به گزارش مشرق، احزاب اصولگرا و اصلاحطلب در هفته که گذشت نخستین دور خیزهای رسمی انتخاباتی خود برای سال 96 را صورت دادند که خبر انتخاب محمدعلی نجفی به ریاست ستاد حسن روحانی، فعال شدن «شورای انتخابات» حزب موتلفه اسلامی و انتخاب «بادامچیان» به عنوان رئیس ستاد انتخابات جبهه پیروان خط امام و رهبری از این جمله هستند.
انتخاب عارف و لاریجانی به عنوان آلترناتیو روحانی توسط دو جبهه اعتدالگرایان و اصلاحطلبان، بررسی نامه احمدینژاد در جلسه جامعه روحانیت، بیانیه احزاب اصلاحطلب در مورد پایان فعالیت شورای سیاستگذاری اصلاحطلبان و تشکیل هیئت بررسی اختلافات اصلاحطلبان درباره نحوه ورود به انتخابات 96 از دیگر اخبار مهم حزبی و تشکیلاتی بود.
توصیه رهبری برای دو قطبی نشدن انتخابات سال 96 و نامه احمدینژاد به رهبر معظم انقلاب و واکنش شخصیتهای سیاسی به این موضوع و واکنشها به اعتراف ظریف به بدعهدی آمریکایی ها نیز دو موضوعی بود که فضای سیاسی حزبی کشور را تا حدودی به خود درگیر کرد.
*باهنر: به دنبال اجماع اصولگرایان برای انتخابات آتی هستیم/ گزینهها را بررسی میکنیم ولی فعلاً موضعی نداریم
دبیرکل جامعه اسلامی مهندسین گفت: به دنبال این هستیم که اصولگرایان در انتخابات ریاست جمهوری یک کاندیدای واحد، کارآمد، محبوب و مقبول داشته باشند.
محمدرضا باهنر با اشاره به انتخابات سال 96 اظهار کرد: فعلاً فضای کشور فضای بغرنجی است، اما همه تلاش خود را میکنیم تا اصولگرایان به جمعبندی واحد برسند.
وی افزود: کار کار سختی است البته در انتخابات مجلس دهم یک تجربه و تمرینی صورت گرفت و در برخی بخشها خوب عمل کردیم و موفقیتهای قابل توجهی را نیز داشتیم که بنده معتقدم باید نقاط قوت خود را اضافه و از نقاط ضعف خود نیز کم کنیم.
*ترقی: «شورای انتخابات» حزب موتلفه فعال شد/ تعیین شاخصها برای انتخاب نامزد اصلح
عضو شورای مرکزی حزب موتلفه از فعال شدن «شورای انتخابات» حزب موتلفه به منظور تعیین شاخصها برای انتخاب نامزد اصلح خبر داد.
حمیدرضا ترقی تصریح کرد: این شورا در حال حاضر تحت نظر معاونت سیاسی حزب فعال است تا ستاد انتخابات فعالیت رسمی خود را آغاز کند.
وی تاکید کرد: این شورا به دنبال تعیین شاخص نامزدهای ریاستجمهوری، گرفتن پیشنهادات برای تعیین مصادیق و تدوین گفتمان انتخاباتی این حزب است.
*پرویز امینی: احمدینژاد «پروژه - پروسه» بازسازی خود را به محاق برد/ تلاش احمدینژاد برای بازسازی خود با بازخوانی خط امام
پرویز امینی تحلیلگر مسائل سیاسی در یادداشتی با تاکید بر اینکه احمدینژاد «پروژه - پروسه» بازسازی خود را به محاق برد، گفت: کیفیت مواجهه احمدینژاد با ملاقات و محتوای ملاقاتش با رهبری، در چارچوب روند بازسازی او اهمیت مضاعفی داشت. اما نحوه مواجهه وی با آن، به شکلی رقم خورد که این «پروژه - پروسه» را به محاق برد و احمدینژاد را به شرایط ماقبل سال 92 پرتاب کرد.
وی افزود: شرایط پس از قدرت در سالهای بعد از 92، اجازه داد که احمدینژاد آثار و لوازم بی اعتنایی به پایگاه ایدئولوژیک خود را بیشتر و عمیقتر درک کند و تلاش برای بازسازی خود در این پایگاه اجتماعی را در سطوح و بخشهای مختلف، در دستور کار و اولویت خود قرار داد. بنابراین در این سالها چرخشی از «کورش گرایی» به «امام گرایی» پیدا کرد و حتی تلاش کرد فعالیتهای اجتماعی و سیاسی خود را تحت عنوان شوراهای بازخوانی خط امام بازسازی کند.
امینی خاطرنشان کرد: احمدینژاد بعد رأی حدود 25 میلیونی سال 88، احساس بی نیازی نسبت به این پایگاه اجتماعی پیدا کرد. در تحلیل او سهم این پایگاه ایدئولوژیک حداکثر چهار و پنج میلیون از این 25 میلیون رأی است. از طرف دیگر احمدی نژاد با رای 13 میلیونی مخالفت که با چاشنی تنفر توأم بود نیز در سال 88 مواجه بود که از نظر علایق کلی، جهتگیریهای بخصوصی را می پسندیدند. احساس بی نیازی از پایگاه ایدئولوژیک و هدف گذاری برای جذب و تعدیل پایگاه مخالفان، موجب چرخش در نگاه او نسبت به مسائل شد که «ایران گرایی» و «کورش گرایی»، یکی از نشانههای آن بود.
*بررسی نامه احمدینژاد در جلسه جامعه روحانیت
حجتالاسلام غلامرضا مصباحیمقدم سخنگوی جامعه روحانیت مبارز اظهار داشت: ما در جلسه مورخ 95/07/06 به بررسی مسائل سیاسی روز از جمله مواضع مقام معظم رهبری و نامه احمدینژاد به ایشان پرداختیم.
جامعه روحانیت مبارز نهادی دینی، روحانی، فرهنگی، سیاسی و اجتماعی است که با انگیزهای دینی و با شعار حفظ دستاوردهای انقلاب اسلامی ایران شکل گرفت.
در سالهای اخیر جامعهٔ روحانیت مبارز در کنار تشکلهای همسوی خود (از جمله حزب مؤتلفه اسلامی، جامعهٔ اسلامی مدرسین، انصار حزبالله، جامعهٔ اسلامی دانشگاهیان، و انجمنهای اسلامی اصناف بازار تهران) نقش مهمی در تحولات سیاسی ایران داشته است.
*محسن رضایی: انتخابات رقابتی به نفع ماست ولی نباید صحنه را دو قطبی کنیم
دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام تأکید کرد: دو جناح و سه جناح اگر رقابت کنند خوب است و به نفع نظام است و انتخابات رقابتی به نفع ماست ولی نباید صحنه را دو قطبی کنند.
وی ادامه داد: میگویند اگر در سال 88 کشتهها را زیاد میکردیم و مثلا اگر دویست سیصد نفر را در تهران، اهواز و تبریز میکشتیم، میتوانستیم پیروز شویم. میخواهند انتخابات را دو قطبی و احساسات مردم را هیجانی کنند تا از شلوغی اوضاع استفاده کنند.
رضایی تاکید کرد: میخواهند افراد خودشان را میان مردم بفرستند و اوضاع نابسامان را در چند سال در کشور ایجاد و به امنیت جامعه و نظام جمهوری اسلامی ضربه بزنند. توصیهام به همه جناحها است. آقایان به ستادهاشان توجه کنند.
وی با طرح این پزسش که چطور میشود که در مذاکرات هستهای ما، عامل نفوذی میآید و مهمترین اطلاعات را به آمریکاییها میرساند، گفت: آقایان به کارهای ستادهاشان توجه کنند. جناحهای سیاسی در انتخابات رقابت کنند و به دوقطبی و براندازی نزدیک نشوند. دو جناح و سه جناح اگر رقابت کنند خوب است و به نفع نظام است. انتخابات رقابتی به نفع ماست ولی نباید صحنه را دو قطبی کنند. مردم هم باید مراقبت کنند. سیاسیون ما با کف و سوت احساساتی میشوند. من بهعنوان سرباز این نظام هشدار میدهم که انشاءالله از این مرحله عبور کنیم.
*فومنی: اکنون که ترس و لرز احمدینژاد ریخت اصلاحطلبان دنبال گزینه اصلاحطلب باشند/نیازی نیست بین بد و بدتر روحانی را انتخاب کنیم
دبیرکل حزب مردمی اصلاحات گفت: اکنون دیگر نیازی نیست بین بد و بدتر روحانی را انتخاب کنیم بهتر است اصلاح طلبان پیرو آرمانها، گزینه مطلوبی را در صحنه قرار دهند.
حجتالاسلام محمد زارع فومنی گفت: با توجه به عدم حضور محمود احمدینژاد در انتخابات سال 96 دیگر نیازی نیست همفکران ما دستوپایشان بلرزد. بنابراین باید اصلاحطلبان برای دوازدهمین دور انتخابات ریاست جمهوری یک کاندیدای اصلاحطلب معرفی کنند.
وی بابیان اینکه اصولگرایان کاندیدای خاصی نخواهند داشت گفت: اگر بخواهیم در سال 96 هم از روحانی حمایت کنیم قطعاً اصلاحطلبان حضورشان در کابینه دولت دوازدهم کمرنگ خواهد بود.
دبیرکل حزب مردمی اصلاحات خاطرنشان کرد: باید اصلاحطلبان کاندیدایی را معرفی کنند که بتواند رأی خاکستری که مربوط به احمدینژاد میشد را به سمت خود سوق داده و جذب کند.
فومنی بابیان اینکه به صلاح نظام سیاسی کشور نیست که روحانی در یک میدان بیرقیب پیروز شود گفت: الآن دیگر نیازی نیست بین بد و بدتر روحانی را انتخاب کنیم بهتر است اصلاحطلبان پیرو آرمانها، گزینه مطلوبی را درصحنه قرار دهند.
*وکیلی: انتخاب روحانی توسط اصلاحطلبان برای سال 96 اضطرار نیست بلکه اختیار است/ اصولگرایان در پسااحمدینژاد منسجمتر میشوند
عضو فراکسیون امید مجلس گفت: انتخاب روحانی توسط اصلاح طلبان به عنوان گزینه اضطرار نیست بلکه اختیار است.
محمد علی وکیلی به ارزیابی خود از انتخابات سال 96 پرداخت و اظهارداشت: تکلیف اصلاح طلبان در سال 96 روشن است چرا که کاندیدای آنان مشخص شده و بر همین مبنا تکلیف مردم و رأی مردم نیز روشن است چون مردم گرایش اصلاحطلبی دارند.
وی افزود: کاندیدای اصلاح طلبان در سال 96 قطعاً آقای روحانی خواهد بود.
این فعال سیاسی اصلاح طلب در پاسخ به این پرسش که برخی از اصلاح طلبان معتقدند چون احمدینژاد در سال 96 کاندیدا نمیشود بنابراین اصلاح طلبان باید یک اصلاح طلب را به ریاست جمهوری برسانند، گفت: این حرف وجاهت آنچنانی ندارد.
نماینده مردم تهران در مجلس خاطرنشان کرد: معتقدیم که اصولگرایان در پسااحمدینژاد حول یک چهره سفید اجماع میکنند و زمینه انسجام اصولگرایان بیشتر میشود و این خطرناک است.
وکیلی تأکید کرد: انتخاب روحانی توسط اصلاح طلبان به عنوان گزینه اضطرار نیست بلکه اختیار است.
*همایش همزمان پایداری و اعتدال و توسعه در تهران
اولین مجمع عمومی جبهه پایداری انقلاب اسلامی 8 مهرماه، در تالار آدینه با حضور اعضای شورای مرکزی جبهه و ناظرین وزارت کشور برگزار شد.
در این مجمع، 17 عضو اصلی جبهه پایداری با رأی مجمع عمومی انتخاب شدند.
در همین روز هفتمین نشست فصلی حزب اعتدال و توسعه با حضور محمدباقر نوبخت، اکبر ترکان و محمود واعظی اعضای شورای مرکزی این حزب در تهران برگزار شد.
واعظی همچنین در این نشست از برنامهریزی برای انتخابات 96 در نشست فصلی حزب اعتدال و توسعه خبر داد.
*محمدعلی نجفی رئیس ستاد انتخاباتی حسن روحانی شد
علی صوفی عضو شورای سیاستگذاری اصلاحطلبان، اظهار داشت: همانطور که از قبل مطرح بوده که آقای محمدعلی نجفی رئیس ستاد انتخاباتی آقای روحانی شود این تصمیم عملیاتی شد.
وی در مورد آخرین وضعیت شورای سیاستگذاری اصلاحطلبان نیز گفت: تکلیف شورای سیاستگذاری شورای اصلاحطلبان هفته آینده مشخص و جمعبندیها مشخص میشود.
*حق شناس: منتظر گزارش نهایی هیئت 8 نفره درباره شورای سیاستگذاری هستیم
عضو شورای مرکزی حزب اعتماد ملی گفت: منتظر این هستیم که هیئت 8 نفره گزارش نهایی خود را به سمع و نظر رئیس دولت اصلاحات برساند.
محمد جواد حقشناس ضمن تشریح آخرین وضعیت شورای سیاستگذاری اصلاح طلبان اظهار داشت: احزاب مخالف شورای سیاستگذاری اصلاحطلبان معتقدند که کار باید براساس محوریت احزاب برگزار شود؛ بنابراین هیاتی با مسئولیت موسوی تبریزی و 8 نفر دیگر تشکیل شد و تاکنون 4 جلسه داشتهاند.
وی افزود: این هیات 8 نفره تاکنون 4 جلسه برگزار کردهاند و بخشی از گزارشها را نیز خدمت آقای خاتمی دادهاند اما هنوز نهایی نشده است ما منتظر هستیم تا این هیات گزارش نهایی خود را به سمع و نظر رئیس دولت اصلاحات برساند.
اشاره محمدجواد حقشناس به احزاب مخالف شورای سیاستگذاری، احزابی هستند که چندی پیش بیانیهای را در مخالفت با این شورا صادر کردند.
این احزاب اصلاحطلب که متشکل از مجمع نیروهای خط امام (ره) - حزب اعتماد ملی- حزب مردمسالاری- حزب اراده ملت ایران- مجمع دانشآموختگان ایران اسلامی- انجمن اسلامی مهندسان ایران- حزب وحدت و همکاری ملی بودند، با انتشار بیانیهای ماموریت شورای سیاستگذاری انتخاباتی را پایان یافته دانستند و تاکید کردند که انسجام اصلاحطلبان صرفاً از طریق احزاب خواهد بود.
*ایرانی: معتقدیم لاریجانی و عارف باید برای انتخابات سال 96 کاندیدا شوند
رئیس کمیته سیاسی جبهه اعتدال گرایان گفت: معتقدیم علی لاریجانی و محمدرضا عارف باید برای دوازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری کاندیدا شوند.
جمشید ایرانی گفت: جبهه اعتدالگرایان و اصلاحطلبان معتقدند که باید علاوه بر روحانی کاندیدای دیگری نیز در صحنه حاضر باشند.
وی افزود: ما قطعاً به دنبال کاندیداتوری محمدرضا عارف و علی لاریجانی برای دوازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری خواهیم بود.
*بیانیه جمعی از احزاب اصلاحطلب:ماموریت شورای سیاستگذاری انتخاباتی پایان یافت/ سهیم شدن در مناصب دولتی، عین سهم خواهی است
جمعی از احزاب اصلاحطلب با صدور بیانیهای تاکید کردند: ائتلاف در هر شرایط در شأن اصلاحطلبی نیست و تنزل از آرمانهای اصلاحات با هدف سهیم شدن در مناصب دولتی، عین سهم خواهی است.
جمعی از احزاب اصلاحطلب از جمله مجمع نیروهای خط امام(ره)- حزب اعتماد ملی- حزب مردم سالاری- حزب اراده ملت ایران- مجمع دانش آموختگان ایران اسلامی- انجمن اسلامیمهندسان ایران و حزب وحدت و همکاری ملی در این بیانیه تاکید کردند: اختلاف نظرهای اخیر در بین عناصر و گروههای اصلاحطلب در خصوص ضرورت تداوم یا پایان کار شورای سیاستگذاری انتخاباتی اصلاحطلبان، ما را بر آن داشت تا بار دیگر با مروری مختصر بر تبار شناسی اصلاحات از مقطع انقلاب اسلامی تاکنون هم به خود و هم به سایر دوستان و تشکلهای اصلاحطلب، شرایطی را که گفتمان اصلاحات بر بستر آن شکل گرفت و بالید یادآور شویم. باشد تا اینگونه با مروری بر اهداف و آرمانهای جریان اصلاحطلب، راه انحراف و تحریف، مسدود یا دست کم دشوار و پرهزینه شود. شاید در اینصورت انصاف، همنشین تحلیلها و قضاوتهای برخی دوستان شود که این روزها بی محابا و محتملا با هدف شانتاژ و ارعاب، ما را به سهم خواهی و انشقاق طلبی متهم میکنند، غافل از آنکه ما به همان میزان که در برابر سخن حق و مبتنی بر منطق سیاسی خاشعیم در مواجهه با جوسازیهای رسانهای و شبکهای هدایت شده از سوی جلسات محفلی با استعانت از خداوند و مستظهر به مبانی اصلاحات، عقب نخواهیم نشست.
این بیانیه ادامه میدهد: بررسی علل، عوامل و تحلیل زمینههای رویدادها و موقعیتهایی نظیر، حمایت همه جانبه امامخمینی از دولت دفاع مقدس- حساسیت و مرزبندی جدی و مستمر امام(ره) با متحجرین به ویژه انجمن حجتیه - پیام 8 مادهای امام (ره) در راستای صیانت ازقانونگرایی، آزادی و حقوق شهروندی - مواضع ضداستکباری، استقلالطلبانه وعزت مندانه رهبر فقید انقلاب اسلامی در سیاست خارجی - حمایت امام (ره) از شکلگیری مجمع روحانیون مبارز و جلوگیری از تک صدایی شدن عرصه سیاسی کشور- نقد پارهای از سیاستهای اقتصادی دولت سازندگی که به سیاستهای تعدیل اقتصادی توصیه شده از سوی بانک جهانی و صندوق بینالمللی پول مشهور بودند از سوی جریان خط امام در دوره دولت سازندگی- معرفی سیدمحمد خاتمی به عنوان کاندیدای ریاستجمهوری در انتخابات سال 76 از سوی جریان چپ یا همان خط امام با شعار قانونگرایی و توسعه سیاسی به عنوان وجه مغفول مانده در دولتین سازندگی - اقدامات عملی از سوی دولت اصلاحات در راستای توسعه و تقویت احزاب و تشکلهای سیاسی در صحنه سیاسی کشور به منظور تحقق شعار اصلی دولت یعنی توسعه سیاسی - نقد جدی دولتین نهم و دهم از سوی نخبگان اصلاحطلب به دلیل اخلال در روند توسعه سیاسی از طریق تضعیف احزاب، نهادهای مدنی و سمنها و روی آوردن به شیوههای پوپولیستی، غیرشفاف، هیاتی، محفلی و خلقالساعه را به عنوان اصول مبنایی اصلاحاتی که پیش از سال 76 هم در عرصه سیاسی کشور دنبال میشد و از سال 76 نام اصلاحات به خود گرفت، پیش روی ما قرار میدهد.
*رهامی: همگرایی احزاب اصلاح طلب مهمترین برنامه ما در دو انتخابات سال 96 است
محسن رهامی رییس کمیته انتخابات اصلاح طلبان ایجاد همگرایی در احزاب اصلاح طلب را مهمترین برنامه اصلاحطلبان در دو انتخابات پیش رو دانست.
وی تاکید کرد: کمیته انتخابات اصلاح طلبان به دنبال ایجاد همگرایی و وحدت در میان تمامی احزاب اصلاح طلب است.
این استاد حقوق دانشگاه تهران با تاکید بر اینکه تحقق دموکراسی بدون داشتن احزاب قوی امکان پذیر نیست، افزود: باید فعالیتهای تشکیلاتی منسجم را در احزاب تقویت کنیم، به همین دلیل برقراری ارتباط و آشنایی با احزاب قوی و تاثیرگذار دنیا بسیار اهمیت دارد.
وی همچنین گفت: ایجاد همگرایی در احزاب اصلاح طلب از جمله مهمترین برنامه ما در دو انتخابات پیش رو(ریاست جمهوری و شورای اسلامی شهر و روستا) است و در همین راستا نشستهایی را با احزابی که از معیارهای اصلاح طلبی برخوردارند، برگزار خواهیم کرد.
*تابش: تشکیل هیئت بررسی اختلافات اصلاحطلبان درباره نحوه ورود به انتخابات 96
محمدرضا تابش از تشکیل هیئتی برای بررسی اختلافات درون اصلاحطلبان برای نحوه ورود به انتخابات 96 خبر داد.
درباره خروج برخی از احزاب اصلاحطلب از شورای سیاستگذاری اصلاحطلبان گفت: با توجه به اینکه فرایند انتخابات مجلس شورای اسلامی به پایان رسیده فعلاً نقطه نظراتی متفاوت درون اصلاحطلبان برای نحوه ورود به انتخابات 96 وجود دارد.
وی افزود: معتقدم اظهارنظر و ارائه راهکار حق همه اعضا، گروهها و جناحهاست که موجب انتخاب مسیر درست میشود.
نماینده اصلاحطلب اردکان در خانه ملت درباره اختلافات به وجود آمده در نحوه ورود اصلاحطلبان به انتخابات ریاست جمهوری 96 بیان کرد: برخیها قائلند که شورای هماهنگی اصلاحطلبان یا شورای عالی سیاستگذاری اصلاحطلبان و یا خود اعضاء باید این مسیر را هدایت کنند که این موضوع مورد بحث، بررسی و رسیدگی توسط هیئتی قرار گرفته است تا تمام نقطه نظرات را استماع کنند و به یک وفاق حداکثری برسیم.
تابش راجع به مخالفت برخی اصلاحطلبان با ادامه کار شورای سیاستگذاری تصریح کرد: ممکن است که یک عدهای هم این شورا را قبول نداشته باشند اما شعار ما تضارب آرا و تبادل افکار است که ایرادی هم ندارد و امیدواریم هر تصمیمی که اصلاحطلبان را در انتخابات شورای شهر و ریاست جمهوری به حداکثر کرسیها برساند، مد نظر قرار بگیرد و با ایجاد این تشکیلات، وفاق کامل که متعاقب آن میتواند هدایتگر جامعه شود به وجود بیاید.
وی همچنین به رسانهها توصیه کرد که خیلی بهدنبال برجستهکردن این اختلافات نباشند و کار حرفهایشان را انجام دهند چراکه (جریان اصلاحات) با هاضمهای که دارد این اختلافات را حل میکند.