کد خبر 623838
تاریخ انتشار: ۷ شهریور ۱۳۹۵ - ۰۹:۳۱

نمایندگان مجلس شورای اسلامی با ساز و کار جدید برای ابطال انتخابات مخالفت کردند.

به گزارش مشرق، نمایندگان مجلس شورای اسلامی در نشست علنی امروز (یکشنبه) پارلمان با بند 2 طرح استفساریه تبصره 3 ماده 52 و ماده 73 قانون انتخابات مجلس شورای اسلامی مخالفت کردند.

وکلای ملت در حالی که بند یک این استفساریه را به تصویب رسانده بودند با 109 رای موافق، 74 رای مخالف و 13 رای ممتنع به بند دو استفساریه مذکور رای منفی دادند.

بند دو طرح استفساریه تبصره 3 ماده 52 و ماده 73 قانون انتخابات مجلس شورای اسلامی بدین شرح است.

«آیا عبارت ابطال انتخابات در ماده 73 قانون انتخابات مجلس شورای اسلامی مصوب 1378/9/7 و اصلاحات بعدی آن، صرفا ناظر به کل حوزه انتخابیه است یا می‌توانند ناظر به هر یک از منتخبانی باشند؟

پاسخ: بلی، منظور قانون‌گذار از عبارت ابطال انتخابات مندرج در ماده 73 قانون انتخابات مجلس شورای اسلامی مصوب 1378/9/7 و اصلاحات بعدی آن صرفا ناظر به کل حوزه انتخابیه است و نه برخی از منتخبان. ابطال آرای یک منتخب صرفا در صورتی است که از مصادیق ماده 19 این قانون باشد.

 متن ماده 19 قانون انتخابات مجلس به شرح ذیل است:

ماده 19 ـ در موارد ذیل با تأیید هیأت نظارت حوزه انتخابیه مربوطه، برگه‌های رأی باطل و جزء آرای مأخوذه محسوب نشده و مراتب در صورت جلسه قید و آراء مذکور ضمیمه صورت جلسه خواهد شد:

صندوق فاقد لاک و مُهر انتخاباتی باشد.

آرا زائد بر تعداد تعرفه باشد.

آرای کسانی که به سن قانونی رأی نرسیده باشند.

آرایی که با شناسنامه افراد فوت‌شده یا غیرایرانی داده شده باشد.

آرایی که با تقلـب و تزویـر (در تعـرفه‌هـا، آرا، صورت‌جلسات، شمارش) به دست آمده باشد.

آرایی که با شناسنامه غیر یا جعلی اخذ شده باشد.

آرای تکراری.

آرایی که با شناسنامه کسانی که حضور ندارند اخذ شده باشد.

آرایی که فاقد مُهر انتخاباتی باشد.

آرایی که از طریق تهدید به دست آمده باشد.

آرایی که روی ورقه‌ای غیر از برگ رأی نوشته شده باشد.

تبصره 1 ـ کل آرای مندرج در صورت جلسه‌ای که صندوق اخذ رأی آن فاقد اوراق رأی یا برگه‌های تعرفه باشد، باطل و جزو آرای مأخوذه محسوب نخواهد شد.

تبصره 2 ـ آرای زائد مذکور در بند (2) به قید قرعه از کل برگه‌های رأی کسر می‌شود.

گفتنی است پس از برگزاری دهمین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی، شورای نگهبان «مینو خالقی» یکی از منتخبان اصفهان را به دلیل برخی مشکلات و گزارش‌های رسیده به دست این شورا البته پس از برگزاری انتخابات، ردّ صلاحیت کرد و وی نتوانست به مجلس دهم راه یابد.

به همین دلیل علی مطهری نماینده تهران و نایب رئیس دوم مجلس طرح استفساریه تبصره 3 ماه 52 و ماده 73 قانون انتخابات مجلس را مطرح کرد.

به نظر می‌رسد این طرح که با عنوان استفساریه تقدیم هیأت رئیسه مجلس شده، طبق گفته ابطحی نماینده خمینی‌شهر، استفساریه نیست، بلکه یک قانونگذاری جدید محسوب می‌شود و با تأیید نهایی، اختیارات شورای نگهبان درباره نظارت استصوابی محدود خواهد شد.
منبع: فارس