شمخانی در این دیدار با اشاره به نقش مهم تبادل هیأتهای سیاسی و پارلمانی در درک و شناخت متقابل و همکاریها بین دو کشور تاکید کرد: به فعلیت رساندن این همکاریها در زمینههای اقتصادی، تجاری و سیاسی تاثیر مثبتی بر روابط ایران و فرانسه خواهد داشت.
دبیر شورای عالی امنیت ملی یادآور شد: فرصتهای مناسب همکاری اقتصادی همواره باقی نمیماند و کشورها نباید منافع اقتصادی، تجاری و فرصتهای شغلی مردم خود را به خاطر فشار کشورهای دیگر نادیده بگیرند.
وی افزود: پس از برجام و لغو قطعنامههای شورای امنیت، ادامه صحبت از تحریم کشورها بی معناست و اصولا در این شرایط نمیتوان منافع و روابط اقتصادی کشورها را با قوانین یکجانبه محدود کرد.
علی شمخانی گفت: گسترش و طولانی شدن بحران سوریه به نفع منطقه و اروپا نیست و فرانسه به عنوان یکی از کشورهایی که آسیب تروریسم را احساس کرده، بایستی اقدامات جدیتری را برای مسدودسازی روند کمک رسانی نظامی، اطلاعاتی و مالی به تروریستها صورت دهد.
نماینده مقام معظم رهبری افزود: عدم پذیرش پناهجویان و بدرفتاری با آنان توسط کشورهای اروپایی با معیارهای حقوق بشری و انسانی فاصله دارد و نشان دهنده عدم مسئولیت پذیری در قبال مردم گرفتار در بحران تروریسم است.
وی گفت: مردم سوریه در مناطقی که تحت تسلط داعش و القاعده است نیازمند امدادرسانی فوری هستند و در این شرایط کشورهای اروپایی قوانین تحریمی علیه دولت سوریه تصویب میکنند که این مسئله تناقضی آشکار در رویکردهای انسان دوستانه است.
دریابان شمخانی با بیان اینکه برخی طرفهای غربی به دنبال تعمیق و دائمی سازی بحران در منطقه هستند، تصریح کرد: هر صحبتی که بیانگر تغییر نقشه سیاسی و مرزهای جغرافیایی کشورها باشد موجب تشدید مناقشات و تنشها خواهد شد.
به گزارش فارس، کلود بارتلون رئیس مجلس ملی فرانسه نیز در این دیدار با مثبت ارزیابی کردن گسترش روابط سیاسی و اقتصادی بین دو کشور گفت: شرایط همکاریهای تجاری، اقتصادی و بانکی پس از برجام بسیار مناسب است و فرانسه مایل به حداکثر استفاده از این فرصت است.
وی با اشاره به جدیت فرانسه در پیگیری دقیق اجرای تعهدات پذیرفته شده از سوی کشورهای مختلف در برجام عنوان کرد: اجرای تعهدات غرب در برجام به عنوان الزامی حقوقی و قانونی میبایست بدون فوت وقت و با جدیت جامه عمل بپوشد.
رئیس مجلس ملی فرانسه با تاکید بر عزم برخی کشورها برای استفاده ابزاری از حقوق بشر برای محدودسازی جمهوری اسلامی ایران اظهار داشت: بسیاری از اشکالاتی که در این بخش مطرح میشود با گفتوگو و تبیین صحیح و دقیق قابل رفع میباشد.
وی افزود: فرانسه با اعتقاد کامل به ضرورت مبارزه مستمر با تروریسم کشورهای حامی داعش و مسیرهای جذب جوانان به این گروه را مورد رصد و ارزیابی قرار میدهد و با آن مقابله خواهد کرد.