کد خبر 635912
تاریخ انتشار: ۵ مهر ۱۳۹۵ - ۱۷:۳۵

شهردار تهران گفت:‌ نباید اجازه دهیم این سیاست زدگی در حوزه قدرت مانع از خدمت ما به مردم شود. اجازه ندهیم چوب لای چرخ ما بگذارند و از آن طرف خودمان خسته نشویم و یا اگر رفتار سیاست زده و غیر قابل قبولی را دیدیم، خودمان به این موضوع دامن نزنیم.

به گزارش مشرق، محمد باقر قالیباف عصر امروز طی سخنانی در اجتماع بزرگ بسیجیان شهرداری تهران به مناسب هفته دفاع مقدس که در محل باغ موزه دفاع مقدس برگزار شد، با اشاره به ضرورت بررسی و خود انتقادی از مجموعه فعالیت ها، ابراز داشت: هیچ زمانی ادعا نداریم که کارهای ما بی عیب و نقص است بلکه همیشه باید برای رفع این اشکالات تلاش کرده و در این راه مجاهدت کنیم و انگیزه داشته باشیم. از دیگر سو این انتقاد از خود نباید منجر به تضعیف، نا امیدی و وادادگی شود.

وی افزود: همواره به همکارانم در شهرداری تهران تاکید می‌کنم که اگر غرور ما را گرفت که خیلی کار کردیم، باید به ضعف‌ها، اشکالات و کارهای بر زمین مانده نگاه کنیم و هر زمانی هم که خستگی، یاس و نا امیدی سراغ ما آمد باید به کارهای بزرگی که انجام دادیم نگاه کنیم تا امیدوارم شویم. این روند انسان را متعادل می کند که نه مغرور شود و نه ناامید؛ همچنین این روحیه باعث می‌شود انسان شاکر باشد و شکر نعمتی که خداوند به ما برای کار کردن عطا کرده است را به جا بیارود.

شهردار تهران با تاکید بر ضرورت ایمان به نصرت الهی گفت: امروز سالروز عملیات ثامن الائمه در شکست حصر آبادان است که با رمز «نصر من الله و فتح قریب» انجام شد؛ خیلی مهم است ببینیم رزمنده ها در چه شرایطی این رمز را انتخاب کردند؟ این رمز بدین معنی است که رزمنده ها ایمان داشتند نصرت و پیروزی در یک قدمی آنها قرار دارد؛ این در شرایطی بود که امکانات، تجهیزات، مدیریت، انسجام و تجربه نداشتیم و این عملیات را به نوعی عملیات فرماندهی کل قوا هم می نامیدند.

قالیباف تصریح کرد: عملیات ثامن الائمه اولین عملیاتی بود که پس از چند هفته از عزل بنی صدر انجام شد؛ حضرت امام (ره) با آغاز جنگ فرماندهی کل قوا را به رئیس جمهور دادند و بعد از این حوادث، فرماندهی کل قوا را به دست گرفتند و به همین جهت این عملیات با عنوان عملیات فرماندهی کل قوا هم نامیده می‌شد.

وی ادامه داد: رزمندگان در اوج مظلومیت، کمبود شدید امکانات و منابع انسانی این عملیات را از اعماق وجود خود انجام دادند و خداوند نیز این موفقیت را نصیب ما کرد به نحوی که بلا فاصله عملیات های طریق القدس، فتح المبین و بیت المقدس شکل گرفت.

قالیباف در بخش دیگری از سخنان خود، ابراز داشت:  بحث‌های احساسی، روانی و عاطفی جنگ تحمیلی در کنار خاطرات دفاع مقدس بسیار مهم و ارزشمند است اما ما باید در عین اینکه به بحث‌های حماسی جنگ توجه داریم شناخت دقیقی از ابعاد گفتمانی دفاع مقدس داشته باشیم چرا که فلسفه دفاع مقدس و شناخت گفتمان دفاع مقدس مهم تر از این موارد است.

وی عنوان داشت: ممکن است تعریف‌های متفاوتی از گفتمان ارایه شود و گاهی شاهد هستم که مرتب بحث‌هایی گفته می‌شود اما گفتمان ما به عنوان باورهایی که دنبال می‌کنیم، برای ما لایتغیر است و این گفتمان منطبق بر سنت‌های الهی است.

شهردار تهران ادامه داد: ما بر این باور هستیم که اندیشه سیاسی امام خمینی (ره) لایتغیر است، سیاست امام عین دیانت او و منطبق بر سنت‌های الهی بوده است؛ امام خمینی (ره) در هر عصر و زمانی که زندگی می‌کرد، مبارزه با ظلم و جنگ بین فقر و غنا را سرلوحه کارش قرار می‌داد و این موضوع تغییر پیدا نمی‌کرد. اینکه دشمن ما چقدر زور دارد و ما روابط خود را با زور دشمنان تنظیم کنیم، در هر عصری تفاوت نداشت کما اینکه امام خمینی (ه) در عصر حیات خود نیز در این موضوع تغییری پیدا نکرد.

قالیباف در ادامه با بیان اینکه گفتمان انقلاب اسلامی و دفاع مقدس منطبق بر گفتمان فرهنگ قرآنی است، عنوان داشت: فلسفه دفاع مقدس، فلسفه عاشورا و غدیر است و همه این موارد ریشه در بعثت دارد.

وی افزود: امام خمینی (ره) فرمودند راه قدس از کربلا می‌گذرد؛ بعد از عملیات بیت المقدس شهید حاج احمد متوسلیان به همراه بخشی از رزمنده‌ها به لبنان رفتند و با صحبت حضرت امام (ره) مجددا برگشتند. گاهی روزهای سختی در جنگ پیش می‌آمد  و عرصه سخت می‌شد که پشت خاکریز‌ها می‌گفتیم خدایا ما نه قدس را می‌خواهیم و نه کربلا، همین تکه خاکریز را برای ما نگه دار! گاهی می‌گفتیم این خاکریز هم برای آنها، تنها فرصت داشته باشیم  این شهدا و مجروحان را به عقب برگردانیم. اما اگر سنت الهی و آیات سوره احزاب را نگاه کنیم، شاهد هستیم که خداوند می‌گوید انقدر به شما فشار می‌آورم و در شما تردید ایجاد می‌کنم که فرق بین مومنان و منافقان مشخص شود.

قالیباف عنوان داشت: در صدر اسلام مسلمانان در مدینه با فرماندهی پیامبر اکرم (ص) از عقلانیت و تدبیر دور خودشان خندق کشیدند و سپس پیامبر می‌فرمایند من می‌بینم که کاخ کسری فرو می‌ریزد، اما منافقان به پیامبر می‌گویند شما از ترس در مدینه خندق می‌کنید که کفار و مخالفان مدینه را نگیرند اما از ساقط شدن امپراطوری ساسانی سخن می‌گویید؟ آنهایی که تردید کردند و ترسیدند، بهانه کردند که دیوار خانه‌های ما کوتاه است و خانواده‌های ما تنها هستند و صحنه را ترک کردند. خداوند می‌فرماید زمانی به شما پیروزی می‌دهم که صف آنها با شما جدا شود؛ وقتی این صف جدا شد، نصرت از آن شما است. این سنت الهی است که عصر و زمان ندارد و در همه عصر و زمان‌ها حاکم است همانگونه که در پیروزی انقلاب و تداوم انقلاب اسلامی نیز اینگونه است.

وی ابراز داشت: خداوند با هیچ کس عهد اخوت نبسته است از این رو اگر اسم ما انقلابی، بسیجی و نظام مقدس جمهوری اسلامی باشد اما منطبق با سنت‌های الهی حرکت نکنیم، به همان سرنوشت دچار می‌شویم. در محتوا و شکل باید به این موضوع ایمان داشته باشیم.

قالیباف ادامه داد: در دفاع مقدس، ما در ظاهر به پیروزی روشن نظامی نرسیدیم و جنگ در آخر به صلح هم نرسید بلکه به متارکه و آتش بس رسیدیم. خیلی‌ها آن روزها متلک گفتند اما شاهد هستیم تک تک حرف هایی که امام خمینی (ره) آن روز درباره جنگ زدند، یکی یکی اتفاق افتاد. همانطور که امروز پیوستگی قدرت انقلاب اسلامی از مرزهای ایران با مرزهای اسرائیل شکل گرفته و این از عظمت و پیروزی انقلاب است.

شهردار تهران خاطر نشان کرد: اگر جزو مومنان به انقلاب و اندیشه حضرت امام (ره) باشیم،  قلبا به رهبری باور داشته باشیم و خودمان را سرباز رهبری بدانیم، فرق ما با دیگران در همین مطلب است که همیشه خودمان را در حال مبارزه و دفاع می‌دانیم و هیچ فرقی بین هشت سال دفاع مقدس و امروز قائل نیستیم؛ به جز اینکه مکان، زمان و شیوه‌های مبارزه متفاوت است.

وی با اشاره به یکی از سخنان خود در جمع علمای دوران دفاع مقدس ابراز داشت: در آن سخنرانی که در زمان اوج برجام انجام شد عنوان کردم که بنده به عنوان یک رزمنده و خدمتگزار با برجام موافق هستم اما تفاوت ما در اینجا است که باید باورمان شود مذاکره هم یک شیوه مبارزه است. این حرف بدین معنی است که باید باورمان شود دشمنان ما همچنان بر مسیر خودشان برای ایستادگی در مقابل دین و استقلال ما مصمم هستند و تنها روش و شیوه آنها عوض شده است. مومنان به انقلاب، اندیشه امام (ره) و سربازان ولایت هم باید بدانند که مبارزه وجود دارد. وجه ممیزه ما روحیه استکبار ستیزی است اما شیوه و روش آن عوض شده است.

شهردار تهران با بیان اینکه «ما باید به سمت انسجام، وفاق و همبستگی حرکت کنیم»، گفت: حتی در دوران دفاع مقدس هم مشکلاتی از قبیل امکانات، بودجه و ... وجود داشت تا جایی که در خرید سیم خاردار هم تحریم بودیم. در همان دوران دفاع مقدس هم نمونه‌هایی وجود دارد که شاهد سیاست زدگی در حوزه قدرت بودیم؛ بعضا موانعی هم سر راه رزمندگان ایجاد می‌کردند ولی هیچ وقت راهبردهای دفاعی و این روحیه استقامت، مقاومت و مبارزه با دشمن در وجود هیچ کدام از رزمنده‌ها و فرماندهان تضعیف نشد و سستی به وجود نیامد. بلکه در حین اینکه این موانع را ایجاد می‌کردند اما رزمندگان با عقلانیت، وظیفه شناسی، باور و عشق به فرهنگ عاشورا از این سیاست بازی‌ها تبری می‌جستند و کارشان را در مبارزه انجام می‌دادند؛ این خودش باعث وحدت، انسجام و وفاق می‌شد.

وی با تاکید بر اینکه «امروز شیوه‌ها و روش‌های مبارزه تغییر یافته است»، ابراز داشت: امروز هم به اشکال مختلف سیاست زدگی در عرصه قدرت را برای چوب لای چرخ گذاشتن در مبارزه مشاهده می‌کنیم اما نباید اشتباه کنیم و خودمان هم به این سیاست زدگی دامن بزنیم یا اینکه خودمان در زمره این سیاست زده‌ها قرار بگیریم.

قالیباف تاکید کرد: ما باید مبارزه را به درستی انجام دهیم و بشناسیم که سنگر مبارزه کجا است؟ به طور مداوم یک دهه در شهرداری تهران این حرف را از من می‌شنوید که سنگر مبارزه در کارآمدی نظام جمهوری اسلامی است و باید برای کارآمدی دین در اداره امور جامعه تلاش کنیم. باید این حرف مقام معظم رهبری را سرلوحه کارمان قراردهیم که آمریکا دشمن اصلی ما است ولی راه مبارزه با آمریکا کار، کار و کار است. امروز رسیدگی به محرومان، فقرا، حل مشکلات مردم و حل مشکلات اقتصادی سنگر مبارزه ما به شمار می‌رود.

وی عنوان داشت: امروز خودسازی، برنامه ریزی و روحیه مبارزه در کار سنگر مبارزه ما است و باید تلاش کنیم تا از این فرصت‌ها حداکثر استفاده را ببریم. نباید اجازه دهیم این سیاست زدگی در حوزه قدرت مانع از خدمت ما به مردم شود. اجازه ندهیم چوب لای چرخ ما بگذارند و از آن طرف خودمان خسته نشویم و یا اگر رفتار سیاست زده و غیر قابل قبولی را دیدیم، خودمان به این موضوع دامن نزنیم.

شهردار تهران تصریح کرد: گاهی هدف بعضی حرف‌ها و جریانات این است که برای ما مشغله درست کنند تا به کار فکر نکنیم؛ اگر به همین اندازه موفق شوند که ما به کارمان نرسیم، به اهدافشان رسیده‌اند اما اگر ما می‌خواهیم بیشتر عصبانی شوند، باید بیشتر کار و خدمت کنیم.

قالیباف ادامه داد: ما هیچ زمان نباید از قدرت دشمن نگران باشیم بلکه باید از ضعف ایمان خودمان نگران باشیم؛ مطمئن باشید که زندگی مردم ما هم زندگی سیاسی نیست، بلکه زندگی مهربانی، تعامل، تفاهم، برادری، محبت و کمک به بکدیگر است؛ باید این روحیه و خدمت را در جامعه پیش ببریم.

وی گفت: ممکن است زمانی یک بسیجی در مسجد محله باشد و امکان ظرفیت چندانی در اختیار نداشته باشد اما وقتی یک بسیجی در جای مهمی مثل شهرداری تهران خدمت می‌کند، باید این ظرفیت را برای مهربانی، دستگیری از مردم و خدمت استفاده کند.

شهردار تهران یادآور شد: خیلی وقت‌ها بی‌انصافی می‌کنیم و کلمه مستضعفان را از ادامه بسیج بر می‌داریم این در حالی است که بسیج، بسیج مستضعفان است و انقلاب نیز برای مستضعفان است. انقلاب را مستضعفان انجام دادند و پای انقلاب هستند؛ امروز هم باید با افتخار برای آن‌ها تلاش کنیم.

وی گفت: هفته دفاع مقدس، مجلس یادآوری و تذکر این مسایل است، باید این فرصت را فراهم کنیم تا انجام وظیفه بیشتری داشته باشیم و جزو آنهایی قرار نگیریم که روحیه مبارزه از ما جدا شود. فرق ما با دیگران در این است که آنها به مبارزه و استکبار ستیزی اعتقاد ندارند ولیه ما به این مبارزه اعتقاد داریم؛ مهم تر اینکه وقتی به این تشخیص رسیدیم، بتوانیم وظیفه خود را به درستی انجام دهیم.

قالیباف گفت: اگر در فرهنگ عاشورا نگاه کنیم، امر به معروف و نهی از منکر و روحیه ظلم سیتزی به عنوان دو موضوع برجسته مشاهده می شود اما امروز مهم ترین منکر در جامعه ما چیست؟ نمی گویم که نباید نسبت به حجاب حساس باشیم اما بر اساس همه باورها و اعتقادات، فقر بزرگ ترین منکر در جامعه است. بنابر این اگر فرهنگ حسینی داریم، باید کمر همت ببندیم و با این فقر مبارزه کنیم.

وی اظهار داشت: تشخیص این موضوع مهم است که در چه سنگری، چه کاری را در چه زمانی برای مبارزه انجام دهیم در این راه هم خسته نشویم. در دوران دفاع مقدس شعار ما این بود که دشمن خسته است و با این شعار روحیه می گرفتیم که مجددا تلاش کنیم. نباید خستگی و نا امیدی سراغ ما بیاید و با حس کارمندی  و اداری فعالیت کنیم چرا که این  روحیه با فرهنگ مبارزه سازگاری ندارد. بلکه از ابتدای صبح باید احساس کنیم محیط کار ما محیط مبارزه است؛ اگر این روحیه را داشته باشیم، همیشه نشاط داریم و کار را پیگیری می کنیم همچنانکه مبارزه به انسان نشاط و سرزندگی می بخشد.

قالیباف در پایان ابراز داشت: در این راه خداوند ضمانت گرفته است که هر کسی در این راه مجاهدت کند، جز موفقیت، عزت، پیروزی، عاقبت به خیری و اجر اخروی چیز دیگری ندارد.
منبع: فارس