کد خبر 626544
تاریخ انتشار: ۱۳ شهریور ۱۳۹۵ - ۱۰:۵۶

رئیس جمهوری آمریکا در هم رایی با رهبر اپوزیسیون میانمار قرار است تحریم های اقتصادی علیه دولت نظامی این کشور را کاهش دهد.

 به گزارش مشرق، به نقل از رویترز، مقامات رسمی آمریکا در آستانه سفری که «آنگ سان سوچی» رهبر اپوزیسیون میانمار به واشنگتن خواهد داشت، از احتمال کاهش هرچه بیشتر تحریم ها علیه این کشور خبر دادند.

گفته می شود که «باراک اوباما» رئیس جمهوری آمریکا تصمیم نهایی خود در این باره را پس از مشورت با سوچی و آگاهی از میزان تمایل وی برای رفع محدودیت های اعمال شده علیه ارتش میانمار که همچنان از نفوذ زیادی در کشور برخوردار است، اعلام خواهد کرد.

اوباما اواخر هفته جاری در اجلاس «جی ۲۰» (بیست اقتصاد برتر دنیا) که در چین برگزار می شود، حضور خواهد یافت. انتظار می رود که سوچی نیز به همین منظور به چین برود. با این حال، موضوع کاهش تحریم ها علیه میانمار در سفر وی به واشنگتن که برای بازه زمانی ۱۴ تا ۱۵ ماه میلادی جاری (سپتامبر) در نظر گرفته شده، عنوان خواهد شد.

قرار است وی در این سفر، علاوه بر اوباما با «جو بایدن» معاون ریاست جمهوری آمریکا، اعضای کنگره و رهبران بخش تجاری آمریکا دیداری داشته باشد.

گفتنی است که سوچی در مقام رهبر مخالفان دولت نظامی میانمار نقش بسزایی در قانع کردن غرب به اعمال تحریم بر این  کشور داشت اما به دنبال انتخابات نوامبر ۲۰۱۵ که به احیا جایگاه حزب «اتحاد ملی برای دموکراسی» در پارلمان منجر شد، وی به دنبال تغییر رویکرد خود و رفع موانع اقتصادی افتاده است.

البته نمی‌توان با پیروزی حزب متبوع خانم سوچی انتظار دگرگونی در مناسبات قدرت در میانمار را داشت. با این حال می‌توان گفت که برای نخستین بار پس از نیم قرن، اپوزیسیون به پارلمان این کشور راه یافته است.

اقتصاد و جامعه‌ میانمار به‌ شدت از تحریم‌های بین‌المللی و فقر رو به گسترش رنج می‌برد و دولت اصلاح‌گرا می‌کوشد با شریک کردن اپوزیسیون در مناسبات قدرت، مشروعیت کسب کند و از فشار تحریم‌های بین‌المللی بکاهد.

از دلایل رغبت واشنگتن به تحکیم روابط با میانمار می توان به عدم تمایل آمریکا برای قدرت یابی چین در آسیای شرقی و در عین حال شانس برخورداری از  یکی از دست نخورده ترین بازارهای مرزی جهان، اشاره کرد –بازاری که اگرچه چندان توسعه یافته نیست از قابلیت رشد اقتصادی سریع برخوردار است.
منبع: مهر