کد خبر 636822
تاریخ انتشار: ۷ مهر ۱۳۹۵ - ۱۴:۵۹

مسئول پیگیری حقوقی شهدای فاجعه منا گفت: از نظر قواعد و قوانین کشور عربستان، طرف سعودی در فاجعه منا مسئولیت دارد اما به لحاظ شکلی که چگونه اقامه دعوی انجام گیرد و اینکه ادامه روند در مجامع قضایی صورت پذیرد یا در محاکم دیگر، نیازمند مشورت قضایی هستیم

 به گزارش مشرق، حسن قشقاوی درباره آخرین پیگیریهای فاجعه  منا توسط وزارت خارجه اظهار کرد: اعتقاد دارم که اگر همه ما ملتزم به امر رهبر معظم انقلاب باشیم کارها به خوبی پیش خواهد رفت.

وی خاطرنشان کرد: تمام ارگانهای مختلف برای پیگیری فاجعه منا و دفاع از حقوق خانواده‌های آنان مشغول فعالیت و انجام وظیفه هستند و تلاشها در این باره دنبال می‌شود.

مسئول پیگیری حقوقی شهدای فاجعه منا ادامه داد: در حال حاضر روابط دوجانبه و به تعبیری پسرخالگی خاصی با عربستان سعودی نداریم و اشتراک نظری هم در مسائل منطقه‌ای بین ما وجود ندارد بنابراین هیچ دلیلی ندارد که وزارت امور خارجه از همه ظرفیتهای خود برای اقدامات ضروری و مناسب استفاده نکند.

قشقاوی بر تحقق فرمایشات رهبر معظم انقلاب تاکید کرد و گفت: ایشان در سخنرانی اخیرشان با اشاره به کشورهای اسلامی بر تشکیل کمیته حقیقت‌یاب تاکید کرده‌اند اما شاهدیم که برخی دوستان منتقد فقط علائم را به سمت ارگانهای داخلی نشانه می‌روند در حالی که فرمایشات مقام معظم رهبری صریح است.

وی درباره تازه‌ترین پیگیریهای انجام گرفته برای فاجعه منا اظهار کرد: هیئتهایی برای مذاکره با وکلا در برخی کشورهای اروپایی و عربی اعزام شده‌اند و مذاکرات با این افرد در حال انجام است.

مسئول پیگیری حقوقی شهدای فاجعه منا عنوان کرد: ما به لحاظ ماهُوی مشکلی در پیگیری فاجعه منا نداریم؛ از نظر  قواعد و قوانین کشور عربستان نیز طرف سعودی در این رابطه مسئولیت دارد اما به لحاظ شکلی که چگونه اقامه دعوی انجام گیرد و اینکه ادامه روند در مجامع قضایی صورت پذیرد یا در محاکم دیگر،  نیازمند مشورت قضایی هستیم.

قشقاوی درباره آخرین وضعیت پرونده تعرض پلیسهای خاطی سعودی به زائران ایرانی اظهار کرد: پیگیریها و بررسیهای لازم در رابطه با پلیسهای خاطی سعودی هم به طور جد در حال انجام است.

امام خامنه‌ای چندی قبل  با صدور پیام مهمی خطاب به تمام مسلمانان جهان تأکید کردند: «اکنون قریب یک سال از حوادث مُدهش منا می‌گذرد که در آن، چند هزار نفر در روز عید و در لباس احرام، در زیر آفتاب و با لب تشنه، مظلومانه جان باختند؛ اندکی پیش از آن در مسجدالحرام نیز جمعی در حال عبادت و در طواف و نماز به خاک و خون کشیده شدند. حکام سعودی در هر دو حادثه مقصرند؛ این چیزی است که همه‌ی حاضران و ناظران و تحلیلگران فنی بر آن اتفاق‌نظر دارند؛ و گمان عمدی بودن حادثه نیز از سوی برخی صاحب‌نظران مطرح شد ... حاکمان بی‌دین و بی‌وجدانی که فاجعه‌ی بزرگ منا را پدید آورده و با نام خادمان حرمین، حریم حرم امن الهی را شکسته و میهمانان خدای رحمان را در روز عید در منا و پیش از آن در مسجدالحرام قربانی کرده‌اند، اکنون از سیاسی نشدن حج دم می‌زنند و دیگران را به گناهان بزرگی که خود مرتکب شده یا تسبیب کرده‌اند، متهم می‌کنند».

همچنین مقام معظم رهبری پس از فاجعه منا در تاریخ هفتم مهر سال گذشته نیز در دیدار مسئولان و دست‌اندرکاران برگزاری حج، فاجعه بسیار تلخ و حیرت‌انگیز منا را از جمله امتحانات الهی خواندند و با انتقاد از سکوت دولت‌ها و به‌خصوص دولت‌های غربی و سازمان‌های مدعی حقوق بشر در قبال این مصیبت بزرگ تأکید کردند: «این حادثه به‌هیچ‌وجه نباید فراموش شود و دستگاه دیپلماسی و سازمان حج موظف هستند که این موضوع را به‌صورت قاطع دنبال کنند؛ این مسئله نباید به سکوت و فراموشی بگذرد و باید تا سال‌ها در مجامع جهانی مطرح شود و نقطه آماج این حرکت نیز باید دولت‌های غربی و سازمان‌های مدعی حقوق بشر باشند».