کد خبر 660464
تاریخ انتشار: ۹ آذر ۱۳۹۵ - ۱۵:۰۸

معاون برنامه‌ریزی، توسعه شهری و امور شورای شهرداری تهران گفت: تمام راهکارها و مطالعات صورت گرفته در خصوص منطقه‌بندی جدید برای شهر تهران در حد طرح اولیه است.

به گزارش مشرق، ناصر امانی در سیصد و هشتمین جلسه علنی شورای اسلامی شهر تهران اظهار داشت: هنوز به هیچ جمع بندی قاطع و مشخصی در زمینه مناطق جدید شهر تهران نرسیده‌ایم و در دستور کار قرار گرفتن این موضوع منوط به تصویب لایحه مدیریت شهری است و اگر این لایحه به تصویب برسد تغییر در منطقه بندی شهر تهران بر اساس تصدی‌گری جدید شهرداری مطرح خواهد شد.

وی گفت: بر اساس این لایحه، تصدی‌گری‌ها و مسئولیت سازمان‌هایی از جمله آب، برق، گاز، مخابرات و غیره در شهرهای کشور به شهرداری‌ها سپرده خواهد شد.

معاون شهردار تهران ادامه داد: لایحه مدیریت شهری هنوز در دولت در دست بررسی است و در صورت نهایی شدن به مجلس شورای اسلامی ارائه خواهد شد.
 
وی با بیان اینکه ممکن است شهر تهران همان 22 منطقه بماند اما مرزبندی‌های جدید ارائه شود، افزود: تمام راهکارها و مطالعات صورت گرفته در خصوص منطقه بندی جدید برای شهر تهران در حد طرح اولیه است و باید در خصوص آن مطالعه دقیق بر مبنای مولفه‌های شهرنشینی چون بافت جمعیتی، ساختار محلات و همچنین نحوه ارتقای ارائه خدمات شهری صورت پذیرد و رسیدن به اهداف این طرح تنها در صورت عزم ملی و مشارکت حداکثری دولت و تمام دستگاه‌های حاکمیتی مقدور خواهد بود.

معاون برنامه ریزی، توسعه شهری و امور شورای شهرداری تهران ادامه داد: این بحث از دهه 70 مطرح بوده و در دوره‌های مختلف توسط اعضای شورای اسلامی شهر تهران مورد توجه قرار گرفته است ولی از آنجایی که تجربه موفق سایر کشورها در واگذاری مسئولیت‌های مرتبط با مدیریت کلانشهر و ایجاد مدیریت جامع و یکپارچه شهری در تهران اجرا نشده و سازمان‌ها و دستگاه‌های مختلف در امور اداره شهر درگیر هستند، نه تنها مانع تغییر در منطقه‌بندی شهر تهران برای ارائه خدمات بهتر شده که معضلات دیگری چون آلودگی فزاینده هوا و مشکلاتی چون عدم هماهنگی در اجرای شبکه‌های آب، فاضلاب، برق، تلفن و گاز را در پی داشته که خروجی این عدم هماهنگی را هر از چندگاه شاهد هستیم.

معاون شهردار تهران اظهار امیدواری کرد که مراحل بررسی و تأیید نهایی لایحه مدیریت شهری در دولت و تصویب آن در مجلس تسریع تا در ارائه خدمات به مردم شهر تهران گام‌های جدی تر برداشته شود.

وی در پایان این مصاحبه با اشاره به افزایش دائمی تعداد و پراکندگی ساختمان‌های دولتی، نهادهای عمومی و حتی بخش خصوصی در سطح شهر تهران که علاوه بر ایجاد مشکلات ترافیکی و زیست محیطی، بافت محلات شهر تهران را با خطر جدی مواجه کرده است، گفت: در صورت ایجاد عزم ملی در تصویب لایحه مدیریت یکپارچه، در مطالعات مربوط به منطقه بندی جدید برای شهر تهران باید به ایجاد مرکزیت برای بافت اداری شهر و توجه به بافت‌های تاریخی و ساختار محلات اهتمام جدی داشت و تنها به فکر تغییر و تبدیل سطحی بر روی نقشه شهر تهران نبود.
منبع: فارس