به گزارش مشرق، اعضای شورای اسلامی شهر تهران پس از بررسی لایحه پیشنهاد تأمین کسری قیمت تمام شده تعرفه خدمات آب و فاضلاب به ثبات در تعرفهها رأی دادند.
حبیب کاشانی عضو کمیسیون برنامه و بودجه شورای شهر تهران گفت: با توجه به مصوبه شورای اقتصاد، به شورای شهر مجوز داده شده تا پیشنهاداتی را برای تغییر تعرفهها جهت تأمین کسری خدمات آب و فاضلاب ارائه کند.
حبیب کاشانی عضو کمیسیون برنامه و بودجه شورای شهر تهران گفت: با توجه به مصوبه شورای اقتصاد، به شورای شهر مجوز داده شده تا پیشنهاداتی را برای تغییر تعرفهها جهت تأمین کسری خدمات آب و فاضلاب ارائه کند.
وی اظهار داشت: بر همین اساس در تاریخ 25 مرداد ماه سال 94 نرخ تعرفهها افزایش یافت که ارائه این لایحه نشان از این دارد که آب و فاضلاب تهران خواستار افزایش نرخ تعرفهها در سال جاری است.
عضو کمیسیون برنامه و بودجه بیان داشت: با توجه به شرایط کنونی کشور و هماهنگی با سیاستهای دولت کمیسیون برنامه و بودجه، افزایش نرخ تعرفهها را منتفی میداند.
احمد دنیامالی عضو شورای اسلامی شهر تهران با ارائه پیشنهادی گفت: موضوع آب و فاضلاب ابعاد وسیعی دارد و نمیتوان به آن به صورت صفر یا صدی نگاه کرد.
وی با تاکید بر اهمیت موضوع آب و فاضلاب برای کشور و شهر گفت: در حالی با وجود طرحهای مهمی همچون رینگ پیرامونی شهر، آبرسانی از سد ماملو به تهران، ارتقای تصفیه خانهها همواره از ضعف سیستم آب و فاضلاب انتقاد میشود که ارتقای این سیستم نیاز به بودجه حداقلی 3 تا 4 هزار میلیارد تومان دارد.
عضو شورای اسلامی شهر تهران اظهار داشت: میتوان برای این موضوع برنامه ریزی کرد به گونهای که با اندیشیدن راهکارایی بخشی از تعرفهها از خانههای پر مصرف و مشترکین غیر خانگی دریافت شود.
عباس جدیدی، عضو شورای شهر تهران در پاسخ به این پیشنهاد اظهار داشت: شهروندانی که مصارف غیر متعارف دارند مشمول جرایمی میشوند که بر همین اساس نمیتوان دغدغهای در این خصوص داشت.
وی اظهار داشت: افزایش نرخها فضا را بر دهکهای پایینی جامعه وارد میکند و بهتر است که این افزایش تعرفه انجام نشود.
محمد سالاری عضو شورای اسلامی شهر تهران در خصوص این لایحه اظهار داشت: با توجه به شرایط کنونی به هیچ عنوان مصلحت نیست که شورای شهر تهران افزایشی را پیشنهاد دهد ضمن اینکه دولت نیز مصوبه را داشته است تا بر اساس آن نرخها افزایش نیابد.
وی ادامه داد: هم اکنون یکی از بزرگترین چالشها فرسودگی شبکه آب است که بر همین اساس پیشنهاد میشود که مدیر عامل شرکت آب و فاضلاب شهر تهران در این خصوص گزارشی ارائه دهد.
اسماعیل دوستی عضو شورای اسلامی شهر تهران به عنوان موافق با این طرح اظهار داشت: شورای شهر میتواند نرخی متوسط برای افزایش را در نظر بگیرد و یا این افزایش قیمت را مسکوت بگذارد.
پرویز سروری عضو شورای اسلامی شهر تهران در همین خصوص گفت: بر اساس اعلام دولت نرخ تورم در حدود 8 درصد است در حالی که دستگاههای اجرایی به دنبال افزایش نرخ بهای خدمات خود هستند.
وی اظهار داشت: هرگونه افزایش نرخی در سال جاری میتواند تعارض اقتصادی را به بار آورد که آثار بسیار بدی در اقتصاد به همراه خواهد داشت.
مهدی چمران، رئیس شورای شهر تهران بر ضرورت عدم افزایش نرخ بهای خدمات آب و فاضلاب در سالجاری تأکید کرد و گفت: وزیر نیرو اعلام کرده است که هیچ افزایش نرخی در سالجاری نخواهند داشت و دولت نیز این موضوع را چندین بار به صورت رسمی اعلام کرده است بنابراین ارائه پیشنهاد افزایش نرخها توسط شورای شهر منتقی نیست.
وی ادامه داد: این افزایش نرخ را وزیر نیرو باید تأیید کند و یا خود وی راسا افزایش نرخها را اعلام کند که با توجه به ملاحظاتی این موضوع به شورای شهر ارائه شده است.
محسن سرخو عضو شورای اسلامی شهر تهران در همین خصوص اظهار داشت: شورا نه تنها نباید برای سال جاری افزایش نرخی را پیشنهاد دهد بلکه برای سال آینده نیز نباید پیشنهادی ارائه شود.
وی ادامه داد: موضوعاتی همچون رها سازی فاضلاب در کانالها که مزاحمتهایی را برای شهروندان به بار آورده است از موضوعاتی است که میتوان در برنامههای شرکت آب و فاضلاب آورد تا این موضوع تا سال آینده برطرف شود.
در نهایت این دستور جلسه با تاکید بر عدم افزایش نرخ خدمات آب و فاضلاب و ارائه پیشنهاد برای سال آینده به تصویب اعضای شورای شهر رسید.