انفجارها و حملات تروریستی در همه کشورهای همسایه ما اوج گرفته است. طبعا برای آنان ایران اولویت بیشتری دارد؛ زیرا ایران همپیمان حزبالله و سوریه است و این همپیمانان عمیقترین زخمها را بر پیکر داعش وارد کردهاند و جدیترین مبارزه با آنان را در این سالها داشتهاند. همچنان که ایران در مبارزه با طالبان که عناصر وحشی و جنایتکار ماقبل داعش بودند نیز در صف مقدم بود. علاوه بر اینها مسئله عقیدتی در بین است. ایران کشوری شیعی است. حتی سنیهای آن هم تمایل به قرائت خشونتبار وهابی ندارند.
ابطحی در بخش دیگری از یادداشت خود که در روزنامه شرق منتشر شده است، نوشت: در داخل کسانی هستند که با اعزام نیرو برای دفاع از دولت سوریه مخالفاند. اما ایرانی نمیتواند در برابر دفاع از سرزمینش و امنیتش بیتفاوت باشد. نمونهاش هشت سال دفاع مقدس بود. وقتی لشکر صدام وارد سرزمین ما شد، هیچکس پشت رزمندگان دفاع مقدس را خالی نکرد. هرکس ایرانی بود، حتی اگر به جبهه نمیرفت اما برای رزمندگانی که از وطن دفاع میکردند کلاه از سر برمیداشت. در شرایط فعلی قبل از اینکه دشمنان ایران و ایرانیها وارد سرزمین ما شوند و ناامنی ایجاد کنند، اقدام پیشدستانه کرده و در هزاران کیلومتر دورتر آنان را متوقف کردهاند.
خالیکردن پشت آنها از نظر اصول ایرانی و میهنپرستی، در فرهنگ ما نبوده است. در ایام جنگ ایران و عراق هم برخی اختلافات در داخل کشور وجود داشت. اما همه در دفاع از رزمندگان اتفاق نظر داشتند.
ابطحی تاکید کرد که ایرانیان برای سردار سلیمانیای احترام قائلاند که نیروهایش هزاران کیلومتر دورتر از مرزهای رسمی ایران از مرزهایمان دفاع میکنند. این نگاه من نیست. نگاه اکثریت اصلاحطلبانی است که میشناسم و در سختیها بار اصلاحات را بر دوش کشیدهاند.
وی در پاسخ به شبههافکنیهای برخی از مدعیان نوشت: گاهی هم گفته میشود که به این مدافعان امنیت ایران پول داده میشود. حلالترین پولی که میشود از سرمایههای ملی پرداخت کرد، پرداخت به کسانی است که ایران و مرزهای آن را امن نگه میدارند. وظیفه ایرانی است که به مدافعان ایران در هر جا که باشند، ادای احترام کند.