شهردار تهران گفت: افرادی که در مسئولیت فرهنگی خود کم کاری کردند، امروز قضاوت‌های غیرمنصفانه می‌کنند.

به گزارش مشرق، محمدباقر قالیباف، طی سخنانی در آئین اختتامیه پنجمین جشنواره تئاتر شهر که در محل پردیس تئاتر تهران برگزار شد، اظهار داشت: من شرمنده یکایک جوانان فعال در عرصه فرهنگ و هنر کشور و همچنین پیشکسوتان این عرصه هستم که فرصت و زیرساخت مناسب برای بروز استعدادها و خلافیت‌های بخش عمده ای از جوانانی که امروز در این رشته ها فارغ التحصیل می‌شوند، وجود ندارد. از این رو به عنوان یک خدمتگزار و مدیر اجرایی احساس شرمندگی دارم.
 
وی ادامه داد: وقتی به گذشته نه چندان دور در عرصه فرهنگ و هنر کشور نگاه می‌کنم، بعضی افراد را می‌بینم که شاید مدت‌های مدیدی در سطوح مختلف مدیریت‌های اجرایی و مسئولیت در عرصه فرهنگ و هنر داشته‌اند اما آنچنانی که باید و شاید نتوانستند در این عرصه خدمت قابل توجهی انجام دهند.
 
شهردار تهران گفت: البته نمی‌خواهم از آنها گله مندی داشته باشم، بلکه از این باب متاسف می‌شوم که به جای اینکه امروز این بیان را داشته باشند که نتوانستند آنطور که باید و شاید خدمت کنند، بعضا قضاوت‌های غیر منصفانه‌ای نسبت به موضوعات این عرصه دارند.
 
وی افزود: به خاطر دارم که چندی قبل قضاوت‌ها، بیانات و نوشته‌ایی را از همین افراد دیدم که بیش از دو دهه مسئولیت این کار را بر عهده داشتند و باید به این عرصه رسیدگی می‌کردند، اما آنها قضاوت های منصفانه‌ای نسبت به کار نداشتند و یکی از بحث‌های آنان این بود که مدیریت شهری به موضوعات فرهنگی، هنری و اجتماعی شهر بی تفاوت است.
 
قالیباف ادامه داد: در نگاه اول به این موضوع به عنوان یک انتقاد نگاه کردم و مروری بر گذشته خودم انجام دادم. حداقل از روزی که در نیروی انتظامی توفیق خدمت پیدا کردم و مردم بیشتر با من آشنا شدند، اولین اقدام من در مجموعه پلیس چگونه بود؟ به بیانات خودم و همچنین بیانات، یادداشت‌ها ، مقالات و نوشته‌های افرادی که آن روزها در مسئولیت بودند نگاه کردم.
 
وی خاطرنشان کرد: اولین و مهم ترین بحثی که آن روز با مردم و جوانان داشتم، این بود که رسالت من در پلیس تبدیل امنیت از یک نگاه تهدید محور به یک نگاه جامعه محور است و کاری کنم که مردم جرات کنند که بتوانند بر پلیس نظارت کنند.
 
وی با بیان اینکه از همان زمان رویکرد فرهنگی و اجتماعی اولویت اول ما در اقدام و عمل ما بوده است، تاکید کرد: در آن برهه جشنواره فیلم‌های کوتاه 110 ثانیه‌ای را در کشور آغاز کردیم. به نحوی که بیش از چند هزار فیلم از سراسر کشور به این جشنواره ارسال شد و جوانان هنرمند از اقصی نقاط کشور حتی از روستا‌ها در جشنواره حضور پیدا کردند. به طوری که هنوز هم 25 فیلم 110 ثانیه برگزیده از میان چند هزار اثر واصله، در ذهن من نقش بسته است.
 
شهردار پایتخت ادامه داد: جشنواره فیلم پلیس در آن زمان آغاز شد و آثاری همچون «خواب و بیدار»  به عنوان یک کار خوب سینمایی و انیمیشن «سیا ساکتی» در آن زمان استارت خورد.
 
قالیباف خاطرنشان کرد: ممکن است من یک هنرمند نباشم اما با همه وجود اعتقاد دارم که عناصر اصلی ارتقای کیفیت زندگی و مولفه‌های مهم فرهنگی در جامعه هنر و هنرمندان هستند و هرگز از این موضوع غفلت نکرده‌ام.
 
وی یادآور شد: من در آن روز در جایی انجام وظیفه می‌کردم که شاید چنین توقعی از مدیریت پلیس نبود اما در جریان خدمتگزاری در نهادی عمومی و غیر دولتی به نام شهرداری تهران که 100 درصد همه امکانات مادی آن معلق به مردم است و آنها این شهر را پشتیبانی و اداره می‌کنند نیز همین نگاه حاکم بوده است.
 
شهردار تهران اظهار داشت: بدون شک وظیفه من در مدیریت شهری برای خدمتگزاری به عرصه فرهنگی و هنری و توجه به مسائل اجتماعی شهر سنگین تر است، خصوصا باید توجه ویژه‌ای به آسیب‌های اجتماعی داشته باشیم ولو اینکه وظیفه قانونی شهرداری نباشد، اما بدون شک وظیفه انسانی یکایک ما به شمار می‌‌رود.
 
قالیباف افزود: در اولین جلسه‌ای که برای ارایه برنامه شهرداری تهران در دی ماه سال 84 در شورای اسلامی شهر تهران حضور پیدا کردم، اشاره کردم که رویکرد ما در شهرداری تهران رویکرد اجتماعی و فرهنگی است.
 
وی در ادامه تصریح کرد: تا پیش از این برای یکایک جوانانی که در این عرصه از دانشگاه فارغ التحصیل می شوند دغدغه هایی وجود داشت، به نحوی که هیچ امیدی پیش روی آنها برای شکوفا کردن استعدادهایشان نبود و حداقل زیر ساخت های فرهنگی و هنری آن طور که دیگر زیر ساخت ها و جمعیت شهر پیش رفت، رشد پیدا نکرد.
 
شهردار تهران اظهار داشت: هیچ کس از من به عنوان یک مدیر اجرایی توقع نداشت که دست به قلم ببرم و کار تولید محتوا را انجام دهم، اما این توقع بود که حداقل سالن‌های سینما و سالن‌های تئاتر این شهر و عرصه‌های توسعه فرهنگی شهر را در این دوره زمانی کوتاه چند برابر کنم. امروز نیز خوشحال هستم که بخش کوچکی از این وظیفه را انجام دادم، اما نتوانستیم آنچنانی که زیبنده شما پیشکسوتان عرصه فرهنگ و هنر و خصوصا استعداد‌های جوان است، کار کنیم؛ چرا که جوانی جوانان غیر قابل بازگشت است.
 
قالیباف تصریح کرد: من نتوانستم این زیر ساخت‌ها را به گونه‌ای توسعه دهم که یکایک شما بتوانید در این عرصه عرض اندام کرده و خلاقیت‌های خودتان را به خانواده‌ها و پدر و مادرانتان نشان دهید و وقتی این کم کاری را از سوی مسئولان می‌بینم، احساس شرمندگی می‌کنم.
 
بر اساس گزارش شهرنوشت، وی تاکید کرد: گاهی اوقات قضاوت‌هایی به دور از انصاف را از برخی افراد می‌بینم، این در حالی است که آنها روزی که در مسند بودند، کاری نکردند اما امروز که در کنار نشسته‌اند، قضاوت منصفانه‌ای ندارند. از خدا می‌خواهم به همه ما نگاه منصفانه، نقادانه سازنده و نه تخریب گر بدهد تا در خدمت شما جوانان باشیم و این کشور را به پیش ببریم.

منبع: تسنیم

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 5
  • در انتظار بررسی: 0
  • غیر قابل انتشار: 3
  • ۱۴:۱۵ - ۱۳۹۵/۰۶/۳۱
    0 0
    من یک هنرمند نباشم اما با همه وجود اعتقاد دارم که عناصر اصلی ارتقای کیفیت زندگی و مولفه‌های مهم فرهنگی در جامعه هنر و هنرمندان هستند
  • ۱۴:۱۶ - ۱۳۹۵/۰۶/۳۱
    0 0
    افرین. خوشحال هستم
  • ۱۴:۱۷ - ۱۳۹۵/۰۶/۳۱
    0 0
    لیلای ایران تویی محمد باقر عزیز
  • ۱۴:۳۸ - ۱۳۹۵/۰۶/۳۱
    0 0
    آفرین ممد باقر عزیزم
  • ۱۴:۵۳ - ۱۳۹۵/۰۶/۳۱
    0 0
    چه شده مشرق اخیرا خیلی یاد از قالیباف میکنید؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس