ايجاد صف‌هاي خريد مصنوعي، گرانفروشي و حباب در عرضه اوليه سهام شركت آسان پرداخت پرشين در بازار سرمايه كه با نماد معاملات آپ شناخته مي‌شود موجب شده ارزش اين شركت روي تابلوي بورس به مرز 1270ميليارد تومان برسد. اين در حالي است كه اين شركت دارايي‌هاي خاصي ندارد و از منظر حسابداري قيمت فعلي شركت آپ داراي حباب است كه اين حباب با حضور سفته‌بازان و دلالان نام‌آشناي بورس در سهم آپ رقم خورده است.

به گزارش مشرق، ايجاد صف‌هاي خريد مصنوعي، گرانفروشي و حباب در عرضه اوليه سهام شركت آسان پرداخت پرشين در بازار سرمايه كه با نماد معاملات آپ شناخته مي‌شود موجب شده ارزش اين شركت روي تابلوي بورس به مرز 1270ميليارد تومان برسد.
 
اين در حالي است كه اين شركت دارايي‌هاي خاصي ندارد و از منظر حسابداري قيمت فعلي شركت آپ داراي حباب است كه اين حباب با حضور سفته‌بازان و دلالان نام‌آشناي بورس در سهم آپ رقم خورده است.
 
  سفته‌بازان و دلالان بورسي پس از ناكامي در سهام شركت‌هايي چون ايران ارقام (مرقام) و كنتور‌سازي ايران ( آكنتور) كه چندي پيش نماد معاملاتي اين شركت‌ها به دليل ابهام در صورت‌هاي مالي و قيمت اين سهم‌ها توسط سازمان بورس متوقف شد، به نظر مي‌رسد اين بار سهام شركت آسان پرداخت پرشين را براي داغ كردن و سفته‌بازي برگزيده‌اند از اين رو جا دارد سازمان بورس اوراق بهادار به عنوان ناظر بازار با توقف نماد معاملاتي آپ جلوي شكل‌گيري حباب قيمتي در اين شركت و زيان احتمالي افراد ناآگاه را بگيرد.
 
شركت آسان پرداخت طي چند روز گذشته از طريق بازار بورس به قيمت هر سهم 999تومان عرضه اوليه شد كه در واقع با اين قيمت، شركت فوق به قيمت 1000ميليارد تومان در بورس قيمت‌گذاري شد، اين در حالي است كه بررسي ارزش ذاتي دارايي‌هاي شركت آسان پرداخت كمتر از قيمت عرضه اوليه در بورس است.

  صف‌های مصنوعی که زود نامرئی می‌شود
 
متأسفانه شرايط كنوني بازار بورس به گونه‌اي است كه گروه‌ها و جريان‌هاي سفته‌باز و دلال با تزريق نقدينگي و ايجاد صف‌هاي مصنوعي در برخي از سهام‌ها و ايجاد اخبار مثبت و اميدوار‌كننده كه صحت و سقم اين اخبار با ترديد جدي روبه‌رو است، بهاي برخي از سهم‌ها را گاه‌ تا چند صد درصد افزايش مي‌دهند، در اين بين برخي از مردم كه از حضور سفته‌بازان و پشت پرده‌هاي سهم بي‌خبر هستند سهام اين شركت‌ها را در قيمت‌هاي بالا خريداري كرده و به يكباره متوجه مي‌شوند كه سهم خريداري شده با مشكل حباب قيمتي روبه‌رو بوده است.
 
در اين بين اينگونه افراد ناآشنا به تحولات و پشت پرده‌هاي بازار بورس اوراق بهادار هم سرمايه‌شان را از دست مي‌دهند و هم اينكه در صورت توقف نماد توسط سازمان بورس پول اين افراد به نوعي تا بازگشايي سهم در اين نماد بلوكه مي‌شود كه اين موارد زيان قابل ملاحظه‌اي را به سهامداران ناآگاه تحميل مي‌كند.
 
گفتني است پيش از اين سهام شركت كنتور‌سازي ايران و ايران ارقام به دليل ابهام در قيمت سهام و صورت‌هاي مالي توسط سازمان بورس اوراق بهادار متوقف شد كه در رابطه با ايران ارقام به نظر مي‌رسد گزارش حسابرس صاحب اشكالات بسيار اساسي است كه در آينده روزنامه جوان حواشي اين سهم پر‌حاشيه و صورت‌هاي مالي اين سهم را در گزارشي مفصل تحليل خواهد كرد.

  شركت كنتور‌سازي و ايران ارقام؛ نماد ابهام
 
سهام شركت‌هايي چون كنتور‌سازي و ايران ارقام جزو پر‌‌ابهام‌ترين شركت‌هاي بازار سرمايه كشور هستند كه اميدواريم سازمان بورس اوراق بهادار نماد اين شركت‌ها را تا مدت‌هاي مديدي متوقف نگه دارد تا درس عبرتي براي مديران و گروه‌هاي سفته‌باز مرتبط با سهام اين شركت‌ها شود.
 
بر كسي پوشيده نيست كه دو نماد متوقف شده «آكنتور و مرقام» طي ماه‌هاي اخير چگونه بر پايه خبر انعقاد قرارداد «صندوق‌هاي فروشگاهي» كه تأييد يا تكذيب آن از مدت‌ها پيش در ‌هاله‌اي از ابهام است، بي‌ضابطه جهش يافتند و سفته‌بازان معروف بازار بورس چگونه صحنه‌گرداني اين دو سهم را در اختيار گرفته‌اند.
 
طي ماه‌هاي اخير سهام دو شركت كنتور‌سازي و ايران ارقام بر پايه خبر غيرواقعي انعقاد يك قرار‌داد بزرگ چنان جهش يافتند كه متأسفانه مديران اين شركت‌ها نيز بر اين شايعات دامن بيشتري زدند كه اين امر منجر شد تا سازمان بورس اوراق بهادار دو نماد فوق را ببندد.
 
 شركت‌هايي چون كنتور‌سازي و ايران ارقام كه هم‌اكنون نمادشان توسط سازمان بورس متوقف شده است طي ماه‌هاي گذشته سهام‌شان بدون دليل بنيادي با جهش روبه‌رو شد، اين در حالي است كه انتشار شايعات و اطلاعات اشتباه و گمراه‌كننده حول اين دو سهم فوق نشان از ورود گروه‌هاي سفته‌باز به سهام اين شركت‌ها دارد.
 
سازمان بورس براي اينكه درسي به مديران شركت‌هاي مرقام و آكنتور و برخي گروه‌هاي سفته‌باز داده باشد بايد تا مدت‌ها نماد كنتورسازي و ايران ارقام را متوقف نگه دارد.
در حقيقت اگر توقف نماد شركت‌هاي مذكور تا سال‌ها هم به طول انجاميد، جاي نگراني نيست زيرا بايد هزينه افزايش بهاي سهام بر پايه شايعات، اطلاعات غلط و همچنين سفته‌بازي را افرادي كه مبادرت به انجام چنين كارهايي كرده و در قيمت سهام شركت‌ها اختلال ايجاد كرده‌اند، پرداخت كنند.
 
 شركت كنتورسازي در حالي اوايل شهريور ماه سال جاري صورت‌هاي مالي حسابرسي شده سال مالي قبل را در كدال منتشر كرده كه گويا سازمان بورس به شواهدي دسترسي يافته كه حاكي از اشكال و تناقض جدي در ارائه اطلاعات مالي با اهميت بوده است، حال بازار منتظر اعلام نظر سازمان بورس از طريق مصاحبه و انتشار اطلاعات در كدال، توضيحات مديران اكنتور و همچنين تكليف برگزاري مجمع سالانه اين شركت است.
 
به گزارش روزنامه جوان، شركت كنتور‌سازي نيز از تير سال جاري سه بار زمان و مكان دو مجمع سالانه و فوق‌العاده را تعيين كرده اما بعد از مدتي هر سه مجمع را لغو كرده است.