انتخابات هیئت رئیسه شورای شهر تهران با وجود جنجال‌سازی‌های سیاسی جریان اصلاحات که این بار با حمله به ورزشکاران شورا همراه بود با ناکامی دوباره این جریان روبرو شد.

سرویس سیاست مشرق – انتخابات ریاست شورای شهر تهران بازهم با پیروزی مهندس مهدی چمران بر رقیب اصلاح‌طلب خود احمد مسجد جامعی به پایان رسید تا وی در آخرین سال فعالیت چهارمین دوره شورای شهر تهران نیز برصندلی ریاست این شورا تکیه بزند.

این انتخابات هم مانند سایر فرایند‌های دموکراتیک برای چرخش مدیریت دارای حاشیه‌های مختلفی بود. از جمله حاشیه‌های داغ این انتخابات اتهام‌زنی یکی از اعضای اصلاح‌طلب شورای شهر تهران به ورزشکاران شورا بود که رای آنان را اجاره‌ای نامید و بعد از این سخنان بود که هجمه‌ رسانه‌های زنجیره‌ای برای منکوب و مرعوب کردن ورزشکاران و همچنین مهندسی آرای آنان برای پیروزی کاندیدای این جریان آغاز شد.

این کنش‌های سیاسی در انتخابات شورای شهر تهران دارای نکات برجسته‌ای است که در ادامه به آن‌ها اشاره می‌کنیم:

1- ترفندی که جواب نداد:جنجال‌سازی سیاسی جریان اصلاحات همواره در هر انتخاباتی صورت می‌گیرد و انتخابات شورای شهر تهران نیز خالی از این موضوع نبود اما آنچه از واقعیت امر پیداست مهندسی آرا بر اساس جنجال‌سازی در این سطح کاربردی نداشت و حتی بیشتر با رای منفی علیه کاندیدای اصلاح‌طلب همراه شد. درواقع سیاسی کاری همه جا خوب نیست و اصلاح‌طلبان با سیاست‌بازی در جایی مانند شورای شهر تهران که گرچه بدنه سیاسی دارد اما ساختار سیاسی ندارد ترفندی اشتباهی برای رسیدن به جایگاه ریاست این شورا را به کار بردند که طرفی از این موضوع نبستند.

2- پیروزی تخصص گرایی بر سیاست‌بازی: انتخاب مهندس چمران به طور متوالی به عنوان رئیس شورای شهر تهران بیشتر از این که مرهون مسائل سیاسی باشد به تخصص گرایی مربوط می‌شود. در دو سال گذشته که وی به مسند ریاست شورای شهر دوباره نشست مدیریت آرام اما پرکاری را شاهد بودیم که این خاصیت تخصص گرایی است درحالی که سیاست‌‌بازی متمرکز شدن بیشتر بر فرعیات سیاسی و از سوی دیگر کم‌کاری و شلوغ‌کاری است که انتخاب دوباره مهندس چمران نیز بر همین مسئله استوار بود.

3- ورزشکارانی که سیاسی عمل نمی‌کنند: ورزشکاران شورای شهر تهران در مظان اتهام بودند که رای اجاره‌ای دارند اما آنچه امروز در شورای شهر اتفاق افتاد نشان می‌دهد که ورزشکاران که در این چند روز از سوی رسانه‌های اصلاح‌طلب به عدم کارایی، توانایی و تخصص لازم متهم شدند، بیشتر متمایل به کار تخصصی هستند و به طور بلعکس روزنامه‌های زنجیره‌ای و برخی از اعضای اصلاح‌طلب شورای شهر تهران که شعار تخصص‌گرایی می‌دادند به خوبی نیات سیاسی خود را با این مانورهای رسانه‌ای نشان دادند تا بلکه قشر خاکستری شورای شهر که همانا ورزشکاران هستند را به سمت خود بکشانند و مرعوب کنند که موفق به این کار نشدند و بازهم سیاست مغلوب تخصص در شورای شهر شد. البته اصلاح‌طلبان در این راستا بازهم اخلاق را کنار گذاشتند که این موضوع تا حدودی نشان داد اخلاق بر تخریب و بداخلاقی رسانه‌ای پیروز است. 

4- پیام شکست سه باره مسجد جامعی و اصرار وی بر شکست:‌ مسجد جامعی در سال اول شورای چهارم بر مسند ریاست نشست اما این ریاست تنها یکسال دوام داشت و امروز شاهد آن هستیم که چمران در رقابت با مسجد جامعی به صورت پی در پی با تمام تلاش اصلاح‌طلبان پیروز می‌شود که بسیاری از کارشناسان این موضوع را به نحوه مدیریت این دو که یکی تخصص و دیگری سیاست را محور فعالیت خود قرار داد، باز می‌گردد. در همین رابطه پرویز سروری یکی از اعضای شورای شهر تهران، به دوري از سياسي كاري و توجه به مشكلات و معضلات شهروندان در كلانشهر تهران از جمله ويژگي هاي چمران است كه باعث شد اكثر اعضاي شوراي شهر براي سومین سال پياپي او را به عنوان رئیس شورای شهر تهران انتخاب کنند، تاکید کرد.