به گزارش مشرق، مهدی فضائلی تحلیلگر مسائل سیاسی، در تبیین سخنان روز گذشته مقام معظم رهبری، اظهار کرد: جریانی که نمیخواهد دشمنی آمریکا با ما را بپذیرد، سابقه طولانی در صحنه سیاسی کشور دارد.
وی یادآور شد: این جریان از قبل انقلاب و بعد از پیروزی انقلاب در دولت موقت حضور داشته و رگههای این جریان تاکنون در صحنه سیاسی کشور وجود دارد.
این تحلیلگر مسائل سیاسی به فراز و فرود این جریان در صحنه سیاسی کشور اشاره و خاطرنشان کرد: جریان چپی که در یک مقطعی سنگ مبارزه با آمریکا و تسخیر لانه جاسوسی را به سینه میزد یعنی تلاش میکرد آن اتفاق را به نام خودش ثبت کند و موقعیت و وجاهتی را برای خود کسب کرده بود، بعد از مدتی به دلیل عدم ثبات فکری که در این جریان وجود دارد دچار تغییر و تحولات فکری شد.
فضائلی در ادامه تصریح کرد: شاهد هستیم که همان جریان با تغییر نام به اصلاحات در دوره به نام اصلاحات گرایش به غرب و آمریکا و به نوعی عذرخواهی از آنچه که در جریان تسخیر لانه جاسوسی اتفاق افتاده بود را در پیش گرفت.
وی با بیان اینکه این نوع تفکر در طیفهای سیاسی دیگر هم وجود دارد، تصریح کرد: این نوع تفکر در جریان سیاسی که نه تماماً اصولگرا و نه اصلاحطلب است، وجود داشت و به تدریج تقویت هم شد.
این تحلیلگر مسائل سیاسی ادامه داد: این جریان هم در بخشی از دستگاه اجرایی و هم تعدادی از نمایندگان مجلس وجود دارد، بنابراین شاهدیم که چنین تفکری در بین مسئولانی که در مسند قدرت و مراجع تصمیمگیری و در بخشی از جریان سیاسی فعال در کشور، وجود دارد.
فضائلی به سخنان روز گذشته رهبر معظم انقلاب اسلامی مبنی بر اینکه در برخی افراد احساس واقعی بیاعتمادی به آمریکا وجود ندارد، اشاره و خاطرنشان کرد: این جریان به نوعی دچار خود کم بینی است و طرف مقابل را بزرگ میبیند و آن را قدرت بلامنازعی تصور میکند که همیشه در مقابل آمریکا کرنش دارند.
وی تاکید کرد: این جریان پاسخی برای استدلالهای مقام معظم رهبری برای عدم مذاکره و رابطه با آمریکا ندارند.
این تحلیلگر مسائل سیاسی با اشاره به سخنان مقام معظم رهبری درباره نادرست خواندن اظهارات برخی مسئولان که علت پیشرفت برخی کشورها را جمعآوری سازمانهای نظامی آنها میدانند، گفت: مقام معظم رهبری طرح این مسائل و سخنان را نادرست دانستند و فرمودند بحث کاهش بودجه نظامی اشتباه است.
وی با اشاره به عجیب خواندن سخنان هاشمی در تضعیف قدرت دفاعی کشور، تصریح کرد: این استدلال وی به عنوان سیاستمداری کهنه کار، بسیار ضعیف، شکننده و سستبنیاد بود.
فضائلی با بیان اینکه آلمان و ژاپن شکست خوردگان جنگ بودند و محدودیت نظامی به آنها تحمیل شده بود، یادآورشد: محدودیت نظامی انتخاب آگاهانه این کشورها نبوده و همواره تلاش کردهاند تا از این محدودیت خارج شوند.
این کارشناس مسائل سیاسی با بیان اینکه ژاپن و آلمان تنها کشورهای پیشرفته دنیا نیستند، خاطر نشان کرد: به عنوان مثال فرانسه، انگلیس و آمریکا علاوه بر پیشرفتهای علمی و توسعه اقتصادی از نظر نظامی نیز بسیار قدرتمند هستند، بنابراین استدلال هاشمی در این خصوص بسیار تعجب برانگیز است.
فضائلی در پایان تاکید کرد: هاشمی باید پاسخ دهد با تضعیف بنیه دفاعی کشور آیا جز افزایش تهدیدات و تغییر آن به سمت عملی شدن و همچنین جسورتر شدن دشمن ما چیز دیگری هم می تواند اتفاق بیافتند.