کد خبر 619202
تاریخ انتشار: ۲۷ مرداد ۱۳۹۵ - ۰۹:۰۴

25 روحانی برای کمک به ترک اعتیاد معتادین هم پیمان شده و در شهرهای مختلف حاضر می شوند تا شاید بتوانند با در اختیار قرار دادن آموزه های دینی خود به معتادین، آنها را برای ترک پایدار آماده کنند.

به گزارش مشرق، 25 مبلغ در قالب یک گروه تبلیغی وارد کمپ های ترک اعتیاد شده و تلاش می کنند افرادی که درگیر معضل اعتیاد هستند را نجات دهند.
 
این گروه از طرف دفتر تبلیغات حوزه علمیه قم راه اندازی شده و اکنون پس از گذشت 9 سال از فعالیت آن، اعضایش در 5 استان کشور فعالیت می کنند.
 
مبلغان در استان های تهران، قم، البرز، مرکزی و چهارمحال و بختیاری حضور دارند. وارد کمپ های ترک اعتیاد می شوند و در مرحله اول سعی می کنند با خواندن دعای توسل، معتادین در حال ترک را با خود همراه کنند. پس از آن نیز سایر برنامه های تبلیغی این مبلغان و مشاوره های آنها آغاز می شود تا اینکه فرد معتاد حاضر می شود با این روحانیون همراه شود.
 
حجت الاسلام احسان رنجبر، یکی از مبلغانی است که در گروه اکسیر، گروهی که در آن روحانیون گرد هم آمده و برای ترک اعتیاد معتادان اقدام می کنند، فعالیت می کند.وی توضیحاتی را در رابطه با نحوه فعالیت این گروه و حضورشان در میان معتادان مطرح می کند.
 
وی در این رابطه می گوید: گروه اکسیر توسط دفتر تبلیغات حوزه علمیه قم راه اندازی شد. اکنون 9 سال از فعالیت گروه ما می گذرد و در این سال ها توانسته ایم معتادان زیادی را با خود همراه کنیم.
 
این مبلغ می افزاید: تبلیغ چهره به چهره در راس فعالیت های گروه اکسیر قرار دارد. ما در کمپ های ترک اعتیاد حاضر می شویم و به تبلیغ فعالیت های دینی می پردازیم. خواندن دعای توسل و ارائه مشاوره نیز از دیگر اقداماتی است که انجام می دهیم. گاهی با هدیه یک کتاب، معتادی را با خود همراه می کنیم و گاه برایش یک حدیث می خوانیم. این فعالیت های اندک دینی سبب می شود معتادان با ما همراه شوند.
 
حجت الاسلام رنجبر با اشاره به استقبال سازمان بهزیستی کشور و ستاد مبارزه با مواد مخدر از حضور روحانیون در کمپ های ترک اعتیاد می گوید: آن زمان که به تازگی فعالیتمان را در قالب گروه اکسیر آغاز کرده بودیم، آنطور که باید از حضورمان در کمپ ها استقبال نمی شد. در بسیاری از مواقع نیز برای حضورمان در میان معتادان با مشکل مواجه می شدیم اما زمانی که مسئولان سازمان بهزیستی و ستاد مبارزه با مواد مخدر نتیجه اقدامات روحانیون در کمپ های ترک اعتیاد را دیدند با ما همراه شدند.
 
وی می افزاید: اکنون سازمان بهزیستی و ستاد مبارزه با مواد مخدر از پتانسیل روحانیون استفاده کرده و در برخی از ایام سال نظیر ماه مبارک رمضان و یا محرم از روحانیون درخواست می شود که در کمپ ها حاضر شوند و در این ایام 200 تا 300 روحانی با این دو نهاد همکاری می کنند.
 
این مبلغ از تدارک سفر تفریحی برای معتادان بهبود یافته خبر می دهد و می گوید: به همراه معتادان بهبود یافته، هر سال راهی سفر راهیان نور می شویم. 5 سال است که به صورت مستمر برنامه سفرهای راهیان نور را برای معتادان بهبود یافته برگزار کرده ایم و قرار است این برنامه در آینده نیز ادامه داشته باشد.
 
حجت الاسلام رنجبر در ادامه با بیان خاطره ای از حضور یکی از معتادان بهبود یافته در سفر راهیان نور گروه اکسیر می گوید: در یکی از سفرها، یک فرد بهبود یافته که حدود 40 سال داشت با ما همراه شد. او ادعا می کرد که در تمام طول عمر خود حتی یک بار هم بر سر مزار شهدا حاضر نشده است. با او راهی منطقه ای شدیم که شهید "شاهرخ ضرغام" در عملیات پاک ‌سازی جاده آبادان - ماهشهر به شهادت رسیده بود.
 
وی می افزاید: داستانی از شهید ضرغام برای این فرد بهبود یافته تعریف کردم. به او گفتم که این شهید پیش از انقلاب یک جاهل بود اما زمان انقلاب تغییر رویه داد و در نهایت نیز شهید شد. این فرد به شدت تحت تاثیر داستان زندگی شاهرخ ضرغام قرار گرفت. به طوری که بعد از بازگشتمان از شلمچه با من تماس گرفت و گفت که پس از آن اتفاق، هر هفته در مزار شهدا حاضر شده و از آنها طلب می کند که در زندگی اش تغییر ایجاد شود.
 
این مبلغ همراه شدن یک فروشنده مواد مخدر با گروه اکسیر را از دیگر اقدامات مثبت روحانیون در تمام طول فعالیت گروهشان می داند و می گوید: در یکی از سفرهای راهیان نور، فردی با ما همراه شد که پیش از این فروشنده مواد مخدر بود. او راهی یکی از کمپ های ترک اعتیاد شده بود و مراحل ترک را پشت سر گذاشته بود. از او خواستیم که در این سفر همراه روحانیون باشد و اعمال را به درستی به جا بیاورد. این فرد اعلام می کرد که تاکنون حتی یک رکعت نماز نیز نخوانده است. پس از صحبت هایی که روحانیون با او داشتند شروع به خواندن نماز کرد. این فرد بهبود یافته هنوز هم نماز اول وقت خود را ترک نکرده و این نیز یکی دیگر از خاطرات خوب گروه اکسیر از همراهی با معتادان و بهبود یافتگان است.
 
حجت الاسلام رنجبر از راه اندازی یک کمپ ترک اعتیاد توسط گروه روحانیون در شهرکرد خبر می دهد و می گوید: در حال حاضر موفق شدیم مجوز یک مرکز ترک اعتیاد را از سازمان بهزیستی کشور دریافت کنیم. در این موسسه که به صورت پایلوت در شهرکرد راه اندازی شده، از روش جدیدی برای ترک معتادین استفاده می شود. در این مجتمع، برای درمان اعتیاد از آموزه های دینی استفاده می شود. روش درمانی ما با سایر کمپ ها کاملا متفاوت است. در این کمپ پس از پیگیری مرحله اولیه سم زدایی، فعالیت های فرهنگی به روی معتادان آغاز می شود و فعالیت های ما صرفا مذهبی نیست و تلاش می کنیم افراد را با سبک زندگی اسلامی آشنا کنیم.
 
وی می افزاید: افراد در این مرکز، پس از طی مراحل ترک، مشغول به حرفه آموزی می شوند و برای این کار، با سازمان فنی و حرفه ای هماهنگی هایی را داشته ایم. پس از ترخیص نیز، اگر فرد بهبود یافته شغلی را آموزش دیده باشد، برای اخذ وام او از موسسات خیریه تلاش می کنیم و در نهایت شرایطی را برای فرد بهبود یافته فراهم می کنیم که ترک اعتیادش دوام داشته باشد.
 
این مبلغ در پاسخ به این پرسش که هزینه های ترک اعتیاد در مرکز درمانی مبلغان به چه میزان است؟، می گوید: هزینه مصوب سازمان بهزیستی کشور برای کمپ های تهران 511 هزار تومان و برای کمپ های شهرستان ها 480 هزار تومان است اما ما از معتادانی که بخواهند اقدام به ترک کنند 420 هزار تومان دریافت می کنیم. تمام این پول نیز صرف هزینه های پرسنل می شود که در این مجتمع فعالیت می کنند.
 
حجت الاسلام رنجبر ورود خیرین به حوزه ترک اعتیاد را یک الزام می داند و می گوید: متاسفانه خیرین به حوزه ترک اعتیاد ورود پیدا نمی کنند و تا زمانی که کمک های این عده نباشد، فعالیت در حوزه دشواری همانند ترک اعتیاد معتادین به سختی صورت می گیرد.
منبع: میزان