ای و جمعی از سایر مسوولان کشوری، با تاکید بر این نکته که شبکه بانک های خصوصی برای برآورده کردن نیازهای کشور و با رفع موانع قانونی آمادگی زیادی دارند گفت: مشارکت بانک پارسیان در طرح های بزرگ توسعه ای ، عمرانی و‌آبرسانی کشور، کار ارزشمند و جدیدی است که با حمایت سهامداران عمده بانک صورت پذیرفته است.
 
مشارکت و حضور جدی تر بانک های خصوصی در این قبیل فعالیت ها هرچند نو و جدید می باشد ولی بااصلاح قوانین و منجمله قانون رفع موانع تولید امکان پذیر است.با توجه به شرایط حاضر کشور، اهمیت مضاعف آب و نیز تصفیه فاضلاب، احیای منابع آب، آبرسانی به مردم، و تاکید بر سرمایه گذاری در حوزه آب در آینده کشور به عنوان یکی از مهمترین اولویت های عمرانی و استرات‍ژیک کشور، بانک های خصوصی نیز در راستای تامین نیازهای توسعه ای و عمرانی، با رفع موانع و حمایت نهادهای ناظر می توانند سرمایه گذاری و مشارکت وسیعی داشته باشند و به تجهیز منابع و مشارکت در بخش های زیربنایی و به ویژه آبرسانی توجه ویژه نشان دهند.

وی با تاکید بر اینکه سیاست راهبردی بانک پارسیان حمایت از تولید و کسب و کار است، افزود: گروه مالی بانک پارسیان از بزرگترین گروه های مالی در بازار پول و سرمایه کشور بوده و با پشتوانه قوی از سهامداران معتبر نقش مهمی را در عمران و آبادی کشور ایفا می نماید.بانک پارسیان با دارا بودن سهم قابل اعتنایی از بازار بانک های خصوصی کشور بوده که استاندارهای خود را مطابق با استانداردهایی مورد نظر بانک مرکزی ارتقا داده و بر این اساس هدف گذاری نموده ونسبت های مالی ، بانکی و شاخص های عملکردی متعادل و قابل قبولی را ارائه داده است.

وی خاطر نشان کرد : منابعی که بانک پارسیان کسب می کند، تماما برای ارائه به فعالان اقتصادی و صاحبان کسب و کار صرف می شود و براساس مجوز بانک مرکزی تامین مالی پروژه های حساس و مهم این چنینی را در دستور کار قرار داده است.

مدیرعامل بانک پارسیان تصریح کرد: این بانک به صورت فعال در بازار پول و بازار سرمایه حضور دارد و نقشی اثرگذار در همگرایی و راه اندازی فعالیت های سندیکایی برای تامین مالی طرح های صنعتی از محل صندوق توسعه ملی و نیز کسب و کارهای کوچک و متوسط برعهده گرفته است.

وی افزود: بانک پارسیان حتی در حوزه وقف، مسوولیت های اجتماعی، امور خیریه و نیکوکاری نیز از طریق صندوق قرض الحسنه و همچنین در حوزه سرمایه گذاری نیز از طریق شرکت تامین سرمایه لوتوس پارسیان به مجموعه ای اثر گذار و پدیده ای تبدیل شده است و علاوه بر ایجاد رفاه در اقتصاد، در جهت جلب رضایت مشتریان و طیف گسترده مردم از طریق امور اجتماعی و خیریه، نیز فعال بوده است.

پرویزیان با اشاره به فعالیت گسترده بانک پارسیان در حوزه ارزی و تبادلات ارزی، در سال های سخت تحریم های اقتصادی و بانکی، ارسال حواله ها، گشایش اعتبارات اسنادی و... گفت: بانک پارسیان در سال های گذشته یکی از بانک هایی بوده که برای کمک به رفع تنگناهای بانکی و ارزی کشور، فعالیت موثری را در سراسر دنیا از طریق نمایندگی ها، کارگزاری ها، ارتباط با بانک های جهان و... انجام داده و بخش قابل توجهی از نیازهای ارزی کشور از طیق شبکه بانک پارسیان در سراسر جهان تامین شده است.

وی افزود: شبکه بانک پارسیان در حال حاضربه حدود 300 کارگزاری در سطح بین المللی و مناطق مختلف جهان رسیده و در طی دو سال گذشته تعداد آن را از 35 کارگزار به 300 کارگزار افزایش داده و تعداد کارگزاری های آن طی دو سال 9 برابر شده و 265 کارگزاری به این شبکه افزوده شده است.

پرویزیان با اشاره به بندهای 24 گانه سیاست اقتصاد مقاومتی که توسط مقام معظم رهبری اعلام شده است گفت: بحث کمک و همراهی بخش پولی و شبکه بانکی بارونق اقتصادی و بخش حقیقی اقتصاد کشور مورد تاکید قرار گرفته است، وبانک های خصوصی و شبکه بانکی کشور در این مسیر گام بردارد.
 
لذا در بخش آب و آبرسانی نیز باید با ایجاد یک سندیکای عمومی از بانک ها، وزارت نیرو و شرکت های آب منطقه ای و شرکت های تخصصی آب و فاضلاب، مورد حمایت قرار گیرند. از طرفی با همکاری بخش پولی و بانکی با وزارتخانه های توسعه ای ضمن تحقق اهداف مورد نظر در طرح های توسعه ای بخش بانکی کشور تقویت شود چرا که یکی از الزامات آن، تجهیز منابع و افزایش سرمایه و منابع بانک های خصوصی کشور است.

 مدیرعامل بانک پارسیان با تاکید بر حمایت از تولید داخلی، گفت : بانک ها در سیاست های اعتباری خود باید از تولیدات داخلی هم حمایت کنند. حتی ممکن است که در شرایطی قیمت فرضا فلزات تولید داخل بالاتر هم باشد و ولی دولت محترم این را پذیرفته که نرخ بالاتر را برای تامین مالی بپردازد. علی ایحال با توجه به قیمت گذاری محصولات، تولید محصولات در داخل و تجهیز منابع بانکی از داخل این کار انجام شود. باید تلاش شود که برای ایجاد اشتغال از تولید داخلی حمایت شود.

مهندس علی اصغر قانع، معاون برنامه ریزی و توسعه شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور در آیین امضای این تفاهم نامه اظهار داشت: حدود 121 طرح‌ آبرسانی در کشور وجود دارد که از این تعداد 24 طرح انتخاب و در قالب پکیج فاینانس تکمیل می شود.

مهندس قانع با بیان اینکه این طرح ها می توانند بسیاری از مشکلات بزرگ آبرسانی کشور را برطرف کنند، تصریح کرد: علاوه بر این اقدامات، یک هزار میلیارد تومان دیگر از طریق اوراق مشارکت، اسناد خزانه و... تامین خواهد شد.

مهندس قانع اجرای این طرح ها اقدامی بزرگ و ارزشمند خواند و اذعان داشت: اجرای این طرح ها 29 میلیون جمعیت شهری و 3 میلیون جمعیت روستایی را پوشش می دهد و تاثیر به سزایی در اقتصاد و رونق کارخانجات خواهد داشت.

 گفتنی است؛ هدف ازعقداین تفاهم نامه، تسریع اجرای طرح‌های آبرسانی، استفاده توانمندی های نظام بانکی در تامین مالی پروژه‌های بزرگ دولتی، فعال سازی کارخانجات لوله‌سازی، فعال سازی کارخانجات تولید ورق فولادی و تقویت بازار فروش معادن سنگ آهن عنوان شده است.