نشریه آمریکایی در گزارشی نوشت: ایران با وجود چالش‌هایی در زمینه نگهداری جنگنده‌های «تامکت» و کمبود قطعات یدکی، آن‌‌ها را به پرواز در می‌آورد و حتی این جنگنده‌ها را به رادارهای جدید و موشک‌های مرگبار مجهز کرده است.

به گزارش مشرق، نشریه آمریکایی «نشنال اینترست» در گزارشی با اشاره به عملکرد جنگنده‌های «اف-14» مشهور به «تامکت» که در خدمت نیروی هوایی ایران و برخی دیگر بوده و هستند، در زمینه ماندگاری این جنگنده در بدنه نیروی هوایی ایران نوشت: ایران هنوز با وجود چالش‌هایی در زمینه نگهداری این جنگنده‌ها و کمبود قطعات یدکی، آن‌‌ها را به پرواز در می‌آورد. این کشور مجبور به تکیه بر بازار سیاه برای خرید تجهیزات این جنگنده جهت دور زدن تحریم تسلیحاتی آمریکا علیه خود است.

بر این اساس، ایران با وجود قوانین سال 2008 آمریکا، با موفقیت قطعات لازم این جنگنده را تهیه می‌کند.


دسته‌ایی از تامکت‌های ایران

نشنال اینترست نوشت: ایران با توسعه و بهبود فن‌آوری بومی جنگنده‌های اف-14 را در حالت عملیاتی نگه داشته و حتی آن‌‌ها را به رادارهای جدید و موشک‌های مرگبار روسی «R-73» مجهز کرده است.

«ویمپل آر-73» (R-73) موشک گرما یاب هوا به ‌هوای کوتاه‌برد روسی است که از سال 1982 به ارتش شوروی سابق پیوست. این موشک از سیستم هدایتی آشیانه‌یابی فرا سرخ بهره می‌برد و برد مفید نمونه‌های‌ مختلف آن بین 20 تا 40 کیلومتر است. جنگنده‌های جدید روسی همچون «میگ-29»، «سوخو-27 فلانکر»، «میگ-31 » و «سوخو-34» توانایی شلیک این موشک را دارند.


موشک روسیR-73

 

این نشریه نوشت: ایران در کمال حیرت حتی تجهیزات نظامی خود را بر روی این جنگنده کار گذاشته است.

نشنال اینترست در خاتمه عنوان داشت: این‌که چه تعداد جنگنده اف-14 ایرانی کماکان شرایط پروازی را دارند، مشخص نیست و رقم آن از چند ده تا چهل فروند متغیر است. این جنگنده سال‌ها نقش موثری را در رهگیری و تعقیب پهپادهای جاسوسی آمریکا بر فراز تاسیسات اتمی ایران چون بوشهر ایفا کرد و حتی این اواخر فیلم همراهی یک جنگنده اف-14 ایرانی با بمب افکن «توپولف -95» درحال عبور از فضای ایران برای حمله به اهدافی در سوریه مشاهده شد.