به گزارش مشرق، «حسین سلطانمحمدی» درباره پخش مجموعه تلویزیونی «خانه پوشالی» که از جمله سریالهای پرسروصداست و به طور مستقیم به دستگاه دیپلماسی امریکا میپردازد، گفت: آمریکاییها از اینکه بگویند چه پشت پردههایی در روابط سیاسیشان وجوددارد ابایی ندارند و در این اثر رفتارها را معمولی توصیف کردهاند. روابط اجتماعی را چه خوب و یا چه بد با توجه به قدرت بالای نفوذ رسانه طبیعی جلوه دادهاند. هیچی برایشان خط قرمز نیست. هر روابطی بد یا خوب در بازنمایی شیک با استفاده از جذابیت و قدرت نفوذ بسیار رسانهها آن را معمولی و طبیعی جلوه دادهاند.
وی ادامه داد: به عنوان مثال در قسمتهای ابتدایی یک فقیر لباسش را دراورده و اعتراض دارد اما قهرمان سریال به او میگوید که بیخود سر و صدا نکن کسی به حرف تو گوش نمیدهد. یا اینکه داستان با یک سگ شروع میشود و قهرمان میگوید چون درد میکشد بکشیمش بهتر است. آنچه میبینید از لایههای قدرت، روابط بین فردی، استفاده از روابط پنهانی و خصوصی افراد در هر سمت و پستی. حتی برای افراد در حاشیه هم روابطی وجود دارد. در همه جهان هم اعلام میکنند که قدرت از این مسیر پیش میرود در امریکا و تصور نکنید که معیارهای جوامع دیگر مهم است.
سلطانمحمدی درباره اینکه چنین سریالی از تلویزیون ایران به روی آنتن رفته نیز توضیح داد: ذهنیت رسانهای ما این گونه است که روابط سیاسی و پشت پرده ارکان امریکا سالم نیست و این تعبیر کلی که میکنند خیلی خوب نیست و روابط غلط غلبه دارد درحالی که وقتی چند کلمه غیراخلاقی از دهان ترامپ خارج میشود، فشار افکار عمومی به جایی میرسد که خود ترامپ هم واکنش نشان میدهد. پیرو همین قضیه است که ترامپ میگوید سر کار بیایم قدرت رسانه را کم میکنم. چون روابط غلط است. در حال حاضر رئیس جمهور امریکا از دیدن «خانه پوشالی» لذت میبرد و به همتایان خود هم هدیه میدهد و میگوید که جوری سری بعدی را بسازید که داستانش لو نرود. از اینکه قدرت در امریکا چنان احاطه دارد که فضای افکار عمومی اصلا تاثیرگذار نیست و با بیرحمی همه چیز پیش میرود ابراز رضایت میکند.
وی افزود: سیستم طوری طراحی شده که کسی حق اعتراض ندارد و رگههای قدرت طوری طراحی شده که با غاطبه جامعه ابراز وجود ندارند و برای خودشان هم مهم نیست. اما از آنجایی که ما معتقدیم نظام آنها غلط است، از این سریال استقبال میکنند و وقتی هم که خودشان هم آن را میسازند ما میتوانیم بگوییم که خودشان دارند ابراز میکنند که ما چه هستیم. البته پخش آن هم از شبکه نمایش بستگی دارد که ما با چه نگاهی برنامهها را دنبال کنیم. خود شبکه نمایش هفتههای گذشته مرد عنکبوتی را نشان داد. خود من بارها این فیلمها را دیدهام و قیچیهای بد و ناشیانهای خورده است. چطور تلویزیون میتواند یک بام و دو هوا داشته باشد و باید یک مدیریت در پخش آثار خارجی داشته باشد. اینکه ما حیرت میکنیم از پخش چنین آثاری به خاطر این است که همین الان هم تلویزیون در فشار «خانه پوشالی» را به روی آنتن میبرد و مجبور است ساعت 11 شب را برای آن انتخاب کند.
این منتقد آثار تلویزیونی توضیح داد: ما مدتهاست که در نظام تصویرسازی تلویزیون مدام دچار محافظهکاری شدید شدهایم. آثار قدیمی خیلی صریحتر بودهاند و کسی هم معترض نبود ولی الان فشارها آثار تلویزیونی را کم نفس میکند. الان فیلمنامههای تلویزیون ما تلاش میکنند در لفافه سخنانشان را بگویند. در حالی که تلویزیون میتواند در کنار نمایش آثار تحلیل را هم پخش کند. همه سریالهای روز دنیا را با حداقل اصلاح میتوان پخش کرد. این سریال به خاطر نزدیک شدن به زمان برگزاری انتخابات امریکا از تلویزیون پخش شد. برای ما هم از این لحاظ جذاب است که مناظرات زنده تلویزیونی آنها را به طور کامل پخش میکنیم و در حقیقت ما هم نقش افشاگرانه خود را ایفا کردهایم.امیدواریم که این روند ادامه پیدا کند و به ساعاتی برسد که مردم عادی به جای ماهواره آن را نگاه کنند.
«خانه پوشالی» نام یک سریال سیاسی-هیجانی آمریکایی محصول سال 2013 میلادی است. این سریال در 52 قسمت و توسط نتفلیکس تهیه شده است.
«خانه پوشالی» برگرفته از سریال ساخت بیبیسی و نیز رمانی با همین نام نوشته مایکل دابز است که خودش عضو حزب محافظهکاران بریتانیا بود. موضوع سریال رقابتهای سیاسی در آمریکا است.
در این سریال کوین اسپیسی بازیگر اصلی سریال و دیوید فینچر از کارگردانهای این سریال 13 قسمتی است. داستان سریال جدید در دوران معاصر و در پس زمینه مبارزات انتخاباتی در ایالات متحده روی میدهد. کوین اسپیسی نقش فرانک آندروود نماینده مجلس را بازی میکند. او یک سیاستمدار بیرحم است که آرزو دارد در واشنگتن به مدارج بالا برسد.
به گزارش فارس، درحالی سریال «خانه پوشالی» به عنوان یک اثر روز دنیا از شبکه نمایش سیما به روی آنتن رفته که این شبکه تلویزیونی دوبله و پخش سریالهای روز دیگر دنیا را هم در دستور کار خود قرار داده است.
سریال «خانه پوشالی» با استفاده از تکنیک روتوسکوپی با اعمال کمترین سانسور و حذف ساعت 23 از شبکه نمایش پخش شد.