دبیر شورای عالی امنیت ملی گفت: بسیاری از سنگرهای اقتصادی ما با تفکر لیبرالیسم اشغال شده و نسبت آن با اقتصاد مقاومتی مانند جن و بسم‌الله است.

به گزارش مشرق، علی شمخانی صبح امروز در همایش اقتصاد مقاومتی اظهار داشت: در روزهای آغاز جنگ برای مقابله با صدام سه راهکار بیشتر نداشتیم که یا باید تسلیم می‌شدیم  و کیلومترها از کشورها را واگذار می‌کردیم که در همان زمان وقتی صدام تا اهواز رسیده بود خواهان آتش‌بس شد.

شمخانی خرید تانک و تجهیزات را راهکار دوم عنوان کرد و گفت: اما با توجه به شرایط کشور و نبود منابع مالی نمی‌توانستیم آن را عملی کنیم و برای همین ملت ایران راهکار سوم را انتخاب کرد زیرا در آن زمان حتی سیم خاردار هم به ما نمی‌دادند.

وی با اشاره به اینکه چگونه می‌توان از توان مردمی در مقابل یک تجاوز استفاده کرد، گفت: این کار امکان پاکسازی دشمن را فراهم کرد و در اتاق جنگ و بررسی مسئولین انتخاب گزینه سوم بود که کار سخت و غیرممکن تلقی می‌شد و امروز هم این راهکار باید مدنظر قرار گیرد و آن راه مقاومت است.

شمخانی کشنده و منهدم کننده را تفاوت اقتصاد و جنگ عنوان کرد و گفت: در جنگ صدای باروت، توپ و هواپیما و جنازه وجود دارد و در اقتصاد انهدام زیرساخت، پل و ساختمان را می‌توان عنوان کرد.

شمخانی تصریح کرد: عقب‌ماندگی تفاوتی با انهدام زیرساخت‌های اقتصادی ندارد و تفاوت جنگ و اقتصاد در این است که جنگ قابل تبیین و قابل لمس است ولی اقتصاد به‌راحتی قابل لمس نیست.

دبیر شورای عالی امنیت ملی با اشاره به اجماع در حل مشکلات اقتصادی بیان کرد: می‌توان در اقتصاد به اجماع رسید البته این با تأخیر امکان‌پذیر است ولی همین تأخیر زیان‌آور است. بسیاری از سنگرهای اقتصادی ما با تفکر لیبرالیسم اشغال شده و نسبت آن با اقتصاد مقاومتی مانند جن و بسم‌الله است.

شمخانی ادامه داد: در جنگ توانستیم موفق باشیم و در صحنه اقتصاد هم نیاز به چنین بازیگردانی داریم. البته سؤالی در ذهنم وجود دارد که چرا مهمترین و اولاترین مؤلفه امنیت ملی امروز مسائل اقتصادی و معیشتی است.

وی تصریح کرد: همیشه اقتصاد در عصر مدرن یکی از مؤلفه‌ها بوده اما امروز این حضور مهمترین مؤلفه است و علت آن نیز مشخص می‌باشد که یکی از این علت‌ها اقتصاد و تهدیداتی است که به شمار می‌رود و این است که اکثر آسیب‌پذیری ما در حوزه اقتصادی قرار دارد.

دبیر شورای عالی امنیت ملی با اشاره به کاهش سن اعتیاد و افزایش میزان طلاق، افزایش بزهکاری و تعداد زندانیان گفت: حتی در کشمکش‌های سیاسی برای کسب صندلی قدرت نسبت‌های موضوع اقتصاد مطرح است و به‌راحتی اجماع‌پذیری در جهان در استفاده اقتصادی علیه یک کشوری امکان‌پذیر است و این با جنگ به‌راحتی امکان‌پذیر نیست و در اقتصاد می‌توان راحت‌تر از جنگ آسیب زد.

شمخانی افزود: آسیب‌پذیری و واکنش متغیرهای اقتصادی خیلی سریعتر از سایر واکنش‌ها است و امروز موضوع اقتصاد در صدر مطالبات مقام معظم رهبری و همه مردم ایران اسلامی می‌باشد و مطالبات و نیازهای مشترک مردم در این بخش است.

وی اضافه کرد: فراگیری آسیب‌پذیری از حوزه اقتصاد در بخشهای استانی و کشوری به‌سرعت امکان‌پذیر است و چانه‌زنی یک ملت توان اقتصادی آن است که ملموس به‌سرعت اثر پایین متغیر اقتصادی برای مردم کوچه و بازار است.

دبیر شورای عالی امنیت ملی با تأکید بر اینکه اقتصاد یکی از مؤلفه‌های امنیت کشور است، گفت: این موضوع مختص سال 94 و یا سالهای گذشته و حتی سال 57 نیست و ما یک ایران قبل از انقلاب و یک ایرانی از سال 57 تا 94 داریم و یک ایرانی فردا در نظر است و اگر شاخص‌های این سه دوره را مقایسه کنیم متوجه خواهیم شد نوع حکومت و میزان مشارکت مردم و عناصر حاکمیت، جایگاه در منطقه و جهان و ثبات داخلی و عوامل آن است.

وی با بیان "ما ولیعهد نداریم" گفت: در منطقه شاهد حکومت‌های خاندانی و موروثی هستیم ولی در ایران مردم با رأی خود نمایندگان مجلس خبرگان را انتخاب می‌کنند و این مجلس رهبری را تعیین می‌کند.

دبیر شورای عالی امنیت ملی با یادآوری "روزی در منطقه ژاندارم بودیم" گفت: شاه مدعی بود که ایران را به‌سمت تمدن بزرگ ببرد اما وقتی شاخص‌های آن را بررسی می‌کنیم شاهد فاصله طبقاتی هستیم که بیداد می‌کند، از سوی دیگر بنیان‌های اقتصادی و امنیت اقتصادی کشور به غرب و بیگانگان وابسته بود و همچنین امنیت غذایی و بخشی موارد متصل به بیگانگان بود و ایجاد چرخه‌های پایدار صنایع کشور مانند حمل و نقل و ارتباطات و حتی توان نظامی به بیگانه وابسته بود و این موارد باعث از بین بردن باور ملی و ظرفیت‌های داخلی می‌شد و از سوی دیگر باعث ارتقا و ترویج سبک زندگی غیردینی و استقرار اقتصاد مصرف‌‌پایه براساس منابع دیگران شد و به‌دنبال آن شاهد تخریب و تضعیف تولید و کارآفرینی بودیم.

شمخانی رانت و فساد را مؤلفه‌های دیگر اقتصاد زمان شاه عنوان کرد و گفت: در طول 37 سال پس از پیروزی انقلاب اسلامی در بازسازی مؤلفه‌های دیگر موفق بودیم اما در حوزه اقتصادی چالش‌های فراوانی داریم که باید به آن بپردازیم.

وی با اشاره به اینکه امروز اقتصاد یکی از مؤلفه‌های امنیت ملی کشور است، بیان کرد: نمی‌توان از منابع و موقعیت جغرافیایی ایران و دو کرانه آبی گسترده و کشت محصولات خاص، نفت و نسل جوان و باور ایرانی برای استفاده در جهت پتانسیل تولید بهره نبرد.

دبیر شورای عالی امنیت ملی تأکید کرد: باید از تجربه 8 سال دفاع مقدس در حوزه اقتصادی به‌عنوان سرمایه ملی استفاده کنیم. ما برای ایران سال 1404 برنامه‌های چهارم، پنجم و ششم توسعه را ترسیم کردیم اما نسبت بین این دارایی‌ها و نیل به اهداف قابل توجه نبوده و باید خود را به چالش بگیریم.

شمخانی اقتصاد مقاومتی را نسخه و راه حل همه مشکلات اقتصادی عنوان کرد و گفت: باید سیاست‌های اقتصاد مقاومتی را دنبال کنیم و مهمترین و اولویت‌ترین مسئله نظام حل مسائل اقتصادی است که گرفتار یک چرخه هستیم که استمرار آن چرخه‌های فقر، محرومیت، انباشت مطالبات بدون پاسخ و فساد و اختلال را شاهد بودیم.

وی تصریح کرد: در نگاه رهبری اقتصاد مقاومتی فراقانونی است و همه بخش‌ها باید به‌دنبال تحقق آن باشند تا بازخورد آن به جامعه برگردد.

دبیر شورای عالی امنیت ملی تنها راه برون‌رفت از شرایط کنونی را اجرای سیاست‌های اقتصاد مقاومتی عنوان و اظهار کرد: سالها در این خصوص دعوا داشتیم که هنوز هم این دعواها وجود دارد که اقتصاد آزاد، کینز و آدام اسمیت برای کشور مناسب است و یا اینکه برخی عنوان می‌کردند نیازمند اقتصاد سوسیالیستی هستیم. البته برخی می‌گویند اقتصاد آزاد غلط است و برخی از اقتصاد اسلامی می‌گویند که تعریف مشخصی از آن ندارند، اما اقتصاد مقاومتی به همه این بحث‌ها پایان داده است.

شمخانی با بیان "روزهای اول جنگ راهبردی نداشتیم" گفت: وقتی راهبرد ایجاد شد با یک دلیل منطقی برنامه‌ریزی کردیم که ابتدا بستان آزاد شود و برای تک تک عملیات‌ها برنامه‌ریزی شده بود، البته جنگ را در ذهن مردم ساده‌سازی کردیم که یک پلاک، مداحی، سینه‌زنی و حمله بوده در حالی که این‌گونه نبود.

وی ادامه داد: اقتصاد مقاومتی پایان‌بخش همه سؤالات و پوزیشن‌های روشنفکرانه است. در این مقطع اقتصاد مقاومتی را در تقسیم‌بندی‌ای که در جامعه وجود دارد باور ندارم همان گونه که اصولگرا و اصلاح‌طلبی را که مطرح می‌شوند قبول ندارم. همان‌طور که در جنگ و بیرون کردن شاه و مقامات در 37 سال گذشته مردم نشان دادند که می‌خواهند از استقلال خود دفاع کنند و استقلال، آزادی و جمهوری اسلامی اولین شعار ملت بود که تا امروز ا‌ز آن دفاع کردند، تنها جایی که می‌توان استقلال را زمینگیر کرد نقطه اقتصادی است و اصولگرایی و اصلاح‌طلبی در این بخش معنا ندارد.

دبیر شورای عالی امنیت ملی اظهار کرد: عدم وابستگی و استقلال در عرصه اقتصاد نشان‌دهنده وفاداری به امام، نظام و خون شهدا است و کسی که اقتصاد مقاومتی را برمی‌دارد به‌معنای آن است که برای دفاع از ایران اقدام می‌کند.

شمخانی با اشاره به تعامل و وابستگی گفت: این دو با هم متفاوتند همان‌طور که انقلابی‌گری و تجاوز با هم تفاوت دارند و باید با تمرکز بر توان داخلی 24 بند اقتصاد مقاومتی را در این مقطع اجرایی کنیم تا ایران آینده را مستقل و الگو بسازیم.

وی جهت‌گیری اقتصادی مقاومتی را مقابله با قانون‌گریزی عنوان کرد و گفت: یکی از اهداف سیاست‌‌‌های اقتصاد مقاومتی مقابله با فساد است و  امیدواریم در سال 95 در این راه حرکت کنیم.

دبیر شورای عالی امنیت ملی با ابراز اینکه میزان فرار مالیاتی دو برابر درآمدهای نفتی است، گفت: محور اقتصاد مقاومتی توسعه درونزا با تأکید بر استفاده از ظرفیت‌‌ها و توانمندی داخلی و کاهش سهم نفت در بودجه است که البته با کاهش قیمت جهانی نفت مجبور شدیم کاهش وابستگی به نفت را سریعتر طی کنیم.

شمخانی با بیان "باید به‌سمت تولید حداکثری و فروش محصولات برویم" اضافه کرد: کسانی که باعث کاهش قیمت نفت شدند تا کشور ما دچار مشکل شود امروز این کاهش قیمت نفت گریبان خود آنها را گرفته همان‌طور که داعش را به وجود آوردند تا مرزهای ما را تهدید کنند اما امروز داعش به‌سمت مرزهای آنها رفته است.

وی تسهیل و روان‌سازی فرآیندها و مقررات، افزایش سهم نیروی انسانی در تولید را یکی از محورهای اقتصاد مقاومتی برشمرد و اظهار داشت: در زمان جنگ میزان شهدای ایرانی یک‌سوم کشته‌های عراق بود زیرا توانستیم از ظرفیت‌ها استفاده کنیم و باید با رویکرد جهادی اقتصاد مقاومتی را تحقق بخشیم و راهکارهای تحقق آن را دنبال کنیم.

دبیر شورای عالی امنیت ملی با اشاره به اینکه دو سال از ابلاغ اقتصاد مقاومتی می‌گذرد، اظهار داشت: در اقتصاد کار آنی و فوری امکان‌پذیر نیست اما باید از حال بنر و شعار دادن عبور کنیم و دولت محور اجرا و سکاندار اصلی اقتصاد مقاومتی است و همه باید از دولت حمایت کنند.

شمخانی افزود: همه در تحقق اهداف اقتصاد مقاومتی نقش داریم اعم از دانشگاه، حوزه علمیه، ائمه جمعه، نمایندگان مجلس و... باید برای اجرای سیاست‌های اقتصاد مقاومتی تلاش کنند تا شاهد تولید ثروت در کشور باشیم. البته برای تحقق اقتصاد مقاومتی باید بهره‌وری رشد یابد.

وی با اظهار "باید از حالت کمیته امداد خارج شویم" گفت: این برای کشور افتخار نیست که استانی بگوید  افراد بیشماری را در نوبت برای اینکه زیرمجموعه کمیته امداد شوند دارد و وظیفه ما توانمندسازی مردم است.

دبیر شورای عالی امنیت ملی تقویت رقابت‌پذیری، مبارزه با فساد و حمایت همه‌جانبه از صادرات و خدمات را یکی دیگر از اقدامات برشمرد و گفت: باید صادرات کشور متنوع‌سازی شود و بتوانیم جایگاه خود را به دست آوریم و برای تحقق سند چشم‌انداز با استفاده از شرایط فعلی فضا را مهیا کنیم، مثلاً امروز می‌توانیم در بازار روسیه حاضر شویم و یا اقدامات این‌چنینی دیگر نیز می‌توان انجام داد.

شمخانی تأکید کرد:‌ برای تقویت فرهنگ جهادی در اقتصاد و شفاف‌سازی نظام توزیع و اجرایی کشور و تحقق نقشه علمی ایران اسلامی مسیر طولانی در پیش داریم و باید صنایع و بخش خدمات و بانکی کشور متحول شود.

وی مشکلات حوزه اقتصادی کشور را ناشی از تحریم، سیاستگذاری و ساختارها اعلام و بیان کرد: برای اینکه از فقر عبور کنیم باید سیاست‌های اقتصادی را تصحیح کنیم  و ساختارها اصلاح شوند تا به‌سمت اقتصاد مردمی برویم و اینها اولویت ملی است.

دبیر شورای عالی امنیت ملی در پایان گفت: باید دعواها را کنار بگذاریم و اقتصاد مقاومتی را به‌عنوان هدفی نهایی پیگیری شود.

در همایش اقتصاد مقاومتی از تندیس همایش با حضور علی شمخانی دبیر شورای عالی امنیت ملی، غلامرضا مصباحی‌مقدم عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس رونمایی شد.
منبع: تسنیم

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس