علی لاریجانی و محمدجواد ظریف پس از اظهارات مداخله‌جویانه زیگمار گابریل، دیدارهای خود با وی را لغو کردند و وزیر اقتصاد آلمان با دست خالی راهی کشورش شد.

سرویس سیاست مشرق- طی روزهای گذشته خبر سفر هیئت اقتصادی آلمان به تهران موجی از واکنش‌های شخصیت های مطرح کشور را بدنبال داشت.
 
زیگمار گابریل وزیر اقتصاد کشور آلمان که در راستای افزایش مشارکت های اقتصادی کشورش در پسابرجام قصد سفر به تهران را داشت، پیش از سفر در اظهارات عجیبی برای این اقدام خود شروطی را تعیین کرد.
 
وی سرمایه‌گذاری کشورش در ایران را منوط به پذیرش شرط عجیب به رسمیت شناختن رژیم صهیونیستی برای عادی سازی روابط کرد.
 
گابریل همچنین بیان داشت: «در سفر به تهران نگرانی‌های برلین درباره نقش ایران در جنگ سوریه و کارنامه حقوق بشر در جمهوری اسلامی را به اطلاع مقامات ایرانی خواهم رساند.»
 
این اظهارات با واکنش مسئولان کشور همراه شد. در این زمینه آیت الله آملی لاریجانی با انتقاد از عملکرد دولت در پاسخگویی به یاوه‌گویی های وزیر آلمانی گفت:

"وزیر اقتصاد آلمان در سخنانی نادرست، غیرمنطقی و غیرصحیح گفته است اگر ایران می خواهد راه تعاملات تجاری باز شود باید اسرائیل را به رسمیت بشناسد. ظاهراً ایشان در خواب گرانی به سر می برد و نمی داند که ایران سی و چند سال است که برای مقاومت در برابر چنین خواسته هایی فشارهای زیادی را در مسیر اعتقاد خود تحمل کرده است."
 
رئیس قوه قضائیه در بخش دیگری از سخنانش گفت:
 
"مقامات جمهوری اسلامی به امثال وزیر آلمان اجازه دخالت در امور داخلی خود را نخواهند داد و بنده به دولت و وزیر خارجه پیشنهاد می کنم که اجازه ندهند چنین افرادی وارد کشور شوند؛"
 
از دیگر واکنش های مسئولان می‌توان به لغو دیدار گابریل با علی لاریجانی رئیس مجلس شورای اسلامی اشاره کرد.
 
وزیر اقتصاد آلمان که قرار بود امروز با حضور در ساختمان مجلس شورای اسلامی با لاریجانی دیدار کند، با در بسته مواجه شد و یکی از مهم ترین برنامه های سفر خود را از دست داد.
 
در این زمینه، روزنامه تاگس اشپیگل آلمان در خبری نوشت که "علی لاریجانی"، رئیس پارلمان کشورمان به دلیل انتقادهای "زیگمار گابریل"، معاون صدر اعظم آلمان به شرایط حقوق بشر در ایران در سفرش به تهران دیدار با وی را رد کرد. 
 
 مواجهه با وزیر زیاده‌خواه آلمانی به اینجا ختم نشد و وی حتی نتوانست با محمدجواد ظریف وزیر خارجه ایران نیز دیدار داشته باشد.
 
 به نظر می‌رسد علیرغم اینکه این نوع برخورد با وزیر اقتصاد آلمان توانست پاسخ مناسبی به اظهارات مداخله جویانه وی بدهد اما بهتر بود دستگاه دیپلماسی به صورت صریح به اظهارات وی پاسخ داده تا سایر کشورها نیز در تعامل با ایران حدود خود را مراعات نمایند.