وی افزود: براین اساس ایران تنها به شرکتهایی مجوز واردات میدهد که خود تولیدکننده اصلی که امکان واردات پوشاک توسط شرکتهای و افراد واسط وجود نخواهد داشت.
صادقی ادامه داد: شرکتهای عرضه کنندگان پوشاک خارجی در ایران باید در قالب شرکتهای حقوقی فعالیت کنند همچننی در دو سال اول فعالیت خود 20 درصد ارزش ریالی واردات خود در کشور ما تولید داشته باشند.
وی گفت: در این طرح به ظرفیتهای خالی کارخانجات کشور نیز توجه شده است تا با کمک این برندها بتوانیم از ظرفیتهای موجود استفاده کنیم
رئیس مرکز امور اصناف و بازرگانان گفت: این طرح بزودی برای کالاهای دیگر نیز به مرحله اجرایی درمیآید و با اعطای کد رهگیری توسط سازمان تجارت الکترونیک وزارت صنعت امکان ممیزی کالای قاچاق برای کلیه کالاها فراهم میشود.
صادقی افزود: از گمرک نیز خواسته شده است که واردات پوشاک خارجی را از بازارچههای مرزی محدود کند و همچنین درخواست شده است تا وارد کالاهای همراه مسافر به همان چند منطقه چابهار، کیش و قشم محدود شود.
رئیس مرکز امور اصناف و بازرگانان در پاسخ به سوالی در خصوص واردات گوشی آیفون به کشور، گفت: ما به هیچ نمایندگی برند ندادهایم زیرا برخی از برندها امکان حضور به طور رسمی و اعطای نمایندگی ایران به دلیل تحریمها را ندارند.
صادقی افزود: این کالاها به شکل قاچاق به ایران وارد میشده است و باعث عدم رعایت حقوق مصرفکنندگان و گمرکی شده بود.
وی افزود: براساس اقدام ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز مصوب شد که شرکتهایی که نمیتوانند به ایران نمایندگی دهند اما کالاهای آنها مصرف زیادی در کشور دارند میتوانند به سازمان حمایت مصرف کنندگان و توزیعکنندگان مراجعه کرده و با گرفتن تاییدیه اجازه ثبت سفارش بگیرند.
رئیس مرکز امور اصناف و بازرگانان تصریح کرد: این تسهیلات با ارائه خدمات به مصرف کنندگان و ایجاد طرح ریجستری تلفن همراه صورت گرفتهاند تا گوشیهای موجود در بازار ساماندهی شود.
صادقی افزود: هیچ محدودیتی برای تعداد شرکتهای حاضر در این طرح دیده نشده است و در صورت داشتن شرایط لازم میتوانند به صورت نامحدود مراجعه کرده و اجازه واردات بگیرند.
* 5 شرکت جدید اجازه واردات رسمی تلفن همراه آیفون را دریافت کردند
رئیس مرکز امور اصناف و بازرگانان گفت: در ماههای گذشته 9 شرکت توانستند با ارائه خدمات پس از فروش اجازه قانونی واردات این محصول را دریافت کنند که به تازگی این مجوز به 5 شرکت دیگر نیز داده شده است.
صادقی یادآور شد: وزارت صنعت برای هیچ شرکتی امتیاز خاصی برای دادن مجوز واردات قائل نشده و وارد کنندگان به تعداد نامحدود میتوانند مجوز واردات این محصول را دریافت کنند.
به گزارش خبرنگار بازرگانی تسنیم براساس مصوبه وزیر صنعت واردات کالاهای مصرف و کالاهایی که نماد کشور آمریکا باشد به ایران ممنوع است.
* صدور مجوز واردات برای موبایل آمریکایی براساس اجازه واردات کالاهای مصرفی است
وی در پاسخ به سوال خبرنگار تسنیم مبنی بر اینکه آیا محصول موبایل از نظر وزارت صنعت کالای سرمایهای به حساب میآید که اجازه واردات آن از کشور آمریکا داده شده است گفت: موبایل کالای سرمایهای و مصرفی مطلق نیست و در قانون حمایت از حقوق مصرفکنندگان لزوم ایجاد نمایندگی برای عرضه آن تاکید شده است و متقاضیان عرضه این محصول باید خدمات پس از فروش به مصرفکنندگان ارائه دهند.
رئیس مرکز امور اصناف و بازرگانان گفت: این کالای مصرفی یاد شده چون در کشور ما تولید داخل ندارد و امکان دریافت نمایندگی آن نیز وجود نداشت به صورت قاچاق به کشور وارد میشد که این اقدام ما در راستای جلوگیری از ورود غیرقانونی آن به کشور است.
صادقی گفت: موبایل کالای نیمه مصرفی است و با استفاده از آن از بین نمیرود.
وی در ادامه صحبتهای خود در خصوص آخرین وضعیت ساماندهی کارت بازرگانی گفت: صدور کارت بازرگانی در ایران براساس دستورالعمل دفتر تنظیم مقررات سازمان توسعه تجارت و با فعل اتاق بازرگانی ایران انجام میشود.
* حدود 200 کارت بازرگانی از رده خارج شد
رئیس مرکز امور اصناف و بازرگانان یادآور شد: دستورالعمل صدور کارت بازرگانی در مرحله اجرا با ایراداتی نظیر عدم دریافت مستندات لازم در خصوص وجود دفترخانه تجاری، احراز فعالیت تجاری و اهلیت فرد متقاضی دریافت کارت وجود داشت که اقداماتی در این خصوص برای ساماندهی امر در دستور کار است.
صادقی افزود: براین اساس حدود 200 کارت بازرگانی از رده خارج شده است.